لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۴

اعتصاب غذا؛ اعتراض در آستانه روز معلم


یکی از اعتراض های معلمان ایران در سال های گذشته
یکی از اعتراض های معلمان ایران در سال های گذشته
شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران در بیانیه ای در آستانه روز معلم و هفته معلم، خواستار آزادی تمامی فعالان زندانی حقوق معلمان شد.

در ماه های پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد سال گذشته، شماری از فعالان حقوق معلمان به نام های هاشم خواستار، رسول بداقی و محمد داوری بازداشت شدند و در عین حال، فرزاد کمانگر، معلم در استان کردستان، همچنان زیر حکم اعدام به سر می برد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران در بیانیه ای اعلام کرد که اعضای شورای مرکزی کانون معلمان و فعالان صنفی معلمان از روز ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت ماه به نشانه اعتراض به احکام غیر قانونی اعدام و حبس غیر قانونی همکاران زندانی خود اقدام به اعتصاب غذای کامل خواهند کرد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران در بیانیه خود اشاره کرد که در ایران برخلاف کشورهای جهان، معلمان اجازه گردهمایی و طرح نقد و نظر خود در حوزه آموزش و پرورش و بیان مسایل، مشکلات و تنگناهای شغلی خود را ندارند.

این تشکل معلمان ایران گفته است برخلاف قوانین ایران هر معلمی که بر اساس حقوق صنفی، انسانی و شهروندی خود چنین اقداماتی را انجام دهد، بازداشت و به مجازات هایی فرا قانونی محکوم می شود.

از جمله مجازات هایی که شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران به آن اشاره کرده است اعدام، حبس، تعلیق، اخراج، تبعید، بازخرید، بازنشستگی اجباری، تنزل رتبه شغلی و محرومیت از تدریس است.

از جمله فعالان حقوق معلمان که بازداشت و زندانی شده اند و نامشان در بیانیه تشکل های صنفی معلمان ایران ذكر شده هاشم خواستار، عضو کانون صنفی فرهنگیان استان خراسان است.

این معلم بازنشسته که روز ۲۵ شهریور سال گذشته بازداشت شد، در زندان وکیل آباد مشهد زندانی است. بر اساس گزارش ها، آقای خواستار در زندان وکیل آباد به بیماری های داخلی و قلبی و نیز مشکلات بینایی و فشار خون دچار شده است.

صدیقه مالکی فرد، همسر هاشم خواستار، درباره وضعیت این فعال حقوق معلمان می گوید: « از روز ۲۵ شهریور كه او بازداشت شده به هیچ عنوانی مرخصی نداشته است. من به افراد مختلف از جمله رییس حوزه نظارت بر زندان، حفاظت اطلاعات زندان، دادستان دادگاه انقلاب و دادستان كل مشهد مراجعه كردم ولی نظر همه در این زمینه منفی بود.»

خانم مالکی فرد با اشاره به این که همسرش به اقدام علیه امنیت ملی متهم شده است، درباره خودداری مقام های قوه قضاییه از دادن مرخصی به این فعال حقوق معلمان می گوید: « وقتی با حوزه نظارت بر زندان صحبت كردم آنها گفتند زندان مرخصی نمی دهد. با حفاظت اطلاعات زندان صحبت كردم آنها گفتند او در زندان بر طبق قانون عمل می كند و ما هیچ مشكلی در این زمینه نداریم و اگر همین الان بگویند او را آزاد می كنیم. من در جواب گفتم شما می گویید مشكلی نداریم آنها هم همین را می گویند، پس مشكل از كجاست؟ گفتند چون او زندانی اطلاعات است باید اطلاعات اجازه مرخصی بدهد. من به اطلاعات هم مراجعه كردم، بازجوی او گفت كه می خواهد جایی برود و بعد خودش در این زمینه با من حرف می زند. من تا امروز منتظر جواب این آقا هستم، ولی او با من صحبتی نكرده است.»

آقای خواستار تنها فعال حقوق معلمان نیست که پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شده است. یکی دیگر از این فعالان حقوق معلمان محمد داوری است که در عین حال روزنامه نگار است و سردبیری سایت « سحام نیوز» را بر عهده داشت.

زلیخا بیابانی، مادر آقای داروی که در نامه ای به دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار کمک او به رسیدگی به وضعیت فرزند زندانی اش شده است، درباره هدف خود از ارسال این نامه می گوید: « نامه ای كه در مورد آقای داوری نوشتیم به خاطر وضعیت بلاتكلیف او است، چون نه دادگاهی برای او تشكیل شده و نه چیزی.»

در کنار این فعالان حقوق معلمان می توان به فرزاد کمانگر، معلم در استان کردستان، اشاره کرد که به اتهام ارتباط با حزب کارگران کردستان به اعدام محکوم شده است. این اتهام از سوی فرزاد كمانگر، خانواده اش و وكیل مدافع او رد شده است.

دومینیک مارله، مسئول حقوق بشر و حقوق اتحادیه‌ای فدراسیون آموزش بین‌الملل، با اشاره به این که حکم اعدام آقای کمانگر هنوز لغو نشده است، می گوید: « فرزاد كمانگر همچنان در خطر اعدام قرار دارد و برخی اوقات زندانبانان به شوخی به او می گویند امكان دارد كه آن روز روز آخر زندگیش باشد و از این طریق فرزاد و خانواده اش را تحت فشار روحی قرار می دهند. فدراسیون آموزش بین الملل تلاش كرده تا با كمک اتحادیه های صنفی و سازمان های حقوق بشری حكم اعدام فرزاد كمانگر لغو شده و در عین حال دادگاه عادلانه ای برای او برگزار شود. فدراسیون آموزش بین الملل همچنین از كشورهای غربی مانند بریتانیا، آمریكا و هلند درخواست كرده تا در مذاكرات خود با ایران خواستار احترام گذاشتن مقام های ایرانی به حقوق بشر و فعالان مدنی از جمله فعالان حقوق معلمان شوند.»

در بیانیه این تشکل معلمان آمده است که اثر روحی- روانی این احکام بر خانواده ها و جامعه میلیونی فرهنگیان ایران پاک شدنی نیست و به دین، میهن و انسجام ملی لطمه وارد كرده و جامعه آموزش وپرورش را بیش از پیش ملتهب می سازد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران ابراز امیدواری کرده است که عقلای قوم با تدبیر و درایت و به عنوان حسن نیت، در گام اول همه فرهنگیان زندانی را آزاد کنند. منع تعقیب قضایی و لغو تمامی احکام اداری و قضایی صادر شده برای فرهنگیان منتقد، رفع فضای امنیتی از مدارس و اداره های آموزش وپرورش، تأمین امنیت شغلی فرهنگیان، پرهیز از جاسوس پروری در مدارس و اجتناب از پرونده سازی برای فرهنگیان منتقد از جمله دیگر خواسته های این تشکل معلمان است.
  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG