جان بولتون خواستار حمله به مراکز هستهای ایران شد
جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ایالات متحده در دونالد ترامپ، خواستار اقدام نظامی نظامی جدی علیه ایران از جمله مراکز هسته ای این کشور شد.
آقای بولتون در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی سیانان عنوان کرد که حمله ایران به اسرائیل نشان می دهد که قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل ناکام مانده است.
وی همچنین در گفتوگوی دیگری با شبکه تلویزیونی نیوزماکس دولت بایدن را مقصر در حمله ایران به اسرائیل دانست و گفت که اساسا حمله روز ۷ اکتبر گروه افراطی حماس به اسرائیل نیز بخشی از استراتژی کلان برای ایجاد «حلقه آتش» به دور اسرائیل بوده است.
نامه ایران به شورای امنیت: به حمله نظامی اسرائیل ، پاسخی قویتر میدهیم
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به شورای امنیت گفته است در صورتی که اسرائیل در پاسخ به حمله جمهوری اسلامی دست به حمله نظامی تلافیجویانه بزند، ایران پاسخی «مطمئناً قویتر و قاطعتر خواهد» داد.
امیر سعید ایروانی در نامه خود تاکید کرده است: اقدام نظامی در اجرای حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران برای «دفاع از خود که ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به صراحت آمده، و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در ۱ آوریل ۲۰۲۴، که در تناقض کامل با ماده ۲ بند ۴ منشور بود، اتخاذ شده است.»
سفیر ایران تصریح کرده است: اگر «اسرائیل مجدداً دست به هرگونه اقدام نظامی بزند، پاسخ ایران مطمئناً قویتر و قاطعتر خواهد بود.»
سخنگوی ارتش اسرائیل، ساعت سه بامداد یکشنبه به وقت اسرائیل اعلام کرد، ۹۹ درصد بیش از ۲۰۰ موشکهای بالیستیک و کروز و پهپادهای شلیک شده تاکنون از سوی ایران توسط سامانههای دفاع هوایی اسرائیل و دیگر شرکای اسرائیل، قبل از آنکه وارد حریم هوایی اسرائیل شود، رهگیری و خنثی شدند.
اسرائیل همچنین ساعاتی پیشتر در نامه به این شورای امنیت با تأکید بر اینکه «ایران صلح و امنیت جهان را شدیدا تهدید میکند»، خواستار نشست اضطراری این شورا شد.
گیلعاد اِردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در نامه به شورای امنیت نوشت این نهاد باید قاطعانه تجاوز ایران به اسرائیل را محکوم کرده و سپاه پاسداران را سازمان تروریستی اعلام کند.
هشدار سپاه پاسداران به آمریکا نسبت به هرگونه پشتیبانی از اسرائیل در برابر ایران
سپاه پاسداران در اطلاعیهای پیرو حملات هوایی ایران به اسرائیل نسبت به دخالت ایالات متحده در این جنگ هشدار داد و گفت که پشتیبانی واشینگتن از اسرائیل واکنش ایران را به دنبال خواهد داشت.
این نیروی نظامیدر اطلاعیه خود به دولت آمریکا گفته است که «هر گونه پشتیبانی و مشارکت در ضربه به منافع ایران ، پاسخ قاطع و پشیمان کننده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را در پی دارد».
مقامات ایالات متحده از جمله جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، بر «تعهد آهنین» واشینگتن نسبت به تامین امنیت اسرائیل در برابر تهدیدات ایران و گروههای نیابتی آن تاکید کردهاند.
سپاه پاسداران همچنین با تاکید بر «سیاست حسن همجواری با همسایگان و کشورهای منطقه» هشدار داده که «هرگونه تهدید» توسط دولت آمریکا و اسرائیل «از مبدا هر کشوری پاسخ متقابل و متناسب جمهوری اسلامی ایران به منشا تهدید را به دنبال خواهد داشت».
گزارشها حاکی است که شماری از پهپادهای ایرانی در آسمان منطقه پیش از ورود به حریم هوایی اسرائیل منهدم شدهاند.
گفتوگوی تلفنی بایدن و نتانیاهو
به دنبال حملات موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، بامداد یکشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل تلفنی گفتوگو کرد.
رسانههای اسرائیلی میگویند این گفتوگو ۲۵ دقیقه طول کشید.
جو بایدن ساعتی پیشتر و به دنبال حمله هوایی ایران به اسرائیل بار دیگر بر تعهد واشینگتن نسبت به تامین امنیت اسرائیل تاکید کرد و آن را «آهنین» خواند.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: «تعهد ما نسبت به تامین امنیت اسرائیل در برابر تهدیدات ایران و گروههای نیابتی آن آهنین است.»
تفویض اختیار به نتانیاهو، گالانت و بنی گانتس در باره نحوه پاسخ به حمله ایران
رسانههای اسرائیل گزارش دادند که نشست کابینه امنیتی و اعضای کابینه جنگ که از ساعتی پیش از آغاز حملات موشکی و پهپادی ایران آغاز شده بود، بعد از حدود شش ساعت به پایان رسید و وزیران به نخستوزیر بنیامین نتانیاهو، وزیر دفاع یوآو گالانت و وزیر ارشد کابینه جنگ بنی گانتس اختیار لازم را دادند تا این سه تن در باره نحوه واکنش اسرائیل به حمله ایران تصمیم نهایی را بگیرند.
به گزارش رسانههای اسرائیل، جو بایدن با بنیامین نتانیاهو گفتوگوی تلفنی خواهد داشت.
ساعتی پیش از آن نیز لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در میانه نشست کابینه اسرائیل، در تماس تلفنی با یوآو گالانت در باره اوضاع رایزنی کرده بود.
لغو هشدار وضعیت قرمز در مناطق مختلف اسرائیل
مقامات اسرائیلی ساعتی پس از حملات پهپادی و موشکی ایران هشدار وضعیت قرمز را لغو کردند و به ساکنان مناطق مختلف این کشور از جمله نفاطیم، بلندیهای اشغالی جولان، دیمونا، بئر السبع و ایلات اطمینان دادند که دیگر نیازی نیست در پناهگاه بمانند.
هشدار عربستان نسبت به «تشدید تنش نظامی در منطقه و عواقب آن»
عربستان سعودی با بیان «نگرانی» از «تشدید تنش نظامی در منطقه و عواقب آن» از همه طرفها خواست بیشترین شکیبایی را از خود نشان دهند.
وزارت خارجه عربستان در بیانیه خود خواهان آن شد که مردم منطقه از خطر جنگ در امان بمانند.
دولت سعودی از شورای امنیت سازمان ملل خواست «مسئولیت خود را در قبال حفظ صلح و امنیت بینالمللی، بهویژه در این منطقه که به شدت به صلح و امنیت جهانی حساس است، برعهده گرفته» و مانع از تشدید بحرانی شود که در صورت گسترش ممکن است «عواقب جدی» داشته باشد.
چاک شومر: ایالات متحده کنار اسرائیل میایستد
چاک شومر، رهبر اکثریت در سنای ایالات متحده، بر حمایت کامل کشور خود از اسرائیل در برابر حملات ایران تاکید کرد.
آقای شومر شامگاه شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در این لحظه که اسرائیل تحت هجوم ایران است، ما کنار اسرائیل و مردم آن میایستیم.»
وی افزود: «ایالات متحده هر آنچه بتواند برای حمایت از اسرائیل در دفاع از خود در برابر ایران انجام خواهد داد.»
اسرائیل خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت شد
اسرائیل با تأکید بر اینکه «ایران صلح و امنیت جهان را شدیدا تهدید میکند»، از شورای امنیت سازمان ملل خواست نشست اضطراری برگزار کند.
گیلعاد اِردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در نامه به شورای امنیت نوشت این نهاد باید قاطعانه تجاوز ایران به اسرائیل را محکوم کرده و سپاه پاسداران را سازمان تروریستی اعلام کند.
یک پایگاه هوایی در جنوب اسرائیل در حمله ایران آسیب دیده است
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در ساعت ۳ بامداد به وقت اسرائیل (سه و نیم بامداد ایران) اعلام کرد یک پایگاه هوایی در جنوب اسرائیل در حمله ایران «به طور بسیار سطحی» آسیب دیده است.
سخنگوی ارتش اسرائیل اضافه کرد: آسیب وارده به این پایگاه بسیار جزیی است. اما به نام این پایگاه اشاره نکرد.