لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۴۲

شلیک پلیس به یک زن در ایستگاه راه‌آهن در پاریس

۲۳:۱۶ ۳۰.۷.۱۴۰۲

آمریکا احکام صادر شده برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم کرد

دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، ضمن محکوم کردن احکام سنگین صادر شده برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، تأکید کرد که جای این دو روزنامه‌نگار در زندان نیست.

در این واکنش آمده است که حکومت ایران به این دلیل روزنامه‌نگاران را زندانی می‌کند که از حقیقت هراس دارد.

دستگاه قضایی ایران روز یکشنبه جزئیات احکام صادر شده برای این دو روزنامه‌نگار را که به دلیل گزارشگری جان‌باختن مهسا امینی در زندان هستند، اعلام کرد. بر این اساس الهه محمدی به ۱۲ سال زندان و نیلوفر حامدی به ۱۳ سال زندان محکوم شده که به ترتیب شش و هفت سال از این احکام قابل اجراست.

هر دو روزنامه‌نگار متهم به «همکاری با دولت متخاصم (آمریکا)»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور»، و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هستند.

نیلوفر حامدی برای تهیه گزارشی از وضعیت مهسا امینی پس از بازداشت و انتقال به بیمارستان کسری در تهران و الهه محمدی، پس از انتشار گزارشی از مراسم خاکسپاری او در سقز بیش از یک سال است که در بازداشت به‌سر می‌برند.

۱۹:۲۸ ۳۰.۷.۱۴۰۲

بهزیستی مرکز نابینایان خزانه در تهران را «برای همیشه» تعطیل کرد

حساب «کمپین معلولان» در شبکه ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد که مرکز نابینایان خزانه در جنوب تهران به شکل دائم تعطیل شده است.

بر اساس این گزارش، سازمان بهزیستی «مجتمع خدمات بهریستی خزانه» را که به نابینایان و کم‌بینایان خدمات توانبخشی ارائه می‌کرد، سه روز بعد از روز جهانی نابیانیان برای همیشه تعطیل کرد.

سازمان بهزیستی پارسال حکم تخلیه این مرکز را صادر کرده بود که باعث تجمع نابینایان و خانواده‌های آنها مقابل ساختمان این سازمان در اسفند ماه ۱۴۰۱ شده بود.

به نوشته کمپین معلولان، مسئولان بهزیستی در آن زمان تخلیه این مرکز را «تکذیب» کرده بودند.

۱۹:۱۵ ۳۰.۷.۱۴۰۲

ذخیره تنها دو میلیارد متر مکعب گاز در شوریجه

یحیی فیضی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد، از ذخیره تنها دو میلیارد متر مکعب گاز در مخزن زیرزمینی شوریجه از ابتدای سال جاری خورشیدی خبر داد. این میزان معادل کمتر از سه روز مصرف گاز ایران در فصل زمستان است.

ایران در فصول گرم سال گاز مازاد خود را به مخازن زیرزمینی شوریجه و سراجه تزریق می‌کند و در اوج مصرف زمستان، آن را دوباره استخراج و مصرف می‌کند.

مخزن سراجه نیز سالانه کمی بیش از یک میلیارد متر مکعب گاز برای زمستان ذخیره می‌کند و میزان استخراج گاز از دو مخزن یاد شده در زمستان به روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب نیز نمی‌رسد؛ رقمی که معادل تنها ۱۰ درصد از کسری گاز کشور در زمستان است.

ایران طی دو دهه گذشته هیچ مخزن ذخیره زیرزمینی گازی جدیدی را توسعه نداده و مخازن شوریجه و سراجه نیز بصورت نصف و نیمه راه‌اندازی شده‌اند.

برای مقایسه، تنها طی چند سال گذشته جمهوری آذربایجان به عنوان صادرکننده جدید گاز به اروپا و ترکیه به عنوان کشور ترانزیت گازی، ظرفیت ذخیره گاز در مخازن زیرزمینی را دو برابر کرده‌اند. این ظرفیت برای جمهوری آذربایجان ۳.۶ میلیارد متر مکعب و برای ترکیه ۵.۵ میلیارد متر مکعب است.

مقامات وزارت نفت ایران می‌گویند کشور در زمستان امسال با کسری دست‌کم روزانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز مواجه خواهد بود؛ رقمی عظیم که معادل کل مصرف روزانه گاز ترکیه در زمستان است.

۱۷:۱۷ ۳۰.۷.۱۴۰۲

بازداشت دوباره مولوی فضل‌الرحمان کوهی توسط دادسرای ویژه روحانیت

دادسرای ویژه روحانیت مشهد روز یکشنبه ۳۰ مهر از بازداشت مجدد مولوی فضل‌الرحمان کوهی، امام‌جمعه و مدیر حوزه علمیه انوارالحرمین پشامگ شهرستان سرباز خبر داد.

این اطلاعیه مدعی شده که او پس از گذراندن بخشی از دوران محکومیت پیشین خود با وساطت «تعدادی از بزرگان و ریش سفیدان شیعه و سنی سیستان و بلوچستان» و بعد از «اخذ تعهدنامه» آزاد شده بود.

دادسرای ویژه روحانیت مشهد در ادامه اعلام کرده که مولوی کوهی باز هم «مواضع هنجارشکن و وحدت ستیز خود همنوا و همراستا با جریانات معاند و برانداز» را تکرار کرد و به همین دلیل بازداشت و به مشهد منتقل شد. در این اطلاعیه به زمان بازداشت او اشاره نشده است.

این روحانی اهل سنت پیش از این در سال‌های ۹۶ و ۹۸ بازداشت شده بود که در نوبت دوم با حکم قضایی به زندان محکوم شد.

روز ۲۴ مهر گزارش شده بود که نیروهای امنیتی مانع ورود مولوی فضل‌الرحمان کوهی و تعدادی دیگر از روحانیان بلندپایه اهل سنت به زاهدان شده‌اند و این اقدام با انتقاد مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان مواجه شد.

۱۵:۲۳ ۳۰.۷.۱۴۰۲

از ورود مرجان خسروی، فیلمساز، به یک جشنواره فیلم به‌دلیل حجاب اجباری جلوگیری شد

مرجان خسروی، فیلمساز، در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است می‌گوید که از ورود او به جشنواره فیلم کوتاه تهران به دلیل «حجابش» جلوگیری شده است.

او که برای نمایش فیلمش قصد حضور در جشنواره فیلم کوتاه را داشته،‌ خواستار عدم نمایش اثرش در این جشنواره شده است.

ممانعت از ورود خانم خسروی برای ورود به جشنواره فیلم کوتاه در حالی صورت گرفته است که او روسری به‌سر دارد.

پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایران شمار زیادی از هنرمندان زن با انتشار عکس‌ها و ویدئوهایی از خود در شبکه‌های اجتماعی بدون حجاب اجباری یا حضور در مجامع عمومی بدون پوشش مورد تأیید حکومت از این اعتراضات حمایت کردند.

۱۲:۵۴ ۳۰.۷.۱۴۰۲

رأی بدوی؛ الهه محمدی به شش سال و نیلوفر حامدی به هفت سال حبس محکوم شد

خبرگزاری میزان، روز یک‌شنبه ۳۰ مهر اعلام کرد که احکام بدوی الهه محمدی و نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده صادر شده است.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، را به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» به شش سال حبس، بابت اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» به پنج سال حبس و برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس محکوم کرده است.

بر اساس این گزارش، نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، نیز به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» به هفت سال حبس، بابت اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» به پنج سال حبس و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده است.

نیلوفر حامدی برای تهیه گزارشی از وضعیت مهسا امینی پس از بازداشت و انتقال به بیمارستان کسری در تهران و الهه محمدی، پس از انتشار گزارشی از مراسم خاکسپاری او در سقز بیش از یک سال است که در بازداشت به‌سر می‌برند.

۱۱:۲۹ ۳۰.۷.۱۴۰۲

رویا ذاکری مشهور به «دختر تبریز» از بیمارستان روانپزشکی به «اداره اطلاعات تبریز منتقل شد»

رویا ذاکری، زن معترض در تبریز، روز یک‌شنبه ۳۰ مهر به اداره اطلاعات تبریز منتقل شد.

سینا یوسفی، وکیل دادگستری، روز یک‌شنبه در توئیتی این خبر را اعلام کرد و افزود که به خانم ذاکری اجازه ملاقات با وکیلش داده نشده است.

در روزهای گذشته ویدئویی از این معترض در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود که او در خیابان فریاد می‌زد: «مرگ بر خامنه‌ای.»

پس از آن و پیش از اعلام هویت این معترض، کاربران شبکه‌های اجتماعی به او لقب «دختر تبریز» دادند و با این عنوان، ویدئوی اعتراضی او را بازنشر کردند.

به گفته آقای یوسفی رویا ذاکری، کارشناس ارشد کامپیوتر، در آزمون استخدام سال ۱۴۰۰ قبول شده بود و با وجود طی کردن تمامی مراحل و مصاحبه‌های مربوط به استخدام، به دلیل بازداشت در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از استخدام نهایی محروم شد.

در روزهای گذشته برخی منابع خبری اعلام کرده بودند که خانم ذاکری پس از بازداشت به یک بیمارستان روانپزشکی در تبریز منتقل شده است.

آقای یوسفی در توئیت امروز خود این خبر را تأیید و اعلام کرد که این معترض با دستور دادستان از بیمارستان اعصاب و روان رازی در تبریز به اداره اطلاعات این شهر در باغشمال منتقل شده است.

۱۰:۳۵ ۳۰.۷.۱۴۰۲

آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی، اعتصاب غذا کرد

آرمیتا پاویر، از دانشجویان بازداشت‌شده مرتبط با اعتراضات «زن زندگی آزادی»، در زندان مرکزی تبریز اعتصاب غذا کرد.

به گزارش سایت حقوق بشری هه‌نگاو، خانم پاویر از روز سه‌شنبه گذشته ۲۵ مهر اعتصاب غذای خود را آغاز کرده است.

آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی
آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی


یک منبع آگاه به هه‌نگاو گفته است که این دانشجو پس از این اقدام تماس تلفنی با خانواده خود نداشته است.

در همین حال کانال تلگرام شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرده است که این فعال دانشجویی یک روز پیش از آغاز اعتصاب غذا به خانواده خود اعلام کرده بود از طرف نهاد امنیتی و دادستانی برای ابراز ندامت در مورد پرونده سال گذشته خود تحت فشار قرار دارد و در اعتراض به این فشارها و کارشکنی‌های صورت‌گرفته در پذیرش وثیقه و جلوگیری از آزادی اعتصاب غذا خواهد کرد.

به گزارش این کانال، خانم پاویر از حدود ۳۰ روز پیش در ارتباط با «پرونده‌ای شخصی» بازداشت شده است.

آرمیتا پاویر، دانشجوی رشته زیست‌شناسی مولکولی دانشگاه مدنی تبریز، نخستین بار روز نهم آبان ۱۴۰۱ و در جریان اعتراضات در مقابل دانشگاه بازداشت و ۱۷ آذر با قید وثیقه آزاد شد.

او هفتم تیر امسال هم برای ساعاتی بازداشت و پس از بازجویی آزاد شد. اما آخرین بار ۳۰ شهریور بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شد.

۰۹:۴۰ ۳۰.۷.۱۴۰۲

ناصر سرگران، وکیل نابینا، آزاد شد

کانال تلگرام «کمپین پیگیری حقوق افراد داری معلولیت» روز شنبه ۲۹ مهر اعلام کرد که ناصر سرگران، وکیل سقزی، آزاد شده است.

به گزارش این کانال، حال آقای سرگران «خوب است» اما هم‌چنان از اتهامات انتسابی به او خبری در دست نیست.

بر اساس گزارش‌ها ناصر سرگران، وکیل نابینا و کنشگر حقوق افراد دارای معلولیت، ۱۹ مهر در خانه‌اش در شهر سقز توسط مأموران اداره اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده بود.

کمپین حقوق بشر ایران در هفته‌های گذشته از افزایش فشارهای امنیتی و قضایی بر فعالان حقوق افراد دارای معلولیت خبر داده است.

در همین زمینه دو کنشگر حقوق معلولان، بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان ساکن تهران، و لیلا میرخوشحال، از اعضای این کمپین، روز ۱۹ مهر به نهادهای امنیتی احضار شدند.

۰۹:۳۵ ۳۰.۷.۱۴۰۲

احراز هویت ۴۷ شهروند بازداشت شده در اعتراضات جمعه گذشته زاهدان

رسانه‌های حقوق بشری اسامی ۴۷ شهروند بازداشت شده در اعتراضات روز جمعه ۲۸ مهرماه را منتشر کردند.

خبرگزاری هرانا با انتشار این اسامی نوشت که در این میان نام ۱۲ کودک نیز دیده می‌شود.

ویدئوهای منتشر شده از زاهدان در روز جمعه از ایجاد «فضای امنیتی» و بازداشت عده‌ای از حاضران در اعتراض هفتگی مردم این شهر حکایت داشتند.

رسانه حقوق بشری حال‌وش با انتشار برخی از این ویدئوها در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) از حضور نیروهای گارد ویژه «در حوالی مسجد مکی» و «بازداشت همراه با خشونت شدید شمار زیادی از شهروندان»‌ این شهر خبر داد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG