دهها نفر در غرب ایران در پی مسمومیت ناشی از استنشاق گازهای سمی در بیمارستانها بستری شدهاند.
نشت گاز مونوکسید کربن در چند رویداد جداگانه در شهرهایی در استان آذربایجان غربی مصدومان را راهی بیمارستان کرد.
به گفته فرزین رضازاده، رئیس اورژانس آذربایجان غربی، ۵۵ نفر یکشنبه شب در تالاری در اورمیه در جاده سرو در پی انتشار گاز مونوکسید کربن مسموم و راهی بیمارستان شدند.
همچنین حمید محبوبی، مدیرعامل هلال احمر آذربایجان غربی گفت در روز یکشنبه در جریان نشت گاز در پارکینگ گمرک مرز سرو در شهر ارومیه ۳ نفر و در رویداد مشابه در مسجد روستای نلیوان در شهر اشنویه ده نفر از زنان که با گاز مسموم شده بودند، به بیمارستانها منتقل شدند.
رئیس اورژانس استان گفته است مصدومان منتقلشده از تالار شهر ارومیه در پی اقدامات لازم «با بهبودی کامل» از بیمارستان مرخص شده و از میان زنان بستری شده از روستای نلیوان یک تن در بیمارستان تحت درمان مانده و بقیه به خانه خود بازگشتهاند.
در پی کمبود و قطعی جریان گاز در دوره اخیر استفاده از بخاری در خانهها و مراکز عمومی در ایران افزایش یافته و موارد متعددی از مسمومیت ناشی از گاز مونوکسید کربن گزارش شده است.
سخنگوی اورژانس تهران جمعه شب از مسمومیت ۱۵ نفر در یک تالار در محله مسعودیه خبر داد و افزود مصدومین در بیمارستانهای بهارلو و فیروزآبادی بستری شدند.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از مراجعه ۲۶ فرد مسموم شده با گاز به بیمارستان این دانشگاه خبر داد.
مواردی از مسمومیتهای ناشی از گاز پراکنده شده از بخاریها در روزهای اخیر در جریان برگزاری آیینها و گردهماییهایی به مناسبتهای مذهبی در محلهها رخ داده است.
با این حال در شهرستان پلدشت در آذربایجان غربی نیز شنبه شب ۵ نفر از اعضای یک خانواده بر اثر گازگرفتگی در بیمارستان بستری شدند.
یک کانال تلگرامی دانشجویان دانشگاه تهران نیز روز جمعه از مسموم شدن ۱۰ دانشجو در خوابگاه نوفلاح و کوی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران خبر داده و نوشته بود به دنبال «اعتراضات گسترده دانشجویان، افراد مسموم شده با تأخیر بسیار» به بیمارستان منتقل شدند.
به گزارش سازمان پزشکی قانونی ایران، تهران رکورددار بیشترین فوتیهای ناشی از مسمومیت با گاز سمی مونوکسید کربن است.
آخرین آمار رسمی مربوط به تلفات ناشی از این نوع مسمومیت مربوط به سالهای پیش از ۱۴۰۲ است که دستکم ۹۱۳ نفر سالانه جان دادند. براساس یک گزارش سازمان پزشکی، این رقم در سال ۱۴۰۲ تا ۲۲ درصد نیز افزایش یافت.
بیشتر مرگومیرهای ناشی از گاز سمی به دلیل استفاده از بخاریهای غیراستاندارد و آبگرمکن در خانهها و اماکن است و گواه آن افزایش چشمگیر تلفات در نیمه سرد سال است.
در حالی که ایران دارای منابع سرشار گاز است، این کشور امسال با بحران وخیم انرژی، به ویژه در زمینه کمبود گاز روبهروست و قطعی گاز و برق در ساعات طولانی از شبانهروز برای خانهها، اماکن مختلف و بخشهای تجاری موجب ناخشنودی عمیق مردم شده است.
به نوشته برخی رسانههای ایران، دولت با کاهش جریان گاز خانهها و اماکن دیگر ظاهراً قصد دارد تا حدی کمبود گاز صنایع پتروشیمی را جبران کند.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت ایران، به تازگی گفت برای حل مشکل گاز کشور سرمایهگذاری ۴۵ میلیارد دلاری یک ضرورت است.