لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۵
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۶:۳۲ ۱.۱۰.۱۴۰۲

آسوشیتدپرس: حمله اسرائیل به غزه از جمله مخرب‌ترین عملیات نظامی تاریخ است

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از گزارشی که توسط متخصصان دو دانشگاه آمریکا تهیه شده است، می‌گوید حمله نظامی اسرائیل به غزه از جمله مخرب‌ترین و ویران‌گرترین حملات نظامی تاریخ است.

این گزارش توسط دو کارشناس دانشگاه شهر نیویورک (CUNY)، و دانشگاه ایالتی اورگان براساس تصاویر ماهواره‌ای «کوپرنیکوس سنتینل ۱» تهیه شده است.

طبق این گزارش، دوماه حملات اسرائیل به غزه، بیشتر از «حملات به حلب بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، حملات به ماریوپل اوکراین و یا به نسبت بمباران آلمان در جنگ جهانی دوم توسط متفقین خسارت و تخریب به بار آورده است و بیش از سه سال عملیات نظامی ائتلاف به رهبری ایالات متحده علیه گروه حکومت اسلامی، داعش، تلفات انسانی برجای گذاشته ست.»

آسوشیتدپرس می‌گوید: «ارتش اسرائیل کمتر در مورد انواع بمب‌هایی که در غزه استفاده می‌کند، صحبت کرده است. اما با توجه به قطعات انفجاری که در محل پیدا شد و تجزیه و تحلیل فیلم‌های حملات، کارشناسان مطمئن هستند که اکثریت قریب به اتفاق بمب‌هایی که در این منطقه محاصره شده ریخته شده، ساخت ایالات متحده هستند.»

آنها می‌گویند که این سلاح‌ها شامل بمب‌های ۹۰۰ کیلوگرمی «سنگر شکن» است روی مناطق پرجمعیت ریخته شدند.

در حالی منابع فلسطینی می‌گویند ۲۰ هزار نفر در حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند، تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس در این منطقه نتیجه‌ای نداشته است.

نخست وزیر اسرائیل اعلام کرده است که عملیات نظامی این کشور در نوار غزه تا متلاشی کردن توان نظامی گروه افراطی حماس ادامه خواهد یافت.

آمریکا و اروپا گروه افراطی حماس را یک سازمان تروریستی می‌دانند.

به دنبال حمله بیسابقه و غافلگیرانه حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه سال جاری که دست‌کم یک هزار و ۲۰۰ کشته برجای گذاشت، اسرائیل عملیات نظامی خود را علیه این گروه و دیگر گروه‌های فلسطینی در نوار غزه شروع کرد که همچنان ادامه دارد.

۰۵:۱۰ ۱.۱۰.۱۴۰۲

رای‌گیری در شورای امنیت درباره قطعنامه غزه باز هم به تعویق افتاد

رسانه‌های بین‌المللی به نقل از دیپلمات‌ها می‌گویند رای‌‌گیری برای قطعنامه پیشنهادی امارات درباره غزه به دوباره به تعویق افتاده و قرار است روز جمعه این قطعنامه به رای گذاشته شود.

برای جلوگیری از وتوی این قطعنامه پیشنهادی امارات، در روزهای گذشته مذاکرات فشرده‌ای بین اعضای شورای امنیت به ویژه با امریکا در جریان بوده است. این چهارمین بار است که رای‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی امارات درباره غزه به تعویق می‌افتد.

پیشتر آمریکا گفته بود که نگرانی‌هایی جدی درباره پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل در مورد غزه دارد.

این در حالی است که لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل، پنجشنبه گفت، با اصلاحات انجام شده، این پیش‌نویس می‌تواند زمینه‌ساز «ارسال کمک‌های انساندوستانه» برای مردم نیازمند در غزه شود

خانم گرینفیلد تصریح کرد، «اگر این قطعنامه با وضعیت فعلی ارائه شود، این قطعنامه‌ای خواهد بود که ما می‌توانیم از آن حمایت کنیم.»

گزارش‌ها حاکی یکی از تغییرات در متن پیشنهادی قطعنامه این است که در خواست برای «تعلیق خصومت‌ها»، به ایجاد شرایطی برای وقفه در درگیری‌ها تغییر کرده است.

۰۴:۴۶ ۱.۱۰.۱۴۰۲

ارتش اسرائیل می‌گوید در ۲۰ روز اخیر دو هزار نیروی دیگر حماس در غزه کشته شدند

دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، پنجشنبه اعلام کرد از زمان پایان یافتن وقفه در جنگ غزه در اول دسامبر، ۲۰ روز پیش، تاکنون بیش از دو هزار نیروی دیگر گروه افراطی حماس در غزه کشته شدند.

طبق این گزارش، شمار نیروهای کشته شده گروه افراطی حماس، که آمریکا و اروپا آن را یک سازمان تروریستی می‌دانند، به هشت هزار نفر رسیده است.

رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند دست‌کم یک هزار نیروی حماس نیز در حمله روز ۱۵ مهرماه این گروه به اسرائیل کشته شدند.

دانیل هگاری همچنین در خصوص عملیات جاری ارتش اسرائیل در غزه گفت: «ما تعداد نیروهای عملیات خود را در شرق خان‌یونس افزایش داده‌ایم و با ۵ تیپ پیاده و مهندسان رزمی با قاطعیت در حال جنگیم».

سخنگوی ارتش اسرائیل در خصوص وضعیت نبرد در شمال این کشور اظهار داشت: «حزب‌الله جنوب لبنان را به یک منطقه جنگی تبدیل کرده است و همچنان آینده کل کشور لبنان را به خاطر حماس و ایران به خطر می‌اندازد».

او افزود: «ما به کار خود برای دور کردن حزب الله از مرز ادامه خواهیم داد.»

گروه افراطی حماس می‌گوید از زمان آغاز جنگ در غزه در ۱۵ مهرماه سال جاری تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه در حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

۲۳:۵۲ ۳۰.۹.۱۴۰۲

پژوهشگر سرشناس سعودی انتساب یک طرح صلح غزه به عربستان را رد کرد

عبدالعزيز بن صقر، رئیس مرکز تحقیقات خلیج در عربستان سعودی، اعلام کرد طرحی که روزنامه لوموند چاپ پاریس درباره خروج سران گروه افراطی حماس از غزه منتشر کرده، موضع رسمی دولت عربستان سعودی نیست.

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

پیشتر روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی به نقل از آقای بن صقر نوشته بود که عربستان سعودی طرحی را برای پایان دادن به جنگ غزه به فرانسه ارائه داده که بر اساس آن رهبران این گروه افراطی به الجزایر منتقل شوند و یک نیروی حافظ صلح عربی در این نوار مستقر شود.

لوموند نوشته بود که این طرح از سوی اندیشکده تحقیقات خلیج مستقر در ریاض تدوین شده است.

اما آقای بن صقر می‌گوید این طرح صرفا نظر اوست، نه مقام‌های سعودی.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز پنج‌شنبه به نقل از منابع عربی منطقه نوشت کشورهای عربی به‌ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی به اسرائیل «ضرب‌الاجل» داده‌اند که در صورت پایان ندادن به جنگ جاری این کشور با گروه افراطی حماس تا آخر ژانویه (۱۱ بهمن)، این کشورها کمک‌های بشردوستانه‌ به غزه را متوقف خواهند کرد.

۲۰:۴۳ ۳۰.۹.۱۴۰۲

مستند جدید شبکه کان در مورد عملکرد گروه حزب‌الله پس از جنگ جاری اسرائیل

یک مستند جدید ساخته شده در شبکه تلویزیونی کان اسرائیل، براساس گفت‌وگو با شمار زیادی از مقامات اطلاعاتی پیشین در سازمان اطلاعات نظامی ارتش، وزارت دفاع و نهادهای ذیربط امنیتی و اطلاعاتی دیگر این کشور، زندگی حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان و به‌ویژه ارتباطات گسترده او با رهبری نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرد.

این مستند روز چهارشنبه ۲۹ آذر از این شبکه با هدف ارائه احتمالات در مورد عملکرد حزب‌الله پس از جنگ جاری اسرائیل و گروه افراطی حماس پخش شد. حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد.

در این مستند، یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی پیشین اسرائیل گفت زمانی که هادی نصرالله، پسر حسن نصرالله در عملیات حزب‌الله با اسرائیل کشته شد، هر چند اسرائیل جسد او را بعدا در معامله‌ای با حزب‌الله پس داد، اما اسرائیل به غنیمت مهمی دست یافت که آن، آگاهی از دی‌ان‌ای حسن نصرالله بود.

این مستند تأکید داشت که حسن نصرالله از زمانی که ۹ ساله بود و در کنار پدرش در یک دکه دوره‌گردی سبزی و میوه‌فروشی کار می‌کرد، با دیدن تصاویر امام موسی صدر که پدرش بر چرخ خود نهاده بود، رؤیای دستیابی به رهبری شیعیان در لبنان را در سر پروراند و این امر را بعدها او و اطرافیانش تأیید کردند.

یک مقام پیشین اطلاعاتی اسرائیل گفت: این‌که اسرائیل در آن دوره به پدر حسن نصرالله اجازه داد سبزی و میوه‌های خود را در مرز جنوب لبنان به اسرائیلی‌ها بفروشد، به احتمال زیاد در برابر ارائه اطلاعاتی در مورد وضعیت لبنان بود.

براساس این مستند، اقدام اسرائیل در کشتن عباس موسوی، دبیرکل اول حزب‌الله، فرصت مناسبی برای حسن نصرالله فراهم کرد تا با یاری گسترده ایران به دبیرکلی حزب‌الله برسد. این مستند به دوران طلبگی حسن نصرالله در قم، فارسی صحبت کردن او و ارتباطات نزدیکش با رهبری فعالی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

بر اساس این مستند، انتصاب قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران توان نظامی حزب‌الله را به میزان خیره‌کننده‌ای ارتقا داد و روابط ویژه حسن نصرالله و قاسم سلیمانی تا کشته شدن او براساس فرمان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، ادامه یافت.

یک مقام پیشین اطلاعاتی اسرائیل گفت به عنوان کسی که برای دهه‌ها تحقیق و تعقیب حسن نصرالله در حوزه مأموریت او بوده است، مشاهده سخنرانی و حالات روحی حسن نصرالله بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی، حاکی از تأثر عمیق و واقعی او در مرگ یک دوست خود بود.

مقامات اطلاعاتی اسرائیلی در این مستند تأکید داشتند هرچند حزب‌الله برای حمایت از گروه افراطی حماس در جریان جنگ جاری وارد کارزار محدودی علیه اسرائیل شد، اما زرادخانه عظیم موشکی و تقویت یگان پهپادی و نیروهای آموزش‌دیده یگان رضوان حزب‌الله برای زمانی تدارک دیده شده که ایران از ناحیه اسرائیل در معرض تهدید واقعی قرار گیرد.

۲۰:۲۳ ۳۰.۹.۱۴۰۲

هشدار وزیر امنیت داخلی اسرائیل در مورد پایان زودهنگام جنگ در نوار غزه

وزیر امنیت داخلی و رهبر جنبش «اقتدار ملی» اسرائیل که عضو دولت ائتلافی است، به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و رهبر ائتلاف، «هشدار» داد که اگر «کسی مانع از پیشروی ارتش در غزه شود، مسئول فروپاشی ائتلاف خواهد بود».

به گزارش روز پنجشنبه ۳۰ آذر رسانه‌های اسرائیل، ایتامار بن‌گویر این «هشدار» را در واکنش به گزارش‌ها و ارزیابی‌های منتشره در رسانه‌ها در خصوص نزدیک شدن به پایان جنگ داده است.

ارزیابی‌ها در روزهای اخیر حاکی است که ظاهرا «بخش سخت» عملیات نظامی اسرائیل در غزه رو به پایان است و این عملیات به‌زودی محدود خواهد شد.

آقای بن‌گویر گفت: «اگر قبل از غلبه کامل بر حماس و بازگرداندن تمامی اسرائیلی‌های ربوده شده، خدای ناکرده کسی بخواهد مانع از پیشروی ارتش شود، باید حساب کند که جنبش "اقتدار یهودی" در کنار او نخواهد بود».

کابینه جنگی اسرائیل فروپاشی حماس و از بین بردن توانمندی‌های نظامی آن را در کنار بازگرداندن همه اسرائیلی‌های ربوده شده به غزه از اهداف اصلی جنگ جاری عنوان کرده است.

هدف سوم از جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس که از سوی آمریکا و اروپا تروریستی شناخته شده، «عدم تهدید برای زندگی مردم اسرائیل از ناحیه غزه بعد از جنگ» است.

۱۵:۴۰ ۳۰.۹.۱۴۰۲

«ضرب‌الاجل عربستان و امارات»‌ به اسرائیل برای پایان دادن به جنگ

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز پنج‌شنبه به نقل از منابع عربی منطقه نوشت کشورهای عربی به‌ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی به اسرائیل «ضرب‌الاجل» داده‌اند که در صورت پایان ندادن به جنگ جاری این کشور با گروه افراطی حماس تا آخر ژانویه (۱۱ بهمن)، این کشورها کمک‌های بشردوستانه‌ به غزه را متوقف خواهند کرد.

گروه افراطی حماس از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دارد.

این گزارش مدعی است که کشورهای عربی گفته‌اند در صورت قصد اسرائیل برای حضور طولانی‌مدت در باریکه غزه، اسرائیل و آمریکا مسئول امور بشردوستانه این باریکه خواهند بود.

کشورهای یادشده گفته‌اند با وجود صدها تُن غذا در انبارها هنوز آشفتگی بزرگی در کار امدادرسانی وجود دارد.

این گزارش در حالی است که برخی مقامات و رسانه‌های اسرائیل در دوره اخیر گفته‌اند کشورهای خلیج فارس و برخی دولت‌های عربی منطقه پنهانی به اسرائیل می‌گویند که تا فروپاشی کامل حماس از جنگ کنونی دست برندارد.

۱۵:۳۸ ۳۰.۹.۱۴۰۲

حماس می‌گوید تا جنگ پایان نیابد مذاکره‌ای برای آزادی گروگان‌ها نخواهد کرد

گروه افراطی حماس روز پنج‌شنبه، ۳۰ آذر، در یک بیانیه اعلام کرد تا پایان جنگ جاری، هیچ مذاکره‌ای بر سر آزادی اسرائیلی‌هایی که ربوده، انجام نخواهد داد.

حماس، تشکلی که از سوی آمریکا و اروپا تروریستی شناخته شده، تصمیم خود را بر اساس منافع «ملی-فلسطینی» توصیف کرد.

مقامات اسرائیلی در واکنش به بیانیه حماس گفتند که «گروه تروریستی حماس برای خاتمه جنگ شرطی گذاشته که محقق نخواهد شد».

هنوز ۱۳۳ اسرائیلی در اسارت حماس مانده‌اند و خانواده‌های آن‌ها دولت اسرائیل را برای تن دادن به معامله جدید با حماس زیر فشار سنگینی قرار داده‌اند.

۱۵:۳۶ ۳۰.۹.۱۴۰۲

حمله راکتی حماس به چند شهر در مرکز اسرائیل

گروه افراطی حماس که آمریکا و اروپا گروهی تروریستی قلمدادش می‌کنند روز پنج‌شنبه در هفتاد و ششمین روز از جنگ با ارتش اسرائیل، تلاش کرد به چند شهر در مرکز اسرائیل راکت شلیک کند.

راکت‌ها به سوی شهرهای ریشون لتصیون و بنادر اشکلون و اشدود نشانه‌گیری شده بود. همچنین آژیر خطر برای هشدار در مورد حمله قریب‌الوقوع راکتی در تل‌آویو و سایر شهرهای اطراف آن به صدا درآمد.

این دومین روز پیاپی است که شهر تل‌آویو و اطراف آن در میانه روز هدف حمله راکتی از غزه قرار می‌گیرد.

سامانه دفاع راکتی اسرائیلی گنبد آهنین بیش از ۹۰ درصد از راکت‌هایی را که ممکن است به مناطق مسکونی اصابت کند، رهگیری می‌کند.

همزمان روز پنج‌شنبه بخش‌هایی از مناطق شمالی اسرائیل آماج حملات راکتی و خمپاره‌ای حزب‌الله قرار گرفت. رسانه‌های اسرائیل و لبنان از آتشباری سنگین اسرائیلی در واکنش به تحرکات مرزی حزب‌الله خبر می‌دهند.

۱۴:۱۶ ۳۰.۹.۱۴۰۲

هاآرتص: نتانیاهو در سال ۲۰۱۷ حمله حماس را دقیقا پیش‌بینی کرده بود

روزنامه هاآرتص، که مخالف دولت کنونی حاکم بر اسرائیل است، روز پنج‌شنبه، ۳۰ آذر، در مقاله‌ای نوشت بنیامین نتانیاهو حدود یک دهه بود از برنامه‌ریزی رؤیایی حماس برای حمله‌ای وسیع و غافلگیرکننده به اسرائیل آگاهی داشت ولی اطمینان داده بود که رهبری او مانع از تحقق آن خواهد شد.

به نوشته این روزنامه، نتانیاهو معتقد بود که خواهد توانست قدرت نظامی و توان بازدارندگی کشورش را چنان تثبیت کند که حماس نخواهد یا نتواند هرگز برنامه خود را عملی کند.

به گزارش مقامات و رسانه‌های اسرائیل، دست‌کم سه هزار تن از اعضای گروه افراطی حماس که از سوی اسرائیل، آمریکا و اروپا نهاد تروریستی شناخته شده، روز ۱۵ مهر با غافلگیرکردن اسرائیل، از زمین، هوا و دریا به خاک اسرائیل رخنه کرده و بیش از ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشتند و با کنترل حدودا یک روزه بر ده‌ها شهرک در جنوب اسرائیل، خانه‌های بسیاری را سوزاندند و ۲۴۰ تن زن، مرد و کودک را ربوده و به غزه بردند.

حمله وسیع حماس که در ۷۵ سال موجودیت اسرائیل سابقه نداشت، به اعلان جنگ ارتش اسرائیل علیه این گروه در غزه منجر شد که تا به امروز ادامه دارد.

هاآرتص در مقاله روز ۳۰ آذر خود، همزمان با روز هفتاد و ششم از جنگ ارتش اسرائیل در غزه، سخنان آقای نتانیاهو در یک نشست کمیته کنست، پارلمان اسرائیل، در سال ۲۰۱۷ میلادی را یادآوری کرد که بر اساس صورت‌جلسه آن نشست، او حمله حماس را دقیقا توصیف کرده بود.

بنیامین نتانیاهو در جلسه شش سال پیش گفته بود: حمله ترکیبی حماس با شلیک هزاران فروند موشک به سوی اسرائیل آغاز می‌شود، همزمان اعضای حماس حمله دریایی خواهند کرد و نیروهای دیگری با پاراگلایدر وارد خاک اسرائیل خواهند شد، و با استفاده از نیروهای ویژه‌ای که برای آدم‌ربایی از شهروندان عادی و نظامیان ما آموزش داده‌اند، به خاک اسرائیل در شهرک‌ها نفوذ کرده و اگر بتوانند کسانی را بربایند آن‌ها را به غزه منتقل خواهند کرد و ارزیابی می‌کنند که اگر بتوانند اسرائیل را غافلگیرکنند، آن را عملی خواهند کرد.

آقای نتانیاهو در آن نشست افزوده بود: «ما کنترلی بر تصمیمات حریف نداریم، حداکثر بتوانیم بر توانمندی او برای اجرای نیاتش تأثیر داشته باشیم... تهدید بزرگی از ناحیه نفوذ و حمله احتمالی هزاران نیروی تروریست حماس به خاک اسرائیل وجود دارد و بزرگ‌ترین تهدید بعد از سال ۱۹۴۸ (سال استقلال اسرائیل) خواهد بود... اما من مسئول رهبری کشور اسرائیل هستم... و باید کشور را در موقعیتی قرار دهیم که بتوانیم از جنگ جلوگیری کنیم... ما در موقعیت بسیار قدرتمندی قرار گرفته و و آن‌ها را غافلگیر و حتی فلج خواهیم کرد، به گونه‌ای که حریف حتی تصور آن را هم نکند....»

به نوشته هاآرتص، بنیامین نتانیاهو در همان نشست شش سال پیش در کمیته حسابرسی «کنست» همچنین گفت که اشغال غزه بهای سنگینی از اسرائیل خواهد گرفت و جان زیادی از سربازان و مردم اسرائیل بابت آن داده خواهد شد.

به نوشته هاآرتص، یک رهبر با نتایج عملی کار خود سنجیده و قضاوت خواهد شد... و در فاجعه هفتم اکتبر (۱۵ مهر) وضعی عملی شد که نتانیاهو خود آن را به طرزی بسیار تکان‌دهنده در برابر اعضای کنست توصیف کرده بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG