لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۸
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۳:۵۹ ۲۱.۹.۱۴۰۲

قبرس شمالی: سرزمین ما برای اهداف تروریستی در اختیار ایران قرار ندارد

وزارت خارجه بخش ترک‌نشین قبرس بیانیه‌ اسرائیل در مورد استفاده جمهوری اسلامی از این سرزمین برای «اهداف تروریستی» را «بی‌اساس» و «بدخواهانه» نامید.

به گزارش رویترز، بیانیه قبرس شمالی به تاریخ دوشنبه ۲۰ آذر افزود: «دولت اسرائیل به اظهارات مغایر با واقعیات ادامه می‌دهد تا افکار عمومی را از حملات غیرانسانی خود در غزه و کرانه باختری منحرف کند».

این بیانیه اضافه کرد که این دولت «به بازی‌های تاریک و کثیف کشیده نخواهد شد» و «قاطعانه به تضمین امنیت همه ساکنان ادامه می‌دهد».

ستاد امنیت ملی و دفتر نخست‌وزیری اسرائیل روز یکشنبه ۱۹ آذر اعلام کرده بودند که موساد به قبرس کمک کرده تا «توطئه تروریستی» به دستور جمهوری اسلامی ایران را برای حمله به اهداف اسرائیلی و یهودیان در قبرس «خنثی کند».

بیانیه اسرائیل افزوده بود که این کشور از استفاده ایران از قبرس شمالی «هم برای اهداف تروریستی و هم به عنوان منطقه عملیاتی و ترانزیتی، نگران است».

ساعاتی پیش از بیانیه اسرائیل، روزنامه قبرسی کاثی‌مرینی روز یکشنبه از بازداشت دو ایرانی به ظن تلاش برای گردآوری اطلاعات جهت حمله احتمالی به اهداف اسرائیلی خبر داده بود.

بیانیه رسمی اسرائیل دو مظنون را محمدرضا عبادی عرب‌لو و سعید عبادی نام برده و افزوده بود که آن‌ها در بازداشت هستند. این بیانیه مظنونین را «پناهنده‌های سیاسی مرتبط با سپاه پاسداران» توصیف کرده بود.

قبرس شمالی که تنها توسط ترکیه به رسمیت شناخته شده، سیاست‌هایی همراستا با دولت آنکارا دارد. مناسبات ترکیه با اسرائیل از آغاز جنگ جاری منطقه دوباره بحرانی شده و رجب طیب اردوغان، حماس را گروه مشروع و بنیامین نتانیاهو را متهم به ارتکاب «جنایت جنگی» توصیف کرده است.

۱۳:۵۶ ۲۱.۹.۱۴۰۲

اسرائیل: در خان یونس مهمات آمادهٔ استفاده کشف کردیم

در شصت و هفتمین روز از جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس، ارتش اسرائیل سه‌شنبه ۲۱ آذر اعلام کرد نیروهایش در ادامه عملیات در خان یونس در باریکه غزه، حدود ۲۵۰ خمپاره، سر راکتی آرپی‌جی و مهمات دیگری را که «آماده استفاده بود» کشف کردند.

سخنگوی ارتش اسرائیل تصاویری از محل انبار این مهمات را منتشر کرد.

این بیانیه حاکی است نیروهای ارتش شامگاه دوشنبه نقطه‌ای در غزه را که اعضای حماس در حال آماده کردن راکت برای شلیک به سوی شهر جنوبی سدروت بودند، شناسایی و جنگنده‌ها را در بمباران محل یادشده هدایت کرد.

این گزارش افزوده که نیروهای لشگر گیوعاتی نیز یک کارگاه ساخت سلاح را که در آن صدها نارنجک و راکت‌های مختلف بدست آمد، شناسایی و منهدم کردند.

براساس این بیانیه، همچنین نیروی دریایی اسرائیل یک «باند تروریستی» را که به سوی نیروهای اسرائیلی مستقر در غزه شلیک کرده بود، «شناسایی و منهدم کرد».

در این میان، روزنامه یدیعوت آحرونوت ۲۱ آذر نوشت، ۱۳ تن از کشته‌های نظامی اسرائیل از آغاز عملیات زمینی در غزه، بر اثر آتش خودی جان داده و مرگ ۷ تن نیز در نتیجه تصادف عملیاتی بوده است.

تا بامداد ۲۱ آذر شمار کشته‌های نظامی اسرائیل از روز ورود زمینی نیروهایش به غزه، به ۱۰۹ تن افزایش یافت.

۳۲۵ نظامی یا عضو نیروهای امنیتی و پلیس اسرائیل نیز در روز حمله حماس در ۱۵ مهر کشته شده بودند، که بدین ترتیب شمار کلی تلفات نظامی و امنیتی این کشور را تا حال به ۴۳۴ نفر رسانده است.

۱۲:۰۱ ۲۱.۹.۱۴۰۲

نهاد وابسته به تشکیلات خودگردان: اسرائیل ۱۵۳ زن و کودک فلسطینی را بازداشت و از غزه خارج کرده است

قدوره فارس، رئیس «باشگاه زندانیان فلسطینی»، یک نهاد وابسته به حکومت خودگردان فلسطینی، روز سه‌شنبه ۲۱ آذر در گفت‌وگو با رادیوی عربی «شمس» که از شهر ناصره در شمال اسرائیل برنامه پخش می‌کند، گفت که اسرائیل از آغاز ورود زمینی نیروهایش به غزه، ۱۵۳ زن و کودک فلسطینی ساکن این باریکه را نیز بازداشت کرده و به اسرائیل انتقال داده است.

او افزود ۱۴۲ تن از آن‌ها زنان بودند و ۹ کودک نیز فرزندان چند تن از این زنان بودند.

ارتش اسرائیل بازداشت کودکان را انکار کرد. شبکه کان اسرائیل اعلام کرد شماری از زنان ساکن غزه که مظنون به عضویت در شاخه نظامی حماس هستند، در میان بازداشت‌شدگان دوره اخیر هستند که گروهی از آن‌ها برای بازجویی به اسرائیل انتقال یافته‌اند.

دو هفته پیش در جریان آزادی شماری از اسرائیلی‌های ربوده شده به غزه، زنان مسلح نقاب‌پوش نیز در کنار مردان عضو شاخه نظامی حماس در زمان تحویل اسرائیلی‌ها به صلیب سرخ دیده شدند. تا پیش از آن ظاهرا زنان مسلح یگان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، حضور عمومی نداشتند.

سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد این کشور برخی از افراد بازداشت شده در غزه را در خود این باریکه مورد تحقیق قرار داده و شماری را به اسرائیل منتقل کرده است.

دانیل هگاری افزود که بازجویی از این افراد برای کسب آگاهی‌ از عملیات و وضعیت حماس در غزه اهمیت دارد و تا حال نیز به اسرائیل کمک زیادی کرده است.

۱۱:۲۲ ۲۱.۹.۱۴۰۲

منابع مصری: اسرائیل دوباره آماده برقراری وقفه در ازای آزادی گروگان‌ها است

شبکه تلویزیون بریتانیایی اسکای‌نیوز به زبان عربی بامداد سه‌شنبه ۲۱ آذر به نقل از «منابع مصری» خبر داد که اسرائیل از این کشور و همچنین از قطر خواسته است برای ازسرگیری معامله تبادل افراد با گروه افراطی حماس، به میانجی‌گری ادامه دهند.

براساس این گزارش، اسرائیل ابراز آمادگی کرده مانند معامله‌ای که در طول یک هفته برقرار بود، در برابر آزادی شهروندانش که از
سوی حماس به غزه ربوده شده‌اند، در عملیات نظامی خود در غزه دوباره وقفه ایجاد کند.

«منابع مصری» به اسکای‌نیوز گفتند دولت قاهره در این راستا با آمریکا و قطر در رایزنی مستمر است تا چنین معامله‌ای در «آینده نزدیک» عملی شود.

اسرائیل در معامله اخیر، ۱۱۰ تن از شهروندان خود و کارگران خارجی را از دست حماس آزاد کرد و در برابر هر شهروند اسرائیلی، سه روز وقفه در عملیات جنگی داد، که در مجموع یک هفته ادامه یافت.

آمریکا و اسرائیل می‌گویند حماس بخش آخر آن معامله را که قرار بود تمامی زنان و کودکان ربوده شده آزاد شوند، نقض کرد.

هنوز ۱۷ زن و کودک اسرائیلی در اسارت حماسند. حدود ۱۴۰ ربوده شده دیگر، مردان در سن ۱۸ سالگی تا حدود ۹۰ سالگی هستند.

۱۰:۵۵ ۲۱.۹.۱۴۰۲

بایدن: آمریکا به حمایت نظامی از اسرائیل تا نابودی حماس ادامه می‌دهد

رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که کشورش به حمایت نظامی از اسرائیل «تا زمانی که از شر حماس خلاص شویم» ادامه خواهد داد.

جو بایدن دوشنبه شب ۲۰ آذر در مراسمی در کاخ سفید در همین حال افزود: «اما باید مراقب باشیم، من باید مراقب باشم، افکار عمومی در جهان می‌تواند یک‌شبه تغییر کند و ما نمی‌توانیم اجازه بدهیم این اتفاق بیفتد».

آقای بایدن در آیین برافروختن شمع عید حنوکا (یک جشن باستانی ملت یهود) افزود «برای این‌که یک صیونیست باشید، لازم نیست که یک یهودی بود، و من یک صیونیست هستم».

او اضافه کرد همان‌گونه که بعد از حمله (از سوی گروه افراطی حماس به مردم اسرائیل) بیان کردم، تعهد من به امنیت مردم یهود، امنیت اسرائیل و حق موجودیت اسرائیل به عنوان یک کشور مستقل یهودی، «تردیدناپذیر» است.

رئیس‌جمهور آمریکا این را نیز گفت که با رهبری اسرائیل اختلاف نظرهایی دارد که از ۵۰ سال قبل تقریباً باقی است.

جو بایدن در مورد سرنوشت حدود ۱۴۰ اسرائیلی ربوده شده به غزه که کماکان اسیر در دست حماس هستند، گفت «تا زمانی که آن‌ها به خانه خود بازنگردند، ما از کار دست نمی‌کشیم».

آیین یهودی برافروختن شمع‌های عید حنوکای یهودیان در شرایطی در کاخ سفید انجام شد که اتفاقات یهودستیزانه در این کشور به میزان زیادی افزایش یافته است.

آقای بایدن گسترش یهودستیزی در آمریکا و جهان را محکوم کرد و آن را پدیده‌ای بیمارگونه نامید که نمود آن «در جوامع، مدارس، دانشگاه‌ها و رسانه‌های اجتماعی» در دوره اخیر قابل مشاهده است و زخم‌های ناشی از نفرت دهان باز کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا گفت می‌داند که یهودیان از سکوت در این باره رنج می‌برند و نگران امنیت خود هستند.

جو بایدن در آیین برافروختن شمع عید حنوکا
جو بایدن در آیین برافروختن شمع عید حنوکا

۱۰:۳۳ ۲۱.۹.۱۴۰۲

حمله موشکی حوثی‌ها به یک نفتکش در دریای سرخ

سنتکام، فرماندهی مرکزی ایالات متحده، بامداد سه‌شنبه ۲۱ آذر اعلام کرد یک فروند موشک هدایت شونده که از سواحل یمن شلیک شده بود، به یک کشتی نفتکش در دریای سرخ اصابت کرده و سبب آتش‌سوزی و خسارت شده ولی تلفات جانی نداشته است.

بیانیه سنتکام افزوده است جایی که موشک کروز از آن در شامگاه ۲۰ آذر شلیک شد، منطقه تحت کنترل حوثی‌ها در یمن بود و موشک در بخش شمالی تنگه باب‌المندب که دریای سرخ را به اقیانوس هند وصل می‌کند، به نفتکش استریندا اصابت کرد.

یک مقام امنیتی آمریکایی نیز به خبرگزاری رویترز گفت یک ناو نیروی دریایی آمریکایی برای امدادرسانی در محل است.

پیش از بیانیه سنتکام نیز، سازمان تجارت دریایی بریتانیا بامداد سه‌شنبه از دریافت گزارشی در خصوص حمله به یک نفتکش در آن منطقه خبر داده بود.

سازمان بریتانیایی افزوده بود منبعی که خود را «نیروی دریایی یمن» معرفی کرد، از یک کشتی دیگر نیز که در آبهای منطقه در تردد بود، خواست مسیر خود را به بندری در یمن تغییر دهد.

به گزارش رویترز، نفتکش نروژی استریندا که در مالکیت شرکت نروژی مووینکل است، با وجود آن‌که مورد حمله قرار گرفت، پس از ساعاتی با خاموش کردن آتش، به طی مسیر دریایی ادامه داد.

مدیر شرکت یادشده گفته است که به خدمه آسیبی وارد نشد و این شرکت کماکان بر ایمنی و رفاه دریانوردان کشتی متمرکز است.

حملات حوثی‌های متحد جمهوری اسلامی به کشتی‌ها از زمان جنگ جاری میان گروه افراطی حماس و اسرائیل، تشدید شده است.

۰۹:۴۲ ۲۱.۹.۱۴۰۲

گزارشی از وضعیت انسانی فاجعه‌بار در نوار غزه

در شرایطی که اسرائیل روز سه‌شنبه را نیز با بمباران باریکه غزه آغاز کرد، سازمان‌های بشردوستانه و امدادی بین‌المللی از اینکه این منطقه محاصره‌شده به‌زودی دچار بیماری‌های همه‌گیر و قحطی شود، ابراز نگرانی می‌کنند.

خبرگزاری فرانسه نوشته که درگیری‌ها در روز سه‌شنبه، ۲۱ آذر در مرکز غزه شدت گرفته و شاهدان عینی از حملات مرگبار اسرائیل در جنوب غزه خبر می‌دهند.

خبرگزاری رسمی فلسطین وفا اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل دست‌کم ۱۲ نفر را در شهر رفح در نزدیکی مرز مصر، جایی که ده‌ها هزار نفر در جستجوی سرپناه هستند، کشت.

در حملات روز دوشنبه، شهر اصلی جنوب غزه، خان یونس، که اکنون مرکز درگیری‌هاست، هدف قرار گرفت.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، اواخر روز دوشنبه گفته بود که «حماس در آستانه انحلال است. ارتش اسرائیل آخرین سنگرهای خود را تصرف می کند».

جنگ غزه با حمله گروه افراطی حماس در هفتم اکتبر به شهرک‌های اسرائیلی آغاز شد که بر اساس آمار اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ نفر را به عنوان گروگان به غزه برد.

به گفته وزارت بهداشت فلسطینی نیز، پاسخ حملات اسرائیل به این حمله، به اندازه‌ای شدید بود که بخش اعظم غزه را به ویرانه تبدیل کرده و دست کم ۱۸ هزار و ۲۰۰ نفر را که بیشتر آنها زن و کودک بودند، کشته است.

سازمان ملل تخمین می‌زند که ۱.۹ میلیون نفر از ۲.۴ میلیون نفر از ساکنان غزه، به‌دلیل جنگ آواره شده‌اند که نیمی از آنها کودک هستند.

جنگ و بمباران شدید در جنوب، جایی که اسرائیل قبلاً از غیرنظامیان خواسته بود برای در امان بودن، به آنجا بروند، باعث شده است که فلسطینی‌های آواره، جایی برای رفتن نداشته باشند.

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت که غیرنظامیان غزه با وضعیت فاجعه باری روبرو هستند و تخریب این منطقه را با تخریب آلمان در طول جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

به گفته آژانس بشردوستانه سازمان ملل، اماکن ارائه‌کننده خدمات بهداشتی در این منطقه ویران شده است و تنها ۱۴ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه با ظرفیتی محدود کار می‌کنند.

در مرکز غزه، بیمارستان الاقصی روز دوشنبه پس از حملات اسرائیل به اردوگاه آوارگان المغازی، مملو از قربانیان از جملو تعداد زیادی کودک زخمی شد.

با تمام شدن لوازم اولیه و وخامت شرایط بهداشتی، زنان و دختران در رفح به خبرگزاری‌ها گفته‌اند که مجبور شده‌اند از تکه‌های پارچه در دوره‌های قاعدگی خود استفاده کنند.

گزارش‌ها حاکی از نبود شیر، آب، نان، پوشک و برق در نواز غزه است.

اسرائیل با آنکه با فشار فزاینده برای صدور اجازه دسترسی بیشتر غیرنظامیان به خدمات بشردوستانه مواجه است، اعلام کرده که هیچ گذرگاه مستقیم جدیدی باز نخواهد شد.

۰۷:۲۸ ۲۱.۹.۱۴۰۲

هشدار سازمان ملل درباره تشدید گرسنگی در نوار غزه

در حالی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه صحنه رای‌گیری آتش‌بس فوری بشردوستانه در غزه خواهد بود، نهادهای امدادی سازمان ملل هشدار دادند که گرسنگی در میان فلسطینیان نوار غزه تشدید شده است.

از روز جمعه تاکنون که شورای امنیت سازمان ملل متحد نتوانست بر سر تصویب قطعنامه آتش‌بس در غزه به توافق برسد، صدها غیرنظامی فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد که اکثر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه از خانه‌های خود رانده شده‌اند و می‌گویند یافتن پناهگاه یا غذا در این منطقه پرجمعیت ساحلی غیرممکن است.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل در این حال اعلام کرده است که نیمی از جمعیت نوار غزه گرسنه هستند. همچنین آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) نیز در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق، نوشت که گرسنگی در انتظار همه مردم غزه است.

اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که برای افزایش میزان کمک‌های ارسالی به غزه، امکان بازرسی محموله‌ها را در گذرگاه مرزی کرم شالوم فراهم می‌کند، حتی اگر خود این گذرگاه را باز نکند. سازمان ملل تاکنون بارها خواستار باز کردن این گذرگاه مرزی برای افزایش کمک‌ها به ساکنان غزه شده است.

۰۶:۳۸ ۲۱.۹.۱۴۰۲

هیات نمایندگان شورای امنیت از گذرگاه رفح بازدید می‌کند

وزارت امور خارجه مصر روز دوشنبه اعلام کرد که هیاتی به نمایندگی از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد وارد شهر العریش مصر شد تا از آنجا عازم گذرگاه رفح شود.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت که هدف از سفر هیات نمایندگی اعضای شورای امنیت «بررسی عملیات ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، موانعی که اسرائیل برای ورود کامیون‌های کمک‌رسانی ایجاد کرده و انتقال مجروحان فلسطینی‌ به خارج از غزه از گذرگاه رفح است».

وزارت خارجه مصر در بیانیه خود تصریح کرده که این بازدید در شرایطی انجام می‌گیرد که «شورای امنیت، متأسفانه، نمی‌تواند تصمیمی برای آتش‌بس در نوار غزه، پایان دادن به حملات علیه غیرنظامیان، حفاظت از آنها و رفع نیازهای ابتدایی‌شان اتخاذ کند».

یکی از مقامات هلال احمر مصر به خبرگزاری آلمان گفت که این هیات از انبار هلال احمر در شمال شبه‌جزیره سینا که حاوی کمک‌های بشردوستانه و پزشکی برای مردم غزه است، بازدید کرد. آنها همچنین از بیمارستان العریش که شماری از مجروحان فلسطینی در آن بستری هستند، دیدار کردند.

این هیات شامل نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله روسیه، چین، برزیل، کره جنوبی، غنا، ژاپن و امارات متحده عربی است.

شورای امنیت هفته گذشته صحنه بحث و رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه بود. این قطعنامه را اما ایالات متحده وتو کرد و گفت با آتش‌بس در شرایط کنونی بذر جنگ‌های بعدی کاشت خواهد شد.

۰۶:۳۵ ۲۱.۹.۱۴۰۲

یک مقام نظامی ایالات متحده گفت که دو پایگاه نظامی نیروهای ائتلاف بین‌المللی علیه گروه خلافت اسلامی در عراق و سوریه روز دوشنبه هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفت.

مسئولیت هر دوی این حملات را گروه «مقاومت اسلامی» در عراق بر عهده گرفته است. «مقاومت اسلامی»، گروهی مسلح و وابسته به ائتلاف حشد الشعبی است، ائتلافی متشکل از شبه‌نظامیان سابق که اکنون در نیروهای مسلح عراق ادغام شده‌اند.

این گروه‌های هوادار ایران به شدت مخالف حمایت ایالات متحده از اسرائیل در جنگ کنونی علیه حماس هستند که از روز هفتم اکتبر به دنبال حملات گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل آغاز شده است.

گزارش زیر را بخوانید:

بیشتر

XS
SM
MD
LG