لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۷

شلیک پلیس به یک زن در ایستگاه راه‌آهن در پاریس

۱۲:۰۸ ۷.۸.۱۴۰۲

«وخامت حال سامان یاسین و انتقال این خواننده به بهداری زندان»

به نوشته وبسایت هنگاو سامان یاسین، خواننده زندانی، روز شنبه در پی تشنج و وخامت حالش به بهداری زندان قزلحصار انتقال یافت و ساعاتی بعد به داخل بند بازگردانده شد.

به گزارش هنگاو، این رپر زندانی از چندی پیش در اعتراض به بلاتکلیفی پرونده‌اش و همچنین عدم رسیدگی پزشکی، دست به اعتصاب دارویی زده است.

شماری از زندانیان سیاسی و هم‌بندی‌های آقای یاسین نیز با اشاره به خون‌ادراری و وخامت حال این زندانی، دربارهٔ تداوم بازداشت او هشدار داده‌اند.

سامان صیدی، معروف به سامان یاسین، حدود ۱۳ ماه پیش بازداشت و ابتدا به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد؛ این حکم در دیوان عالی کشور نقض شد اما طی شش ماه گذشته جلسات دادگاه او بدون دلیل لغو شده‌اند.

۱۱:۵۹ ۷.۸.۱۴۰۲

پرونده ۱۰ زن بهائی بازداشت‌شده در اصفهان؛ معاون دادستان: پرونده به ما مربوط نیست

رادیو فردا مطلع شده است که معاون دادستان اصفهان اجازه حضور خانواده‌های ۱۰ زن بهائی بازداشت‌شده در این شهر را به «قرار ملاقات هفتگی مردمی» نداده و گفته است که «این پرونده به ما مربوط نیست و باید صبر کنید تا اطلاعات، شما را خبر کند».

این در حالی است که «آقای پاکدل»، بازپرس شعبه ۱۸ مجتمع قضائی ۲۲ بهمن اصفهان نیز اجازه ورود هیچ‌یک از خانواده‌های بهائی را به این مجتمع را نمی‌دهد و حتی عنوان کرده مدارک شناسایی، اسناد، طلا و پول‌های ضبط‌شده از برخی خانواده‌ها در زمان بازداشت «به آن‌ها بازگردانده نخواهد شد».

منابع مطلع می‌گویند با وجود گذشت شش روز از بازداشت زنان بهائی، آن‌ها تنها یک تماس تلفنی کوتاه از زندان دولت‌آباد با خانواده‌های خود داشته‌اند.

در این تماس که با حضور یکی از مأموران زندان انجام شده هر ۱۰ زن جملات تکراری و یک‌شکلی را تکرار کرده‌اند و گفته‌اند که «رفتار زندانبان و بازجو با ما خوب است و همه‌چیز در این‌جا مهیا است».

همچنین وزارت اطلاعات، خانواده‌های زنان بازداشت‌شده را نیز تحت فشار قرار داده و ستاد خبری اصفهان سعی کرده «همسایه‌های برخی از خانواده‌ها را وادار به شکایت از آن‌ها کند».

رادیو فردا روز یکم آبان اعلام کرد مأموران وزارت اطلاعات ۱۰ زن بهائی به نام‌های یگانه آگاهی، نگین خادمی، آرزو سبحانیان، یگانه روح‌بخش، شانا شوقی‌فر، مژگان شاهرضایی، ندا بدخش (آگاه)، بهاره لطفی، پرستو حکیم و ندا عمادی را بازداشت کرده‌اند.

۱۱:۴۳ ۷.۸.۱۴۰۲

شمار قربانیان آتش‌سوزی در یک معدن در قزاقستان به دست‌کم ۳۳ کشته رسید

مقام‌های قزاقستان شامگاه شنبه اعلام کردند تعداد قربانیان آتش‌سوزی در یک معدن زغال سنگ در مرکز این کشور به ۳۳ کشته رسیده و احتمال زنده بودن ۱۳ مفقود این حادثه بسیار اندک است.

به گفته مقام‌های شرکت چندملیتی آرسلورمیتال، هنگام وقوع آتش‌سوزی بیش از ۲۵۰ نفر زیر زمین در حال کار بودند و پیش از اینکه تمامی کارگران بتوانند از محل خارج شوند، انفجار رخ داد.

این سومین حادثه در معادنِ متعلق به این شرکت طی یک سال گذشته است و روز شنبه رئیس‌جمهور قزاقستان دستور داد تا به همکاری با این شرکت که دومین شرکت عظیم فولاد در جهان است پایان داده شود و اقداماتی برای ملی شدن معدن در این کشور انجام گیرد.

۱۱:۰۹ ۷.۸.۱۴۰۲

متیو پِری، بازیگر نقش چندلر در سریال فرندز درگذشت

مَتیو پِری، بازیگر نقش چَندلر در سریال تلویزیونی فرندز در ۵۴ سالگی درگذشت.

به گزارش رسانه‌های آمریکایی، جسد او روز شنبه در جکوزی خانه‌اش در لس‌آنجلس پیدا شد و علت مرگ او ظاهراً غرق‌شدگی بوده است. مقام‌های پلیس گفته‌اند در خانه او مورد مشکوک یا آثاری از مواد مخدر کشف نشده است و تحقیقات در مورد علت این مرگ ادامه دارد.

مَتیو پِری در تمامی ۱۰ فصل سریال فرندز که در سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۴ پخش می‌شد حضور داشت. به نوشته رویترز، در آن زمان گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد این بازیگر به دنبال درمان برای سوءمصرف الکل و داروهای تجویزی بوده است.این بازیگر آمریکایی-کانادایی پس از فرندز در چند اثر تلویزیونی دیگر هم نقش‌آفرینی کرد اما این آثار عمر کوتاهی داشتند.

نازنین بنیادی بازیگر سرشناس ایرانی-بریتانیایی که با متیو پری سابقه همکاری دارد در پیامی نوشت که او «فردی مهربان و سخت‌کوش بود و خیلی زود ما را ترک کرد.»

۱۰:۲۹ ۷.۸.۱۴۰۲

پیام توماج صالحی در واکنش به جان باختن آرمیتا گراوند

حساب کاربری منتسب به توماج صالحی، خواننده معترض زندانی، در شبکه اجتماعی ایکس شامگاه شنبه ششم آبان در واکنش به جان باختن آرمیتا گراوند نوشت: «تا وقتی که آرمیتاها و مهساها داخل کشور خودشون امنیت ندارن، جای من و امثال من یا در مقابل عامل نا‌امنیِ آنهاست، یا در زندان‌ها.»

رسانه‌های حکومتی در ایران ششم آبان اعلام کردند که آرمیتا گراوند، دختر نوجوان اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پس از گذشت حدود یک ماه که در کما بود، جان باخته است.

این دانش‌آموز ۱۶ ساله نهم مهر در متروی «شهدا» تهران پس از ورود به واگن بی‌هوش شد و بعدتر اعلام شد که به کما رفته است.
ویدئوهای دوربین‌های مداربسته نشان می‌دهد که آرمیتا به‌هنگام ورود به این ایستگاه مترو حجاب اجباری مورد نظر حکومت را بر سر نداشت.

توماج صالحی، آبان ۱۴۰۱ در بحبوحه اعتراضات «زن زندگی آزادی» بازداشت و ماه تیر امسال «به‌اتهام افساد فی‌الارض» به شش سال و سه ماه حبس محکوم شد.

۱۰:۱۲ ۷.۸.۱۴۰۲

برکناری سه مدیر بهداشت آمل به دلیل تقدیر از جراح نمونه‌‌ای که حجاب اجباری نداشت

سه تن از «مدیران بهداشت و درمان و دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی» آمل به دلیل تقدیر از «جراح نمونه» که بدون حجاب در مراسم روز پزشک آمل حضور یافته بود، برکنار شدند.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، روز یکشنبه نوشت کرد دلیل عزل این افراد «عدم واکنش اعتراضی» به این پزشک بوده که از داشتن حجاب اجباری سر باز زده است.

این خبرگزاری اعلام کرد مدیر شبکه بهداشت و درمان شهر آمل، رئیس دانشکده مامایی و پرستاری پیراپزشکی و پردیس پزشکی آمل و رئیس بیمارستان خمینی این شهر در این راستا برکنار شدند.

خبرگزاری‌های حکومتی در ایران روز گذشته نیز از «احضار» فاطمه رجایی‌راد به دادستانی آمل خبر دادند. او به هنگام دریافت لوح تقدیر به عنوان «جراح نمونه»، بدون حجاب در مراسم روز پزشک آمل حضور یافته بود.

انتشار ویدیویی از حضور بدون حجاب خانم رجایی‌راد، بازتاب‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی پیدا کرد و به دنبال آن شماری از مقام‌های حکومتی از جمله نماینده علی خامنه‌ای در استان مازندران، امام جمعه آمل و تعدادی از مقام‌های دولتی این استان خواهان برخورد با این «جراح نمونه» شدند.

۰۶:۵۷ ۷.۸.۱۴۰۲

اعزام اورژانس به هنرستان محل تحصیل آرمیتا گراوند

روزنامه اعتماد گزارش داد که روز شنبه ۶ آبان ماه همزمان با اعلام رسمی جان باختن آرمیتا گراوند، حال شماری از دانش‌آموزان و همکلاسی‌های او خراب شده و نیروهای اورژانس به این هنرستان اعزام شده‌اند.

خبرنگاران این روزنامه در گزارش خود با اشاره به مراجعه روز شنبه خود به هنرستان عروه‌الوثقی، محل تحصیل آرمیتا گراوند، که در جنوب خيابان ولی‌عصر و درست روبروی مهديه تهران قرار دارد، نوشتند: «به مدرسه كه می‌رسيم، دو موتور اورژانس خودنمایی می‌‌كنند» و پيداست که «بچه‌ها در مدرسه حال و روز خوبی ندارند و نياز به امدادرسانی پيش آمده است.»

اعتماد همچنین نوشت که والدین تعدادی از دانش‌آموزان این هنرستان و همکلاسی‌های آرمیتا پیش از زمان تعطیلی هنرستان، فرزندان خود را در حالی از این هنرستان خارج کردند که این دختران دانش‌آموزان «در حال اشک ریختن» بودند و تعدادی از آنها نام آرمیتا را تکرار می‌کردند.

مدیر و معاونان این هنرستان نیز حاضر به هیچ‌گونه توضیحی نشده‌اند و به خبرنگاران اعتماد گفته‌اند: «امروز حال همه بد است، اينجا جو خوب نيست، لطفا برويد اداره صحبت كنيد، لطفا برويد چند روز ديگر بياييد، اورژانس را نمی‌بينيد؟ حال بچه‌ها خوب نيست.»

برخی دانش‌آموزان هنگام ترک مدرسه درباره اینکه «چه اتفاقی آن روز برای آرمیتا رخ داد»، به خبرنگاران اعتماد گفته‌اند: «همان كه همه می‌دانيم و شنيديم.»

در این گزارش که با عنوان «پایان مراقبت‌های ویژه از آرمیتا» در شماره یکشنبه ۷ آبان این روزنامه به چاپ رسیده است، همچنین بر فضای به شدت امنیتی حاکم بر بیمارستان فجر در دوره بستری آرمیتا گراوند و هنرستان عروه‌الوثقی، محل تحصیل او تاکید شده است.

خبرنگاران اعتماد در گزارش نوشتند که در دوره بستری آرمیتا گراوند در بیمارستان فجر، علاوه بر نیروهای امنیتی مراقب، یک «مامور مخصوص» در بیمارستان حضور داشته که برای ورود به بخش آی‌سی‌یو و صحبت با خانواده گراوند، از آنها «درخواست مجوز» كرده و گفته گه این «مجوز بايد از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد صادر شود» و خبرنگاران را به «مقام امنیتی» معرفی کند.

این روزنامه همچنین با اشاره به وجود یک نیروی امنیتی ارشد به عنوان «سرپرست تيم حفاظت» پرونده آرمیتا گراوند، نوشت که این مقام امنیتی در تماس تلفنی به خبرنگاران این روزنامه گفته است: «خانواده آرميتا كه تمايلی برای حرف زدن ندارند، اگر هم بخواهيد با آنها صحبت كنيد بايد مجوز داشته باشيد. برای صحبت با پزشک معالج هم بايد مجوز داشته باشيد. چطور نمی‌‌دانيد برای ورود به چنين مسئله مهمی بايد مجوز داشته باشيد.»

در این گزارش همچنین اشاره شده که «ياسر مرآتی» رئيس بيمارستان فجر حاضر به ارائه هیچ توضیحی درباره آرمیتا گراوند نشده و «هرگونه پاسخگويی را منوط به ارائه مجوز کتبی» کرده است.

در این گزارش همچنین از قول یکی از پرسنل بخش آی‌سی‌یو بیمارستان فجر آمده است که در دوره بستری آرمیتا گراوند هیچ یک از پرسنل آی‌سی‌یو «اجازه هم‌صحبتی با همراه يا ملاقاتی‌های آرميتا» را نداشته‌اند.

اعتماد در بخشی از گزارش با تاکید بر اینکه مقام‌های بیمارستان فجر، پزشکان معالج، مقام‌های شهرداری و متروی تهران حاضر به پاسخگویی درباره پرونده آرمیتا گراوند نشده‌اند، تاکید کرد که پرونده آرمیتا گراوند «امنيتی‌تر و حساس‌تر از آن است كه به رسانه‌ای غير از رسانه دولت مجوز تهيه گزارش» درباره آن داده شود.

۰۱:۰۴ ۷.۸.۱۴۰۲

مایک پنس از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری‌ کناره‌گیری کرد

مایک پنس، معاون رئیس جمهور سابق ایالات متحده، از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ کناره‌گیری کرد و گفت که زمان مناسبی برای او نیست.

آقای پنس که در نشست سالانه ائتلاف یهودی‌های جمهوری‌خواه در لاس‌وگاس حصور یافته بود، گفت: «برایم دیگر روشن شده که زمان مناسبی برای من نیست. پس از دعا و مشورت بسیار، تصمیم گرفتم که کارزار خود برای انتخابات ریاست جمهوری را متوقف کنم.»

به این ترتیب مایک پنس نخستین نامزد شاخص انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ در آمریکا محسوب می‌شود که از این رقابت کناره گرفته است.

آقای پنس که معاون دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، بود پس از حمله حامیان ترامپ به کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و اتهاماتی که آقای ترامپ علیه صحت انتخابات مطرح کرده بود از او فاصله گرفت.

این چهره شاخص جمهوری‌خواه در ماه ژوئن امسال به طور رسمی کارزار خود برای انتخابات ریاست جمهوری را آغاز کرد اما در جذب منابع مالی و رای‌دهندگان جمهوری‌خواه ناکام ماند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که دونالد ترامپ پیشتاز نامزدهای جمهوری‌خواه برای انتخابات آینده است.

۲۳:۰۹ ۶.۸.۱۴۰۲

۲۲:۵۱ ۶.۸.۱۴۰۲

وزیر خارجه آلمان: وحشی‌گری حکومت ایران آینده را از آرمیتا ربود

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان در واکنش به جان‌باختن آرمیتا گراوند گفت او تنها یک کودک ۱۶ساله، دانش‌آموزی بود که هنوز یک زندگی در انتظارش بود.

خانم بائربوک روز شنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس، توئیتر سابق، نوشت، وحشی‌گری حکومت ایران٬ آینده را او را ربود.

او در ادامه اضافه کرد٬ آینده ایران، جوانان و زنان این کشور است و رژیم نمی‌تواند آزادی آنها را سرکوب کند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG