لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۱

شلیک پلیس به یک زن در ایستگاه راه‌آهن در پاریس

۱۴:۴۰ ۳.۸.۱۴۰۲

وزیر کشور ایران خواستار تشدید قوانین برای عدم پذیرش پناهجویان «غیرقانونی» افغان شد

وزیر کشور دولت جمهوری اسلامی خواستار تشدید برخورد «حقوقی و قضایی» با افغان‌هایی شد که به طور غیرقانونی به ایران وارد می‌شوند.

احمد وحیدی روز چهارشنبه، سوم آبان، در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت گفت: «باید برخی از شرایط حقوقی و قضایی خود را تقویت کنیم تا با کسانی که به کشور خودشان بازگردانده می شوند ولی مجدد به صورت غیرقانونی به ایران وارد می‌شوند، برخورد شود.»

او تاکید کرد که جمهوری اسلامی برای عدم پذیرش مهاجران افغان «به سازوکار قانونی قوی‌تری نیاز» دارد.

به گفته وحیدی، در چند ماهه اخیر «بیشتر از ۲۰۰ هزار» افغان به کشور خود بازگشته‌اند ولی «برخی از آنها مجدد به ایران بازمی گردند.»

این مقام امنیتی جمهوری اسلامی با این حال توصیه کرد که «افغانستان‌ستیزی کار غلطی است».

جمهوری اسلامی از یک سو مخالف پذیرش مهاجران افغان در ایران است و از سوی دیگر در تلاش برای تقویت روابط به ویژه روابط اقتصادی با طالبان است.

جمهوری اسلامی که به دلیل نقض حقوق بشر، مسائل نظامی و هسته‌ای تحت شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی است، به حکومت طالبان به عنوان یک شریک تجاری هم می‌نگرد.

سال گذشته، آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران نشان می‌داد که افغانستان در نیمه اول آن سال، به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در ایران بدل شده است.

۱۲:۴۶ ۳.۸.۱۴۰۲

شش بهائی دیگر در ایران به حبس محکوم شدند

بر اساس اطلاعات رسیده به رادیوفردا، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه شش بهائی دیگر احکامی شامل مجازات زندان صادر کرده است.

بر اساس این اطلاعات، ارسلان یزدانی، سعیده خضوعی، ایرج شکور و پدرام عبهر بابت اتهام «عضویت در گروه‌های معاند نظام» هر یک به پنج سال حبس و بابت «اتهام تبلیغ علیه نظام و تبلیغ تشکیلات بهائیت» به یک سال حبس و ضبط اقلام مشکوفه محکوم شدند.

سمیرا ابراهیمی و صبا سفیدی نیز بابت اتهام «عضویت در گروه‌های معاند نظام» هر یک به سه سال و پنج ماه و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام و تبلیغ تشکیلات بهائیت» به یک سال حبس و «ضبط اقلام مشکوفه» محکوم شدند.

این احکام روز ۳۰ مهر توسط علی مظلوم، رئیس شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر شده است.

این شش شهروند در بازهٔ زمانی شهریور ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۱ بازداشت یا بازجویی شدند و هر یک به قید وثیقه‌های بین یک تا دو میلیارد تومان به صورت موقت آزاد شده‌اند.

ارسلان یزدانی همسر خانم ابراهیمی و فرزند خانم خضوعی است و دارای دو فرزند هشت و ۱۴ ساله است.

حکومت جمهوری اسلامی، آیین بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسد و مقام‌های قضایی و امنیتی آن بارها بهاییان را به موارد امنیتی متهم کرده‌اند.

ممنوعیت از تحصیل در دانشگاه، محرومیت از طیف گسترده‌ای از مشاغل، اخراج از بخش دولتی و‌ ایجاد محدودیت‌های متعدد در بخش خصوصی، از جمله محدودیت‌ها و اقدام‌های سرکوب‌‌گرانه جمهوری اسلامی علیه شهروندان بهایی در ایران است.

۱۲:۰۸ ۳.۸.۱۴۰۲

محسن دریس با تودیع وثیقه آزاد شد

وکیل محسن دریس، برادر عباس دریس، از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، روز سه‌شنبه دوم آبان خبر داد که موکلش با وثیقه پانصد میلیون تومانی، شامگاه دوم آبان، از زندان سپیدار اهواز به‌طور موقت آزاد شده است.

فرشته تابانیان در مورد وضعیت موکل خود نوشت که محسن دریس قبلاً به اتهام «معاونت در محاربه» در شعبه اول انقلاب ماهشهر برائت گرفته بود و اتهام دوم، معاونت در قتل عمد رضا صیادی بود که با توجه به رضایت گرفته شده وثیقه کاهش یافت.

محسن دریس، اهل شهر جراحی بندر ماهشهر، در جریان اعتراضات، در تاریخ ۱۷ آذرماه ۹۸ به همراه برادرش، عباس دریس، بازداشت شد.

عباس دریس به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل رضا صیادی، یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی موسوم به نوپو» متهم شده است.

فرشته تابانیان روز سه‌شنبه درباره عباس دریس هم خبر داد که او «در پرونده محاربه در شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر به اعدام محکوم شد که اعاده دادرسی شده است و هنوز در جریان است» و در اتهام مشارکت در قتل عمد با توجه به رضایت خانواده صیادی وثیقه او نیز کاهش یافت و ۲ میلیارد شده است. ولی با توجه به پرونده محاربه امکان آزادی فعلاً نیست.»

۱۲:۰۲ ۳.۸.۱۴۰۲

رادان خواستار تامین بودجه برای هزارها دوربین روی البسه پلیس شد

یک روز پس از آن که مجلس ایران نیروی انتظامی را به نصب «دوربین کشف جرم روی لباس ضابطان»، خودروها و اماکن موظف کردند، محمدرضا رادان، فرمانده فراجا، بار دیگر خواستار تامین بودجه برای هزارها دوربین البسه پلیس شد.

خبرگزاری مهر به نقل از او نوشت: «برای تحقق مصوبه مجلس که همه مأموران در مأموریت‌ها و خودروهایی که متهمان را جابه‌جا می‌کنند، دوربین البسه داشته باشند، حداقل ۱۵۰ هزار دوربین البسه نیاز است.»

به گفته آقای رادان، در حال حاضر «حدود ۲۰ هزار دوربین البسه در اختیار است که ۸ هزار مورد آن دوربین آنلاین و ۱۲ هزار مورد آفلاین است».

در خردادماه سال جاری، او با اشاره به این که «برخورد با کشف حجاب از طریق دوربین‌ها» در حال اجرا است و نیروی انتظامی از دولت درخواست کرده «سطح پوشش» دوربین‌های نظارتی بیشتر شود، گفته بود که «رئیس جمهور نیز با این موضوع موافق بودند و امید است به زودی اعتباراتی برای این امر تخصیص یابد.»

۱۱:۰۴ ۳.۸.۱۴۰۲

یکی دیگر از مدیران اجرایی شرکت نفتی لوک‌اویل روسیه جان باخت

شرکت نفتی لوک‌اویل روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که یکی دیگر از مدیران اجرایی این شرکت جان باخته است.

لوک‌اویل خبر داد که ولادیمیر نکراسوف که ۶۶ سال سن داشت، بر اثر «نارسایی حاد قلبی» درگذشته است.

نکراسوف سال گذشته پس از اینکه گفته شد راویل ماگانوف، مدیرعامل وقت لوک‌اویل به دلیل «سقوط از پنجره بیمارستان مسکو» جان باخته، به مدیریت این شرکت منصوب شده بود.

رسانه‌های روسی محتمل‌ترین علت مرگ ماگانوف را خودکشی اعلام کردند و پلیس گفته که تحقیقاتی را در این مورد آغاز کرده است.

از زمان آغاز تهاجم روسیه علیه اوکراین، چندین مورد مرگ در میان مسئولان ارشد تجاری روسیه رخ داده است که چند و چون آنها روشن نیست.

یکی دیگر از مدیران شرکت لوک‌اویل به نام الکساندر ساببوتین، در ماه مه، ظاهراً در جریان «یک درمان مخفیانه برای اعتیاد به الکل» جان خود را از دست داد.

۱۰:۳۷ ۳.۸.۱۴۰۲

وزیر دفاع چین بدون ارائه دلیل از سمت خود برکنار شد

رسانه‌های دولتی چین روز سه‌شنبه گزارش دادند که دولت این کشور ژنرال لی شانگفو، وزیر دفاع را که تقریباً دو ماه است از انظار عمومی ناپدید شده، برکنار کرده و عضویت شورای دولتی جمهوری خلق چین را نیز از او گرفته است.

لی شانگفو مدت دو ماه از انظار عخومی ناپدید بوده است
لی شانگفو مدت دو ماه از انظار عخومی ناپدید بوده است

لی دومین مقام ارشد چینی پس از وزیر امور خارجه است که از سمت خود برکنار می‌شود. در ماه ژوئیه هم چین گانگ از سمت خود به عنوان وزیر خارجه چین برکنار شد.

رسانه‌های دولتی چین به هنگام اعلام حذف لی شانگفو و چین گانگ هیچ دلیل یا توضیحی ارائه نداده‌اند.

پیش از این گزارش شده بود که دولت ایالات متحده معتقد است که لی شانگفو تحت بازجویی قرار دارد و از وظایف وزارتی خود سلب شده است، اما چین از اظهار نظر در مورد این موضوع خودداری کرده است.

نظام سیاسی و حقوقی چین بسیار غیرشفاف است و این امر به گمانه‌زنی‌هایی در مورد فساد احتمالی مقامات، سوءمدیریت یا درگیری با دیگر شخصیت‌های قدرتمند به عنوان دلایل حذف افراد دامن زده است.

رسانه‌های بین‌المللی می‌گویند هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که ناپدید شدن چین گانگ و لی شانگفو نشان‌دهنده تغییر در سیاست‌های خارجی یا دفاعی چین باشد.

۰۸:۳۸ ۳.۸.۱۴۰۲

سازمان اتحاد برای ایران هر گونه ارتباط با حامدی و محمدی را تکذیب کرد

سازمان «اتحاد برای ایران» در بیانیه‌ای که در اختیار رادیوفردا قرار داده هر گونه ارتباط نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار زندانی، با این سازمان را رد کرد. در این بیانیه آمده است:

در روز یکشنبه، ۳۰ مهر، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مستندی به نام «خبرچین» منتشر کرد که در آن ادعای همکاری بین سازمان «اتحاد برای ایران» و الهه محمدی و نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار، و همچنین غنچه قوامی، سردبیر سایت «دیده‌بان آزار» بود.

سازمان «اتحاد برای ایران» قویا این اتهامات را رد می‌کند. این سازمان هرگز هیچ‌گونه رابطه حرفه‌ای یا شخصی با الهه محمدی، نیلوفر حامدی، و غنچه قوامی نداشته است. آن‌ها هرگز برای «اتحاد برای ایران» کار نکرده‌اند و هیچ پولی از این سازمان دریافت نکرده‌اند.

۲۲:۴۴ ۲.۸.۱۴۰۲

نظرسنجی شرق:‌ مخالفت ۸۴ درصدی با الزام زنان به رعایت حجاب

شبکه شرق، وابسته به روزنامه شرق، اعلام کرد در یک نظرسنجی وب‌سایت آن، ۸۴ درصد از شرکت‌کنندگان گفته‌اند لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» باعث رعایت حجاب اجباری در ایران نخواهد شد.

شبکه شرق نوشته است که از میان ۱۲ هزار و ۳۳۴ نفر شرکت‌کننده در این نظرسنجی، ۱۱ هزار و ۳۸۷ نفر در پاسخ به این سوال که «در صورت تبدیل لایحه عفاف و حجاب به قانون، اجرای آن می‌تواند به رعایت حجاب منجر شود؟» پاسخ منفی داده‌اند و فقط هزار و ۹۷۴ نفر پاسخ مثبت داده‌اند.

بر اساس این گزارش، این نظرسنجی به مدت یک ماه بر روی وب‌سایت این شبکه فعال بوده و تا سی‌ام مهر شرکت در آن امکان‌پذیر بوده است.

نتایج این نظرسنجی در حالی است که پس از تصویب لایحه «عفاف و حجاب» در مجلس، زهره سادات لاجوردی، نماینده تهران، در گفتگو با روزنامه همشهری مدعی شده بود: «خواهید دید تا سه سال آینده با قانون اخیری که تصویب کردیم، جامعه از نظر باحجاب شدن تغییرات چشمگیری خواهد کرد».

۲۲:۱۸ ۲.۸.۱۴۰۲

لیلی افشار، نوازنده گیتار کلاسیک، در ۶۴ سالگی درگذشت

خانه موسیقی ایران روز سه‌شنبه خبر داد لیلی افشار، نوازنده گیتار کلاسیک، بعد از یک دوره بیماری در ۶۴ سالگی درگذشت.

بر اساس این گزارش، او نخستین نوازنده زن در جهان بود که برای نوازندگی گیتار دکترا داشت و این مدرک را از دانشگاه ایالتی فلوریدا گرفت. او در کشورهای مختلف سابقه اجرا و برگزاری کنسرت داشت.

خانم افشار نوه رضا افشار، وزیر راه در دوران پهلوی اول، بود و سال‌ها در دانشگاه ممفیس آمریکا موسیقی تدریس می‌کرد.

این نوازنده در سال ۲۰۰۱ بعد از ۲۰ سال به ایران بازگشت و برای هنرجویان در شهرهای مختلف دوره‌های نوازندگی گیتار کلاسیک برگزار می‌کرد.

خانه موسیقی اعلام کرده است که مراسم تشییع پیکر این هنرمند روز چهارشنبه در زادگاه او، شهر تنکابن، برگزار می‌شود.

۲۰:۴۳ ۲.۸.۱۴۰۲

یک مقام سازمان هواشناسی: میانگین دمای هوا در ایران دو درجه افزایش یافته است

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ایران می‌گوید میانگین دمای هوا در ایران طی پنجاه سال اخیر دو درجه افزایش یافته است.

به گفته احد وظیفه، در سال‌های گذشته نه تنها بارش باران کم شده است بلکه بارش برف نیز به‌طور محسوسی کاهش یافته که سبب کم شدن ذخیره برف در کوهستان‌ها شده است.

این مقام سازمان هواشناسی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا تاکید کرده که این روند به خشک شدن برخی رودخانه‌ها در تابستان و خشک شدن تالاب‌ها منجر شده است.

پیشتر نیز کارشناسان و برخی مقامات رسمی درباره پیامدهای تغییرات اقلیمی و کم آبی در ایران هشدار داده‌اند اما هنوز هیچ برنامه جامعی برای مقابله با این پدیده تدوین و اجرا نشده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG