لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۰

هکرهای چینی به شمار بیشتری از شرکت‌های مخابراتی آمریکا «نفوذ کرده بودند»


روزنامه وال‌استریت جورنال می‌گوید «هکرهای چینی» شمار بیشتری از شرکت‌های مخابراتی آمریکا را نسبت به آنچه پیش‌تر اعلام شد، هدف قرار داده‌ بودند.

سه شرکت «چارتر کمیونیکیشنز»، «کانسولیدیتد کامیونیکیشنز» و «ویند استریم» از جمله این شرکت‌ها هستند.

این گزارش که روز یکشنبه ۱۶ دی‌‌ماه منتشر شده است، همچنین نشان می‌دهد که هکرها به دستگاه‌های شبکه شرکت امینیت سایبری «فورتی‌نت» و روترهای بزرگ شبکه‌ای شرکت فناوری «سیسکو سیستمز» نیز نفوذ کردند.

وال‌استریت جورنال مدعی شده که هکرها علاوه بر نفوذ عمیق به شبکه‌های شرکت‌های «ای‌تی‌اندتی» و «وِرایزِن»، به شبکه‌های شرکت‌های «لومن تنکنولوژیز» و «تی-موبایل» نیز دسترسی پیدا کرده‌ بودند.

چین هرگونه دخالت در این حملات را تکذیب و ایالات متحده را به نشر اطلاعات نادرست متهم کرده است.

نگرانی‌ها در مورد گستردگی هک‌ و سرقت اطلاعات از شبکه‌های مخابراتی آمریکا افزایش یافته و این سوال مطرح است که شرکت‌ها و دولت چه زمانی می‌توانند در مورد ابعاد آن به مردم اطمینان خاطر بدهند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، پاییز ۲۰۲۳ در یک نشست محرمانه در کاخ سفید به مدیران اجرایی حوزه مخابرات و فناوری اعلام کرد که هکرهای چینی توانایی خاموش کردن ده‌ها بندر، شبکه برق و زیرساخت‌های دیگر آمریکا را دارند.

عملیات جاسوسی سایبری چین موسوم به «طوفان نمک» که به شبکه‌های شرکت مخابرات آمریکا «ای‌تی‌اندتی» و «وِرایزِن» نفوذ کرده بود، اکنون تحت کنترل است و این شرکت‌ها اعلام کرده‌اند که با همکاری مقامات دولتی و امنیتی، امنیت شبکه‌های خود را تضمین کرده‌اند.

بر اساس اعلام «ورایزن» تنها شمار اندکی از مشتریان برجسته دولتی و سیاسی توسط هکرها هدف قرار گرفته‌اند که به این افراد اطلاع داده شده است.

مدیر ارشد حقوقی این شرکت به وال‌استریت جورنال گفته‌ است که در حال حاضر عملیات نفوذ مهار شده و همه چیز تحت کنترل است.

شرکت صنایع برق و الکترونیک «لومن» نیز اعلام کرد که دیگر نشانه‌ای از حضور هکرها در شبکه خود نمی‌بیند و هیچ‌گونه اطلاعات مشتریان به سرقت نرفته است.

شرکت مخابراتی «تی-موبایل» نیز گفته که تلاش‌های اخیر برای نفوذ به سیستم‌های خود را متوقف کرده و اطلاعات حساس مشتریان در امان مانده است. اما شرکت فناوری سیسکو و شرکت امنیت شبکه فورتی‌نت از ابراز نظر درباره این حملات سایبری خودداری کرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است اهداف قبلی «طوفان نمک» شامل مقاماتی بوده‌ که با کمپین‌های انتخاباتی کامالا هریس، معاون جو بایدن، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، در ارتباط بوده‌اند.

هفته گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا به کنگره اطلاع داد که یک هکر تحت حمایت دولت چین با نفوذ به سیستم رایانه‌ای این وزارتخانه به برخی اسناد غیرمحرمانه دست یافته است.

خزانه‌داری آمریکا بدون ارائه جزئیات بیشتر گزارش داد که در حال همکاری با اف‌بی‌آی و نهادهای اطلاعاتی این کشور است و نتایج را در گزارش بعدی به اطلاع کنگره خواهد رساند.

در سال‌های اخیر ایالات متحده و چندین کشور دیگر هشدار داده‌اند که هکرهای مورد حمایت دولت چین اقدام به فعالیت‌های مخرب برای نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای دولت‌ها، ارتش‌ها و صنایع می‌کنند چین اما هربار با رد این اتهام‌ها خود را مخالف حملات سایبری نشان می‌دهد.

XS
SM
MD
LG