لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۷
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۳:۳۱ ۷.۱۰.۱۴۰۲

«مقاومت اسلامی عراق» مسئولیت ارسال پهپاد تهاجمی به جولان در شمال اسرائیل را برعهده گرفت

«مقاومت اسلامی عراق» مسئولیت ارسال پهپاد تهاجمی به بخش گولان (جولان) در شمال اسرائیل را برعهده گرفت.

این گروه همچنین در بیانیه خود که بامداد پنج‌شنبه، هفتم دی، در کانال‌های تلگرامی خود منتشر کرد، اعلام کرد که همزمان با ارسال پهپاد به سوی اسرائیل، به «اهداف اسرائیلی» در شمال عراق حمله کرده است.

این بیانیه مدعی است که «مرکز جاسوسی و فنی» اسرائیلی‌ها در شمال شرقی اربیل را هدف قرار داده است.

«مقاومت اسلامی عراق» با «کتائب حزب‌الله عراق» ارتباط دارد که هر دو هم‌سو با جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شوند.

پیشتر ارتش اسرائیل گفته بود که یک فروند پهپاد که به آسمان اسرائیل رخنه کرده بود، در بخش جنوبی ارتفاعات گولان سقوط کرده است.

شورای محلی گولان گفته بود که بر اثر سقوط آن پهپاد یک ساختمان آسیب دید اما این رویداد آسیب جانی نداشت.

در صورت درستی ادعای گروه عراقی یادشده، این ظاهرا نخستین حمله از خاک عراق به اسرائیل در طول چند دهه اخیر خواهد بود.

آخرین بار، صدام حسین، رهبر وقت عراق که از مخالفان وجود اسرائیل بود، در زمان حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۱ میلادی، ۳۹ فروند موشک زمین به زمین اسکاد به اسرائیل شلیک کرده بود.

۱۳:۲۶ ۷.۱۰.۱۴۰۲

انتشار عکسی جدید از محمد ضیف، فرمانده حماس

رسانه‌های اسرائیل شامگاه چهارشنبه، ششم دی، در اقدامی همزمان، عکس تازه‌ای از محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی گروه افراطی حماس را که بیش از دو دهه از انظار پنهان بوده است، منتشر کردند.

در این عکس یک چشم محمد ضیف بسته شده و نشان از نابینا شدن او دارد. شبکه کان اسرائیل گفت تصویر از دو قطعه فیلم گرفته شده که به تازگی از یکی از مخفی‌گاه‌های محمد ضیف در محله جبالیا در بخش شمالی نوار غزه به دست آمده است.

بر اساس این گزارش، محمد ضیف در راه رفتن نیز مشکل دارد و پای خود را به زمین می‌کشد، که احتمالا نتیجه یکی از هفت مورد سوءقصد اسرائیل به او در دهه‌های گذشته بوده است.

به گفته شبکه کان، محمد ضیف در روزهای نخست جنگ جاری در غزه بوده است.

آخرین عکسی که از محمد ضیف در دسترس بود، متعلق به دهه ۹۰ در قرن بیستم میلادی بود.

اسرائیل هفته گذشته تونلی را در بخش جبالیا یافت که در کنار آن یک ویلچر نیز قرار داشت. ارتش به گزارشگران اسرائیلی گفته بود که محمد ضیف از این ویلچر استفاده می‌کرده است.

دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در نشست خبری توجیهی چهارشنبه شب حاضر نشد در مورد یافتن فیلم‌هایی که در آن محمد ضیف دیده شده، توضیح بیشتری بدهد. او تنها گفت «یافتن و کشتن او در دستور کار ما قرار دارد».

ساعتی پس از حمله اعضای گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، فایلی صوتی از محمد ضیف در کانال تلگرامی حماس پخش شد که او از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» خبر می‌داد.

اسرائیل برای یافتن او جایزه نقدی نیز تعیین کرده است.

شاخه نظامی حماس و کل این گروه از سوی آمریکا، اروپا، اسرائیل و شمار دیگری از کشورهای جهان، «تروریستی» شناخته شده است.

عکس جدید از محمد ضیف
عکس جدید از محمد ضیف

۱۳:۲۱ ۷.۱۰.۱۴۰۲

ابراز آمادگی ارتش اسرائیل برای «ضربه زدن» به حزب‌الله در پی تشدید حملات این گروه

هِرتسی هالِوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، روز چهارشنبه، ششم دی، در بازدید از فرماندهی شاخه شمال ارتش با اشاره به تشدید درگیری‌های نظامی کشورش با گروه حزب‌الله در جنوب لبنان گفت ارتش در «سطح بسیار بالایی از آمادگی قرار دارد».

ژنرال هالوی افزود که در جریان نشست در این فرماندهی «طرح‌های مختلفی» برای مقابله با احتمالات آتی و «شرایط پیش‌بینی نشده» در این منطقه تصویب شد تا «در صورت لزوم آماده ضربه زدن باشیم».

به گفته او، اقداماتی که تاکنون ارتش اسرائیل در قبال بحران در این مرزها انجام داده، «دقیق و درست بوده» و «باید به همین منوال ادامه یابد».

ژنرال هالوی به مردم کشورش اطمینان داد که ارتش بدون ایجاد امنیت، شهروندانی را که از شهرک‌های شمال تخلیه کرده، به محل زندگی خود برنخواهد گرداند.

ده‌ها هزار تن از ساکنان شمال اسرائیل در پی حملات روزانه راکتی، موشکی و پهپادی حزب‌الله و سایر گروه‌های مسلح فعال در جنوب لبنان، از محل زندگی خود تخلیه شده و به طور موقت در سایر نقاط اسرائیل اسکان یافته‌اند. در حملات راکتی و پهپادی حزب‌الله همچنین چهار غیرنظامی و ۹ سرباز اسرائیلی کشته شده‌اند.

رسانه‌های اسرائیل می‌گویند از اواسط این هفته حملات حزب‌الله به شمال کشورشان تشدید شده است. روز ششم دی «اوج» حملات راکتی از جنوب لبنان به شهر شمالی اسرائیلی کریات شمونا بود که ۱۶ فروند راکت به سوی آن شلیک شد و خساراتی سنگین وارد کرد.

بنی گانتس، رئیس پیشین ستاد ارتش و وزیر ارشد عضو کابینه جنگ اسرائیل، چهارشنبه شب با اشاره به بحران در مرز شمالی، به حزب‌الله هشدار داد که ارتش اسرائیل در صورت ادامه حملات آن گروه، مداخله و اقدام خواهد کرد.

آقای گانتس گفت وضعیت در این مرزها نیازمند یک تغییر است.

۱۳:۱۸ ۷.۱۰.۱۴۰۲

ادامه تنش در روابط ترکیه و اسرائیل؛ کوهن:‌ داشتن سفیر در آنکارا بیهوده است

در ادامه تنش لفظی میان مقامات ترکیه و اسرائیل، الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، روز پنج‌شنبه، هفتم دی‌ماه، گفت تا وقتی که رجب طیب اردوغان در رهبری ترکیه باشد، برگرداندن سفیر اسرائیل به آنکارا کاری بیهوده است.

به گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص، آقای کوهن گفت معلوم شد که تصمیم من برای بازگرداندن سفیرمان از آنکارا درست بود.

او افزود که آقای اردوغان با حماس روابط نزدیک دارد، «همان گروهی که صدراعظم آلمان نازی‌های جدید نامیده است».

۱۱:۵۴ ۷.۱۰.۱۴۰۲

تحقیقات استرالیا درباره عضویت احتمالی شهروند خود در حزب‌الله لبنان

استرالیا اعلام کرد این احتمال را بررسی می‌کند که یکی از شهروندانش که به تازگی در جنوب لبنان کشته شده، عضو سازمان حزب‌الله لبنان بوده است.

مارک درایفوس، وزیر خارجه استرالیا، پنج‌شنبه، هفتم دی، گفت دولت کانبرا حزب‌الله را به عنوان گروه تروریستی به رسمیت شناخته و هر گونه کمک مالی یا عضویت و جنگیدن در صفوف آن از نظر قوانین استرالیا جرم محسوب می‌شود.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در لبنان نوشته بود در یکی از حملات اسرائیل در جنوب لبنان در طول روز سه‌شنبه این هفته، علی بذی، یک شهروند لبنانی-استرالیایی همراه با همسر و برادر لبنانی‌اش کشته شد.

اما سازمان حزب‌الله لبنان که کشته‌های خود را «شهدای راه الاقصی» توصیف می‌کند، علی بذی را از «مبارزان» این گروه معرفی کرد.

اسرائیل در واکنش به حملات راکتی و خمپاره‌ای حزب‌الله به شمال کشور خود، که در بیش از ۸۰ روز اخیر در جریان بوده، مناطقی را که از آن‌جا حملات انجام می‌شود، هدف قرار می‌دهد.

شهردار شهر کریات شمونا، نزدیک‌ترین شهر اسرائیلی به مرز جنوب لبنان، چهارشنبه‌شب به رسانه‌های اسرائیل گفت شهر او در طول این روز آماج ۱۶ حمله راکتی قرار گرفت و اصابت شش راکت به خانه‌ها و زیرساخت‌های شهر آسیب وارد کرد. بقیه راکت‌ها به فضای
باز اصابت کرده و شماری نیز رهگیری شده بودند.

در واکنش اسرائیل به جنوب لبنان و بمباران اهدافی که ارتش اسرائیل آن را وابسته به حزب‌الله توصیف می‌کند، تا حال ۱۰۵ عضو حزب‌الله و ۲۲ غیرنظامی کشته شده‌اند.

۱۱:۴۷ ۷.۱۰.۱۴۰۲

حسین سلامی توضیح داد: هنوز انتقام سلیمانی را نگرفته‌ایم

علی خامنه‌ای بامداد پنج‌شنبه، هفتم دی، بر جسد رضی موسوی، فرمانده کشته شده ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه، نماز اقامه کرد.

این اقدام رهبر جمهوری اسلامی ایران نشان از اهمیت و جایگاه نظامی فرد کشته شده دارد. علی خامنه‌ای مراسم مذهبی مشابهی را نیز بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه، در حالی که شدیدا متاثر بود و اشک می‌ریخت، برگزار کرده بود.

رضی موسوی که سال‌های طولانی فرمانده «پشتیبانی و لجیستیک محور مقاومت» در سوریه بود، روز دوشنبه این هفته بر اثر اصابت سه فروند موشک به خانه‌اش در محله زینبیه دمشق کشته شد.

اسرائیل مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته اما ایران آن را به اسرائیل نسبت می‌دهد و قول انتقام داده است.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز پنج‌شنبه در مراسم تشییع رضی موسوی در میدان امام حسین در تهران گفت انتقام ایران چیزی جز «اضمحلال رژیم غاصب آدمکش نیست».

حسین سلامی تأکید کرد که رضی موسوی «ستون محوریت پشتیبانی شرق مدیترانه در سوریه، لبنان و فلسطین بود».

یک روز پس از اظهار نظر سخنگوی سپاه که واکنش فوری حماس را به دنبال داشت، فرمانده سپاه همچنین توضیح داد که «طوفان الاقصی» (حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر) «مستقل» بود و توسط فلسطینیان انجام شد.

رمضان شریف، سخنگوی سپاه، روز چهارشنبه، ششم دی، گفته بود که عملیات حماس که آمریکا و اروپا گروه تروریستی قلمدادش می‌کنند «یکی از انتقام‌های کشته شدن قاسم سلیمانی» بوده است.

اما بعد از صدور بیانیه فوری حماس در تکذیب اظهارات سخنگوی سپاه پاسداران، رمضان شریف بخشی از حرف‌های خود را پس گرفت.

حسین سلامی، فرمانده سپاه، روز پنج‌شنبه توضیح داد: «ما هنوز انتقام ترور قاسم سلیمانی و ابومهدی را نگرفته‌ایم، به وقتش این کار را انجام می‌دهیم».

۰۷:۴۳ ۷.۱۰.۱۴۰۲

پاک کردن تصویر مهسا امینی«به دستور مقامات مصری» از هواپیمای حامل کمک به غزه

انریکه پینیرو، خلبان، فیلم‌ساز و فعال حقوق بشر آرژانتینی-ایتالیایی مشهور، با انتشار ویدئویی در ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد که مجبور به حذف تصویر مهسا امینی و شعار مربوط به آن از روی هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ سولیدار که برای اهداف بشردوستانه استفاده می‌شود شده است.

۰۶:۴۱ ۷.۱۰.۱۴۰۲

گفت‌وگوی رهبران مصر واردن درباره تحولات غزه

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، و عبدالله دوم، پادشاه اردن، روز چهارشنبه در قاهره دیدار و در خصوص روابط دو جانبه و جنگ غزه گفت‌وگو کردند.

دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد، رهبران دو کشور هرگونه اقدام بالقوه‌ای را که موجب جابه جایی آوارگان فلسطینی شود را رد کردند و از جامعه بین‌المللی می‌خواهند که برای آتش بس، افزایش کمک های بیشتر به غزه و تلاش در جهت «یک مسیر سیاسی عادلانه» تلاش کند.

آنها بر لزوم تاسیس کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ و پایتختی شرق بیت المقدس تاکید کردند.

طبق این بیانیه رهبران مصر و اردن تاکید کردند جامعه بین المللی می‌بایست اسرائیل را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه تحت فشار قرار دهد.

۰۳:۲۹ ۷.۱۰.۱۴۰۲

مکرون در گفت‌وگو با نتانیاهو خواستار «آتش‌بس پایدار» در غزه شد

دفتر امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، اعلام کرد که او روز چهارشنبه در تماسی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خواستار «آتش‌بس پایدار» در غزه شده است.

ریاست جمهوری فرانسه در اطلاعیه‌ای اضافه کرد که «فرانسه طی روزهای آینده با همکاری اردن اقداماتی را برای انجام عملیات بشردوستانه در غزه انجام خواهد داد.»

آقای مکرون که از آغاز جنگ کنونی اسرائیل با گروه افراطی حماس متحد اسرائیل بوده است، در گفت‌وگوی خود با بنیامین نتانیاهو نسبت به تلفات غیرنظامیان و شرایط انسانی اضطراری در نوار غزه ابراز «نگرانی عمیقی» کرد. اتحادیه اروپا و ایالات متحده، گروه حماس را تروریستی می‌دانند.

امانوئل مکرون همچنین در این گفت‌وگو بر اهمیت تدابیری برای پایان دادن به خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری اشغالی و جلوگیری از شهرک‌سازی‌های جدید تاکید کرد.

دفتر آقای نتانیاهو نیز اعلام کرد که نخست وزیر اسرائیل از مکرون به خاطر «مشارکت فرانسه در دفاع از آزادی کشتی‌رانی و تمایل این کشور برای کمک به بازگرداندن امنیت در مرز اسرائیل با لبنان» تشکر کرده است.

۰۲:۵۴ ۷.۱۰.۱۴۰۲

شش فلسطینی در حمله اسرائیل به کرانه باختری کشته شدند

وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین روز چهارشنبه اعلام کرد که در حمله پهپادی اسرائیل به شهر طولکرم در کرانه باختری، شش فلسطینی کشته شدند.

این رخداد یکی از آخرین نمونه‌های بالا گرفتن خشونت‌ها در پی جنگ اسرائیل با حماس است که دامن کرانه باختری را نیز گرفته.

ارتش اسرائیل می‌گوید که نیروهای این کشور در حین عملیات ضدتروریسمی، مورد شبیخون قرار گرفتند و در نهایت یک فروند هواپیمای نیروی هوایی اسرائیل، مهاجمان را مورد هدف قرار داد.

این درگیری در اردوگاه آوارگان نور شمس در طولکرم اتفاق افتاد. طولکرم در امتداد یکی از گذرگاه‌های اصلی به کرانه باختری واقع شده و این مدت صحنه درگیری‌های متعددی بوده.

شاهدان عینی می‌گویند که شش فلسطینی کشته شده در درگیری‌ با نیروهای اسرائیلی نقشی نداشتند و اساسا در یک بخش دیگر اردوگاه کنار هم نشسته بودند که هدف حمله قرار گرفتند.

کرانه باختری طی هجده ماه پیش از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز هفتم اکتبر، صحنه شدیدترین ناآرامی‌ها طی یک دهه اخیر بود، اما جنگ اسرائیل و حماس ناآرامی‌ها را در این منطقه به شدت افزایش داده است.

طی هفته های گذشته صدها فلسطینی در درگیری با سربازان و شهر‌ نشینان اسرائیلی کشته شده‌اند و نیروهای امنیتی اسرائیل نیز هزاران نفر را در کرانه باختری بازداشت کرده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG