لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۲

بررسی روزنامه های صبح يکشنبه ايران


روزنامه اعتماد ملی، در شماره روز یکشنبه خود به بررسی موقعيت جناح های سياسی، با توجه به نتايج اعلام شده انتخابات پرداخته است.


اين روزنامه در گزارشی با عنوان « اصلاح طلبان قوی، مستقل ها پرنفوذ، اصولگرايان شکننده» آورده است: «نتايج انتخابات هشتمين دوره مجلس شورای اسلامی نشان مي دهد که مجلس هشتم، با حضور اقليت های قوی اصلاح طلب و چهره های مستقل پرنفوذ و اکثريت شکننده اصولگرايان، مجلس متکثری خواهد بود.»


روزنامه اعتماد ملی با تاکيد بر اينکه اصلاح طلبان در کمتر از نيمی از حوزه های انتخابيه امکان رقابت نداشتند، نوشته است: نزديک به ۴۰ کرسی مجلس هشتم در شهرستان ها از آن اصلاح طلبان و ۴۰ کرسی هم از آن مستقل ها شده است.


اين روزنامه در باره آنچه «شکننده بودن اکثريت اصولگرای مجلس هشتم» خوانده نوشته است: «وجود طيف های مختلف سياسی در درون اصولگرايان همچون طيف جبهه فراگير و جبهه متحد يا هواداران چهره های شاخص اصولگرا اکثريت مجلس هشتم را شکننده کرده است».


به نوشته اين روزنامه بيش از ۴۰ تن از کانديداهای راه يافته به مجلس نيز از«جبهه فراگير اصولگرايان» هستند که در عين حال منتقد دولت به شمار می روند و«مي توانند مانع اقدامات و برنامه های اصولگرايان متحد شوند».


نصيحت نمايندگان مجلس هشتم


روزنامه کيهان در تيتر اول خود از پيروزی جناح موسوم به اصولگرايان در انتخابات خبر داده است.


اين روزنامه در ستون کيهان و خوانندگان، خطاب به نمايندگان مجلس آينده نوشته است: «بهترين طريق تشکر از رهبر انقلاب و مردم اين است که اول منويات رهبر در زمينه قانونگذاری را رعايت کنند، دوم همراهی لازم را با دولت خدمتگزار داشته باشند و سوم هم اين که به مردم شريف ايران خدمت کنند.»


افراطيون نتوانسته اند آرای مردم را کسب کنند


روزنامه جمهوری اسلامی در ستون«جهت اطلاع» خود نوشته است: «اعلام نتايج انتخابات مجلس هشتم در بسياری از حوزه های انتخابيه کشور نشان داد افراطيون نتوانسته اند آرای مردم را کسب کنند و مردم به اعتدال گرايش نشان داده اند. در ميان اصولگرايان نيز رويکرد مردم به کسانی است که دارای مواضع و عملکرد معتدل هستند».


اين روزنامه در تحليلی از ترکيب گروه های سياسی با توجه به نتايج اعلام شده انتخابات نوشته است: «با وجود آنکه نتايج انتخابات در برخی از کلان شهرها هنوز به طور کامل قطعی نشده است، اما تا اين مرحله از شمارش آرا تنوع آرای مردم به خوبی محرز شده و از شکل گيری « مجلسی متکثر » حکايت می کند.»


روزنامه جمهوری اسلامی تاکيد کرده است: «بررسی ها و گزارشات واصله از حوزه های انتخابيه نشان می دهد تاکنون داوطلبان نمايندگی که حائز اکثريت شده اند دارای گرايش های مختلف بوده و هيچ جناحی اکثريت مطلق را به دست نياورده است.»


اين روزنامه که خود در شمار رسانه های جناح راست است نوشته که: «گروهايی هستند که خود را پيروز ميدان انتخابات دانسته و معتقدند درصد بالايی از کرسی های مجلس را به به خود اختصاص داده اند اما واقعيت ها و نتايج بدست آمده خلاف اين مدعاست.»


سايه تورم بر فراز ايران ۷۸


روزنامه اقتصادی سرمايه، در روزی که انتخابات بحث داغ روزنامه ها بود، در گزارشی با عنوان «سايه تورم بر فراز ايران ۸۷» از موج جديدی از تورم در کشور خبر داده است.


اين روزنامه نوشته است که کارشناسان دليل اصلی رشد تورم از ۱۰ درصد در سال ۸۴ به ۱۷.۸ درصد در بهمن ماه ۸۶ را افزايش حجم نقدينگی اعلام کرده اند که از رشد حجم بودجه عمومی و مخارج دولت حاصل شده و وابستگی شديد مخارج دولت به درآمد نفت را نشان می دهد.


سرمايه اما به نقل از کارشناسان اقتصادی آورده است که «بر اثر رشد تورم جهانی به خاطر افزايش قيمت نفت، هزينه تمام شده واردات برخی کالاها در يک سال اخير بين ۴۰ تا ۱۰۰ درصد رشد کرده است و همين امر باعث انتقال تورم جهانی به بازار ايران از اوايل تابستان خواهد شد.»


رنجنامه خانواده های دانشجويان زندانی


روزنامه کارگزاران از رنجنامه خانواده های مجيد توکلی، احمد قصابان و احسان منصوری، سه دانشجوی بازداشت شده به رییس قوه قضاییه خبر داده است.


به نوشته اين روزنامه، خانواده اين سه دانشجو که از ۱۱ ماه قبل در بازداشت به سر می برند ضمن تشريح رنج های خود و فرزندان زندانی شان در يک سال گذشته، خواستار آزادی فرزندان دانشجوی خود شده اند.


کارگزاران نوشته است: «اين سه خانواده که برای آزادی فرزندان شان وثيقههای ۸۰ ميليون تومانی توديع کرده اند در بيانيه خود از عدم همراهی دستگاه قضايی برای آزادی اين سه دانشجوی زندانی انتقاد کرده اند.»


زنگ خطر بهداشت مدارس در سال جديد


روزنامه همشهری، از هشدار در مورد افزايش مشکلات بهداشتی مدارس در سال آينده خبر داده است.


به نوشته اين روزنامه، مدير کل سلامت و پيشگيری از آسيب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در باره تشديد وضعيت نابسامان بهداشت مدارس گفته است: «با توجه به کمبود ۱۷ هزار مربی بهداشت و پايان قرار داد ۷ هزار مربی خريد خدمتی در اسفند ماه، پيش بينی مي شود وضعيت بهداشتی مدارس از فروردين ۸۷ بدتر شود.»


به گفته حسن ضياالدينی، هم اکنون ۸۰ درصد مدارس کشور مربی بهداشت ندارند و حدود دو سوم مربيان بهداشت مدارس نيز در آستانه بازنشستگی هستند.


همشهری همچنين به نقل از يک مربی بهداشت مدارس در تهران نوشته است: «وضعيت بهداشت برخی مدارس در پايتخت کشور ما بحرانی است، چه برسد به مدارس مناطق دورافتاده و محروم.»


اين روزنامه به نقل از يک کارشناس بهداشت مدارس آورده است: « حدود ۱۴ ميليون و ۸۰۰ هزار دانش آموز بـه دلیـل کامـل نشـدن مهارت هـا و شرایـط سنـی، آسیـب پذیـر در معرض ابتلا به انواع بيماری ها هستند.»


XS
SM
MD
LG