لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۲
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه سوم آبان در دوحه قطر
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه سوم آبان در دوحه قطر

بلینکن: ایران با هرگونه حملهٔ بیشتر به اسرائیل منافع خود را به خطر می‌اندازد

خلاصه رویدادها:

  • روزنامهٔ تایمز می‌گوید حمله اسرائیل به ایران به‌دلیل افشای اسناد به تأخیر افتاده
  • اسرائیل و حزب‌الله کشته شدن هاشم صفی‌الدین را تأیید کردند
  • وزیر دفاع اسرائیل می‌گوید بعد از حمله به ایران، جهان میزان آمادگی ما را درک خواهد کرد
  • پلیس اسرائیل هفت نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد
  • قیمت دلار به ۶۹ هزار تومان نزدیک شد
  • حزب‌الله لبنان اسارت تعدادی از اعضایش به دست اسرائیل را تأیید کرد
  • نشست کابینه امنیتی اسرائیل برگزار شد و سخنگوی بنیامین نتانیاهو از مطرح شدن ایده‌های جدید در این نشست خبر داد

۰۰:۵۰ ۲۸.۷.۱۴۰۳

گفت‌وگوهای بایدن و رهبران سه کشور اروپایی؛ محکومیت حمله ایران به اسرائیل، لزوم پایان دادن به جنگ غزه

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، که در سفری یک روزه به برلین، پایتخت آلمان رفته بود، بعدازظهر جمعه با اولاف شولتز صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و کی‌یر استارمر نخست وزیر بریتانیا دیدار و گفت‌وگو کرد.

بنابر بیانیه کاخ سفید، رهبران این چهار کشور از جمله درباره رویدادهای خاورمیانه و به ویژه پیامدهای مرگ یحیی سنوار، ضرورت فوری بازگرداندن گروگان‌ها به خانواده‌هایشان، و پایان دادن به جنگ در غزه، و اطمینان از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان گفت‌وگو کردند.

بنابر این بیانیه، رهبران این چهار کشور همچنین با محکوم کردن حمله ایران به اسرائیل که تشدید تنش‌ها بود، خواستار پاسخگو کردن ایران و جلوگیری از تشدید درگیری‌ها شدند.

به نوشته کاخ سفید، رهبران آمریکا و سه کشور اروپایی همچنین با رایزنی درباره وضعیت لبنان، بر لزوم اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل تاکید کردند.

بخشی از گفت‌وگوهای رهبران این چهار کشور به موضوع اوکراین اختصاص داشت.

جو بایدن در پایان سفر یک روزه خود، شامگاه جمعه برلین را به مقصد واشینگتن ترک کرد.

۰۳:۰۴ ۲۸.۷.۱۴۰۳

دیدار وزیر خارجه ترکیه با رهبران گروه افراطی حماس

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، روز جمعه در استانبول با نمایندگان گروه افراطی حماس دیدار و گفت‌وگو کرد.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

بنابر بیانیه وزارت خارجه ترکیه، هاکان فیدان در این دیدار مرگ یحیی سنوار، رهبر گروه افراطی حماس، را تسلیت گفت.

به نوشته بیانیه وزارت خارجه ترکیه، او همچنین در این دیدار گفت که ترکیه از تمام ابزارهای دیپلماتیک برای بسیج جامعه بین‌المللی علیه فاجعه انسانی غزه استفاده خواهد کرد.

به نوشته وزارت خارجه ترکیه، در این دیدار محمد اسماعیل درویش، رئیس شورای گروه افراطی حماس، و اعضای دفتر سیاسی این گروه حضور داشتند.

۰۳:۲۱ ۲۸.۷.۱۴۰۳

واکنش عراقچی به بایدن درباره اطلاع او از جزییات حمله اسرائیل به ایران

ساعاتی پس از آنکه رئیس جمهور ایالات متحده در اظهاراتی کوتاه گفت که از چگونگی و زمان پاسخ اسرائیل به حملات موشکی ایران آگاه است، وزیر خارجه ایران تصریح کرد که او باید در قبال تلفات احتمالی چنین حمله‌ای پاسخگو باشد.

عباس عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که هر کسی که از «چگونگی و زمان» حمله اسرائیل به ایران اطلاع یا آگاهی داشته باشد «یا ابزار و پشتیبان چنین حماقتی را فراهم کند» باید «منطقا در قبال خسارات احتمالی پاسخگو باشد».

ایران شامگاه دهم مهرماه برای دومین بار طی شش ماه اخیر حدود ۲۰۰ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد و اسرائیل گفته است پاسخی قاطع به این حمله خواهد داد.

آقای بایدن روز جمعه در برلین در پاسخی کوتاه به پرسش خبرنگاران درباره حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به ایران گفت که از چگونگی و زمان این حمله آگاه است.

همچنین رهبران آمریکا و سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا روز جمعه با محکوم کردن حمله موشکی ایران به اسرائیل «که تشدید تنش‌ها بود»، خواستار پاسخگو کردن ایران و جلوگیری از تشدید درگیری‌ها شدند.

۰۶:۳۸ ۲۸.۷.۱۴۰۳

سنتکام از انهدام ۲۰ پهپاد و موشک حوثی‌ها در روزهای اخیر خبر داد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، اعلام کرد که طی یک هفته گذشته ۲۰ پهپاد و موشک کروز را در حوزه این فرماندهی منهدم کرده است.

سنتکام تصریح کرده است که این تسلیحات عرضه شده از سوی ایران که به صورت مکرر و چند روز در هفته توسط حوثی‌ها و دیگر شبه‌نظامیان همسو با ایران شلیک می‌شوند خطر چشمگیری برای نیروها و دارایی‌های آمریکا، متحدان و شرکایش و همچنین غیرنظامیان در منطقه و فراتر از آن است.

سنتکام در تشریح اقدامات خود طی یک هفته اخیر از جمله گفته است که نیروهایش شامگاه چهارشنبه با انجام حملات هوایی متعدد، انبارهای سلاح و تاسیسات حوثی‌ها در یمن را هدف قرار دادند.

حوثی‌های مورد یمن از آذرماه سال گذشته با ادعای حمایت از فلسطینیان غزه ده‌ها حمله علیه کشتی‌های عبوری از آب‌های منطقه انجام داده‌اند.

۰۸:۳۳ ۲۸.۷.۱۴۰۳

حمله به دفتر شبکه عربستانی ام‌بی‌سی در بغداد و غارت آن

در پی پخش گزارشی از شبکه عربستانی ام‌بی‌سی که فرماندهان گروه‌های مورد حمایت حکومت ایران را «تروریست» خواند، گروهی از طرفداران این گروه‌های شبه‌نظامی بامداد امروز شنبه ۲۸ مهرماه به دفتر این شبکه در بغداد یورش بردند و آن را غارت کردند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که پس از نیمه‌شب حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر به استودیوهای شبکهٔ عربستانی ام‌بی‌سی در بغداد حمله کردند.

یک منبع در وزارت کشور عراق به این خبرگزاری گفت: «آن‌ها تجهیزات الکترونیکی و رایانه‌ها را تخریب کردند و بخشی از ساختمان را به آتش کشیدند». او در ادامه افزود که آتش خاموش شد و جمعیت توسط پلیس متفرق شدند.

شبکه ام‌بی‌سی در برنامه‌ای که شب گذشته پخش شد، از کسانی مانند قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، اسماعیل هنیه، عماد مغنیه و فؤاد شکر به‌عنوان «تروریست» نام برده بود.

۰۸:۴۷ ۲۸.۷.۱۴۰۳

خامنه‌ای می‌گوید مرگ سنوار دردناک بود، ولی جبهه مقاومت توقف نخواهد داشت

رهبر جمهوری اسلامی، دو روز پس از اعلام خبر کشته شدن یحیی سنوار رهبر حماس در غزه، با انتشار بیانیه‌ای مرگ او را «دردناک» خواند و نوشت «جبهه مقاومت» با کشته شدن «سنوار هم توقفی نخواهد داشت».

علی خامنه‌ای در عین حال حمله گروه افراطی حماس در مهرماه پارسال به اسرائیل را که به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر اغلب غیرنظامی و شروع جنگ اسرائیل در نوار غزه و گسترش آن به جنوب لبنان علیه حزب‌الله انجامید، «ضربهٔ جبران‌ناپذیر هفتم اکتبر» به اسرائیل توصیف کرد که سنوار آن را «در تاریخ این منطقه به یادگار گذاشت».

هر دو گروه حماس و حزب‌الله لبنان که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند، بیش از یک سال است با اسرائیل درگیر جنگی موازی هستند که مرگ و ویرانی شدیدی برای غزه و جنوب لبنان به بار آورده و پای ایران را هم به تنش نظامی مستقیم با اسرائیل باز کرده است.

دیروز مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، نیز امروز با انتشار اطلاعیه‌ای مرگ یحیی سنوار را «دردناک و تأثربرانگیز» خواند و آن را نشانه «توقف‌ناپذیری جنایات» اسرائیل توصیف کرد.

پزشکیان در این اطلاعیه همچنین با اشاره به نقل‌قولی از اسماعیل هنیه، دیگر رهبر گروه افراطی حماس که در تهران کشته شد، نوشت که با کشته شدن این فرماندهان، «خللی در مقاومت امت اسلامی در برابر زور و اشغال ایجاد نخواهد شد».

در چندین هفته اخیر شمار بسیاری از سران و فرماندهان گروه حماس و حزب‌الله لبنان و برخی فرماندهان نیروی قدس سپاه در حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

حماس را آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی می‌دانند و حزب‌الله نیز از سوی آمریکا یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی شده و اتحادیه اروپا شاخهٔ نظامی‌اش را در فهرست تروریستی قرار داده است.

وزارت خارجه ایران نیز در پی تأیید خبر مرگ سنوار امروز بیانیه‌ای منتشر کرد و با محکوم کردن «ترور و کشتار رهبران و نخبگان فلسطینی»، افزود «مسئولیت تأمین‌کنندگان تسلیحات و حامیان مالی و سیاسی این رژیم به‌خصوص آمریکا به عنوان "همدست" و "شریک"» یادآور می‌شود.

وزارت خارجه نیز همچون دیگر نهادها و مقامات جمهوری اسلامی، ادعا کرده است که کشته شدن سران حماس و حزب‌الله خللی به «مسیر مقاومت» وارد نخواهد کرد.

۱۰:۴۷ ۲۸.۷.۱۴۰۳

پرتاب پهپاد به سمت خانهٔ نتانیاهو

خبرگزاری رویترز صبح امروز ۲۸ مهرماه از پرتاب یک پهپاد به سمت خانه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در شهر قیصریه در شمال اسرائیل خبر داد.

این خبرگزاری با اعلام این خبر به‌نقل از سخنگوی نتانیاهو اعلام کرد که «نخست‌وزیر در آن منطقه حضور نداشت و هیچ تلفاتی گزارش نشده است».

دفتر بنیامین نتانیاهو نیز تأیید کرد یک پهپاد به سمت محل اقامت نخست‌وزیر اسرائیل در محلهٔ قیصریه پرتاب شده اما در زمان حمله «نخست‌وزیر و همسرش در محل نبوده و آسیبی ندیده‌اند».

هنوز مشخص نیست ساختمانی که ارتش اعلام کرده پهپاد به آن اصابت کرده،‌ محل سکونت نتانیاهو بوده یا نه.

۱۳:۳۶ ۲۸.۷.۱۴۰۳

گمانه‌زنی‌ها از سرنوشت گروگان‌های اسرائیلی پس از مرگ سنوار

نمایشگری در تل‌آویو که مدت زمان ربوده‌شدن گروگان‌ها در حمله هفت اکتبر را نشان می‌دهد، ۲۴ مهرماه
نمایشگری در تل‌آویو که مدت زمان ربوده‌شدن گروگان‌ها در حمله هفت اکتبر را نشان می‌دهد، ۲۴ مهرماه

به‌دنبال مرگ یحیی سنوار، رهبر سیاسی گروه افراطی حماس که از او به عنوان «مانعی کلیدی» برای هرگونه توافق بر سر آزادی گروگان‌های اسرائیلی یاد می‌شد، امیدها برای آزادی گروگان‌ها افزایش یافته، اما برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که «خلأ رهبری» این گروه آیندهٔ مذاکرات مربوط به گروگان‌ها را «پیچیده‌تر» خواهد کرد.

از ۲۵۱ گروگانی که در جریان عملیات هفتم اکتبر سال گذشتهٔ میلادی، به نوار غزه انتقال داده شدند، ۹۷ نفر هنوز در آن‌جا نگهداری می‌شوند، از جمله اجساد ۳۴ نفر که ارتش اسرائیل کشته شدن آن‌ها را تأیید کرده است.

کریم مزران، کارشناس خاورمیانه در اندیشکده شورای آتلانتیک، می‌گوید: «سرنوشت گروگان‌ها ممکن است اکنون به این دلیل ساده مهروموم شده باشد که هیچ‌کس از آن‌ها برای آزادی باقی نمانده است.»

اندیشکدهٔ سوفان مستقر در نیویورک نیز اعلام کرده که ایالات متحده بر اساس اطلاعاتی که کسب کرده، بر این باور است که «موضع سینوار در هفته‌های اخیر سخت‌تر شده بود و مذاکره‌کنندگان آمریکایی را به این باور رسانده بود که حماس دیگر علاقه‌ای به دستیابی به آتش‌بس یا توافق برای آزادی گروگان‌ها ندارد».

این اندیشکده معتقد است که «هر گونه مذاکرات آتی می‌تواند به عنوان آزمونی برای ظرفیت عملیاتی حماس در دوران پس از جنگ باشد».

مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها توسط سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل و با کمک آمریکا، مصر و قطر انجام می‌شود.

در همین حال برخی صاحبنظران می‌گویند بخش دیگری از دشواری در مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها این است که حماس طی این جنگ یک‌ساله «دیگر آن سازمان فوق سلسله‌مراتبی نیست» که به غزه حمله کرد.

دیوید خلفا، محقق در اندیشکده بنیاد ژان ژورس، نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است امروز این گروه دیگر به‌صورت «بسیار غیرمتمرکز» و در «هسته‌های محلی» عمل می‌کند.

به‌گفتهٔ او، حماس «اکنون بیشتر یک گروه شبه‌نظامی با نیروهای محلی است» که با «خانواده‌هایی که ظاهراً گروگان‌ها را نگه می‌دارند» ارتباط دارد و «این یک مشکل واقعی برای اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها خواهد بود. چرا که به جای توافقی کلی در مورد گروگان‌ها، آنها احتمالاً به دنبال آزادی ذره ذره آنها خواهند بود».

کارشناسان معتقدند اگر این گروه، یک رهبر در تبعید را به عنوان رهبر جدید خود انتخاب کند، با خطر بیگانگی او و نیروهایش در سرزمین‌های فلسطینی روبه‌رو می‌شود، اما اگر حماس فردی مانند برادر سینوار، محمد را منصوب کند، نشان خواهد داد که علاقهٔ کمتری به راه‌حل سیاسی برای پایان جنگ دارد.

کارشناسانی هم به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند «حتی این نگرانی وجود دارد که گروگان‌ها اعدام شوند، شاید برای انتقام قتل سینوار یا به این دلیل که اعضای حماس احساس می‌کنند دیگر نمی‌توانند آن‌ها را در ازای دریافت پول بفروشند».

«رهاکردن گروگان‌ها» به حال خود از بیمِ عواقب احتمالی نگهداری آن‌ها، که البته ممکن است زمینهٔ فرار برخی را فراهم کند، از دیگر گمانه‌های مطرح‌شده از سوی خبرگزاری فرانسه بر اساس گزارش‌های برخی اندیشکده‌ها است.

۱۴:۲۷ ۲۸.۷.۱۴۰۳

کشته شدن کودکان و زنان دیگر در ادامه حملات اسرائیل در نوار غزه

مدرسه‌ای در یک اردوگاه پناهجویان آواره در شهر غزه، پس از حملات اسرائیل، ۲۸ مهرماه
مدرسه‌ای در یک اردوگاه پناهجویان آواره در شهر غزه، پس از حملات اسرائیل، ۲۸ مهرماه

مقامات بهداشتی نوار غزه و خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گویند طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۰ نفر دیگر از جمله چندین کودک بر اثر حملات اسرائیل به نقاط مختلف این باریکه کشته شدند.

