لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۸

شلیک پلیس به یک زن در ایستگاه راه‌آهن در پاریس

۱۷:۳۹ ۴.۸.۱۴۰۲

قرارداد امارات و جمهوری آذربایجان برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در نزدیکی مرز ایران

وزارت انرژی جمهوری آذربایجان قرارداد ساخت نیروگاه جدید۱۰۰۰ مگاواتی خورشیدی و بادی با شرکت «مصدر» امارات را امضا کرد.

هم‌زمان روز پنج‌شنبه یک نیروگاه ۲۳۰ مگاواتی خورشیدی با سرمایه‌گذاری ۲۶۲ میلیون دلاری این شرکت اماراتی در منطقه قره‌داغ آبشرون، نزدیکی باکو، افتتاح شد.

پرویز شهبازاف، وزیر انرژی جمهوری آذربایجان، اعلام کرد طبق قرارداد سرمایه‌گذاری جدید با شرکت مصدر، حدود ۴۴۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در منطقه بیله‌سوار این کشور در مرز با ایران احداث خواهد شد.

۳۱۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در منطقه ساحلی نقت‌چالا و ۲۴۰ مگاوات در منطقه قره‌داغ آبشرون احداث می‌شود.

جمهوری آذربایجان هم‌اکنون بیش از ۶۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر دارد.

پیشتر شرکت توتال فرانسه نیز احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی در منطقه نخجوان جمهوری آذربایجان در مرز با ایران را امضا کرده بود.

این کشور پارسال سه تراوات ساعت صادرات برق داشت که سه برابر صادرات خالص برق ایران است. جمهوری آذربایجان در نظر دارد تا سال ۲۰۲۷ صادرات برق خود را به پنج تراوات ساعت، شامل ۱.۵ تراوات ساعت برق خورشیدی و بادی، برساند.

شرکت مصدر امارات، از زمان راه‌اندازی در سال ۲۰۰۶، حدود ۳۰ میلیارد دلار در ۴۰ کشور برای احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی امضا کرده است.

۲۱:۲۷ ۴.۸.۱۴۰۲

تعلیق پروانه طبابت یک پزشک پس از حضور بدون «حجاب اجباری» برای دریافت جایزه پزشک نمونه

۰۹:۲۳ ۵.۸.۱۴۰۲

انتقاد نازنین بنیادی از جامعه بین‌الملل به دلیل «ایجاد انگیزه برای دیپلماسی گروگان‌گیری»

در واکنش به سخنرانی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در سازمان ملل، نازنین بنیادی، از چهره‌های شاخص اپوزیسیون ایران، در پیامی جامعه بین‌الملل را متهم کرد که با «ایجاد انگیزه برای دیپلماسی گروگان‌گیری» به جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش میدان فعالیت می‌دهد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، روز پنج‌شنبه در سخنرانی‌اش در مقر سازمان ملل در نیویورک برای ایفای نقش در معاوضه گروگان‌های حماس با زندانیان فلسطینی در کنار قطر و ترکیه ابراز آمادگی کرد.

خانم بنیادی این پیشنهاد را «باج‌خواهی» و «وحشتناک» توصیف کرده است. او تاکید می‌کند که تا وقتی «دنیا به آنها اجازه بدهد»، این روند ادامه خواهد یافت.

حکومت جمهوری اسلامی سال‌هاست که متهم است در داخل ایران با بازداشت افراد خارجی و دوتابعیتی از آنها برای دریافت پول یا امتیازات دیگر سوء استفاده می‌کند.

۱۱:۱۳ ۵.۸.۱۴۰۲

رزمایش نیروی زمینی ارتش در اطراف اصفهان آغاز شد

مقام‌های نظامی در جمهوری اسلامی از برگزاری یک رزمایش دوروزه توسط نیروی زمینی ارتش در اطراف اصفهان خبر دادند.

کریم چشک، یک مقام ارتش جمهوری اسلامی، گفت که این رزمایش با نام «اقتدار ۱۴۰۲» از صبح روز جمعه، پنجم آبان‌ماه، در منطقه نصرآباد اصفهان آغاز شده است.

به گفته او، یکی از هدف‌ها از برگزاری این رزمایش «ارتقای سطح بازدارندگی کشور در مقابله با تهدیدات احتمالی» است.

بر اساس این گزارش، در این تمرینات نظامی، «یگان‌های مختلف زرهی، پیاده، متحرک هجومی، نیروی واکنش سریع موشکی، بالگردی، پهپادی و مهندسی و سایر عناصر پشتیبانی» شرکت دارند.

این مقام ارتش افزود که این نیروها از هفت استان کشور برای شرکت در این رزمایش فراخوانده شدند.

رزمایش تازه نیروی زمینی ارتش در میانه بحران‌ منطقه در پی حمله حماس به خاک اسرائیل در روز ۱۵ مهرماه برگزار می‌شود.

علاوه بر جنگ اسرائیل و حماس، به تازگی تنش‌ها میان جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان بالا گرفته و باکو رزمایش مشترکی را با آنکارا در نزدیکی مرزهای ایران برگزار کرد.

۱۱:۲۲ ۵.۸.۱۴۰۲

وقوع زلزله‌ای دیگر در منطقه خراسان

خبرگزاری ایسنا خبر داد که زمین لرزه‌ای با قدرت ۵.۳ بامداد روز جمعه، پنجم آبان، خراسان جنوبی را لرزانده است.

این زمین‌لرزه در ساعت چهار دقیقه بامداد روز جمعه در عمق ده کیلومتری زمین در حوالی منطقه شوسف خراسان جنوبی به ثبت رسید.

هنوز از خسارات و تلفات احتمالی این زمین‌لرزه خبری منتشر نشده است.

این زلزله جدید تنها دو هفته پس از زلزله‌ای بالای شش درجه در افغانستان رخ می‌دهد که استان‌های خراسان در ایران را نیز لرزاند. این دومین زلزله بالای شش درجه‌ای در یک ماه گذشته در افغانستان بود که صدها کشته بر جای گذاشت.

۱۱:۲۶ ۵.۸.۱۴۰۲

اهدای جایزه «عدالت برای خبرنگاران زن» به یلدا معیری، عکاس‌خبرنگار ایرانی

مراسم اهدای جایزه سال ۲۰۲۳ والیس آنِنبرگ به نام «عدالت برای خبرنگاران زن» به یلدا معیری، عکاس‌خبرنگار ایرانی در واشینگتن برگزار شد.

خانم معیری در جریان اعتراضات سال گذشته ایران بازداشت و پس از گذراندن ۳۲ روز در بند ۲-الف سپاه پاسداران و ۶۰ روز در زندان قرچک ورامین آزاد شد.

او علاوه بر شش سال حبس تعزیری به پنج مورد مجازات تکمیلی نیز محکوم شد که عبارتند از تهیه یک پژوهش ۱۰۰ صفحه‌ای از آثار مرتضی مطهری، منع خروج از کشور به مدت دو سال، منع استفاده از تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی به مدت دو سال، منع اقامت در استان تهران و استان‌های همجوار به مدت دو سال و همچنین ارائه خدمات پاکبانی در پارک بانوان به مدت دو ماه.

معیری با این حال توانست در مراسم اهدای این جایزه که از سوی بنیاد بین‌المللی رسانه زنان برگزار شد، شرکت کند.

پیشتر الیسا مونیوز مدیر اجرایی این بنیاد درباره اهدای جایزه به یلدا معیری گفته است: «او و دیگر روزنامه‌نگاران زن محبوس در ایران، روزنامه‌نگارانی فوق‌العاده شجاع هستند و بسیار مایه تاسف است که آنها در کشور خودشان و زمانی که تحولات جامعه‌ خود را پوشش می‌دهند،نه تنها به زندان انداخته می‌شوند، بلکه مورد ضرب و شتم هم قرار می‌گیرند.»

۱۱:۴۵ ۵.۸.۱۴۰۲

ضارب دختر نوجوان در پارک آزادگان یزد بازداشت شد

در پی انتشار اخباری مبنی بر حمله به یک دختر نوجوان در پارک آزادگان در شهر یزد «به دلیل نداشتن» حجاب اجباری، پلیس یزد خبر داد که عامل «ضرب‌‌ و جرح» او بازداشت شده و «به جرم خود اعتراف کرده» است.

در روزهای گذشته شماری از کاربران و منابع در شبکه‌های اجتماعی نوشته بودند که دو دختر در پارک آزادگان یزد در حال درس خواندن بودند که یک مرد موسوم به «آمر به معروف» به یکی از آن‌ها سیلی زده و دختر نوجوان به دلیل ترس و اضطراب از هوش رفته و به بیمارستان منتقل شده است.

مجید نعیم‌ یاوری، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی پلیس یزد، روز پنج‌شنبه چهارم آبان بدون اشاره به هویت فرد مهاجم اعلام کرد که عامل اصلی ضرب و جرح این دختر نوجوان «در کمتر از ۷۲ ساعت بازداشت و به جرم خود اعتراف کرده» است.

آقای نعیم‌ یاوری اما انگیزه این فرد را از حمله به دختر نوجوان اعلام نکرده است. در خبرهای رسانه‌های حکومتی هم هیچ اشاره‌ای به موضوع عدم رعایت حجاب اجباری نشده است.

۱۳:۴۵ ۵.۸.۱۴۰۲

هه‌نگاو: یک کاربر دیگر شبکه‌های اجتماعی در ایران به «محاربه و سب النبی» متهم شد

وب‌سایت حقوق بشری هه‌نگاو روز پنج‌شنبه خبر داد که علی‌اکبر زَز، کاربر شبکه‌های اجتماعی، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به «محاربه و سب النبی» متهم شده و «در معرض خطر جدی اعدام» قرار دارد.

آقای زز ٣٩ ساله، ساکن تهران و پدر دو کودک است. او چهار ماه پیش بازداشت شد و اکنون در زندان اوین محبوس است.

هه‌نگاو با انتشار حکم قرار نهایی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ٣٣ تهران نوشت که به این شهروند اتهاماتی شامل «سب‌النبی، محاربه و افساد فی‌الارض، اجتماع و تبانی علیه امنیت، توهین به خامنه‌ای و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» وارد شده است.

اتهاماتی نظیر «سب‌النبی» و «محاربه» در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام شود.

هه‌نگاو نوشت که مصادیق این اتهام‌ها، انتشار پست‌های انتقادی در صفحات مجازی علی‌اکبر زز عنوان شده است.

بر اساس گزارش این سازمان حقوق بشری، علی‌اکبر زز در یک تماس تلفنی به خانواده خود اعلام کرده که برای پرونده‌سازی و اخذ اعتراف اجباری در طول مدت بازداشت مورد شکنجه، آزار و تحت فشار روانی قرار گرفته است.

چندی پیش، یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع نیز به خاطر مدیریت یک کانال تلگرامی با اتهام «سب‌النبی» اعدام شدند.

۱۴:۰۲ ۵.۸.۱۴۰۲

محکومیت دو فعال مدنی و مدرس زبان کردی به ده سال حبس

ادریس منبری و سروه پورمحمدی، کنشگر مدنی و از مدرسان زبان کُردی، هر یک به ده سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به نوشته سایت حقوق بشری هه‌نگاو، حکم آقای منبری و خانم پورمحمدی روز پنج‌شنبه چهارم آبان به‌ صورت رسمی به وکلای آن‌ها اعلام شده است.

در همین حال سایت کولبرنیوز نیز ضمن اعلام این خبر افزوده است که حکم گفته‌شده برای این فعالان مدنی از سوی دادگاه سنندج و به اتهام «تشکیل گروه و دسته‌جات» صادر شده است.

بر اساس گزارش‌ها، آقای منبری و خانم پورمحمدی از اعضای هیئت مدیره انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» بوده‌اند.

پیش از این اعضای دیگری از این انجمن نیز بازداشت و به احکام سنگین محکوم شده بودند.

بنیانگذار این انجمن زهرا محمدی است که خود در حال حاضر زندانی است.

از جمله برنامه‌های این انجمن که از وزارت کشور جمهوری اسلامی پروانه فعالیت دارد، برگزاری کلاس‌های زبان کردی و آموزش حفاظت از محیط زیست به شهروندان است.

۱۵:۰۷ ۵.۸.۱۴۰۲

دعوت مولوی عبدالحمید به راهپیمایی سکوت در پی حضور سنگین نیروهای امنیتی

یک هفته پس از سرکوب دوباره معترضان و نمازگزاران در زاهدان، روز جمعه، پنجم آبان، به درخواست مولوی عبدالحمید راهپیمایی سکوت در این شهر برگزار شد.

بر اساس گزارش شبکه‌های اجتماعی، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی روز جمعه حضور سنگینی در خیابان‌های زاهدان برای برگزاری هرگونه تجمع اعتراضی داشتند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در سخنرانی هفتگی خود از نیروهای امنیتی خواست که «خویشتن‌داری» از خود نشان دهند.

او بار دیگر گفت که مشکلات مردم استان مشکلات ملی است و باید حل شود.

پیشتر رسانه‌های حقوق بشری نام ۱۱۲ شهروند بازداشت‌شده در اعتراضات روز جمعه ۲۸ مهرماه زاهدان را منتشر کردند که در میان آنها نام ۳۳ کودک نیز دیده می‌شود.

مولوی فضل‌الرحمان کوهی، امام‌جمعه روستای پشامگ شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان نیز در میان بازداشت‌شدگان است.

سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه با اعلام موج جدید «حملات وحشیانه» علیه معترضان و نمازگزاران بلوچ در استان سیستان و بلوچستان ایران، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست «به استفاده غیرقانونی از قوای قهریه» در اعتراضات زاهدان روی نیاورند.

استان سیستان و بلوچستان از استان‌هایی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ شاهد بیشترین اعتراضات بود و بیشترین تعداد کشته‌شدگان را نیز داشته است.

در جریان «جمعه خونین زاهدان» در روز ۸ مهر پارسال نزدیک به یکصد تن از مردم و از جمله کودکان به دست نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی کشته شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG