لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۷

شلیک پلیس به یک زن در ایستگاه راه‌آهن در پاریس

۱۴:۴۹ ۲۶.۷.۱۴۰۲

تخلیه شش فرودگاه در فرانسه پس از «تهدید به حمله»

شش فرودگاه منطقه‌ای فرانسه صبح روز چهارشنبه پس از دریافت «تهدید به حمله» از طریق ایمیل، تخلیه شدند و برخی از آنها پس از بررسی این موضوع، فعالیت خود را از سر گرفتند.

یک منبع پلیس فرانسه به خبرگزاری فرانسه گفت فرودگاه‌های لیل، لیون، نانت، نیس، تولوز و بووه فرودگاه‌هایی بودند که تخلیه شدند. بر اساس این گزارش، هیچ فرودگاه پاریس تحت تأثیر این تهدیدها قرار نگرفته است.

با این حال، بر اساس اعلام فرودگاه نیس، «فقط یک هشدار برای بسته مشکوک وجود داشت که مستلزم ایجاد یک محیط امنیتی بود.»

سخنگوی اداره کل هوانوردی غیرنظامی فرانسه صبح چهارشنبه در چهار فرودگاه لیل، لیون، تولوز و بووه (شمال پاریس) - تهدید به بمب گذاری و تخلیه این فرودگاه‌ها را تأیید کرد. در این میان پروازهای سه فرودگاه با تاخیرهای قابل توجه روبه‌رو شدند.

تهدیدهای بمب‌گذاری در فرانسه پس از ترور یک معلم در شمال این کشور در روز جمعه به دست یک جوان اسلامگرای افراطی افزایش یافته است. موزه لوور و کاخ ورسای به ترتیب در روزهای شنبه و سه‌شنبه در پی این تهدیدها تخلیه شدند.

۱۴:۵۸ ۲۶.۷.۱۴۰۲

بعد از عربستان، مجارستان هم به تیم ملی کاراته ایران ویزا نداد

سفارت مجارستان در تهران، تمامی درخواست‌های ویزا برای تیم ملی کاراته زنان و مردان ایران را رد کرد. مسابقات کاراته قهرمانی جهان از روز دوم تا هفتم آبان ماه در بوداپست برگزار مى‌شود.

طبق اعلام فدراسیون کاراته ایران، تیم‌های پاراکاراته، کاتای انفرادی پسران، کاتای تیمی دختران و تیم داوری ایران برای حضور در رقابت‌های قهرمانی جهان صادر نشده است.

مسئولان فدراسیون کاراته ایران می‌گویند این اتفاق در شرایطی رخ داد که تمامی مدارک لازم برای دریافت ویزا از جمله دعوت‌نامه فدراسیون جهانی، رزرو هتل و سایر اقدامات برای ملی‌پوشان کاراته و پاراکاراته ایران انجام شده بود.

گفته می‌شود برخی از نفرات تیم ملی از قبل ویزای شینگن دارند و برای سفر به مجارستان با مشکل روبه‌رو نیستند.

این اتفاق در حالی رخ داد که سفارت عربستان هم برای نفرات تیم کاراته ایران برای شرکت در مسابقات کاراته بازی‌های رزمی جهانی ۲۰۲۳ ویزا صادر نکرده است.

۱۵:۲۷ ۲۶.۷.۱۴۰۲

«تشکل وارثان» مسئولیت حمله به پایگاه آمریکایی‌ها در عراق را پذیرفت

گروهی که خود را با عنوان «تشکل وارثان» و «اتاق عملیات پشتیبانی از طوفان الاقصی» معرفی کرده، با انتشار بیانیه‌ای مسئول حمله پهپادی روز چهارشنبه، ۲۶ مهر، به پایگاه عین‌الاسد عراق، محل حضور نیروهای آمریکایی، را بر عهده گرفت.

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آمریکایی گزارش داده بود که دو حمله پهپادی به پایگاه نیروهای این کشور در عراق در اوایل همین روز خنثی شده‌ است.

در بیانیه گروه «تشکل وارثان» تأکید شده که این حمله در پشتیبانی از عملیات «طوفان الاقصی» انجام شده است.

«طوفان الاقصی» نام عملیات گروه فلسطینی حماس است که روز ۱۵ مهر علیه اسرائیل آغاز شد، و در آن بیش از ۱۳۰۰ اسرائیلی کشته و بیش از ۲۰۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند.

عملیات حماس با پاسخ گسترده و شدید اسرائیل روبه‌رو شده، پاسخی که نگرانی از سرایت جنگ به دیگر مناطق خاورمیانه را به همراه داشته است.

رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی که نام آنها فاش نشده گزارش داده که این حمله به پایگاه هوایی عین‌الاسد در عراق انجام شده که میزبان نیروهای آمریکایی است.

مقام‌های آمریکایی از بیان اینکه این حمله از سوی چه گروهی انجام شده خودداری کرده‌اند.

۱۶:۱۴ ۲۶.۷.۱۴۰۲

فاطمه سپهری بعد از مرخص شدن از بیمارستان، به خانه رفت

وکیل فاطمه سپهری، فعال سیاسی، اعلام کرد موکلش ظهر روز چهارشنبه از بیمارستان ترخیص و به منزل خود منتقل شده است.

خسرو علی‌کردی پیشتر در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشته بود که خانم سپهری شامگاه سه‌شنبه در بخش قلب بیمارستان قائم مشهد دچار «تشنج» شده و به گفته پرستاران، باید توسط یک متخصص مغز و اعصاب معاینه شود.

فاطمه سپهری روز سه‌شنبه در ویدئویی گفته بود از صبح تا غروب این روز در انتظار ترخیص بوده است، اما پرسنل بیمارستان گفته‌اند مقام‌های جمهوری اسلامی اجازه مرخص شدن او را نمی‌دهند.

او که روز هفتم مهر مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفته بود، در این ویدئو خبر داد که به آنفلوآنزا مبتلا شده و گفت که با مرخص نکردن او قصد جانش را کرده‌اند.

۱۸:۴۱ ۲۶.۷.۱۴۰۲

فریبا عادل‌خواه، پژوهشگر ایرانی- فرانسوی هشت ماه پس از آزادی، به فرانسه بازگشت

دانشگاه «ساینسز پو» پاریس روز چهارشنبه اعلام کرد فریبا عادل‌خواه، پژوهشگر دو تابعیتی ایرانی-فرانسوی که بیش از سه سال و نیم در ایران زندانی بود، به فرانسه بازگشته است.

خانم عادل‌خواه خرداد سال ۱۳۹۸ در جریان سفر به ایران بازداشت و سپس به اتهامات امنیتی به پنج سال زندان محکوم شد. او بهمن پارسال از زندان اوین آزاد شده بود.

وکیل او ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ و یک روز بعد از آزادی او گفته بود که موکلش منتظر تصمیم‌گیری مقامات جمهوری اسلامی است تا مشخص شود چه زمانی می‌تواند به فرانسه بازگردد.

فریبا عادل‌خواه توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و ابتدا به «جاسوسی» متهم شد اما در اردیبهشت سال ۹۹ در دادگاه انقلاب به اتهام‌ «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم کرد که از این مدت پنج سال آن به عنوان مجازات اشد به اجرا گذاشته شد.

۲۰:۰۳ ۲۶.۷.۱۴۰۲

استرالیا ۱۹ فرد و ۵۷ نهاد ایرانی را تحریم کرد

استرالیا ۱۹ فرد و ۵۷ نهاد ایرانی را که پیشتر توسط شورای امنیت سازمان ملل تحریم شده بودند، به فهرست تحریم‌های موشکی و هسته‌ای خود اضافه کرد.

وزارت خارجه استرالیا روز چهارشنبه اعلام کرد این اقدام با رویکرد دیگر شرکای بین‌المللی این کشور سازگار است.

استرالیا همچنین سه فرد و ۱۱ نهاد ایرانی دیگر را ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به لیست تحریم‌های خود افزود.

براساس یکی از بندهای غروب در توافق هسته‌ای موسوم به برجام، قرار بود در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ مطابق با ۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ تحریم‌های وضع شده علیه ایران که شامل «تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی» است، لغو شود.

اتحادیه اروپا و آمریکا پیشتر اعلام کرده بودند که این تحریم‌ها به خاطر عدم پای‌بندی ایران به برجام باقی خواهد ماند.

وزارت خارجه استرالیا می‌گوید تولید و اشاعه موشک‌های بالستیک و کروز ایران خشونت‌ها در منطقه را افزایش داده است.

این بیانیه همچنین از ایران خواسته است که اقدامات تشدیدکننده خود در برنامه هسته‌ای را متوقف کند و دوباره به تعهدات هسته‌ای خود پای‌بندی کامل نشان دهد و برجام را احیا کند.

۲۱:۵۶ ۲۶.۷.۱۴۰۲

وزیر دادگستری فرانسه وعده داد عاملان تهدید‌های ساختگی بمبگذاری «مجازات» خواهند شد

وزیر دادگستری فرانسه به‌دنبال چند هشدار و تهدید ساختگی بمبگذاری در این کشور که باعث آشفتگی در فرودگاه‌ها و مکان‌های توریستی این کشور در روز چهارشنبه شد، وعده داد که با عاملان این اقدامات برخورد خواهد شد.

اردیک دوپون-موره‌تی گفت: «شوخی‌کنندگان کوچک» در پشت این هشدارها، بازداشت و مجازات خواهند شد و افزود: «اگر آن‌ها کم سن و سال باشند، والدین آن‌ها باید خسارت‌های وارده را جبران کنند.»

گزارش‌ها حاکی است که ارسال ای‌میل‌های حاوی تهدید باعث شدند که فرودگاه‌های لیل، لیون، نانت، نیس، تولوز و بووه به مدت چند ساعت در روز چهارشنبه تعطیل شوند و بازدیدکنندگان کاخ ورسای نیز در این روز به‌دلیل هشدار مشابهی برای سومین بار در پنج روز اخیر تخلیه شدند.

فرانسه بعد از حمله حماس به اسرائیل و همچنین حمله به یک مدرسه در شهر آراس که منجر به کشته شدن یک معلم شد، هشدار امنیتی را به بالاترین سطح رسانده است.

پیش از این موزه لوور هم به‌دلیل تهدید به بمبگذاری در روز شنبه این هفته تخلیه و تعطیل شده بود.

۰۱:۵۴ ۲۷.۷.۱۴۰۲

مرکز آمار: غیرفعال شدن دست کم ۸۵۰ هزار نیروی کار ایران طی چهار سال گذشته

گزارش جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد طی چهار سال گذشته، دست کم ۸۵۰ هزار نیروی کار کشور غیر فعال شده و از جستجوی کار دست کشیده‌اند.

بر اساس گزارش جدید مرکز آمار، از حدود ۶۵.۵ میلیون جمعیت بالای ۱۵ سال کشور، حدود ۲۶.۸ میلیون نفر در تابستان ۱۴۰۲ فعال (صاحب شغل یا در جستجوی کار) بوده و بدین ترتیب نرخ مشارکت اقتصادی ۴۱.۶ درصد بوده است.

آرشیوهای مرکز آمار نشان می‌دهد که افراد فعال جامعه در تابستان ۱۳۹۸ حدود ۸۴۴ هزار نفر بیشتر از این رقم بوده است.

بدین ترتیب، حتی با چشم‌پوشی از ورود نیروهای کار جوان طی چهار سال گذشته به جامعه، حدود ۸۴۴ هزار نفر طی چهار سال گذشته قید کار را زده و به قشر غیرفعال جامعه تبدیل شده‌اند.

پیشتر مرکز پژوهش‌های مجلس نیز گزارش داده بود که دولت ادعای کاهش نرخ بیکاری را دارد، اما این کاهش به خاطر افزایش جمعیت شاغل نبوده و علت اصلی این است که صدها هزار نفر از جوانان از جستجوی کار خسته شده و کلا به بخش غیرفعال جامعه تبدیل شده‌اند.

مرکز آمار در گزارش جدید خود نرخ بیکاری را ۷.۹ درصد عنوان کرده است، این در حالی است که در تابستان ۱۳۹۸ با شمار شاغلان بیشتر در جامعه، نرخ بیکاری ۱۰.۵ درصد گزارش شده بود.

جزئیات گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد شمار شاغلان کشور تابستان امسال تنها ۲۴ میلیون و ۷۵۱ هزار نفر بوده که ۳۴ درصد آنها کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده (اشتغال ناقص) و بیش از ۴ درصد آنها غایب موقت بوده‌اند.

۰۹:۱۸ ۲۷.۷.۱۴۰۲

بازداشت خبرنگار رادیو اروپای آزاد در شهر کازانِ روسیه

در پی بازداشت یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در شهر کازانِ روسیه، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران ضمن ابراز نگرانی از این اقدام، خواهان آزادی او شد.

آلسو کورماشِوا، از خبرنگاران بخش تاتار رادیو اروپای آزاد که شهروند آمریکا نیز هست، روز چهارشنبه، ۲۶ مهرماه، در شهر کازان، مرکز تاتارستان در جنوب غربی روسیه، بازداشت شد.

خانم کورماشوا که برای دیدار با خانواده‌اش از پراگ به روسیه سفر کرده بود توسط مقامات این کشور متهم شده است که نام خود را به عنوان «عامل خارجی» ثبت نکرده است.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در نیویورک این اتهام را بی‌پایه و کذب خوانده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط این روزنامه‌نگار شده است.

پیشتر جفری گدمین، مدیرکل رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، نیز در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری این خبرنگار شده بود.

۱۰:۱۶ ۲۷.۷.۱۴۰۲

معاون ابراهیم رئیسی: نرخ مهاجرت نخبگان دو برابر شده است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ابراهیم رئیسی اعلام کرد که «خروج نخبگان از کشور دربرخی از حوزه‌ها» دو برابر شده است.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در گفت‌وگو با روزنامه دنیای‌اقتصاد اذعان کرد که به نخبگان «در سال‌های اخیر توجه کافی نشده و این قشر با دریافت حقوق چند برابری به کشورهای دیگر می‌روند».

او همچنین به کاهش جمعیت و تعداد دانشجویان در ایران اشاره کرد و گفت: «نیروی انسانی ما در حال کاهش است.»

این مقام ارشد دولتی از سیاست‌های جمهوری اسلامی در این زمینه انتقاد کرد و «عدم تخصیص نیم‌درصد از بودجه عمومی کشور به صندوق نوآوری و شکوفایی، مهاجرت نخبگان» را از عوامل این وضعیت دانست.

پیشتر یک سند «محرمانه» درز کرده از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نشان می‌داد، مسئولان حکومت ایران به دنبال جلوگیری از «مهاجرت گروه‌های علمی و نخبگی» هستند.

بر اساس این نامه که گروه «قیام تا سرنگونی»، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق، روز ۱۵ مرداد امسال منتشر کرد، دستیار وزیر اطلاعات گفته که مهاجرت نخبگان از ایران «تنها محدود به حوزهٔ بهداشت و درمان» نبوده و علت آن «تشدید مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور» است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG