یک انبار مهمات در منطقه کییف در آتش میسوزد.
یک رسانه اوکراینی روز شنبه به نقل از پلیس منطقه خبر داد که این آتشسوزی در پی حمله روسیه با شش موشک آغاز شده است.
این انبار مهمات در واسیلکیف در یک فرودگاه نظامی قرار دارد.
همزمان گزارش شده است که در اثر بمباران بیامان روسیه دو انبار سوخت نیز در نزدیکی شهر کییف آتش گرفته است.
یک انبار مواد غذایی نیز در روستایی در نزدیکی کییف هدف موشک قرار گرفته و دچار حریق شده است.
وزارت خارجه بریتانیا روز جمعه، ۲۰ اسفند، اعلام کرد ۳۸۶ نماینده دومای روسیه را به دلیل حمایت از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری خودخوانده در شرق اوکراین تحریم میکند.
این تحریمها شامل مسدود شدن داراییها و ممنوعیت سفر این افراد به بریتانیا خواهد بود.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «وزیر خارجه لیز تراس امروز ۳۸۶ نماینده دوما، مجلس سفلی پارلمان روسیه، را به دلیل حمایت از مناطق جداشده اوکراینی لوهانسک و دونتسک تحریم کرد.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز ۲۱ فوریه (دوم اسفندماه) اعلام کرد، کشورش استقلال دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوهانسک را به رسمیت میشناسد.
پیشتر آمریکا و اتحادیه اروپا نیز در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، تحریمهایی علیه نظام مالی، مقامهای کرملین و دومای روسیه وضع کردهاند.
خبرگزاری بلومبرگ روز شنبه نوشت که تنها در دو هفتهای که از تهاجم روسیه به خاک اوکراین میگذرد، روسیه بیش از ۳۰ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی خود را از دست داده است.
این خبرگزاری در ادامه پیشبینی کرد که تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۲ تا ۹ درصد کاهش یابد.
در پی حمله روسیه به اوکراین، مسکو هدف یکی از گستردهترین رژیمهای تحریمی دنیا قرار گرفته و با کوچ بزرگترین کمپانیهای دنیا از خاک خود روبهرو بوده است.
در حالی که روسیه بمباران مناطق اطراف کییف، پایتخت، را از سر گرفته است، مقامات اوکراینی تاکید میکنند که برای ادامه جنگ «آمادهایم».
این مقامها در عین حال درباره یک «تراژدی غیرقابل تصور» هشدار میدهند.
شهر کییف و حومه صبح شنبه شاهد بمباران بیوقفه از سوی روسیه و صدای ممتد آژیر خطر بوده که در سراسر منطقه طنین میاندازد.
در همین حال به گزارش گاردین تصاویر ماهوارهای از شرکت مکسار نشان میدهد که چندین خانه و ساختمان بزرگ صبح شنبه در آتش میسوزند، و توپخانه ارتش روسیه شهرکهای واقع در شمال غربی کییف را هدف گرفته است.
معاون نخست وزیر اوکراین روز شنبه اعلام کرد که چند کریدور امن از جمله از شهر جنوبی ماریوپل برای تخلیه غیرنظامیان باز خواهد بود.
به گفته این مقام، برنامه دولت اوکراین تخلیه چند شهر و روستا در منطقه کییف و سومی است.
ایرینا وِرِشچوک ابراز امیدواری کرده است که روسیه به وظیفه خود برای حفظ آتشبس به منظور تخلیه شهرها عمل کند.
دولت ایتالیا روز شنبه اعلام کرد که قایق تفریحی عظیم آندری مِلنیچِنکو، الیگارش روس، را ضبط کرده است.
پلیس مالی ایتالیا ارزش این قایق سفیدرنگِ غولآسا به نام «سای آ» را ۵۳۰ میلیون یورو عنوان کرده و نوشته است که قایق در بندر تریِست ضبط شده است.
در گزارشها آمده است که ملنیچنکو ثروت خود را از راه سرمایهگذاری در صنایع ذغال سنگ و کود شیمیایی به دست آورده است.
این دستکم سومین قایق تفریحی عظیم متعلق به الیگارشهای روس است که در دو هفته گذشته توسط دولتهای اروپایی ضبط شدهاند.
الیگارشها اَبَرثروتمندانی هستند که پول خود را از راه نفوذ سیاسیشان در کرملین به دست آوردهاند و با ولادیمیر پوتین رابطهای نزدیک دارند.
گزارشها حاکی است که نیروهای ارتش روسیه روز شنبه مسجدی در شهر بندری ماریوپل را بمباران کردند، جاییکه دستکم ۸۰ غیرنظامی بزرگسال و کودک از جمله شهروندان ترکیه پناه گرفته بودند.
وزارت خارجه اوکراین در توییتر ضمن تایید این خبر نوشت: «مسجد سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان در ماریوپول به دست متجاوزان روس بمباران شد.»
هنوز از شمار تلفات احتمالی و یا زخمیها اطلاعی در دست نیست.
اوکراین ارتش روسیه را متهم کرد که مانع خروج غیرنظامیان از طریق گذرگاههای بشردوستانه در ماریوپل میشود. تاکنون صد هزار غیرنظامی از این شهر بندری در جنوب اوکراین تخلیه شدهاند اما صد هزار تن دیگر همچنان در این شهر زیر آتشباران نیروهای روسیه گرفتارند.
روسیه اما در مقابل، تقصیر عدم تخلیه غیرنظامیان از ماریوپل را متوجه اوکراین میداند.
مسکو حمله به اهداف غیرنظامی در اوکراین را رد میکند، در حالی که در توصیف تهاجم نظامی خود از عبارت «عملیات ویژه نظامی» استفاده میکند.
پیشتر، شهردار ماریوپل از ترکیه خواسته بود با توجه به حضور ۸۶ شهروند ترکیه از جمله ۳۴ کودک در این شهر، روسیه را متقاعد کند که پیشروی در ماریوپل را متوقف کند.
یک مقام رسمی دولت اوکراین روز جمعه خبر داد که نخست وزیر اسرائیل در تماسهای میانجیگرانه خود رئیس جمهور اوکراین را زیر فشار قرار داده تا «پیشنهادهای رهبر روسیه را بپذیرد». اسرائیل گفته مقام اوکراینی را رد کرد.
به گفته این مقام اوکراینی که به نامش اشاره نشده، در تماسی که به درخواست نفتالی بنت انجام شد، پس از آنکه آقای زلنسکی به گفتن جمله «حرفتان را شنیدم، متشکرم» اکتفا کرد، نخست وزیر اسرائیل باز در صدد اقناع او برآمد و گفت: «اگر من جای شما بودم، به مردم خود فکر میکردم و پیشنهاد را میپذیرفتم.»
به گفته مقام دولت اوکراین، اوکراین از این توصیه نفتالی بنت آزردهخاطر شده و پیشنهاد او را «تسلیم شدن» به مسکو تعبیر کرده است.
روسیه تهدید کرده است که کاروان تسلیحات خارجی در خاک اوکراین را «هدف مشروع» به حساب خواهد آورد.
معاون وزیر خارجه روسیه روز شنبه خبر داد که کرملین به کاخ سفید هشدار داده است که کاروانهای تسلیحات خارجی برای کمک به ارتش اوکراین را «برای نیروهای مسلح روسیه هدفی مشروع» تلقی میکند.
پیشتر ینس استولتنبرگ، مدیرکل ناتو، هشدار داده است که هر گونه حمله به خطوط تدارکاتی کشورهای متحد تنها به «تشدید خطرناک» جنگ دامن خواهد زد.
روزنامه واشینگتن پست روز شنبه خبر داد که آمریکا در پی تسریع رساندن سلاحهای پیشرفتهتر به ارتش اوکراین است.
به نوشته این روزنامه، آمریکا قصد دارد با کمک متحدان اروپایی خود سامانههای دفاع هوایی «پیشرفتهتر» و سلاحهای دیگر به اوکراین برساند.