لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۰۹

رئیس سازمان سینمایی فیلمسازان معترض را به منع از کار تهدید کرد


محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی

رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اظهاراتی سینماگران معترض و همچنین سینماگرانی را که بدون اخذ مجوز در جشنوار فیلم کن شرکت کرده بودند تهدید کرد که از فعالیت‌شان در ایران جلوگیری خواهد شد و گفت که آنها نمی‌توانند هم «کت اپوزیسیون بپوشند» و هم در سینمای ایران فعالیت کنند.

محمد خزاعی شامگاه هشتم خرداد ماه طی سخنانی در مراسم «تقدیر از سینماگران انقلاب و دفاع مقدس» درباره فیلم‌های ایرانی حاضر در جشنواره کن گفت: «وظیفه ما صیانت از سینما و ایجاد امنیت شغلی است. ‌اینکه فیلمی زیرزمینی تولید و روانه بازار شود و مسائل شرعی را رعایت نکند، امنیت شغلی را به خطر انداخته است.»

خزاعی افزود: «با هر کسی که به هر دلیلی با فیلم‌های قاچاق و بدون پروانه‌ی ساخت در ایران و خارج از ایران و آثار علیه ایران کار کند، قطع ارتباط می‌کنیم و تمام عوامل از بازیگر و تهیه‌کننده تا عوامل فنی دچار مشکل خواهند شد، چون در غیر این صورت سینمایی نخواهیم داشت که بخواهیم امنیت آن را حفظ کنیم.»

اشاره این مقام دولتی از جمله به فیلم بلندی با نام «من، مریم، بچه‌ها و ۲۶ نفر دیگر» به کارگردانی فرشاد هاشمی است که کانون فیلمسازان مستقل ایران روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت در بازار جشنواره کن نمایش داد، فیلمی که در ایران بدون رعایت قوانین سانسور جمهوری اسلامی از جمله الزام رعایت حجاب اجباری برای بازیگران زن ساخته شده است.

رییس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به اینکه «چند صباحی است که در عرصه بین‌الملل خبر از تحریم سینمای ایران می‌شود»، گفت که «تحریم، ادبیات انسان‌های ضعیف است و هر تحریمی از روی ضعف مطرح می‌شود. سینمای ایران هیچ‌گاه تحریم نمی‌شود. البته شاید گروهی اندک تلاش کنند، سینمای ایران به حاشیه برود.»

خزاعی در واکنش به اعتراضات فعالان سینمایی از جمله بازیگران و کارگردانان، شمار سینماگران معترض را «اندک و محدود» خواند و گفت که آنها گاهی «بیانیه‌هایی صادر می‌کنند» یا برخی «برای حضور آثار ایرانی در جشنواره‌ها شرط می‌گذارند» اما «به جایی نمی‌رسند و تکلیفشان معلوم است.»

جمعی از سینماگران ایران پس از اعتراضات سال ۹۸ و کشته شدن ۱۷۶ سرنشین پرواز پی‌اس۷۵۲ اقدام به «تحریم» جشنواره فیلم فجر کردند. این اعتراضات سال گذشته با بیانیه ۸۰۰ زن سینماگر علیه تعرض و تجاوز و آزار جنسی تداوم یافت و در خرداد ماه ۱۴۰۱ نیز سینماگران با انتشار بیانیه «تفنگت را زمین بگذار» به سرکوب مردم پس از فاجعه فروریختن برج متروپل آبادان اعتراض کردند.

پس از آغاز اعتراضات سراسری در پی «کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت توسط گشت ارشاد» نیز بسیاری از بازیگران زن سینما از حجاب اجباری سر باز زدند و همزمان شماری از کارگردانان، بازیگران و دست‌اندرکاران سینمای ایران در بیانیه‌ها یا در شبکه‌های اجتماعی از اعتراضات مردمی حمایت کردند.

XS
SM
MD
LG