دستکم هشت کشته در تیراندازیهای تعطیلات آخر هفته هالووین در آمریکا
در پی چندین تیراندازی در روزهای تعطیل شنبه و یکشنبه گذشته در آمریکا، دستکم ۸ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.
بسیاری از تیراندازیها در جریان تجمع مردم برای جشنهای هالووین در شامگاه شنبه و بامداد یکشنبه رخ داد.
فقط در شهر تکسارکنا ایالت تگزاس، سه نفر شامگاه شنبه در یک مهمانی بر اثر تیراندازی کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.
بر اساس اعلام پلیس، فرد مظنون به تیراندازی یک مرد ۲۰ ساله است که همچنان فراری است.
آمریکا همچنان با سطح بالایی از خشونتهای مرگبار مرتبط با سلاح گرم روبهروست که دلیل آن، دسترسی آسان به این نوع سلاح در بسیاری از ایالتهاست.
مقامهای ایالت مِین آمریکا روز شنبه ۶ آبان اعلام کردند پیکر بیجان یک سرباز ذخیره ارتش که چهارشنبه هفته گذشته با تیراندازی در دو مکان در شهر لوئیستون، باعث کشته شدن ۱۸ نفر و زخمی شدن ۱۶ تن دیگر شد، در یک کارخانه بازیافت کشف شده است.
قوانین کنترل مالکیت و حمل اسلحه در ایالت مین که منطقهای عمدتا روستایی است و در جوار مرز با کانادا قرار دارد بسیار سهلگیرانه است. در این ایالت خرید و حمل اسلحه مستلزم جواز نیست و برخلاف بسیاری از ایالتهای دیگر مقرراتی برای جلوگیری از فروش اسلحه به افرادی که «خطرناک» محسوب می شوند وجود ندارد.
این رخداد مرگبارترین حادثه تیراندازی در ایالات متحده دستکم از ماه مه ۲۰۲۲ به این سو است، زمانی که یک مرد مسلح در یک مدرسه ابتدایی در ایالت تگزاس تیراندازی کرد و ۱۹ کودک و دو معلم را کشت.
رئیس سابق بانک مرکزی ایران: ماهانه ۲۳ هزار میلیارد تومان پول در کشور چاپ شده است
رئیس سابق بانک مرکزی میگوید در یک سال گذشته «ماهی ۲۳ هزار میلیارد تومان» پول در کشور چاپ شده است که این مسئله به گفته او، آماری «بسیار تاملبرانگیز» است.
عبدالناصر همتی روز دوشنبه در کنگره حزب کارگزاران سازندگی گفت: «مگر ممکن است با این حجم چاپ پول تورم را مهار کرد؟»
او افزود: «دولتها در ایران عادت کردهاند خرجشان بیشتر از دخلشان باشد و این یعنی با خلق نقدینگی کشور را اداره میکنند.»
آقای همتی تأکید کرد که عدم تراز مالی دولت، بانکها و صندوقهای بازنشستگی نتیجه «بالا بودن خرج نسبت به دخل است».
نقدینگی مهمترین عامل رشد قیمت کالاها و خدمات (تورم) است.
دولتها در ایران سالهاست با وادار کردن بانک مرکزی به چاپ اسکناس بدون پشتوانه برای پرداخت تسهیلات به دولت، سعی در جبران کسری بودجه خود داشتهاند که این موضوع به تورم افسارگسیخته در کشور منجر شده است.
ارزیابی صندوق بینالمللی پول در مهرماه امسال نشان میدهد که نرخ تورم در ایران طی سال جاری بالاترین رقم در جهان بعد از ونزوئلا، زیمبابوه، سودان، آرژانتین، سورینام و ترکیه خواهد بود.
نرگس محمدی برای دومین بار بهدلیل «سر نکردن روسری» به بیمارستان اعزام نشد
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی، روز دوشنبه برای دومین بار بهدلیل «سر نکردن روسری» از دسترسی به خدمات درمانی مناسب محروم و به بیمارستان اعزام نشد.
صفحه اینستاگرام خانم محمدی روز دوشنبه اعلام کرد که او برای اعزام به بیمارستان و «انجام سیتی اسکن ریه و اکو قلب» به دفتر زندان اوین فراخوانده شد که اجازهٔ خروج به او داده نشد.
گزارشها حاکی است که این زندانی سیاسی و تعدادی از همبندهای او در حیاط زندان به نشانهٔ اعتراض ایستادهاند تا این فعال حقوق بشر به بیمارستان اعزام شود.
مسئولان زندان اوین روز ۲۲ مهرماه نیز از اعزام برندهٔ جایزه نوبل صلح امسال به بیمارستان بهدلیل تنندادن به حجاب اجباری، جلوگیری کرده بودند.
خانم محمدی که روز ۱۴ مهر به عنوان برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ معرفی شد و از معروفترین حامیان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در جهان است، بارها مخالفتش را با حجاب اجباری اعلام کرده است.
صفحه اینستاگرام نرگس محمدی روز دوشنبه نوشت: «طبق اظهار نظر رئیس بند زنان، دادستان دستور داده که او تحت هیچ شرایطی او بدون روسری به بیمارستان اعزام نشود.»
این زندانی سیاسی با اشاره به کشتهشدن مهسا امینی و آرمیتا گراوند بهدلیل عدم رعایت حجاب اجباری اعلام کرده که با وجود نیاز و ضرورت اعزام به بیمارستان قلب، حاضر به سر کردن روسری نیست و مسئولیت جان او با «حکومت زنستیز دینی استبدادی است».
نسرین ستوده در سالروز بازداشت توماج صالحی خواستار آزادی او شد
نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر، در سالروز بازداشت توماج صالحی، هنرمند معترض، با انتشار یادداشت کوتاهی خواستار آزادی او و تمام دیگر زندانیان سیاسی شد.
خانم ستوده که خود روز یکشنبه ۷ آبان در جریان مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند همراه با چندین فعال مدنی دیگر بازداشت شد، در این یادداشت نوشته است: «اینجا ایران است. هنر در بند است. هنرمندان در بندند. توماج هم از این رو در زندان است که هنرمند است.»
این فعال حقوق بشر در ادامه میافزاید: «وکالت در بند است و از این رو وکلا در بندند. خبر در بند است و از این رو خبرنگاران در بندند. دانش در بند است و پزشکان و دانشمندان محیط زیست ما در بندند. در یک کلمه زندگی در بند است.»
خانم ستوده در نهایت نوشته است: «زندانیان سیاسی را که اشکال مختلف زندگی ما هستند آزاد کنید...هنرمندان را آزاد کنید. توماج صالحی را آزاد کنید، همین امروز.»
توماج صالحی هشتم آبان پارسال در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» پس از حدود دو ماه زندگی پنهانی در روستای گِردبیشه در استان چهارمحال و بختیاری، بازداشت و با اتهاماتی چون «افساد فیالارض» که میتوانست برای او حکم اعدام در پی داشته باشد، محاکمه شد.
او بر اساس اعلام وکلایش و رئیسکل دادگستری استان اصفهان، در دادگاه به «شش سال و سه ماه حبس» محکوم شد و اکنون در زندان به سر میبرد.
دولت رئیسی تأمین شیرخشک نوزادان ایرانی را به «یک شرکت» در ترکیه واگذار کرد
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک و غذای کودک اعلام کرد که تولید شیر خشک در کشور با مشکل «تخصیص ارز» روبهرو شده و دولت ابراهیم رئیسی تامین تقاضای شیرخشک در ایران را به «یک کارخانه در ترکیه واگذار کرده» است.
هانی تحویلزاده در گفتوگویی با خبرگزاری ایلنا که روز سهشنبه منتشر شد، نام و جزئیات بیشتری از این شرکت ترکیه ذکر نکرد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک افزود که این سیاست دولت «در حالی است که اگر به تولیدکننده ایرانی ارز داده میشد و تولیدکننده میتوانست مواد اولیه تولید را تامین کند همین عرضه تدریجی صورت میگرفت.»
او با اشاره به این که ظرفیت تولید شیرخشک در ایران از ماهانه ده میلیون عدد به پنج میلیون رسیده، تأکید کرد: «با اتخاذ این راهکار تولید در شرکتهای داخلی تعطیل شده است.»
به گفته این مقام صنفی، در حاضر شرکتهای نیکسان سلامت بهبود و پگاه شهرکرد تولید ندارند و شرکت بهداشت کار هم تنها به اندازه تولید یک ماهه مواد اولیه در اختیار دارد.
به نوشته ایلنا، آقای تحویلزاده همچنین اظهارات اخیر پروین صالحی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را که از پایان کمبودها در زمینه شیرخشک «تا چهل روز آینده» خبر داده بود، «تأیید نکرد».
کمبود شیرخشک در ایران در حالی است که مقامهای جمهوری اسلامی خانوادههای ایرانی را به فرزندآوری تشویق میکنند.
در سالهای اخیر کمبود پوشک نوزادان در ایران نیز بحرانی شده بود.
برگزاری مراسم یادبود کومار درافتاده با لباسهای ساچمهخورده بهجا مانده از او
عذرخواهی روحانیون مسیحی در پرونده تجاوز به «بیش از ۲۰۰ هزار کودک» در اسپانیا
پس از انتشار گزارشی که بر اساس آن ممکن است از سال ۱۹۴۰ تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار کودک زیر سن قانونی قربانی «تجاوز جنسی» روحانیون مسیحی در اسپانیا شده باشند، اسقفهای اسپانیایی عذرخواهی کردند.
نهاد موسوم به «کنفرانس اسقفهای اسپانیا» روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «اسقفهای حاضر درد خود را برای آسیبهای وارد شده از سوی برخی اعضای کلیسا ابراز کرده و درخواست خود را برای بخشش از قربانیان تکرار کردهاند.»
این بیانیه پس از برگزاری یک جلسه فوقالعاده از سوی اسقفهای اسپانیایی برای ارزیابی گزارش کمیسیون مستقل تحقیق صادر شد.
گزارش کمیسیون مستقل تحقیق که روز جمعه منتشر شد، ارقام دقیقی ارائه نکرد، اما شامل یک نظرسنجی است که به درخواست این کمیسیون از بیش از ۸ هزار نفر انجام شده است.
بر اساس این نظرسنجی، ۰.۶ درصد از جمعیت بزرگسال اسپانیا (نزدیک به ۳۹ میلیون نفر) اذعان کردهاند هنگامی که خردسال بودند، توسط روحانیون مسیحی مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند. علاوه بر این، تعداد دیگری از اسپانیایی ها (۰.۵۳ درصد) گزارش کردند که در سنین خردسالی توسط افراد غیرروحانی شاغل در موسسات مذهبی مورد تجاوز جنسی قرار گرفتهاند.
کنفرانس اسقفهای اسپانیا تأیید کرده که سوءاستفادههای جنسی از کودکان به کلیسا «صدمه میزند». با این حال این کنفرانس، آمار ارائه شده را زیر سوال برده است.
کلیسای کاتولیک همواره با اتهامهایی از این دست مبنی بر تجاوز و سوءاستفاده از کودکان از سوی کشیشهایش روبهروست.
دادگاه عالی ونزوئلا نتیجه انتخابات مقدماتی مخالفان را تعلیق کرد
دادگاه عالی ونزوئلا روز دوشنبه «همه آثار» انتخابات مقدماتی مخالفان را که در روز ۲۲ اکتبر برگزار شد، به حالت تعلیق درآورد.
انتخابات مقدماتی مخالفان دولت ونزوئلا با هدف معرفی یک نامزد برای رویارویی با رئیسجمهور کنونی این کشور، نیکلاس مادورو در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ برگزار شد.
پس از شرکت ۲.۴ میلیون نفر در این انتخابات، ماریا کورینا ماچادو، سیاستمدار لیبرال ونزوئلایی، به پیروزی قاطع (۹۲ درصد) رسید.
دولت ونزئلا اپوزیسیون را متهم کرده که در ارقام این انتخابات اغراق کرده است.
در واکنش به این اقدام دستگاه قضایی ونزوئلا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هشدار داد که این کشور «در صورتی که مادورو و نمایندگانش به تعهدات خود در زمینه نقشه راه انتخاباتی احترام نگذارند، اقدام خواهد کرد».
انتخابات مقدماتی پنج روز پس از امضای توافقنامه بین دولت ونزوئلا و مخالفانش برگزار شد. این توافق باعث شد که ایالات متحده تحریم نفتی اعمال شده علیه ونزوئلا را به مدت شش ماه کاهش دهد.
ابوالفضل قدیانی: مسئول اصلی قتل آرمیتا علی خامنهای است
ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی در ایران و منتقد سرسخت علی خامنهای، در یادداشتی در کانال تلگرامی وبسایت کلمه، رهبر جمهوری اسلامی را «مسئول اصلی قتل» آرمیتا گراوند معرفی کرده است.
او در این یادداشت نوشته: «قتل حکومتی آرمیتا گراوند روز شنبه پنجم آبان به سرانجامِ خود رسید و آرمیتا به مهسا پیوست. این قتل توسط حجاببانی از حجاببانانِ علی خامنهای، خودکامه قدرتپرستِ ایران در مترو صورت گرفت.»
آقای قدیانی اضافه کرده: «تمامی دستاندرکاران این قتل از حجاببانان گرفته تا رؤسا و فرماندههانشان مسوولند و مقصّر و باید پاسخگو باشند اما مقصّر و مسوول اصلی، علی خامنهای است که باید پاسخگو باشد چرا که تمامی قتلها، ظلمها و سرکوبها به خاطر آن است که حکومتِ نامشروع، غیر قانونی و غاصبانه وی چند صباح دیگر تداوم یابد که البته دیر یا زود مردم با قیام خود، او و نظامش را ساقط خواهند کرد.»
این فعال سیاسی مخالف حکومت ایران، در یادداشت خود نوشته: «قتل مظلومانه آرمیتا گراوند ورق سیاه دیگری بر پرونده سیاهتر از سیاه علی خامنهای و نظام جمهوری اسلامی افزود. این قتلها و جنایتهایی نظیر آن نمیتواند او و نظامش را از سقوط برهاند بلکه بر عکس به سقوط نزدیکترشان میکند.»
آرمیتا گراوند، دانشآموز نوجوان اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پس از آنکه روز نهم مهر بدون بر سر داشتن حجاب اجباری وارد قطاری از متروی تهران شد، بیهوش شد و پس از گذشت حدود یک ماه که در کما بود، جان باخت.
مقامهای جمهوری اسلامی دلیل بیهوشی آرمیتا گراوند پس از ورود به واگن مترو را «افت فشار» اعلام کردند، اما منابع حقوق بشری احتمال اتفاقی شبیه اتفاق برخورد مأموران گشت ارشاد با مهسا امینی را مطرح کرده بودند.