لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۷

دولت سوريه به سفرای آمريکا و فرانسه دستور داد بدون اجازه دمشق را ترک نکنند


رابرت فورد، سفیر آمریکا در سوریه در جریان دیدار از جسرالشغور
رابرت فورد، سفیر آمریکا در سوریه در جریان دیدار از جسرالشغور
دولت سوريه به سفيران آمريکا و فرانسه دستور داده تحت هيچ شرايطی دمشق را ترک نکنند و هرگونه خروج آن ها از پايتخت، بايد با مجوز رسمی از سوی وزارت خارجه باشد.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتد پرس، پس از آن که سفرای ياد شده دو هفته پيش با حضور خود در يکی از شهرهای پراعتراض سوريه باعث خشم دولت مرکزی دمشق شدند، حالا دولت به آن ها هشدار داده هرگونه خروج از آن ها از پايتخت، بايد با هماهنگی قبلی باشد.

وليد المعلم، وزير خارجه سوريه روز چهارشنبه در جريان يک سخنرانی در دانشگاهی در دمشق گفت: «اگر دو سفير ياد شده از اين دستور سرپيچی کنند، دولت خروج تمامی سفرای کشورهای ديگر از پايتخت را ممنوع خواهد کرد.»

وزير خارجه سوريه گفت: «ما به اين دليل سفيران فرانسه و آمريکا را اخراج نکرديم که روابط ما با اين دو کشورها دچار مشکل نشود و آن ها بتوانند رفتار خود در قبال دولت سوريه را بررسی و بازبينی کنند. اگر اين گونه رفتارها ادامه يابد، دستور می دهيم هيچ گونه سفيری حق نداشته باشد فراتر از ۲۵ کيلومتر از دمشق بيرون برود.»

دولت حاکم سوريه به دليل سرکوب های گسترده و کشتار و شکنجه مردم و معترضان و شهروندان سوريه مورد انتقاد شديد جامعه جهانی قرار گرفته و تحريم هايی هم عليه اين کشور اعمال شده است. به گزارش آسوشيتد پرس، در جريان اعتراض های مردمی ماه های گذشته در سوريه حدود يک هزار و ۶۰۰ تن کشته شده اند که بيشترآن ها شهروندان غيرنظامی بوده اند.
دولت سوريه همچنين پوشش تمامی خبرگزاری های خارجی و بين المللی و مستقل از جريان اعتراض های مردمی شهروندان سوريه را ممنوع کرده است.

دو هفته پيش و در روزهای هفتم و هشتم جولای، «رابرت فورد» سفير آمريکا در سوريه و «اريک شواليه» سفير فرانسه در سوريه در سفرهای جدا از هم به شهر حما رفتند که در حدود ۲۰۰ کيلومتری شمال دمشق قرار دارد و يکی از مناطق جدی اعتراض های مردمی است. آن ها در اين سفر به معترضان اطمينان دادند که دولت های فرانسه و آمريکا از حق مردم برای اعتراض صلح آميز حمايت می کند. گزارش ها حاکی است معترضان از خودروی رابرت فورد استقبال کرده و با دسته های گل و فرياد شادی با او همراه شده اند.

ساکنان حما به خبرگزاری آسوشيتد پرس گفتند اين ديدارها باعث شد نيروهای امنيتی و نظامی نتوانند به سرکوب گسترده مردم دست بزنند.

دولت سوريه از اين فرصت استفاده کرده و در تبليغاتی گسترده اعلام کرده که آمريکا و فرانسه به دنبال شلوغی ها هستند و از اصلاحات واقعی حمايت نمی کنند. چند ساعت پس از پخش خبر ديدار سفيران آمريکا و فرانسه از حما، حاميان و طرفداران بشار اسد به ساختمان سفارت های فرانسه و آمريکا حمله کرده و با پرتاب سنگ، شيشه ها را شکستند و روی ديوارها شعار نوشتند. سه تن از کارکنان سفارت فرانسه در جريان اين حمله زخمی شدند.

متعاقب آن شمار ديگری از چهره های مخالف دولت مرکزی در شهرهای حومه دمشق دستگير و به زندان منتقل شدند. «جورج صبرا» رييس حزب دموکراتيک ملی که توسط دولت سوريه غيرمجاز تشخيص داده شده است، از منزل مسکونی خود دستگير شد.

همچنين روز چهارشنبه گزارش شد که علی عبدالله، از فعالان سياسی سوريه که سه روز بود ناپديد شده بود، دستگير شده و در دست نيروهای امنيتی سوريه است.

خبرگزاری رويترز هم روز چهارشنبه گزارش داد شماری از نيروهای ويژه امنيتی به رهبری برادر بشار اسد، راهی مناطق حومه دمشق شده اند تا حرکت های اعتراضی را سرکوب کنند. ساکنان حمص می گويند در درگيری های روز سه شنبه در اين شهر نيروهای امنيتی دستکم ۱۶ تن از شهروندان غيرنظامی را هدف گلوله قرار داده و کشته اند.

شاهدان عينی می گويند نيروهای امنيتی و نيروهای ضد شورشی راهی مناطق مسکونی شده اند و هرگونه معترضی را که ببينند، دستگير می کنند.
نيروهای ويژه تحت فرماندهی ماهر اسد، برادر بشار اسد، همگی از اقليت علوی دستچين شده اند که وفاداران واقعی خانواده اسد به شمار می آيند.

ديدبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد سربازان و نيروهای امنيتی سوريه با تهديد به اعدام، مجبور به شليک به سمت تظاهرکنندگان بی‌سلاح می‌شوند.
ديدبان حقوق بشر اعلام کرده ۱۲ سرباز فراری سوريه، در مصاحبه با اين سازمان شهادت داده‌اند که اگر تمرد می‌کردند، با خطر مرگ روبرو بوده‌اند.

بنا بر اين گزارش اين سربازان تاکيد کرده‌اند: «کسی که از فرمان شليک به سمت تظاهرکنندگان سرپيچی کند، خود را در معرض کشته شدن قرار می‌دهد.»
XS
SM
MD
LG