جعفر پناهی و محمد رسولاف، دو کارگردان سینمای ایران در پیامی تازه نوشت که «سوگوار و بهتزده اما امیدوار، به نوری که از ایستادگی و آزادگی دختران و زنان ایران به این سرزمین میتابد خیره شدهایم. به آرمیتا گراوند و همهی کشتهشدگان اینراه درود میفرستیم. به فاطمه سپهری و همبندان او در همهی زندانهای ایران درود میفرستیم. به روزنامهنگاران زن که بهای روایت حقیقت را در زندان میدهند درود میفرستیم.»
آنها در ادامه نوشت که «به زنان ممنوع از فعالیت شدهی سینمای ایران که شجاعانه بازیگران روایت راستین آزادگی و شرافت ماندند درود میفرستیم. به امید فردای روشن، به زنان ایران، به پویایی و تداوم «زن، زندگی،آزادی» درود میفرستیم»
رضا پهلوی، آخرین ولیعهد ایران در پیامی نوشت: «آنها که آرمیتا را کشتند همانها هستند که مهسا را کشتند، همانها که مجیدرضا را کشتند، همانها که ۱۵۰۰ جاویدنام آبان ۹۸ را کشتند، همانها که جاویدنامان دی ۹۶ را کشتند، همانها که ندا آقاسلطان را کشتند، همانها که فریدون فرخزاد را کشتند، همانها که شهریار شفیق را کشتند، همانها که فرخرو پارسا را کشتند. نبرد میان ما و آنها نبرد میان خیر و شر است، و تا زمانی که پیروز نشویم آنها ما را خواهند کشت و عدالتی در کار نخواهد بود.»
روایت الناز محمدی از دو ساعت حبس در بند زنان اوین؛ «عجیبترین، سختترین و بهترین روز زندگیم بود»
الناز محمدی، دبیر سرویس اجتماعی روزنامه هممیهن میگوید «برای اجرای حکم یکچلهم از سه سال حبس تعلیقی و تفهیم دیگر مجازاتهای تعلیقی در شعبه یک اجرای احکام اوین حاضر شده است».
خانم محمدی روز شنبه ششم آبانماه در اینستاگرام خود نوشت که اجرای احکام اوین به او اعلام کرده «باید یکی دو ساعت» را در بند زنان اوین بگذراند و بقیه حبس «تبدیل به مرخصی متصل به آزادی خواهد شد».
او در ادامه نوشته که در این مدت کوتاه توانسته خواهرش، الهه محمدی و دیگر زندانیان سیاسی مانند نیلوفر حامدی، نرگس محمدی، گلرخ ایرایی، سپیده قلیان، سروناز احمدی و آنیشا اسدالهی را ملاقات و با آنها صحبت کند.
این روزنامهنگار در ادامه با توصیف فضای بند زنان نوشت: «امروز در عجیبترین، سختترین و بهترین روز زندگیم، الهه، نیلوفر و همهٔ آن ستارههای پرفروغ را پشت آن در سیاه آهنی بند نسوان جا گذاشتم.»
خانم محمدی ۱۶ بهمن سال گذشته و پس از احضار به دادسرای اوین، بازداشت و یک هفته بعد به قید وثیقه آزاد شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران شهریور امسال این روزنامهنگار را به اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال حبس تعلیقی محکوم کرد.
بر اساس این رأی «یک چهلم» این حبس قابل اجرا و «مابقی آن به مدت پنج سال» تعلیق شده است.
زهرا رهنورد: به حاکمان هشدار میدهم جنگ تن به تن با زنان و دختران را پایان دهند
زهرا رهنورد، فعال سیاسی، در پیامی به مناسبت خاکسپاری آرمیتا گراوند به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد «به جنگ تنبهتن با زنان و دختران» در ایران پایان دهند و «قانون منحوس حجاب اجباری» را لغو کنند، وگرنه «داغ ننگ دخترکشی تا ابد، بر پیشانی» آنها باقی خواهد ماند.
خانم رهنورد که به همراه همسرش میرحسین موسوی بیش از ۱۲ سال است که در حبس خانگی به سر میبرد، روز یکشنبه در این پیام گفت: «حاکمان ایران، متوهمانه، تثبیت قدرت خود را در گرو چند وجب پارچه و یک قانون مَندرآوردی به نام حجاب اجباری خلاصه میبینند.»
او در ادامه با اشاره به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی و آرمیتا گراوند به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری گفت که «مقامات ایران هربار هم مرگ دخترکان را به گردن فیزیولوژی و سنکوپ و بیماری زمینهای یا خودکشی آنها میاندازند».
آرمیتا گراوند، دانشآموز نوجوان اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پس از آنکه روز نهم مهر بدون بر سر داشتن حجاب اجباری وارد قطاری از متروی تهران شد، بیهوش شد و پس از گذشت حدود یک ماه که در کما بود، جان باخت.
پرسپولیس متوقف شد، استقلال صدرنشین ماند
در آخرین بازیهای هفته هشتم لیگ برتر فوتبال ایران، پرسپولیس در بندر انزلی با تساوی بدون گل مقابل ملوان متوقف شد تا استقلال صدرنشین باقی بماند.
یک روز قبل از بازی، مشکلات مالی سرخپوشان و امتناع بازیکنان پرسپولیس از خوردن سیب زمینی و تخم مرغ آبپز خبرساز شده بود.
بازی به دلیل «ازدحام بیرون ورزشگاه» با ۲۰ دقیقه تاخیر آغاز شد. فورههای داخل زمین که طبق تنظیمات باید بین دو نیمه باز میشدند، با آبپاشی در دقیقه ۴۰ باعث ایجاد وقفه در جریان مسابقه شدند.
با پایان دیدارهای این هفته استقلال با ۱۸ امتیاز اول است. پرسپولیس با ۱۶ امتیاز (پس از جریمه و کسر یک امتیاز) در جایگاه دوم قرار دارد.
سپاهان با تساوی ۱-۱ مقابل نساجی، پس از ذوب آهن در رده چهارم قرار گرفت. شاگردان ژوزه مورایس چهار امتیاز جریمه انضباطی شدهاند و دو بازی عقب افتاده دارند.
جیک سالیوان در واکنش به جان باختن آرمیتا: خشونت حکومتی علیه مردم ایران وحشتناک است
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به جان باختن آرمیتا گراوند گفته است خشونت حکومتی جمهوری اسلامی علیه مردم خود وحشتناک است.
آقای سالیوان روز یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از شنیدن خبر درگذشت آرمیتا بعد از ضرب و شتم پلیس اخلاق ایران به خاطر حجاب متاسف شدم».
او در ادامه تصریح کرد خشونت جمهوری اسلامی علیه مردم در ایران نشان از شکنندگی حکومت دارد.
مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن اضافه کرد، ایالات متحده به فشارها برای تامین حقوق زنان و دختران ایرانی ادامه میدهد و به همکاریها با جامعه جهانی برای پاسخگو کردن ناقضان حقوق بشر در ایران ادامه خواهد داد.
آرمیتا گراوند، دانشآموز نوجوان اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پس از آنکه روز نهم مهر بدون بر سر داشتن حجاب اجباری وارد قطاری از متروی تهران شد، بیهوش شد و پس از گذشت حدود یک ماه که در کما بود، جان باخت.
گزارشها حاکی از آن است که در ادامه موج اخراج و تعلیق استادان دانشگاه در ایران، دو مدرس دانشگاههای علوم پزشکی تهران و علامه طباطبایی کنار گذاشته شدند.
علی احمدی، عضو هیئت علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در یک پست اینستاگرامی از دریافت «نامه اخراج» خود خبر داد و نوشت: «این قدر خبر تعلیق و احضار و تنبیه و اخراج اساتید رو شنیدم؛ این قدر این رنج کشیدن و دست حسرت به پیشانی زدن تکرار شد که دیگه وقتی نوبت به خودم رسید سِر شدم.»
آقای احمدی به دلیل اخراج خود اشاره نکرده است، اما مسئولان وزارت علوم در ماههای اخیر دهها استاد دانشگاه را به دلیل موضعگیری درباره اعتراضهای سراسری سال گذشته یا حمایت از دانشجویان معترض از کار بیکار کردهاند.
از سوی دیگر، انجمن مدرسین دانشگاه خبر داده که زهرا احمدینژاد، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با شکایت حراست این دانشگاه و با حکم رئیس دانشگاه «تعلیق» شده است.
بر اساس این گزارش، شکایت از او به دلیل «ارتکاب اعمال خلاف مصالح کشور و تشویش اذهان با انتشار بیانیه هایی با عناوین مختلف» انجام شده و از جمله مصداقهای اتهامات او بیانیه اعضای هیات علمی دانشگاه در حمایت از اساتید دانشگاه صنعتی شریف، نامه اعضای هیات علمی دانشگاه در حمایت از اعتراضات دانشجویان و اعتراض به حملات شیمیایی زنجیرهای به مدارس دخترانه ذکر شده است.
«ابراز خشم» انجمن قلم آمریکا از بازداشت نسرین ستوده در خاکسپاری آرمیتا گراوند
انجمن قلم آمریکا روز یکشنبه ۷ آبان از بازداشت همراه با «خشونت و ضرب و جرح» نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند «ابراز خشم» کرد و خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط او شد.
سوزان نوسل، رئیس این انجمن در بیانیهای با اشاره به این که خانم ستوده یکی از «برجستهترین و بییاکترین قهرمانان حقوق بشر در ایران» است، از بازداشت مجدد او به شدت انتقاد کرد.
در این بیانیه آمده بازداشت نسرین ستوده به اتهام اعلام همبستگی با خانواده دختر نوجوانی که جانش را از دست داد و همچنین به این دلیل که «حاضر نشده است موهای خود را بپوشاند»، مثال دیگری از «بیقیدی ظالمانه» جمهوری اسلامی نسبت به حقوق انسانی زنان و دختران ایرانی است.
خانم ستوده در سال ۲۰۱۱ برنده جایزه آزادی نوشتن انجمن قلم آمریکا شد و این انجمن علاوه بر درخواست آزادی او، خواهان آزادی همه زنان و مردانی شده است که «شهامت ابراز مخالفت علیه حکومت فعلی» ایران را داشتهاند، ازجمله نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل امسال.
یک منبع نزدیک به خانواده نسرین ستوده روز یکشنبه در گفتوگو با رادیو فردا از «ضرب و جرح و بازداشت» او در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند خبر داد.
در برخی از تصاویر منتشر شده از مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، خانم ستوده بدون حجاب اجباری دیده میشد.
نسرین ستوده روز یکشنبه در شبکه اجتماعی فیسبوک، جان باختن آرمیتا گراوند را «قتل حکومتی» خوانده بود. خانم ستوده نوشته بود که این نوع قتل را «هر ایرانی، کنار گوش خود احساس میکند.»
آتشسوزی گسترده در شهرک صنعتی شاهینشهر
ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با تایید گزارشها درباره وقوع آتشسوزی در یکی از شهرکهای صنعتی شاهینشهر، اعلام کرد که تا اولین ساعتهای بامداد دوشنبه از گسترش این حریق جلوگیری شده اما «به دلیل اشتعالزا بودن مواد موجود در سولهها» اطفای حریق همچنان ادامه دارد.
منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در مصاحبه با خبرگزاری ایمنا، وابسته به شهرداری اصفهان، گفت که این آتشسوزی از ساعت هشت و ۳۵ دقیقه شامگاه یکشنبه هفتم آبان در «شهرک صنعتی مورچهخورت» شاهینشهر آغاز شده است.
این مقام استانداری اصفهان، محل دقیق آغاز آتشسوزی را «شرکت ریسندگی نگین چهلستون» عنوان کرد و افزود که دستکم «دو سوله این شرکت که حاوی مواد نساجی بود، طعمه حریق و دچار آسیب شده است.»
شیشهفروش با بیان اینکه ۸ تیم آتشنشانی از شهرداری شاهینشهر و شهرک صنعتی مورچهخورت، شهرک صنعتی دهق و شهرک صنعتی بزرگ اصفهان به محل آتشسوزی اعزام شدهاند، افزود: این آتشسوزی تاکنون مصدومی نداشته است و «حریق کنترل شده، اما همچنان دو سوله در حال سوختن است.»
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان دلیل وقوع این آتشسوزی و اعلام جزئیات بیشتر درباره آن را به روزهای بعد موکول کرد و گفت که «پس از اطفای حریق، دلیل رخداد آن بررسی خواهد شد.»
در همین حال خبرگزاری دولتی ایرنا نیز محل وقوع آتشسوزی در شهرک صنعتی مورچه خورت را «دو سوله انبار پنبه و منسوجات» متعلق به شرکت نساجی نگین چهلستون» اعلام کرد.
شهرک صنعتی مورچه خورت در بخش مرکزی شهرستان شاهینشهر و میمه و در ۴۵ کیلومتری شمال شهر اصفهان قرار دارد.
مهسا یزدانی، مادر دادخواه، به ۱۳ سال زندان محکوم شد
مهسا یزدانی، مادر محمدجواد زاهدی، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری، به ١٣ سال زندان محکوم شد.
به گزارش سایت حقوق بشری ههنگاو دادگاه انقلاب ساری خانم یزدانی را به اتهاماتی از قبیل «توهین به مقدسات» و «اهانت به رهبر جمهوری اسلامی» به ۱۳ سال زندان محکوم کرد که پنج سال آن قابل اجرا است.
میترا زاهدی، دختر خانم یزدانی در یک استوری که حساب خود اینستاگرام منتشر کرد، نوشت: «تکلیف برادر سه سالهام چه میشود؟ چه کسی جوابگوی این همه ظلم است؟»
محمدجواد زاهدی، فرزند خانم یزدانی، شهریور پارسال در ساری با گلولههای ساچمهای مأموران حکومتی در ۲۰ سالگی کشته شد.