تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که سربازان روسی در حال برداشتن آذوقه از فروشگاههای تخلیهشده اوکراین و برخی نیز در تلاش برای سرقت یک گاوصندوق هستند.
مقامات اوکراینی میگویند سوخت و جیرههای یگانهای روسی رو به اتمام است، اگرچه این موضوع بهطور مستقل قابل تأیید نیست.
پیشتر یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده گفته بود که ارتش روسیه در تأمین غذا و بنزین سربازان خود در اوکراین با مشکل مواجه شده است.
او گفت که مشخص نیست این امر به دلیل اشتباهات در برنامهریزی بوده یا دلیل آن اجرای نادرست برنامهها است.
به نوشته رویترز، این مقام پنتاگون که نخواست نامش فاش شود، گفت که برخی از نیروهای روسی «روحیه خود را باختهاند»، حال آنکه مقاومت اوکراینیها «بهشدت» در حال افزایش است.
مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب یک قطعنامه از روسیه خواست تا جنگ در اوکراین را متوقف کرده و تمام نیروهایش را از آن کشور خارج کند.
در رایگیری برای قطعنامه محکومیت تهاجم روسیه به اوکراین، ۱۴۱ کشور رای موافق، پنج کشور رای مخالف و ۳۵ کشور رای ممتنع دادند.
بر اساس گزارش های رسیده، کشورهای روسیه، کرهشمالی، بلاروس، سوریه و اریتره به این قطعنامه رای منفی دادند. ایران، چین و پاکستان به این قطعنامه رای ممتنع دادهاند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد همچنین با اکثریت قاطع به ابراز انزجار از تهاجم روسیه به اوکراین «به شدیدترین وجه» رأی مثبت داد.
در پایان نشست روز چهارشنبه این مجمع، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار احترام گذاشتن روسیه به تمامیت ارضی اوکراین و آغاز فوری گفتوگوهای صلح شد.
دفتر مطبوعاتی کرملین روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در تماس تلفنی با نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، موضع مسکو در مورد وضعیت اوکراین را توضیح داده است.
به نوشته خبرگزاری تاس روسیه، ولادیمیر پوتین در این تماس گفته است که موضع اصولی روسیه برای حل و فصل مناقشه ازجمله شامل موارد زیر است:
- لزوم در نظر گرفتن منافع امنیتی روسیه
- غیرنظامی کردن اوکراین و «نازیزدایی» از کشور اوکراین
- تضمین وضعیت بیطرف و غیرهستهای اوکراین
- به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه
- استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک.
مقامهای روس در اظهارات خود رویه دولت اوکراین را با «آلمان نازی» مقایسه میکنند و از زمان آغاز تهاجم روسیه، مقامهای اوکراینی نیز از مقایسه مشابهی در اشاره به مقامات مسکو استفاده میکنند.
مسکو برای نخستین بار از زمان آغاز تهاجم علیه اوکراین آمار تلفات نظامیان خود را اعلام کرد و گفت که ۴۹۸ سرباز روس در اوکراین کشته و ۱۵۹۷ نفر دیگر زخمی شدهاند.
وزارت دفاع روسیه همچنین مدعی شد که دو ۸هزار و ۸۷۰ سرباز و «ملیگرای» اوکراینی نیز در این درگیریها کشته و حدود ۳۷۰۰ زخمی شدهاند.
پیش از این اوکراین آمار بسیار متفاوتی ارائه داده بود و یکی از مشاوران نظامی رئیسجمهوری این کشور گفته که بیش از هفت هزار نظامی روس از زمان آغاز تهاجم این کشور کشته و صدها نفر نیز اسیر شدهاند.
راستیآزمایی اظهارات طرفین در مورد این آمارها در حال حاضر ممکن نیست.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، در یک سخنرانی تلویزیونی با اشاره به تهاجم روسیه به اوکراین، خطاب به شهروندان کشورش گفت که دولت فرانسه سرمایهگذاری در بخش دفاعی را افزایش خواهد داد و افزود که «راهبرد دفاعی اروپایی ما باید وارد مرحله جدیدی شود».
رئیسجمهوری فرانسه در این سخنرانی مجددا بر لزوم قطع وابستگی فرانسه به گاز روسیه تأکید کرد و در عین حال گفت که اقتصاد فرانسه از پیامدهای حمله روسیه به اوکراین آسیب خواهد دید و دولت او برای محافظت از خانوارها در برابر فشارها از جمله افزایش قیمتها تلاش خواهد کرد.
آقای مکرون گفت بسیاری از بخشهای مختلف اقتصاد فرانسه از رخداد تهاجم روسیه به اوکراین آسیب خواهد دید و از نخستوزیر فرانسه خواست تا روی یک طرح بهبود اقتصادی کشور کار کند.
او خطاب به مردم فرانسه گفت: «روزهای پیش رو احتمالاً سختتر خواهد بود».
وزارت دارایی کشورهای لهستان، جمهوری چک، بلغارستان، اسلواکی و رومانی اعلام کردند دو بانک بینالمللی دوران شوروی که روسیه بزرگترین سهامدار آنهاست را ترک خواهند کرد.
این اقدام پس از تصمیم روز جمعه جمهوری چک صورت گرفت که اعلام کرد از همکاری با بانک بینالمللی همکاری اقتصادی (IBEC) و بانک سرمایهگذاری بینالمللی (IIB) دست میکشد و از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز میخواهد که همین کار را انجام دهند.
رومن آبراموویچ، تاجر روسی صاحب باشگاه فوتبال چلسی، روز چهارشنبه خبر داد که به دلیل درخواستهای تحریم روسیه، باشگاه چلسی را میفروشد.
آبراموویچ به دستیارانش گفته است که یک بنیاد خیریه راهاندازی کنند تا تمام درآمد خالص حاصل از فروش باشگاه چلسی را دریافت کند و «به نفع همه قربانیان جنگ در اوکراین» هزینه شود.
وزیر خارجه ایالات متحده دور جدیدی از تحریمها علیه روسیه را اعلام کرد که ۲۲ شرکت مرتبط با ارتش روسیه را هدف قرار میدهد.
آنتونی بلینکن روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت شرکتهایی که تحریم میشوند عبارتند از «شرکتهایی که هواپیماهای جنگی، نفربرهای زرهی، موشک، هواپیماهای بدون سرنشین و سامانههای جنگ الکترونیکی میسازند».
وزیر خارجه آمریکا همچنین از تشکیل کارگروه جدیدی خبر داد که قرار است دارایی شرکتها و الیگارشهای تحریمشده روسی را «شناسایی، ردیابی و مسدود کند».
او گفت: «ما قایقهای تفریحی، جتهای شخصی و املاک مجلل آنها در پایتختهای جهان را مصادره خواهیم کرد».
به گزارش شبکه خبری سیانان، وزیر خارجه آمریکا همچنین از ایجاد محدودیت برای صادرات بلاروس خبر داد تا از این طریق «رژیم لوکاشنکو به دلیل همدستی در جنگ پوتین پاسخگو شود».
آنتونی بلینکن گفت: «ما مسیر واردات فناوریهای اساسی به بلاروس را کاملاً سد خواهیم کرد و اگر حمایت لوکاشنکو از جنگ ادامه یابد، عواقب آن برای رژیم او بدتر خواهد شد».
رسانههای اوکراینی روز چهارشنبه از اصابت یک موشک روسی به ایستگاه مرکزی راهآهن کییف در جنوب پایتخت خبر دادند.
پایگاه خبری راهآهن اوکراین در گزارش خود عنوان کرد که ساختمان ایستگاه توانست در برابر این حمله مقاومت کند و تنها آسیبی جزیی دید.
این گزارش میافزاید که هنگام حمله، هزاران زن و کودک در کوپههای قطار پناه گرفتند. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا این حمله تلفاتی نیز داشته است یا نه. وزارت دفاع اوکراین در نزدیکی این ایستگاه قرار دارد.
شامگاه چهارشنبه یک بار دیگر آژیر خطر حمله هوایی در سراسر کییف به صدا درآمد و همزمان چندین صدای انفجار شنیده شد.
پلیسهای روسیه یکی از بازماندگان جنگ جهانی دوم و محاصره لنینگراد را که اکنون به تهاجم کشور علیه اوکراین اعتراض دارد، بازداشت کردند.
تصاویری که در شبکههای اجتماعی و همینطور خبرگزاری رویترز منتشر شده است، یلنا اوسیپووای ۷۶ ساله را نشان میدهد که در تجمع مخالفان تهاجم روسیه اوکراین در سنت پترزبورگ حضور یافته بود، اما پلیسهای روس او را دستگیر کردند.
مسکو و سنت پترزبورگ از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین روزانه شاهد اعتراضاتی علیه این جنگ بوده اما این تجمعات با سرکوب شدید مخالفان همراه شده است.