لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۹
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۹:۰۶ ۱۹.۷.۱۴۰۲

هشدار سازمان ملل متحد درباره موج آوارگی ساکنان غزه

همزمان با ادامه حملات هوایی اسرائیل به غزه و افزایش احتمال آغاز عملیات زمینی،‌ تاکنون بیش از ۲۶۰ هزار فلسطینی ساکن غزه ناچار به ترک خانه خود شده اند.

سازمان ملل متحد سه‌شنبه شب ضمن اعلام این خبر،‌ آن‌را «بالاترین میزان بی‌خانمانی، از زمان درگیری‌های ۵۰ روزه سال ۲۰۱۴» خواند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، انتظار می‌روند این آمار باز هم افزایش یابد.

نزدیک به ۲ میلیون و سیصد‌هزار نفر در باریکه غزه زندگی می کنند و این منطقه، یکی از متراکم‌ترین نقاط روی زمین است.

نوار غزه منطقه‌ای کوچک به طول حدود ۴۰ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر است که بین اسرائیل،‌ مصر و دریای مدیترانه محصور است.

به گفته سازمان ملل متحد، بمباران‌های روزهای اخیر،‌ بیش از یکهزار واحد مسکونی در این منطقه را از بین برده است.

بمباران غزه
بمباران غزه

۰۹:۱۸ ۱۹.۷.۱۴۰۲

اسرائیل می‌گوید بیش از ۱۰۰۰ نیروی نفوذی حماس را کشته است

ارتش اسرائیل می‌گوید دست‌کم ۱۰۰۰ نیروی حماس را که از روز شنبه به خاک اسرائیل نفوذ کرده‌بودند، از پا درآورده است.

سرهنگ دانیل هگاری سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین گفته یک سامانه پیشرفته ردیابی هواپیما،‌ از جمله اهدافی بوده که در بمباران‌های غزه از بین رفته است.‌

سربازان اسرائیلی در اشکلون
سربازان اسرائیلی در اشکلون

۰۹:۲۵ ۱۹.۷.۱۴۰۲

ورود نخستین محموله‌های کمک نظامی آمریکا به اسرائیل

پس از سخنرانی سه‌شنبه شب جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در حمایت قاطع از اسرائیل، ناو هواپیمابر جرالد فورد به همراه ناوگروهش به دریای مدیترانه در نزدیکی سواحل اسرائیل رسید. این ناوگروه حامل مهمات و برخی تسلیحات هم برای اسرائیل بود.

۰۹:۳۰ ۱۹.۷.۱۴۰۲

برخورد ارتش اسرائیل با غواصان حماس

نیروی دریایی اسرائیل بامداد چهارشنبه در روز پنجم از جنگ علیه حماس، با گروهی از غواصان حماس که در تلاش برای رخنه دریایی به اسرائیل بودند، مقابله کرد.

به گفته ارتش اسرائیل در این اقدام یک غواص حماس کشته شده است.

۱۰:۱۰ ۱۹.۷.۱۴۰۲

کشته‌شدن چند عضو خانواده فرمانده شاخه نظامی حماس

به گفته منابع فلسطینی در غزه، در حمله هوایی اسرائیل در نیمه‌شب گذشته به خانه پدری محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس، برادر او و سه تن دیگر از اعضای خانواده در خان‌یونس در بخش جنوبی نوار غزه کشته شدند. رسانه‌های اسرائیلی هم این گزارش‌ها را با استناد به منابع فلسطینی منتشر کردند.

محمد ضیف بامداد شنبه پس از آغاز حملات وسیع شبه‌نظامیان تحت فرمانش به شهرک‌های جنوب اسرائیل، با انتشار یک فایل صوتی از قبل ضبط شده، آن عملیات را «طوفان الاقصی» نامید.

او همچون یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه و تقریبا تمامی دیگر اعضای کادر رهبری حماس، همراه با خانواده‌های‌شان از قبل از آغاز عملیات خود را پنهان کرده‌اند. با این حال، جواد ابوشماله و زکریا ابومعمر دو مقام ارشد حماس روز سه‌شنبه در بمباران‌های اسرائیل کشته شدند.

محمد ضیف در گذشته دست‌کم دو بار هدف سوء قصد اسرائیل قرار گرفته و یک بار به‌شدت زخمی شده بود. دیاب ضیف، پدر محمد ضیف، که دیشب خانه‌اش هدف حمله اسرائیل قرار گرفت، یک سال و نیم پیش درگذشت.

بمباران غزه
بمباران غزه

۱۰:۲۳ ۱۹.۷.۱۴۰۲

برقراری پرواز ویژه هواپیمایی نروژ برای خارج‌کردن شهروندان اسکاندیناوی از اسرائیل

هواپیمایی نروژ می‌گوید برای تسهیل خروج شهروندان نروژ و سایر کشورهای اسکاندیناوی از اسرائیل،‌ یک پرواز ویژه تدارک دیده است.

این هواپیما قرار است چهارشنبه‌شب تل‌آویو را به مقصد اسلو ترک کند.

این پرواز به درخواست وزارت خارجه نروژ برنامه‌ریزی شده است.

۱۱:۲۷ ۱۹.۷.۱۴۰۲

حمله به یک تانک اسرائیلی در مرز لبنان

ارتش اسرائیل می‌گوید یکی از مواضعش در مرزهای شمالی با موشک ضدتانک از داخل لبنان هدف قرار گرفته است.

هنوز جزئیاتی از تلفات یا مجروحان احتمالی این حمله منتشر نشده است.

حزب‌الله لبنان مسئولیت شلیک این موشک ضدتانک را پذیرفت و آن‌را پاسخی به کشته‌شدن سه‌ تن از نیروهایش به‌دست نیروهای اسرائلی خواند.

۱۱:۵۱ ۱۹.۷.۱۴۰۲

کشته‌شدن دو فلسطینی در شرق اورشلیم

پلیس مرزبانی اسرائیل دو فلسطینی را در شرق اورشلیم به ضرب گلوله کشت.

این دو فلسطینی به سمت نیروهای اسرائیلی،‌ که در حال گشت‌زنی بودند، سنگ و فشفشه پرتاب کرده‌بودند.

در بیانیه پلیس آمده که:‌ «نیروهای پلیس در پاسخ به اقدامی که جانشان را تهدید می‌کرد‌، به دو مهاجم شلیک کردند. کمی بعد مرگ هر دو مهاجم تأئید شد».

اسرائیل در جنگ شش‌روزه سال ۱۹۶۷، شرق اورشلیم را اشغال کرد و کمی بعد،‌ در اقدامی که هرگز از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد،‌ آن‌را ضمیمه خاکش کرد.

در حال حاضر حدود ۲۳۰ هزار اسرائیلی در این بخش ساکن هستند. در کنار آنها،‌ ۳۶۰ هزار فلسطینی زندگی می‌کنند که امیدوارند روزی بخش شرقی شهر،‌ به عنوان پایتخت کشور مستقل فلسطینی باشد.

در تحولی دیگر وزیر امنیت اسرائیل از احتمال بالا گرفتن ناآرامی‌های داخلی میان شهروندان عرب و یهودی خبر داد.

وزیر امنیت ملی اسرائیل می‌گوید جنگ غزه،‌ احتمال تنش و درگیری میان اقلیت عرب و اکثریت یهودی اسرائیل را افزایش داده است.

ایتامار بن گویر،‌ از پلیس اسرائیل خواست که آماده مسلح‌کردن شهروندان یهودی دارای مجوز حمل سلاح شود؛‌ موضوعی که می‌تواند به درگیری‌های دو طرف دامن بزند.

نیروهای پلیس اسرائیل در اورشلیم
نیروهای پلیس اسرائیل در اورشلیم

۱۲:۱۳ ۱۹.۷.۱۴۰۲

واکنش مدیریت دانشگاه‌های هاروارد و نیویورک به بیانیه‌های دانشجویی

در حالی که شماری از نهادهای دانشجویی در دانشگاه آمریکایی هاروارد از فلسطینیان در جنگ جاری میان اسرائیل و حماس حمایت کرده‌اند، کادر ریاست دانشگاه رسماً حماس را محکوم کرد.

پروفسور کلاودین گی، رئیس دانشگاه هاروارد در بیانیه‌ای تصریح کرد: «من جنایات تروریستی حماس را محکوم می‌کنم، فارغ از دیدگاه شخصی من در خصوص ریشه‌های نزاع‌ها در آن منطقه، چنین رفتار غیرانسانی‌ای منزجرکننده است. دانشجویان ما حق دارند نظرات‌شان را به عنوان دیدگاه شخصی خود بیان کنند؛ اما هیچ گروه دانشجویی در اینجا حق ندارد تحت نام هاروارد یا مدیریت آن اعلام موضع کند».

در تحولی دیگر، رینا ورکمن مسئول اتحادیه دانشجویی دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک در حمایت از فلسطینیان، اسرائیل را به «آپارتاید» متهم کرده بود. خانم ورکمن شغلی را که در دفتر حقوقی وینستون و استراون در نیویورک به او پیشنهاد شده بود، از دست داد.

در واکنش،‌ رئیس دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک هم بیانیه رئیس نهاد دانشجویی این دانشکده را محکوم و رد کرد. او نوشت مطالب انتشار یافته در بیانیه انجمن دانشجویی، قطعا بیانگر موضع این نهاد و دیدگاه‌های شخص من نیست. من با بیان انزجار، کشتار غیرنظامیان و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنم.

جان بکمن، سخنگوی دانشگاه نیویورک هم در بیانیه‌ای سه‌شنبه‌شب گفت: «اقدامات تروریستی غیراخلاقی است، کشتار بی‌رویه غیرنظامیان و گروگان‌گیری از جمله از میان کودکان و افراد مسن محکوم بوده و مقصر دانستن قربانیان ترور در مرگ خود، خطا است».

رویدادهای دانشگاه‌های هاروارد و نیویورک در روز سه‌شنبه مورد توجه رسانه‌های آمریکایی مانند نیویورک تایمز و شبکه‌های ان‌بی‌سی قرار گرفته است.

۱۲:۴۰ ۱۹.۷.۱۴۰۲

ابراز نگرانی پاپ از وضعیت گروگان‌های حماس و مردم تحت محاصره غزه

پاپ فرانسیس خواستار آزادی فوری گروگان‌هایی شد که در اختیار حماس هستند.

رهبر کاتولیک‌های جهان همزمان درباره شرایط غزه تحت محاصره کامل ابراز نگرانی کرد.

رهبر ۸۶ ساله کلیسای کاتولیک گفته:‌ «کسانی که هدف حمله قرار می‌گیرند‌ حق دارند از خود دفاع کنند؛‌ اما همزمان درباره وضعیت غزه تحت محاصره، که در آنجا هم بسیاری از افراد بیگناه قربانی شده‌اند،‌ به شدت نگرانم. تروریسم و تندروی کمکی به حل مشکل درگیری بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها نمی‌کند؛ بلکه آتش تنفر،‌ خشونت و انتقام‌جویی را شعله‌ورتر می‌کند و باعث می‌شود هر دو طرف بیشتر رنج بکشند».

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان

بیشتر

XS
SM
MD
LG