لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۴
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۸:۳۵ ۱۶.۹.۱۴۰۲

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت که اسرائیل در جنوب غزه باید «به گونه‌ای متفاوت» از آن‌چه در شمال غزه انجام داد، رفتار کند.

آقای کامرون که پیش از این نخست وزیر بریتانیا نیز بوده است بر حمایت لندن از اسرائیل در پی حمله روز هفتم اکتبر حماس به جنوب این کشور تاکید کرد، اما از اسرائیل خواست که به قوانین بین‌المللی پایبند باشد.

گزارش زیر را بخوانید:

۱۷:۳۹ ۱۶.۹.۱۴۰۲

وزارت بهداشت غزه: شمار کشته‌شدگان فلسطینی به بیش از ۱۷ هزار نفر رسید

وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه به ۱۷ هزار و ۱۷۷ نفر رسیده است.

این وزارتخانه گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۵۰ نفر دیگر در حملات اسرائیل کشته و هزار و ۹۰۰ نفر زخمی شدند. مجموع فلسطینی‌هایی نیز که در جنگ کنونی اسرائیل و حماس مجروح شده‌اند به ۴۶ هزار نفر رسیده است.

۱۶:۲۰ ۱۶.۹.۱۴۰۲

«کشف اسناد خرید جواهرآلات» در خانه پسر اسماعیل هنیه

سخنگوی ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه «شواهد دیگری را فاش کرد» که به گفته او، «نشانگر شکاف بین رهبری حماس با مردم غزه است».

این سخنگو اظهار داشت که نیروهای اسرائیل اسنادی از خرید جواهرآلات لوکس و گرانبها را در خانه‌های فرزندان رهبران حماس به دست آورده‌اند.

به نوشته یدیعوت آحرونوت، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت از مدارکی که در اختیار گرفته، رسیدهایی از خریدهای جواهرآلات لوکس به ارزش هزاران دلار در خانه معاد اسماعیل است.

معاد اسماعیل، یکی از فرزندان اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس ساکن قطر است که سال‌ها رهبر داخلی حماس و نخست‌ وزیر این باریکه بود.

به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، تنها یک رسید کشف شده از خرید جواهر توسط معاد اسماعیل، «معادل کل حقوق دو سال یک کارمند فلسطینی در غزه است».

او افزود دست‌کم پنج رسید از این نوع جواهرآلات در خانه این پسر اسماعیل هنیه کشف شده است.

اسماعیل هنیه پیش از عضویت در حماس در بیش از سه دهه پیش، یک کارگر ساختمانی ساده ساکن غزه بود که برای بنایی به اسرائیل می‌رفت. ارتش اسرائیل در دوره جنگ جاری سه خانه متعلق به اسماعیل هنیه در نقاط مختلف غزه را بمباران کرده است.

دولت فرانسه نیز دو روز پیش اموال و دارایی‎‌های یحیی سنوار، رهبر حماس را نزد بانک‌ها و مؤسسات فرانسوی، برای شش ماه «توقیف کرد». فرانسه توضیح بیشتری در این باره نداد.

یحیی سنوار ۲۲ سال به جرم عملکرد ضد امنیت اسرائیل در زندان اسرائیل بود و ۱۲ سال پیش در یک معامله آزاد شد و معلوم نیست چه اموالی را توانسته است در این دوره ۱۲ ساله در کشورهای خارجی، از جمله فرانسه، در اختیار بگیرد.

ارتش اسرائیل از سه روز پیش یکی از خانه‌های اصلی یحیی سنوار در شهر خان یونس در جنوب غزه را محاصره کرده است.

۱۵:۵۲ ۱۶.۹.۱۴۰۲

تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا درباره قتل و ربودن شهروندان آمریکایی به دست حماس

مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، شامگاه ۱۵ آذر اعلام کرد وزارت دادگستری این کشور در حال تحقیق در مورد قتل ده‌ها شهروند آمریکایی و ربوده شدن چند آمریکایی دیگر به غزه در جریان حمله گروه افراطی حماس در روز ۱۵ مهر است.

آقای گارلند گفت: «حماس در حمله تروریستی خود بیش از ۳۰ آمریکایی را به قتل رساند و تعداد بیشتری را ربود». او افزود: «ما جنایات هولناک را بررسی کرده و عاملان آن را به دست عدالت خواهیم سپرد».

جو بایدن، رئیس‌ جمهور آمریکا در سفر ابراز همدردی خود به اسرائیل پس از حمله حماس، گروهی که آمریکا آن را از ۲۱ سال پیش در
ذیل گروه‌های تروریستی قرار داده، متعهد شد که عدالت در مورد این گروه اجرا شود.

کوچک‌ترین گروگان آمریکایی- اسرائیلی در اسارت حماس آویگایل عیدان چهار ساله بود که اعضای حماس پدر و مادرش را در روز حمله ۱۵ مهر کشتند. این کودک یتیم به تنهایی در اسارت حماس بود و چند روز پیش، پس از حدود دو ماه آزاد شد.

در این میان، کریستوفر ری، رئیس اف‌بی‌آی، در نشست خبری چهارشنبه‌شب در کنار آقای گارلند، گفت سطح آمادگی در آمریکا در برابر حملات تروریستی پیش از حمله حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر بالا بود اما پس از آن، به‌شدت افزایش یافت و «به وضعیت کاملا متفاوتی رسیده است».

آویگایل عیدان
آویگایل عیدان

۱۵:۴۸ ۱۶.۹.۱۴۰۲

هنیه از «آمادگی حماس» برای یک معامله جامع با اسرائیل خبر داد

روزنامه لبنانی «الاخبار» که به حزب‌الله و جمهوری اسلامی ایران نزدیک است، روز ۱۶ آذر نوشت فرانسه و عربستان سعودی در حال بررسی درخواست اسرائیل برای تسلیم سران حماس، در چارچوب مذاکرات پاریس- ریاض بر سر آینده باریکه غزه هستند.

شبکه تلویزیونی مصری «القاهر الاخباریه» نیز در همین روز به نقل از اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در قطر، نوشت گروه او «آماده ازسرگیری مذاکرات» برای تبادل افراد با اسرائیل در «یک معامله جامع است اما مشروط به آن‌که اسرائیل جنگ در غزه را متوقف کند».

روزنامه قطری «العربی الجدید» نیز روز ۱۶ آذر به نقل از «منابع مصری» نوشت اسرائیل در شبانه‌روز اخیر تماس‌هایی را با مقامات مصری به عمل آورده تا ببیند آیا امکان ازسرگیری معامله تبادل افراد با حماس هنوز می‌تواند عملی شود یا نه.

مقامات رسمی اسرائیل به هیچ یک از سه گزارش رسانه‌های عربی منطقه واکنش نشان نداده‌اند اما رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع کشورشان تأکید دارند که دولت بنیامین نتانیاهو خواهان ادامه معامله تبادل با حماس است.

آقای نتانیاهو سه‌شنبه شب در یک نشست خبری گفت: این حماس بود که توافقی را که در حال اجرا بود و به اسرائیل امکان داد ۱۱۰ تن از مردم خود و خارجی‌ها را از اسارت آزاد کند، نقض کرد.

اسرائیل اصرار دارد ۱۵ زن و دو کودک شهروندش که هنوز در اسارت حماس هستند، زودتر آزاد شوند و بعد مذاکره بر سر تنظیم معامله‌‌ای برای آزادی ۱۳۸ مرد باقی‌مانده در اسارت حماس انجام شود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفته است که حماس خود می‌داند چرا این زنان را آزاد نمی‌کند تا نگویند بر سر آن‌ها در اسارت چه رفته است.

۱۳:۵۲ ۱۶.۹.۱۴۰۲

واکنش به تحقیقات عفو بین‌الملل درباره کاربرد سامانه تسلیحاتی آمریکایی در دو حمله اسرائیل

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز ۱۵ آذر اعلام کرد واشینگتن در حال بررسی «تحقیقات» سازمان عفو بین‌الملل است، مبنی بر این که یک سیستم هدایت تسلیحاتی ساخت آمریکا در دو حمله هوایی اسرائیل در ماه اکتبر (ماه نخست جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس) به کار رفته است.

در آن دو حمله ۴۳ تن کشته شده بودند.

عفو بین‌الملل در گزارش خود در روز ۱۴ آذر گفته بود که استفاده از سلاح‌های آمریکایی برای چنین حملاتی «باید زنگ هشدار فوری
برای دولت جو بایدن باشد».

آنیس کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل، هنگام ارائه این گزارش مدعی شد که «سلاح‌های ساخت آمریکا کشتار دسته‌جمعی خانواده‌های بزرگ را تسهیل کرد». اشاره این سازمان به سیستم آمریکایی موسوم به «جی‌دی‌ای‌ام» در هدایت مهمات است.

پنتاگون نیز روز پس از انتشار گزارش عفو بین‌الملل از بررسی آن خبر داده بود.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا افزود ما به گفت‌وگو با شریکان اسرائیلی خود در خصوص اهمیت در نظر گرفتن امنیت غیرنظامیان، در جریان عملیات آن‌ها ادامه خواهیم داد.

۱۳:۱۷ ۱۶.۹.۱۴۰۲

درخواست برای تحقیقات «جنایت جنگی» در پی مرگ خبرنگار در حمله اسرائیل

عفو بین‌الملل روز ۱۶ آذر در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشته شدن یک روزنامه‌نگار و زخمی کردن شش تن دیگر مستحق انجام تحقیقاتی در خصوص ارتکاب «جنایت جنگی» است.

اشاره این سازمان به مرگ عیسی عبدالله است. دو خبرنگار خبرگزاری رویترز، دو گزارشگر خبرگزاری فرانسه و دو خبرنگار شبکه قطری الجزیره نیز در آن رویداد زخمی شدند. پای یک عکاس گزارشگر خبرگزاری فرانسه نیز که در آن رویداد زخمی شده بود، بعدا بر اثر شدت جراحات وارده قطع شد.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز همین خواسته را در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تایید کرده است.

حمله مذکور شش روز پس از شروع جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس در خاک جنوب لبنان و در نزدیکی مرز شمالی اسرائیل رخ داد.

حزب‌الله لبنان و شمار دیگری از گروه‌های مسلح فلسطینی از آغاز جنگ برای یاری دادن به حماس در غزه، اقدامات جنگی علیه ارتش و مرز شمالی اسرائیل را دنبال کرده‌ و هر بار پس از شلیک راکت و خمپاره به شمال اسرائیل، با واکنش نیروهای هوایی و زمینی ارتش اسرائیل روبه‌رو می‌شوند.

حزب‌الله ورود آگاهانه خود به جنگ گروه حماس و اسرائیل را از یک روز پس از حمله گروه حماس به مردم اسرائیل، برای یاری دادن به «محور مقاومت» تأیید کرده است.

اسرائیل در دو ماه اخیر ده‌ها هزار تن از مردم شهرهای شمالی خود را از بیم حملات پیاپی راکتی و خمپاره‌ای حزب‌الله تخلیه کرده و به خبرنگاران در آن سوی مرز هشدار داده از نزدیک شدن به مناطقی که می‌تواند خطرناک باشد، خودداری کنند.

۱۲:۳۰ ۱۶.۹.۱۴۰۲

گزارشگران بدون مرز خواستار ورود و عبور و مرور آزادانه خبرنگاران به غزه شد

«گزارشگران بدون مرز»، یک نهاد جهانی مدافع روزنامه‌نگاران که مقر آن در فرانسه است، روز پنج‌شنبه از اسرائیل و مصر خواست امکان دهند که خبرنگاران بدون مانعی از گذرگاه الرفح عبور کنند، از غزه خارج شده و آزادانه وارد این باریکه شوند.

این گذرگاه که مرز میان باریکه غزه و خاک مصر است، از آغاز حمله گروه افراطی حماس به مردم اسرائیل، غیر از موارد معینی، بر اساس تصمیم مشترک اسرائیل و مصر، بسته مانده است.

در موارد خاصی که اسرائیل با خروج صدها تن از فلسطینیان دارای تابعیت کشورهای دیگر موافقت کرده، مصر گذرگاه را در بخش خاک خود گشوده و بر اساس فهرست افرادی که نام‌شان از سوی اسرائیل، مصر و کشورهای یادشده تأیید شده، امکان خروج یافته‌اند.

با این حال، روزنامه‌نگاران فلسطینی که همانند سایر مردم غزه در جریان جنگ وادار شده‌اند به سوی بخش جنوبی این باریکه بروند، امکان تردد آزادانه از گذرگاه را ندارند و شماری از آن‌ها پشت گذرگاه تجمع کرده‌ و خبرنگاران از دنیای بیرون نیز امکان ورود به غزه از راه این گذرگاه را ندارند.

«گزارشگران بدون مرز» در فراخوان خود با عنوان «درها را باز کنید» نوشت فارغ از چند مورد استثنا هیچ خبرنگاری از روز ۱۵ مهر اجازه خروج از غزه را نداشته و به افراد انگشت‌شماری نیز که موفق شدند از غزه خارج شوند، اجازه بازگشت داده نشده است.

این نهاد جهانی همچنین نوشت عدم صدور اجازه برای خبرنگاران خارجی برای ورود به غزه به منزله تبدیل شدن این منطقه به «سیاه‌چاله اطلاعاتی» است و خبرنگاران باید بتوانند این جنگ را پوشش دهند.

اسرائیل از روی نگرانی از این‌که اعضای گروه حماس در قالب امدادگر، بیمار یا تحت پوشش خبرنگار و شهروندانی با تابعیت خارجی بخواهند از باریکه غزه بگریزند، در چارچوب توافق با ارتش مصر، گذرگاه الرفح را زیر کنترل مشترک دارد.

در دو ماه گذشته هزاران خبرنگار خارجی از رسانه‌های بین‌المللی، از جمله رسانه‌های فارسی‌زبان بی‌بی‌سی و صدای آمریکا، از راه فرودگاه اصلی اسرائیل، بن‌گوریون، وارد اسرائیل شده و به پوشش رویدادهای جنگ پرداخته‌‌اند. ارتش اسرائیل خود شماری از آن‌ها را برای پوشش جنگ وارد باریکه غزه کرده است.

۱۲:۰۱ ۱۶.۹.۱۴۰۲

خوش‌بینی فرستاده ویژه بایدن به ادامه عادی‌سازی رابطه عربستان و اسرائیل

آموس هوکشتاین، فرستاده دولت جو بایدن برای میانجی‌گری بین اسرائیل و لبنان در اختلافات بر سر مرزهای دریایی و امور انرژی، روز پنج‌شنبه گفت واشینگتن «همواره خواهان عادی‌سازی رابطه بین عربستان سعودی و اسرائیل بوده است».

او با بیان این‌که به دلیل جنگ جاری میان اسرائیل و گروه افراطی حماس، نباید امید را نسبت به ادامه کوشش‌ها برای عادی‌سازی روابط از دست داد، افزود این هدف «کماکان ثابت است».

به گزارش رویترز، آقای هوکشتاین اظهار داشت آمریکا همچنان به «یکپارچگی منطقه‌ای متعهد است»، اما عادی‌سازی روابط «باید فراتر از مناسبات میان عربستان سعودی و اسرائیل باشد».

وزیر سرمایه‌گذاری عربستان ماه گذشته گفته بود برای کشورش ادامه پیمودن مسیر عادی‌سازی رابطه با اسرائیل (با وجود جنگ جاری منطقه) همچنان «به روی میز است».

در بحبوحه جنگ اسرائیل و حماس، امارات متحده عربی نیز که با اسرائیل رابطه کامل دیپلماتیک در سطح سفیر دارد، در روزهای اخیر میزبان اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل بود و آقای هرتسوگ در روزهای اقامت در دوبی، با امیر قطر نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

۱۱:۵۹ ۱۶.۹.۱۴۰۲

ادامه عملیات زمینی اسرائیل در خان یونس؛ انهدام «ده‌ها هدف تروریستی»

سخنگوی ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه، ۱۶ آذر، در آغاز سومین ماه از جنگ با گروه افراطی حماس در باریکه غزه اعلام کرد نیروهای لشگر ۹۸ در این منطقه جنگی، در ادامه عملیات زمینی در شهر خان یونس، شماری از «خرابکاران» را از بین برده و در عملیات مشترک با نیروی هوایی، «ده‌ها هدف تروریستی» را در ساعات اخیر منهدم کردند.

این گزارش از نبرد نیروهای واحد کوماندوی این لشگر، موسوم به واحد «دوودِوان»، با «باند تروریستی که از دهانه تونل‌ بیرون
آمدند» خبر داد و افزود پس از «کشتن تروریست‌ها»، دهانه تونل با انفجار مسدود شده است.

ارتش اسرائیل همچنین در مورد ادامه عملیات نظامیانش در بخش جبالیا که در منطقه شمالی غزه و بالای شهر غزه واقع است، اعلام کرد که نیروهایش پس از کشتن شماری از «خرابکاران» بر پایگاه حماس در مرکز جبالیا به نام «حبیسان» مسلط شده است.

ارتش این پایگاه را یکی از مراکز آموزشی نیروهای حماس و محل تمرکز مهمات آن گروه نامید و از انهدام شبکه تونلی در زیر این پایگاه نیز خبر داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل در بیانیه صبح پنج‌شنبه همچنین گفت که نیروی دریایی اسرائیل در ساعات اخیر برای کمک به نیروهای فعال در خشکی، «با استفاده از سلاح‌های دقیق» و آتشباری به «زیرساخت‌های تروریستی و مجتمع‌های نظامی حماس» حمله کرد.

ژنرال هرتسی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، شامگاه چهارشنبه در دیدار با شماری از جوانان اسرائیلی که به سن سربازی رسیده و رسما به صفوف ارتش پیوستند، گفت در شرایطی اونیفورم نظامی را از این به بعد روزانه به تن می‌کنید که «دفاع از میهن و خانه مفهومی بسیار عمیق‌تر است».

ژنرال هالوی افزود در بحبوحه جنگی هستیم که برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت.

تا بامداد ۱۶ آذر شمار کلی تلفات نظامیان اسرائیل به ۴۱۳ تن افزایش یافت. سه تن از آن‌ها روز ۱۵ آذر در غزه کشته شدند.

بیش از سه چهارم از مجموع تلفات اسرائیل افراد نظامی و همچنین نیروهای امنیتی و اعضای پلیس هستند که در روز حمله غافلگیرانه حماس در ۱۵ مهر کشته شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG