لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۸

کارنامه اردیبهشت ۱۴۰۰

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در اردیبهشت ۱۴۰۰ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۲۳:۲۸ ۲۲.۲.۱۴۰۰

کارگران شرکت لبنیِ «پاژن» در استان تهران اعتصاب و تجمع کردند

کارگران شرکت لبنی پاژن در استان تهران در اعتراض به پرداخت نشدن ۶ ماه دستمزدشان اعتصاب و تجمع کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شرکت پاژن بیش از ۳۰۰ کارگر دارد و روزانه حدود ۳۰۰ تن انواع مختلف لبنیات تولید می‌کند.

کارگران این شرکت لبنی پیشتر نیز در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد خود اعتصاب کرده بودند.

شرکت پاژن در نسیم‌شهر و در۲۰ کیلومتری جنوب‌غربی تهران قرار دارد.

پرداخت نشدن دستمزدها و سایر مطالبات صنفی کارگران در مناطق مختلف ایران، به یکی از مشکلات بزرگ آنها تبدیل شده است. این وضعیت،‌ اعتصاب و تجمع کارگران را به همراه داشته است.

۱۶:۲۴ ۲۰.۲.۱۴۰۰

اعتصاب در شرکت‌های «سازه‌پاد» تهران و «شالوده‌شایان» در پالایشگاه بید بلند ۲ بهبهان

جمعی از کارگران و جوشکاران شرکت‌های سازه پاد تهران و شالوده شایان در پالایشگاه بید بلند ۲ بهبهان اعتصاب کردند.

این کارگران گفتند: بر اساس قرارداد اداره کار، این شرکت‌ها موظف به افزایش ۳۵ درصدی دستمزد آنها هستند اما از انجام این کار حودداری می‌کنند.

به گفته آنها به رغم گذشت سه ماه از سال جدید، این شرکت‌ها قراردادی با آنها امضا نکرده و دستمزدشام نیز افزایش نیافته است.

کارگران این دو شرکت گفتند: دستمزدشان در سال گذشته ۴ میلیون تومان بود و شرکت‌ها موظفند طبق قانون کار، دستمزدشان را تا میزان ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش دهند اما مسئولین شرکت‌ها گفته‌اند در نهایت ۵۰۰ هزار تومان به دستمزدشان اضافه می‌شود.

به گفته این کارگران، ماموران حراست و پاسگاه بید بلند ۲ به طور معمول، از اعتصاب و تجمع این کارگران جلوگیری می‌کنند، اما آنها روز دوشنبه سر کار نرفتند و اعتصاب کردند.

۱۶:۱۹ ۲۰.۲.۱۴۰۰

تجمع همزمان کارگران رسمی نفت در تهران و اهواز

جمعی از کارگران رسمی نفت روز دوشنبه در مقابل مجلس در تهران و ساختمان شرکت ملی نفت در اهواز تجمع کردند.

همزمان با این تجمع‌ها، برخی از کارگران به خاطر شیفت‌کاری یا دوری مسافت امکان شرکت در آنها را نداشتند و از این رو، تصاویری را در حمایت از همکاران خود در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.

در همین حال،‌ خبرگزاری ایلنا نوشت که معترضان خواستار تحقق مطالباتی مانند اجرای دقیق و عادلانه قانون افزایش دستمزد سال ۱۴۰۰، تغییر اساسنامه صندوق‌های بازنشستگی نفت، اصلاح قانون مالیات بر حقوق کارکنان نفت شاغل در شرایط سخت و پرداخت کامل پاداش بازنشستگی بر اساس سنوات خدمت پرسنل بدون رعایت سقف پاداش ۳۰ سال هستند.

تجمع کنندگان گفتند که افزایش ۲۵ درصدی دستمزد بر مبنای فرمول جدید در محاسبات حقوق و مزایا، با توجه به نرخ تورم چندان تاثیرگذار نیست.

کارگران رسمی و همچنین غیر رسمی نفت در ماه‌های اخیر بارها از شرایط کاری و معیشتی خود ابراز نارضایتی کرده‌اند.

۱۵:۳۷ ۲۰.۲.۱۴۰۰

اعتصاب و تجمع کارگران سیمان سپاهان اصفهان

کارگران سیمان سپاهان اب اصفهان روز دوشنبه در اعتراض بە پرداخت نشدن کارانە و بهرەوری و همچنین تهدید بە اخراج کارگران معترض توسط حراست، اعتصاب و تجمع کردند.

آنها شعار می دادند: «مدیر بی لیاقت - نمی خواییم نمی خواییم»

به نوشته اتحادیه آزاد کارگران ایران، از وقتی کە "هلدینگ غدیر" مالک سیمان سپاهان شد، تمام مزایای پرسنل قطع شدە است و کارگران معترض تهدید به اخراج شده‌اند.

در سالیان اخیر، کارگران مناطق مختلف ایران در اعتراض به مشکلات معیشتی خود،‌اعتصاب کرده و تجمع‌هایی برگزار کرده‌اند.

۱۸:۴۶ ۱۹.۲.۱۴۰۰

کارگران نیشکر هفت‌تپه، لغو مالکیت خصوصی این شرکت را جشن گرفتند

حدود یک هزار کارگر نیشکر هفت‌تپه و شماری از خانواده‌های آنها روز یکشنبه با حضور در مقابل در این شرکت، آنچه «آزادی» هفت‌تپه نامیدند را جشن گرفتند.

به گزارش سایت امتداد، متعلق به حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، شماری از نمایندگان کارگران، از جمله اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، یوسف بهمنی، مسلم چشمه‌خاور، امید آزادی و ابراهیم عباسی‌منجزی در سخنانی، لغو مالکیت خصوصی شرکت را دستاورد بزرگی برای کارگران دانستند.

به نوشته امتداد، کارگران نیشکر هفت‌تپه با تاکید بر لزوم پیگیری و توجه جدی به مطالبات و حقوق قانونی و صنفی خود، خلع ید بخش خصوصی از شرکت را آغاز راه مبارزه برای استیفای حقوق کارگران دانستند.

آنها همچنین خواستار مشارکت در اداره شرکت نیشکر هفت‌تپه شدند.

در این حال، نظام‌الدین موسوی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، به خبرگزاری ایلنا گفت که پس از اجرای حکم خلع ید، شرکت در اختیار دولت و احتمالا وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار می‌گیرد.

۱۸:۴۵ ۱۹.۲.۱۴۰۰

تجمع شماری از بازنشستگان در چندین شهر ایران

شماری از بازنشستگان تامین‌اجتماعی در اعتراض به شرایط معیشتی خود در چندین شهر ایران تجمع کردند.

این تجمع‌ها در مشهد، کرمانشاه، تهران، تبریز، خرم‌آباد، شیراز، شوش،‌ سنندج و کرج برگزار شدند.

خواسته‌ اصلی بازنشستگان تامین‌اجتماعی، برخورداری از مستمری متناسب با سبد معیشت ماهانه است.

بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی، سبد معیشت ماهانه در سال ۹۹ را ۱۰ میلیون تومان و در تهران ۱۱ میلیون تومان اعلام کرده بود. این در شرایطی است که مقام‌های جمهوری‌اسلامی گفته‌اند با اجرای طرح متناسب‌سازی، مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد.

۲۲:۵۸ ۱۷.۲.۱۴۰۰

اعلام موجودیت انجمن حمایت از زندانیان و آسیب دیدگان «ستار بهشتی»

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، انجمنی را به نام فرزندش برای حمایت از زندانیان سیاسی راه‌اندازی کرد.

پیشتر خانم عشقی، مادر ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویس که در بازداشتگاه پلیس فتا در سال ۹۱ کشته شد، در گفت‌وگویی با رادیو فردا، به مناسبت روز جهانی کارگر، از قصد خود برای ایجاد این انجمن خبر داده بود.

هدف از تشکیل انجمن حمایت از زندانیان و آسیب دیدگان «ستار بهشتی»، حمایت و پیگیری حقوق اجتماعی زندانیان سیاسی، به ویژه کارگران و معلمان اعلام شده است.

انجمن حمایت از زندانیان و آسیب دیدگان ستار بهشتی اعلام کرده است که تلاش می کند تا پلی برای دستیابی به اتحاد و همبستگی بین همه ایرانیان، با هر نوع گرایش فکری، سیاسی و عقیدتی باشد.

۰۱:۳۷ ۱۲.۲.۱۴۰۰

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خواستار خردگرایی در تصمیم‌گیری‌های مسئولان شد

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خواستار خردگرایی و برنامە‌ریزی درست و اصولی در تصمیم‌گیری‌های مسئولان شد.

این شورا در بیانیه خود به مناسبت روز معلم، ۱۲ اردیبهشت، خواسته‌هایی را مطرح کرد؛ از جمله آزادی همه معلمان زندانی، توجه به اتنیک‌های متنوع بومی و قومی در آموزش و پرورش و تحقق اصل ۱۵ قانون اساسی.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچنین خواستار پرهیز از پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی، به رسمیت شناخته شدن تشکل‌یابی مستقل و توجه به منزلت و رفاه شاغلان و بازنشستگان شد.

این تشکل سراسری فرهنگیان همچنین بر لزوم از بین رفتن فضای امنیتی در فضاهای آموزشی و تامین آموزش کیفی و رایگان تاکید کرد.

این شورا در عین حال، با حمایت از مطالبات کارگران، هر گونه سرکوب جامعه کارگری، به هر بهانه‌ای را محکوم کرد.

۰۱:۰۶ ۱۲.۲.۱۴۰۰

اسماعیل بخشی:‌ خواسته اصلی کارگران نیشکر هفت‌تپه، خلع‌ید بخش خصوصی است

اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه، روز شنبه با اشاره به خواسته اصلی کارگران برای خلع‌ید بخش خصوصی از این شرکت، گفت: چرا حکم خلع‌ید که از سوی دادگاه صادر شده است، اعلام نمی‌شود.

آقای بخشی با اعلام این موضوع در مصاحبه با سایت امتداد، ‌متعلق به حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، اشاره کرد که بین دو تا سه ماه است که حکم دادگاه صادر شده و خبری از اعلام آن نیست.

او همچنین این پرسش را مطرح کرد که «چرا یک سال است که دادگاه امید اسدبیگی، بزرگترین متخلف ارزی ایران، به بهانه کار کارشناسی متوقف شده است».

امید اسدبیگی که همراه با مهرداد رستمی‌چگینی، شرکت نیشکر هفت‌تپه،‌ با ۲۴ هزار هکتار مساحت، را با پیش‌پرداختی ۶ میلیارد تومانی خریداری کرد، متهم به سوء‌استفاده یک و نیم میلیارد دلاری است.

اسماعیل بخشی با تاکید بر اینکه کارگران نباید به شعار هیچ مسئولی تکیه کنند، خاطرنشان کرد: روزی نبود که ۱۰دقیقه از هر بخش خبری را به رئیسی برای مسئله هفت‌تپه اختصاص ندهند، نتیجه آن چه شد؟

او با اشاره به تلاش نمایندگان کارگران هفت‌تپه برای پیگیری مطالبات همکاران‌شان افزود: چه بلایی بر سر آنها آمد؟ پرونده برای‌شان درست شد، اخراج‌شان کردند.

این فعال کارگری در بخشی از سخنانش بر لزوم به رسمیت شناخته شدن روز جهانی کارگر، اول ماه مه، تاکید و در عین حال،‌ از دستمزدهای اندک کارگران و وضعیت معیشتی آنها انتقاد کرد.

وی با اشاره به افزایش قیمت کالاها و نیازهای حداقلی و مسکن خانواده‌های کارگری اضافه کرد: کارگران برای رسیدن به کف استانداردها و نیازهای بدیهی خود فاصله زیادی دارند.

آقای بخشی همچنین با اشاره به متشکل شدن کارگران نیشکر هفت‌تپه برای دستیابی به حقوق‌شان گفت: تا زمانی که شما متشکل نشوید، هیچ کس سراغ شما نخواهد آمد. حاصل مبارزات و کار تشکیلاتی و جمعی ما، این شد که همان آقایان که در قوه قضائیه، نهادهای امنیتی و مجلس و حتی دولت سرکوب‌مان می‌کردند، در سال ۹۹ می‌خواستند برای رزومه کاری‌شان با کارگران هفت‌تپه عکس یادگاری بگیرند.

این نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه در بخش دیگری از سخنانش از توزیع نشدن ملزومات بهداشتی در میان هزاران کارگر این شرکت انتقاد کرد و افزود: همین حالا در اوج کرونا که کارگران هفت‌تپه در محیط‌های جمعی مشغول به فعالیت هستند، هیچ یک از ملزومات بهداشتی مورد نیاز برای جلوگیری از ابتلا به کرونا، مواد ضدعفونی، لباس و حتی ماسک در اختیار آنها قرار نداده‌اند.

اسماعیل بخشی درباره بحث واکسیناسیون کارگران گفت که یکی از مطالبات اصلی امسال در روز جهانی کارگر، بحث سلامت و جان و واکسیناسیون کارگران و مزدبگیران و پرستاران است.

او در ادامه با انتقاد از نگاه امنیتی به فعالیت‌های کارگری خاطرنشان کرد: گاهی اوقات تصور می‌کنیم که آقایان، ما مردم را دشمن می‌دانند و اضافه کرد: وقتی کارفرما، حقوق شما را نداده، نباید حق حرف زدن هم داشته باشید؟

آقای بخشی سپس از عملکرد رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی در ارتباط با مسایل کارگری انتقاد کرد و گفت: صدا و سیما کاملا به یک پادگان تبدیل و در اختیار این آقایان قرار گرفته است. خیلی راحت، مسائل را تغییر داده و با نمایش‌های امنیتی منتشر می‌کنند. کارگر را بیکار می‌کنند و سوای بحث زندان و مسائل مربوط به دادگاه در هیچ جایی نیز حق کار کردن ندارد.

این فعال کارگری در این ارتباط افزود: اسماعیل بخشی را یک سال به زندان انداختید. سوال ما این است که مسئله حل شد؟ برای یوسف بهمنی، ابراهیم عباسی و محمد خنیفرها، ده‌ها پرونده درست کردید، کدام مسئله کارگری حل شد؟

وی در همین حال از عملکرد مسئولان قضایی و اجرایی استان خوزستان در قبال کارگران نیشکر هفت‌تپه در سالیان گذشته انتقاد کرد و گفت: مردم باید بدانند که کارگران با چه رنج و مشقتی موفق شدند تا صدای خود را به آنها برسانند.

۰۰:۲۱ ۱۲.۲.۱۴۰۰

بازداشت‌شدگان تجمع روز جهانی کارگر در تهران آزاد شدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران خبر داد که ۳۰ بازداشتی تجمع روز جهانی کارگر در تهران ساعت ۱۱ شنبه شب آزاد شده‌اند.

این گروه که در محدوده وزارت کار به دست پلیس امنیت بازداشت شده بودند، در مدت بازداشت در اداره پلیس امنیت در خیابان وزرای تهران تحت بازجویی قرار گرفته بودند.

هیراد پیربداقی، عسل محمدی و سعید ملایری از جمله بازداشت‌شدگان در تهران بودند.

به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، به این ۳۰ تن گفته شده است که در هفته آینده با آنها تماس گرفته می شود و آنها احتمالاً احضار خواهند شد.

هنوز از وضعیت شیث امانی و هوشنگ کریمی که در سنندج بازداشت شدند، ‌اطلاعی در دست نیست.

بیشتر

XS
SM
MD
LG