وزارت بهداشت غزه که تحت نظارت گروه افراطی حماس فعالیت می‌کند، امروز شنبه ۲۸ مهر اعلام کرد حملات اسرائیل به طبقات بالای بیمارستان اندونزی در بیت لاهیه اصابت کرده و نیروهای اسرائیلی به سمت ساختمان بیمارستان و حیاط آن نیز تیراندازی کردند که باعث وحشت بیماران و کادر پزشکی شد.

اصابت موشک به طبقهٔ فوقانی بیمارستان العوده نیز موجب زخمی‌شدن هفت نفر از کادر درمان شده است.

بنا به اعلام بیمارستان «شهدای الاقصی» در مرکز غزه، دست‌کم ۱۳ نفر ازجمله دو کودک بر اثر اصابت موشک به دو خانه کشته شدند. خبرنگار آسوشیتدپرس نیز گفته که اجساد آن‌ها را مشاهد کرده است.

فارس ابوحمزه، رئیس خدمات اورژانس وزارت بهداشت غزه، نیز گفته که جمعه‌شب دست‌کم سه خانه در شمال غزه مورد حمله قرار گرفت و دست‌کم ۳۰ نفر کشته شدند که بیش از نیمی از آن‌ها زن و کودک بودند. بر اثر هدف قرار گرفتن خانه‌ها در جبالیا و یک مدرسه محل اقامات آوارگان در یک اردوگاه نیز ۸۰ تن زخمی شده‌اند.

حملات روز شنبه ۲۸ مهر اسرائیل به نوار غزه در حالی انجام می‌شود که درگیری این کشور با گروه حزب‌الله لبنان که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و حامی گروه افراطی حماس است، در هفته‌های اخیر تشدید شده است.

حزب‌الله روز جمعه اعلام کرد که قصد دارد مرحله جدیدی از جنگ را با شلیک موشک‌های هدایت‌شوندهٔ بیشتر و پرتاب پهپادهای انتحاری به اسرائیل آغاز کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، علاوه بر پهپاد پرتاب‌شدهٔ امروز به محل اقامت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که تلفاتی نداشته، ارتش اسرائیل اعلام کرد که صبح شنبه حدود ۵۵ پرتابه در دو رگبار جداگانه از لبنان به شمال اسرائیل شلیک شد.

آن‌طور که ارتش اسرائیل اعلام کرده، برخی از این موشک‌ها رهگیری شدند و هیچ گزارش فوری در مورد تلفات وجود ندارد.

۱۶:۵۱ ۲۸.۷.۱۴۰۳

ترکیه: نتانیاهو می‌خواهد ایران را وارد جنگ کند

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه روز شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک در استانبول با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود گفت که حملات اسرائیل در لبنان و غزه، اقداماتی که ایران انجام می‌دهد را «مشروع» جلوه می‌دهد.

او همچنین هشدار داد که نباید خطر گسترش جنگ به سراسر منطقه، نادیده گرفته شود.

وزیرخارجه ترکیه، افزود: «موضع تهاجمی اسرائیل، ایران را مجبور می‌کند گام‌های مشروعی بردارد».

او گفت: «بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دائماً جبهه‌های جدیدی در منطقه باز می‌کند و در تلاش است ایران را وارد این جنگ کند».

عباس عراقچی نیز که در نشست کشورهای قفقاز جنوبی در استانبول شرکت کرده بود، افزایش تنش‌ها در لبنان را «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد و گفت: احتمال وقوع جنگ در منطقه همیشه جدی است اما «هیچ‌کس به جز اسرائیل خواهان وقوع جنگ نیست».

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در عین حال گفت: «ما خواستار کاهش تنش‌ها هستیم اما برای هر سناریویی آماده‌ایم.»

ایران شامگاه دهم مهرماه برای دومین بار طی شش ماه اخیر حدود ۲۰۰ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد و اسرائیل گفته است پاسخی قاطع به این حمله خواهد داد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG