لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۲

دور تازه‌ای از اتهام‌ها علیه برنده ایرانی جایزه صلح حقوق بشر


در هفته‌های گذشته مقام‌های جمهوری اسلامی بار دیگر اتهام‌هایی را علیه شیرین عبادی، حقوقدان و فعال حقوق بشر و برنده ایرانی جایزه صلح نوبل مطرح کرده‌اند.

از جمله چندی پیش محمدکریم عابدی ، نایب رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی، گفته بود که وابستگی شیرین عبادی به صهیونیست‌ها، مستند شده است و ایشان که قبلاً ماما و وابسته به خاندان پهلوی بوده است، باید پس انقلاب محاکمه می‌شد.

اشاره نایب رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در مورد مستند شدن اتهامات وارده به خانم عبادی، به اظهارات حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان است در دادگاهی که قرار بود به شکایت شیرین عبادی از او رسیدگی کند.

دادگاهی که نسرین ستوده یکی از وکلای خانم عبادی در اعتراض به بی‌انضباطی دادگاه و قاضی در مهار متهم، آن را ترک کرد.

محمدکریم عابدی تا بدانجا پیش رفت که از مسئولان فوه قضائیه خواست تا از طریق پلیس بین‌الملل شیرین عبادی را بازگردانند تا در دادگاهی در ایران پاسخگو باشد.



خانم عبادی در مورد این قبیل اظهارات به رادیو فردا می‌گوید که «این شیوه رفتار نشانه صحت ادعایی است که ما داریم. یعنی رسانه ملی از بی‌طرفی خارج است، دادگاه قادر به اجرای عدالت نیست، حقوق بشر در ایران تبدیل به چیز مسخره‌ای شده است و به این دلیل است که نایب رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس، در جایی که من شاکی هستم، عنوان می‌کند که حالا که ثابت شده وی از صهیونیست‌هاست و قبلاً ماما بوده باید توسط اینترپل جلب شود».

خانم عبادی ادامه می‌دهد که «اینها هم نشانه صحت مطالبی است که ما بیان می‌کنیم و متأسفم که کار دادگاه و قوه قضائیه به جایی رسیده است که رئیس دادگاه جرئت نمی‌کند و به او او اجازه داده نمی‌شود که در مقابل یک متهم یعنی آقای شریعتمداری قانون را اجرا کند و از او بخواهد که به اتهامات پاسخ دهد».

شیرین عبادی به این اظهارات نایب رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس که گفته بود «خانم عبادی در سال‌های اخیر از دموکراسی و آزادی موجود در جمهوری اسلامی استفاده کرده و اقدامات ناشایستی را در مقابل نظام جمهوری اسلامی انجام داده» نیز واکنش نشان داد.

این برنده ایرانی جایزه صلح نوبل در این زمینه به رادیو فردا گفت که «منظور ایشان از اقدامات ناشایست گزارش‌هایی است که کاملاً مستند و بر اساس اظهارات مقام‌های جمهوری اسلامی تنظیم شده است. آنها معتقدند که هر کاری که می‌کنند دنیا نباید مطلع شود».

خانم عبادی همچنین درباره این بخش از اظهارات محمد کریم عابدی که وی را ماما و وابسته به خاندان پهلوی معرفی کرده و گفته بود که وی بایستی پس از انقلاب محاکمه می‌شد، نیز گفته است: «من در سن ۲۱ سالگی از دانشکده حقوق فارغ‌التحصیل شدم و بلافاصله قاضی شدم و نمی‌دانم اساساً این شغل را از کجا آورده‌اندو اساساً چنین شغلی چه ارتباطی دارد که کسی صهیونیست یا وابسته به خاندان پهلوی باشد یا نباشد».

این حقوقدان ایرانی ادامه می‌دهد: «من نه تنها هیچگونه وابستگی به خاندان پهلوی نداشتم بلکه جزو افرادی بودم که در رده انقلابیون به حساب می‌آمدم و بر همین اساس هم طبق پرونده‌های پرسنلی من در وزارت دادگستری که هم‌اکنون در اختیار آقایان است، حتی یک نوبت هم بر خلاف قانون با ترفیع من مخالفت شد».

خانم عبادی در این مورد که چرا از میان همه شغل‌ها مامایی را به وی منتسب می‌کنند می‌گوید: «در فرهنگ آقایانی که چنین حرف‌هایی می‌زنند، مامایی یعنی قابلگی یک شغل زنانه است. ایشان می‌دانند که من یک حقوقدان بودند با این انتساب هم می‌خواهند به شغل شریف مامایی توهین کنند و هم به من بگویند که تو در ردیف همان قابله‌ها هستی و بگویند ضعیفه تو چه کاره‌ای که راجع به سیاست و حقوق بشر کار می‌کنی. در حقیقت چون احترامی برای شغل مامایی قائل نیستند، بدین طریق قصد اهالنت غیرمستقیم نسبت به من را داشتند».

خانم عبادی در مورد واکنش خود به این موضوع هم می‌گوید که «طبیعی است که من همیشه حقیقت را خواهم گفت و گوینده این سخنان بایستی به یاد بیاورد که اگر ماماها و قابله‌ها در ایران نبودند، ایشان به دنیا نیامده بود که چنین سخنان نادرستی را آن هم در مقام معاونت کمیسیون حقوق بشر مجلس عنوان کنند».

خانم عبادی در پایان گفت که «از این گفته بوی حمله‌ای جدید به کانون مدافعان حقوق بشر و سایر مدافعان حقوق بشر در ایران به مشام می‌رسد. آنها با چنین حرف‌هایی می‌خواهند زمینه مناسبی فراهم کنند که چند نفر را به اتهام محاربه اعدام کنند. کسانی که ما بارها هم نسبت به جان آنها احساس خطر کرده‌ایم».
XS
SM
MD
LG