لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۴

اتوود، استینگ، کُلدپلی و یکصد چهره فرهنگی هنری جهان خواستار آزادی فوری توماج صالحی شدند


بیش از صد چهره فرهنگی، مدنی و هنری بین‌المللی از جمله استینگ، مارگرت اتوود، و گروه کُلدپلی، در نامه‌ای خواستار آزادی بیدرنگ توماج صالحی، خواننده معترض و رپر ایرانی، شدند.

یکی از وکلای پرونده توماج صالحی ۵ اردیبهشت خبر داد که این خواننده معترض بابت پرونده اتهامی سال ۱۴۰۱ توسط دادگاه انقلاب اصفهان به اعدام محکوم شده است.

انتشار خبر صدور حکم اعدام برای توماج صالحی توسط دادگاه انقلاب، موج گسترده جهانی از اعتراض به این رأی را در پی داشته که همچنان ادامه دارد.

در همین زمینه، یک نهاد بریتانیایی مدافع آزادی بیان به نام «شاخص سانسور» از تدوین‌کنندگان این نامه درباره توماج صالحی است که شماری از چهره‌های فرهنگی از جمله استینگ، خواننده بریتانیایی، جید آملیا ثیروال، خواننده، مارگرت اتوود، نویسنده کانادایی، و گروه راک بریتانیایی کُلدپلی از آن حمایت کرده‌اند.

در این نامه آمده است: «به عنوان هنرمند، موسیقیدان، نویسنده و چهره فرهنگی با توماج صالحی اعلام همبستگی می‌کنیم.»

امضاکنندگان این نامه خواهان «لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام توماج صالحی و رد تمامی اتهامات علیه او» شده‌اند. آنها همچنین بر لزوم آزادی بدون تاخیر این خواننده معترض ایرانی تاکید کرده‌اند.

این چهره‌های هنری و فرهنگی گفته‌اند: «هنر باید اجازه داشته باشد که انتقاد کند، تحریک کند، قدرت را به چالش بکشد. این هم حق و هم وظیفه ما هنرمندان است.»

آنها تاکید کرده‌اند: «هیچ هنرمندی نباید به دلیل استفاده از حق آزادی بیان خود مورد آزار و اذیت قضایی قرار گیرد، چه رسد به اینکه به اعدام محکوم شود.»

توماج صالحی در جریان اعتراضات گسترده سال ۱۴۰۱ که با مرگ مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد حضور جدی داشت و از تمام معترضان و بازداشتی‌ها و فعالان سیاسی حمایت می‌کرد.

خبر بازداشت توماج صالحی و صدور حکم اعدام برای او با واکنش‌های زیادی رو به رو شده است و شماری از مقامات سیاسی و فرهنگی جهان نیز خواستار آزادی این خواننده معترض شده‌اند.

در همین زمینه، سفیران حقوق بشر ۱۱ کشور اروپایی روز چهارشنبه صدور حکم اعدام برای توماج صالحی را محکوم کردند.

سفیران این ۱۱ کشور اروپایی تاکید کردند که صدور حکم اعدام برای توماج صالحی در شرایطی صورت می‌گیرد که محدودیت‌های شدید آزادی هنری و دیگر اشکال آزادی بیان در ایران بیش از پیش ادامه دارد و حکومت از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای ایجاد ترس و سرکوب مخالفان استفاده می‌کند.

در این بیانیه همچنین آمده بود: «به صداهای بسیاری در سراسر جهان می‌پیوندیم که خواستار آزادی فوری توماج صالحی و سایر زندانیان سیاسی و معترضان مسالمت‌جو در ایران هستند.»

سفیران این ۱۱ کشور اروپایی ضمن اعلام مخالفت خود با مجازات اعدام از جمهوری اسلامی می‌خواهند تا از این ابزار به عنوان وسیله‌ای برای سرکوب مخالفان استفاده نکند.

XS
SM
MD
LG