لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۴
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۷:۳۳ ۲۹.۹.۱۴۰۲

ارتش اسرائیل منطقه جبالیا را هدف حملات سنگین هوایی قرار داد

گورستانی در منطقه جبالیا که در عملیات زمینی ارتش اسرائیل تخریب شده است
گورستانی در منطقه جبالیا که در عملیات زمینی ارتش اسرائیل تخریب شده است

رسانه‌های فلسطینی روز چهارشنبه گزارش دادند که ارتش اسرائیل منطقه جبالیا را هدف حملات سنگین هوایی قرار داده است. این در حالی است که ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه از کنترل کامل خود بر این منطقه در شمال این باریکه خبر داده بود.

براساس این گزارش، نظامیان اسرائیل هنوز وارد بخش‌هایی از شهر غزه نشده و همزمان مجبور هستند که برای تکمیل کنترل خود بر محله‌هایی مانند ریمال در این شهر، عملیات را دنبال کنند.

ارتش اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد ۵۶ باب ساختمان را در محله شجاعیه، در شرق شهر غزه، ویران کرده است. ارتش این ساختمان‌ها را اماکنی توصیف کرده است که در روزهای اخیر محل درگیری‌های سخت و تن‌به‌تن بین نیروهای اسرائیلی و اعضای گروه افراطی حماس بوده است.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.

نیروهای اسرائیلی در درگیری‌های شجاعیه متحمل تلفات نسبتا زیادی شدند و همچنین سه تن از گروگان‌های گریخته از دست حماس را «اشتباهی» در این محله هدف گلوله قرار داده و کشتند.

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که سه نظامی‌ خود را در شبانه‌روز اخیر در عملیات غزه از دست داده است. این سه نفر از نیروهای ذخیره بودند که مانند صدها هزار تن دیگر از مردان اسرائیلی، از آغاز جنگ به صفوف ارتش پیوسته بودند.

شمار کشته‌های اسرائیل از زمان ورود زمینی ارتش به غزه تا بامداد ۲۹ آذر به ۱۴۱ تن رسید که با احتساب ۳۲۵ کشته در روز نخست حمله حماس در ۱۵ مهر، جمع کل تلفات نظامی، نیروهای پلیس و کادر امنیتی اسرائیل به ۴۶۶ تن رسیده است.

۱۷:۲۱ ۲۹.۹.۱۴۰۲

ارتش اسرائیل از «خنثی کردن» یک مهاجم فلسطینی خبر داد

ارتش اسرائیل اعلام کرد یک مرد فلسطینی وقتی که صبح چهارشنبه در صدد برآمد با خودرویی، گروهی از اسرائیلی‌ها را در شهرک «کریات اربع» در نزدیکی اورشلیم زیر بگیرد، از سوی نیروهای اسرائیلی «خنثی شد».

اصطلاح «خنثی شدن» در فضای امنیتی اسرائیل به مفهوم کشته شدن مهاجم است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش در این «تلاش تروریستی» آسیب ندیدند.

رسانه‌های فلسطینی مرد کشته‌شده را باصل محتسب، ۲۸ ساله، ساکن شهر حبرون (الخلیل) معرفی کرده‌اند.

۱۶:۳۰ ۲۹.۹.۱۴۰۲

سازمان جهانی کار: ۶۶ درصد مشاغل در غزه از بین رفته است

سازمان جهانی کار، وابسته به ملل متحد، چهارشنبه، ۲۹ آذر، در یک گزارش اعلام کرد از آغاز جنگ جاری میان اسرائیل و گروه افراطی حماس ۶۶ درصد از مشاغل معادل ۱۹۲ هزار شغل در باریکه غزه از بین رفته است.

این گزارش که دومین گزارش این نهاد بین‌المللی در باره وضعیت کار در غزه از پس از جنگ است، ارزیابی کرده که در صورت ادامه جنگ وضع وخیم‌تر شود.

پیتر رادمیکر، معاون سازمان جهانی کار در امور کشورهای منطقه، تأکید دارد که اصولا کسب درآمد در غزه برای افراد بسیار سخت شده است.

تا پیش از حمله اعضای حماس به خاک اسرائیل که به اعلان جنگ اسرائیل علیه حماس منجر شد، حدود نیمی از ۲.۳ میلیون تن از ساکنین غزه زیر خطر فقر زندگی می‌کردند.

دولت‌های اسرائیل در طول دهه‌ها با وجود نگرانی شدید امنیتی در خصوص عواقب موافقت با کار کارگران فلسطینی از غزه در شهرهای اسرائیلی، اجازه می‌دادند که روزانه چند ده هزار کارگر از غزه وارد اسرائیل شوند. درآمد آن‌ها با پول اسرائیلی «شکل» برای زندگی‌شان در غزه اهمیت زیادی داشت.

۱۵:۴۳ ۲۹.۹.۱۴۰۲

هاآرتص: نتانیاهو می‌کوشد با تن دادن به مذاکره از فشار افکار عمومی بکاهد

روزنامه هاآرتص که مخالف دولت بنیامین نتانیاهو است، روز چهارشنبه، ۲۹ آذر، نوشت مذاکرات جاری پشت پرده میان اسرائیل و گروه افراطی حماس با میانجی‌گری قطر، مصر و با حمایت آمریکا، «با پیشرفت روبه‌رو نیست ولی دولت آن را برجسته می‌کند تا از فشار افکار عمومی در اسرائیل بکاهد».

هاآرتص مدعی است در نبود پیشرفت در گفت‌وگوهایی که رئیس موساد شخصا در آن درگیر است و در روزهای گذشته خود دو بار با نخست‌وزیر قطر دیدار کرده، و در شرایطی که موفقیت در تماس‌ها به تصمیمات گروه حماس بستگی دارد، دولت اسرائیل عامدانه کوشش‌های جاری را در رسانه‌ها مطرح می‌کند تا به خانواده‌های اسرائیلی‌های ربوده شده به غزه وانمود کند که نخست‌وزیر و کابینه «هر کاری برای بازگشت عزیزان آن‌ها انجام می‌دهند».

اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل و برادرش، مایک هرتسوگ، که سفیر اسرائیل در واشینگتن است، در دو روز اخیر آشکارا ابراز آمادگی کردند که کشورشان بار دیگر با وقفه در عملیات جنگی در غزه موافقت کند.

بنیامین نتانیاهو در روزهای گذشته دیدارهای دیگری با شماری از خانواده‌های ۱۳۳ اسرائیلی باقی‌مانده در اسارت حماس انجام داده و با درخواست فزاینده آن‌ها برای ارائه پیشنهادهایی به حماس برای قبول یک معامله دیگر تبادل افراد روبه‌رو بوده است.

فشار بر کابینه جنگ اسرائیل برای ارائه پیشنهادهای تازه به حماس پس از آن تشدید شد که ارتش اسرائیل روز جمعه گذشته تأیید کرد که نیروهایش در محله شجاعیه غزه سه جوان اسرائیلی گروگان را که از دست حماس گریخته بودند، اشتباهی افراد حماس فرض کرده و کشتند.

آقای آوی (کامران) شمریز، پدر ایرانی‌زاده آلون شمریز، یکی از سه جوان گروگانی که با آتش ارتش اسرائیل کشته شدند، در روزهای اخیر در مصاحبه‌های متعدد با رسانه‌های اسرائیل، قاطعانه از دولت خواسته است برای بازگرداندن بقیه گروگان‌ها، «پیش از آن‌که دیر شود» و «تابوت‌شان به اسرائیل بازگردد» اقدام کند.

آقای شمریز گفت پسر قهرمان من خود و دو دوستش را از دست حماس نجات داد، اما او را «مانند سگ کشتند».

۱۴:۵۳ ۲۹.۹.۱۴۰۲

گزارش وال استریت جورنال از مذاکره رهبران سیاسی حماس با تشکیلات خودگردان

روزنامه وال استریت جورنال روز چهارشنبه، ۲۹ آذر، گزارش داد شاخه سیاسی گروه افراطی حماس با رقیبان خود در تشکیلات خودگردان فلسطینی درباره غزه پس از جنگ جاری به گفت‌وگوهایی پرداخته که با سیاست یحیی سنوار، رهبر داخلی حماس، مغایرت
دارد.

