لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۹:۳۶

کارنامه اردیبهشت ۹۹

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در اردیبهشت ماه ۹۹ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۲۰:۱۶ ۱۱.۲.۱۳۹۹

«دست‌کم ٧۵ درصد جمعیت ٨٠ میلیونی ایران دچار فقر معیشتی هستند»

محمود جام‌ساز، کارشناس اقتصادی، گفت: دست‌کم ٧۵درصد جمعیت ٨٠ میلیونی ایران دچار فقر معیشتی هستند.

به گزارش وب‌سایت تابناک، وی گفت: در پی اعتراض‌ها به افزایش قیمت بنزین در آبان ٩٨، ۶٠میلیون تن بر اساس اعلام دولت مشمول یارانه معیشتی شدند و این بدین مفهوم است که حداقل ٧۵ درصد جمعیت ٨٠ میلیونی ایران، یعنی ۶۰ میلیون تن، دچار فقر معیشتی هستند.

محمود جام‌ساز اشاره کرد: در چنینی شرایطی، وام یک میلیون تومانی دولت به یارانه‌بگیران به یک شوخی می‌ماند.

۲۳:۳۲ ۹.۲.۱۳۹۹

۷۸۳ هزار تن در شش هفته اخیر خواستار دریافت بیمه بیکاری شده‌اند

یک مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که در شش هفته اخیر، ۷۸۳ هزار تن خواستار دریافت بیمه بیکاری شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود بابایی، مدیرکل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اضافه کرد که ۶۵۴ هزار تن مشمول برقراری بیمه بیکاری در مرحله اول شده‌اند.

بر اساس این گزارش،‌ تعداد کل مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در سال گذشته، ۲۶۰ هزار تن بوده است.

مسعود بابایی اشاره کرد که در صورت تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، پرداخت‌ها عملیاتی خواهد شد و افزود: برای بیمه بیکارشدگان ناشی از شیوع کرونا، باید ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص یابد.

پیشتر روزنامه شرق خبر داده بود که تنها در مدت ۱۰روز، دست‌کم ۱۰۰ هزار کارگر در سه استان مازندران، گلستان و لرستان از کار بیکار شده‌اند و نزدیک به ۶۵ هزار تن هم در مازندران، قم، کرمانشاه، چهارمحال‌ و ‌بختیاری، مهاباد و سبزوار برای دریافت بیمه بی‌کاری نام‌نویسی کرده‌اند.

۱۷:۵۱ ۹.۲.۱۳۹۹

نامه ۸۰ تشکل کارگری به خامنه‌ای: فعالان کارگری و مدنی باید آزاد شوند

«شبکه سندیکایی بین‌المللی همبستگی و مبارزه»، دربرگیرنده بیش از ۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در جهان در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار آزادی فوری اسماعیل عبدی و محمد حبیبی، دو تن از فعالان صنفی معلمان، و همچنین کارگران، معلمان، نویسندگان و فعالان کارگری و حقوق بشری از زندان‌های ایران شد.

به گزارش گروه همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران در فرانسه، در این نامه، بازداشت دوباره اسماعیل عبدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، محکوم شده است. آقای عبدی چند روز قبل، زمانی که برای تمدید مرخصی‌اش به دادستانی زندان اوین رفته بود، بازداشت و زندانی شد.

شبکه سندیکایی بین‌المللی همبستگی و مبارزه همچنین خواستار آزادی بی‌قید و شرط و فوری محمد حبیبی، عضو دیگر هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، شد. آقای حبیبی به اتهام‌های امنیتی به زندان و شلاق محکوم شده است. وزارت آموزش و پرورش اخیرا حکم انفصال از خدمت او را تایید کرده است.

سندیکاها و تشکل‌های امضاکننده نامه همچنین با اشاره به برخوردهای امنیتی و قضایی اخیر با فعالان کارگری و مدنی، آن را موج جدید سرکوب به منظور ایجاد وحشت، در آستانه اول ماه مه، روز جهانی کارگر، و خاموش کردن اعتراض‌ها دانستند و از جمهوری اسلامی خواستند به حق تشکل یابی، برگزاری تجمع و اعتصاب و قراردادهای جمعی احترام بگذارد.

اتحادیه کارگری و مردمی برزیل، کنفدراسیون عمومی کار اسپانیا، اتحادیه سندیکای همبستگی فرانسه، کنفدراسیون عمومی کار بورکینافاسو، کنفدراسیون جنبش مردم اندونزی، اتحادیه ملی مستقل کارکنان دولت الجزایر، اتحادیه سندیکایی ایتالیا، سازمان مستقل عمومی کارگران هائیتی، کنفدراسیون ملی کارگران سنگال، فدراسیون اتحادیه‌های مستقل کارگری مصر و فدراسیون عمومی اتحادیه‌های مستقل فلسطین از جمله امضاکنندگان نامه به علی خامنه‌ای هستند.

از دیگر امضاکنندگان نامه،‌ کنفدراسیون طبقه کارگر پاراگوئه، شبکه همبستگی کارگران پرو، اتحادیه مترقی کارگران نیجر، اتحادیه ملی برای دفاع از طبقه کارگر السالوادور، اتحادیه ملی کارگران راه‌آهن، دریایی و حمل و نقل انگلستان، کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگری مسیحی بلژیک، اتحادیه ملی کارگران کشاورزی کلمبیا، فدراسیون عمومی پست، تلفن و مخابرات تونس، اتحادیه کارگری یونان، اتحادیه کارگران صنایع غذایی ترکیه، انجمن ملی کارکنان صندوق تامین خدمات اجتماعی پاناما و اتحادیه کارگران صنایع نفت ونزوئلا هستند.

اتحادیه کارکنان بهداشتی و کارکنان دولتی مکزیک،‌ اتحادیه کارگران پست کانادا، اتحادیه کارگران صنایع نفت و گاز خصوصی آرژانتین، همبستگی سوسیالیستی با کارگران در ایران در فرانسه و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تھران و حومه نیز از دیگر امضاکنندگان این نامه هستند.

۰۰:۲۹ ۶.۲.۱۳۹۹

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه: برای کسب مطالبات و حقوق خود باید متحد شد

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی کارگر، اول ماه مه، نوشت که برای کسب مطالبات و حق و حقوق خود باید متحد شد.

این تشکل کارگری بر داشتن کار، امنیت شغلی، دستمزدهای مناسب، زندگی پر از رفاه و آسایش، داشتن بیمه‌های بیکاری مکفی، برخورداری از تمامی خدمات تامین اجتماعی، آموزش و تحصیل رایگان و داشتن محل سکونت مناسب برای کارگران تاکید کرد.

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه تحقق این مطالبات را حق ابتدایی تمامی انسان‌ها دانست و افزود: فارغ از اینکه کُرد باشید یا ترک، فارغ از اینکه فارس باشید یا عرب، فارغ از اینکه لُر باشید یا بلوچ و یا اینکه مذهبی باشید و یا اینکه هیچ باوری نداشته باشید، فارغ از اینکه زن باشید یا مرد، کودک و جوان باشید یا پیر، درد مشترکی داریم.

این تشکل کارگری در بیانیه خود بر لزوم اتحاد، همبستگی و مبارزه کارگران برای رهایی از تمام ستم‌ها تاکید کرد و گفت: نباید دردهای مشترک را فراموش کنیم. باید برای رهایی متحد شویم و خود را در شوراها سازماندهی کنیم تا بر سرنوشت خود حاکم شویم.

۰۰:۲۷ ۶.۲.۱۳۹۹

اتحادیه آزاد کارگران ایران: فقر و فلاکت عمومی، زندگی میلیون‌ها خانواده کارگری را نابود کرده است

اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه‌ای به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی کارگر، اول ماه مه، نوشت:‌ این روز در شرایطی فرا می‌رسد که فقر و فلاکت عمومی، زندگی میلیون‌ها خانواده کارگری را عملاً به ورطه نابودی کشانده و گرانی روزافزون مایحتاج مردم، تأمین ابتدایی‌ترین نیازهای معیشتی را برای کارگران و مزدبگیران ناممکن کرده است.

این تشکل کارگری با اشاره به حداقل دستمزد ماهانه کارگران که بدون احتساب مزایا، یک میلیون و ۸۳۵ هزار تومان است، افزود که نرخ واقعی سبد معیشت خانوار به ۹ میلیون تومان در ماه رسیده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با اشاره به پیامدهای شیوع کرونا، از جمله رکود اقتصادی، بیکاری گسترده و افزایش سرسام آور هزینه‌های معیشتی نوشت: با توجه به اینکه هیچ روزنه روشنی برای پایان این وضعیت فاجعه‌بار وجود ندارد،‌ سال جاری، سالِ جهش بزرگ تورمی مایحتاج روزانه خانواده‌ها خواهد بود.

این تشکل صنفی تعیین حداقل دستمزد برای سال جاری را تیر خلاص به زندگی و معیشت کارگران و خانواده‌هایشان توصیف کرد و در عین حال،‌ نوشت: طبقه کارگر ایران برای دفاع از معیشت و زندگی خود، هیچ راهی به جز دست بردن به اعتراض و اعتصاب،‌ به ویژه در روز جهانی کارگر، در مقابل تعیین مصوبه خفت‌بار مزد ندارد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران بر لزوم تعیین ۹ میلیون تومان به عنوان حداقل دستمزد ماهانه تاکید کرد.

۰۰:۲۴ ۶.۲.۱۳۹۹

فدراسیون آموزش بین‌الملل و اتحادیه معلمان انگلستان بازداشت دوباره اسماعیل عبدی را محکوم کردند

فدراسیون آموزش بین‌الملل و اتحادیه معلمان انگلستان بازداشت دوباره اسماعیل عبدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، را محکوم کردند.

آقای عبدی سه روز قبل، هنگامی که برای تمدید مرخصی خود به دادیاری زندان اوین مراجعه کرد، بازداشت شد.

فدراسیون آموزش بین‌الملل و اتحادیه معلمان انگلستان بازداشت اسماعیل عبدی را با توجه به گسترش کنترل نشده ویروس کرونا در ایران و به ویژه شرایط نامناسب بهداشت و درمان در زندان‌ها، خطرناک دانستند.

به گزارش اتحادیه بین‌المللی در حمایت از کارگران در ایران، فدراسیون آموزش بین‌الملل همچنین خواستار آزادی بدون قید و شرط و فوری محمد حبیبی، عضو دیگر هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، شد.

این فدراسیون اشاره کرد که آقای حبیبی به دلیل تلاش برای بهبود کیفیت آموزش و تدریس به زندان و شلاق محکوم شد‌ و افزود که حکم بازخرید خدمت این معلم ابلاغ شده است.

در همین حال، دیوید ادواردز، دبیرکل آموزش بین‌الملل، آنچه سرکوب حقوق معلمان متعهد و فعالان کانون‌های صنفی نامید، را محکوم کرد و گفت که این فدراسیون به طور خستگی ناپذیر برای آزادی آنها تلاش خواهد کرد.

۱۲:۲۰ ۱.۲.۱۳۹۹

رویدادهای صنفی و کارگری ایران در فروردین ماه ۹۹ را در کارنامه فروردین ماه بخوانید.

XS
SM
MD
LG