گروه حماس که از سوی آمریکا و اروپا و کشورهای دیگری در جهان به عنوان تشکل تروریستی شناخته شده، دارای رهبرانی در خارج مانند اسماعیل هنیه و خالد مشعل است که در سال‌های اخیر عمدتا در قطر و ترکیه زندگی کرده‌اند.

به نوشته وال استریت جورنال، برخلاف خواسته شاخه نظامی حماس در غزه، رهبران خارج‌نشین حماس در حال آماده شدن برای دوران پس از خاتمه جنگ در غزه هستند و مذاکرات با سران تشکیلات خودگردان در کرانه باختری را با این هدف آغاز کرده‌اند.

حسام بَدران، یکی از سخنگویان رهبری حماس در خارج، به وال استریت جورنال گفت دیالوگ ملی در جریان است و همواره گفته بودیم که سازمان آزادی‌بخش فلسطین باید تمامی گروه‌های فلسطینی را در بربگیرد.

محمد الاشتیه، نخست‌وزیر تشکیلات فلسطینی، به تازگی حماس را برای پیوستن به سازمان آزادی‌بخش فلسطین دعوت کرد ولی تأکید داشت که حماس باید شرایط «فتح» را که بخش اصلی از پیکره «ساف» است، بپذیرد.

به نوشته وال استریت جورنال، یحیی سنوار، که از آغاز جنگ پنهان شده، معتقد است که هنوز جنگ را نباخته و دست زدن به هر نوع سازش از سوی حماس را زودهنگام می‌داند.

۱۴:۰۳ ۲۹.۹.۱۴۰۲

زلنسکی: جنگ در خاورمیانه بر کمک به اوکراین اثر گذاشته است

رئیس‌جمهور اوکراین که کشورش از دو سال پیش درگیر یورش روسیه است، در خصوص اثرات جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس در غزه بر جنگ در اوکراین گفت جنگ خاورمیانه «کمک به اوکراین و تمرکز بر آن را تحت تأثیر قرار داده است».

ولودیمیر زلنسکی سه‌شنبه، ۲۸ آذر، در یک نشست خبری افزود که این تأثیر، بر ایستادگی اوکراین و کمک‌ها، منفی بوده و یاری به اوکراین کاهش یافته است.

او بدون نام بردن از دولت خاصی از میان متحدان کی‌یف افزود اکنون بعضی از کشورها ابتدا این امر را بررسی می‌کنند که اول به کدام کشور کمک کنند: اوکراین یا اسرائیل. اشاره تلویحی او ظاهرا به آمریکا بود.

آقای زلنسکی همچنین گفت که در همان آغاز بحران جاری در خاورمیانه تمایل داشت از اسرائیل دیدار کند... اما متحدان ما در خارج «ظاهرا برنامه‌های دیگری داشتند».

رئیس‌جمهور اوکراین ابراز اطمینان کرد که روسیه در جنگ حماس با اسرائیل نقش دارد.

او اما در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان دو جنگ را مقایسه کرد گفت: «ما سیاست دو کشور برای دو ملت (اسرائیل و فلسطین) را به رسمیت می‌شناسیم. ما قبول داریم یک فاجعه در جریان است و به اثرات بشردوستانه هولناک بر دو طرف وقوف داریم اما من نکات مشابهی در این دو جنگ نمی‌بینم.»

ولودیمیر زلنسکی در اشاره تلویحی به حمله حماس به اسرائیل که به اعلان جنگ اسرائیل علیه این گروه افراطی منجر شد، افزود: ولی اشغالگری و یورش روسیه در اوکراین با حمله تروریستی اوکراینی به خاک روسیه شروع نشد.

۱۳:۵۸ ۲۹.۹.۱۴۰۲

رویترز: تماس‌های فشرده میان اسرائیل و حماس برای برقراری وقفه‌ای دیگر در جنگ

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه، ۲۹ آذر، به نقل از یک «منبع آگاه از مذاکرات» میان اسرائیل و گروه افراطی حماس که با میانجی‌گری قطر، مصر و دخالت آمریکا دوباره به جریان افتاده، گزارش داد که تماس‌ها «فشرده» است تا وقفه دیگری در جنگ غزه برقرار شود.

بر اساس این گزارش، شمار افرادی که قرار است اسرائیل و حماس با یکدیگر در دور جدید مبادله کنند، در کانون بررسی‌ها است.

«منبع» یادشده به رویترز گفت اسرائیل اصرار دارد که زنان باقی‌مانده در دست حماس و مردان بیمار در اولویت نخست آزادشدگان احتمالی باشند.

این «منبع» افزود اسرائیل برای دستیابی به این خواسته خود حاضر است زندانیان فلسطینی را که با جرایم وخیم در زندان اسرائیل هستند، در فهرست تبادل قرار دهد.

روزنامه واشینگتن پست چهارشنبه نوشته بود اسرائیل این احتمال را بررسی می‌کند که به خاطر آزادی شمار دیگری از گروگان‌هایش در غزه با آتش‌بس دو هفته‌ای موافقت کند.

به نوشته واشینگتن پست، فرصت دو هفته‌ای برای حماس کافی است تا بتواند از سرنوشت گروگان‌هایی که در دست عوامل دیگر در این باریکه هستند، باخبر شود و آن‌ها را یافته و به مکانی امن منتقل کند تا برای تبادل احتمالی با اسرائیل آماده شوند.

این گزارش افزوده که اسرائیل در برابر چنین توافقی، عقب‌کشیدن نیروهایش از برخی مناطق غزه را بررسی می‌کند و قرار است بر عملیات هدفمندتر به‌ویژه در بخش شمالی غزه متمرکز شود.

در این میان، رادیوی ارتش اسرائیل بامداد چهارشنبه گزارش داد شمار اسرائیلی‌های ربوده شده به غزه اکنون به ۱۳۳ تن کاهش یافته است. در روزهای گذشته جسد چند تن از اسرائیلی‌های کشته شده از غزه به اسرائیل برگردانده شد و مرگ چند تن دیگر در اسارت نیز از سوی ارتش رسما به آگاهی خانواده‌ها رسید.

حماس و گروه جهاد اسلامی فلسطین در شبانه‌روز اخیر فیلم‌هایی را از پنج گروگان مرد منتشر کردند. چهار تن از آن‌ها بالای ۸۰ سال دارند و یک مرد ۵۹ ساله نیز پسر بانوی سالمندی به نام حانا کاتسیر است که پس از حدود ۵۲ روز از اسارت حماس آزاد شد.

۱۳:۰۱ ۲۹.۹.۱۴۰۲

آمار کشته‌های حزب‌الله به ۱۱۷ تن افزایش یافت

حزب‌الله لبنان روز چهارشنبه، ۲۹ آذر، اعلام کرد شمار کشته‌هایش در عملیات در برابر اسرائیل (از روز ۱۶ مهر) به ۱۱۷ تن افزایش یافته است.

این سازمان افزود دو عضو آن در آخرین درگیری در بامداد این روز با ارتش اسرائیل کشته شدند، و با ذکر اسامی و وصیت آن‌ها، آن‌دو را «شهدای دیگری از کاروان شهدای الاقصی» نامید.

رسانه‌های اسرائیل گزارش داده بودند که ارتش این کشور محلی در نزدیکی مرز جنوب لبنان را بمباران کرد که به شهرک مرزی اسرائیلی شطولا در گالیل غربی بسیار نزدیک بوده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل تأیید کرد که هواپیماهایش «یک سلسله اهداف حزب‌الله» را در خاک لبنان بمباران کردند.

این سخنگو اهداف را از جمله «زیربناهای تروریستی و اماکن نظامی که خرابکاران حزب‌الله در آن مستقر بودند» توصیف کرد.

بحران در مرز شمالی اسرائیل و جنوب لبنان در حالی است که سازمان ملل متحد گزارش داد لبنان در رهگذر جنگ جاری در منطقه از ناحیه کشاورزی متحمل بیشترین خسارت شده است.

این گزارش ابراز نگرانی کرد که در صورت ادامه جنگ، معضلات اقتصادی لبنان وخیم‌تر شود.

سازمان ملل در گزارش خود افزود گردشگری لبنان نیز از آغاز جنگ لطمه شدید دیده است.

حزب‌الله از یک روز پس از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل، برای یاری‌رسانی به «محور مقاومت» وارد کارزار حمله راکتی و خمپاره‌ای به شمال اسرائیل شده است.

گزارش‌ها حاکی است که ده‌ها هزار تن از مردم جنوب لبنان محل زندگی خود را از بیم تشدید جنگ و بمباران‌های اسرائیلی ترک کرده‌اند.

نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل در دو ماه و نیم اخیر بارها به حزب‌الله «هشدار» داده‌اند که با گسترش تحرکات علیه اسرائیل ممکن است بیروت و جنوب لبنان را به سرنوشتی مشابه (ویرانی گسترده) غزه و خان یونس دچار کند.

۱۲:۳۱ ۲۹.۹.۱۴۰۲

رسانه‌های اسرائیل: محمد ضیف سالم است

رسانه‌های اسرائیل به نقل از مقامات نظامی و امنیتی این کشور گزارش دادند که محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی گروه افراطی حماس، برخلاف تمامی تصورات و گزارش‌ها در اسرائیل و جهان، «سالم است، به روی پای خود حرکت می‌کند و تنها نقصی که در او دیده می‌شود، لنگی پا است که بسیار جزئی است».

اسرائیل در طول دهه‌های گذشته بارها طرح‌هایی را برای از بین بردن محمد ضیف عملی کرده بود. کارمی گیلون، یکی از رؤسای پیشین سازمان امنیت داخلی اسرائیل حدود دو دهه پیش گفته بود که محمد ضیف معلول شده است.

رسانه‌های اسرائیل در گزارش‌های دو دهه اخیر خود محمد ضیف را فردی که از دست و پا محروم شده، نور چشمانش را از دست داده و به‌شدت از معلولیت‌ رنج می‌برد، توصیف می‌کردند.

اما به گزارش رادیوی ارتش اسرائیل در روز چهارشنبه تصاویر و فیلم‌هایی که از ساختمان‌های محاصره شده حماس در غزه به دست ارتش اسرائیل افتاده، نشان می‌دهد که محمد ضیف کاملا سالم است، به روی دو پای خود حرکت می‌کند و تنها «گاهی پایش کمی می‌لنگد».

آخرین صوت منتشره از محمد ضیف در روز ۱۵ مهر بود که او در پی حمله هزاران تن از اعضای حماس به خاک اسرائیل، نام عملیات «طوفان الاقصی» را اعلام کرد.

ارتش اسرائیل هفته گذشته برای یافتن او جایزه نقدی صد هزار دلاری تعیین کرد. به گفته شبکه کان، تعیین این مبلغ «اندک» جایزه نقدی، اقدامی روانی برای تحقیر فرمانده شاخه نظامی حماس بود.

از محمد ضیف عکس‌های زیادی در دست نیست
از محمد ضیف عکس‌های زیادی در دست نیست

۱۲:۲۷ ۲۹.۹.۱۴۰۲

قطع خدمات اینترنتی «در سراسر غزه»

دو شرکت فلسطینی جوال Jawwal و اُرِدو Oredo که در تأمین خطوط و ارتباط اینترنتی غزه نقش دارند، از بامداد چهارشنبه، ۲۹ آذر، گزارش می‌دهند که خدمات اینترنت در سراسر غزه «به طور کامل قطع شده است».

تأمین اینترنت در این باریکه مانند بخش بزرگ دیگری از نیازهای مردم غزه نظیر آب، برق و سوخت در دست دولت اسرائیل است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG