لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۲

اتهام «اعمال نفوذ و تقلب» به کره جنوبی در بازی‌های آسیایی


دستکاری در سیستم تهویه سالن بدمینتون، اعمال نفوذ در مسابقات بوکس و قانون‌شکنی در کشتی آزاد و فرنگی، از جمله اتهاماتی هستند که کشورهای ژاپن، چین، هندوستان، مفولستان و ایران به میزبان بازی‌های آسیایی وارد کرده‌اند.

هفدهمین دوره بازی‌های آسیایی در حالی به مراسم اختتامیه نزدیک می‌شود که چین با عبور از مرز سیصد مدال، مقتدرانه صدر جدول رده‌بندی مدال‌ها قرار دارد.

کره جنوبی میزبان مسابقات در رده دوم است اما نحوه قضاوت برخی رشته‌های ورزشی که منجر به قهرمانی کره‌ای‌ها شده، اعتراض کشورهای مختلف را در پی داشته.

اعتراض چین و ژاپن به تقلب میزبان در مسابقات بدمینتون، اعتراض مغولستان به بازنده شدن نماینده این کشور در مسابقات بوکس و اعتراض ایران به مسابقات کشتی آزاد و فرنگی از جمله حاشیه‌های روزهای اخیر بود.

مغول‌ها شکست میانبایار در برابر سونگ میونگ را به اعمال نفوذ داوران نسبت داده‌اند و شهروندان ورزش دوست این کشور، ویدئوی این مسابقه را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند.

واکنش شدید رسانه‌های خبری در هندوستان و کاربران شبکه‌های مجازی به اعلام رای داوران در بوکس زنان نیز بازتاب چشمگیری در رسانه‌های ورزشی داشت. خانم ساریتا دیوی که به برنده شدن رقیب کره‌ای اعتراض داشت، وقتی روی سکو رفت فقط اشک می‌ریخت. او حتی حاضر نشد مدالش را به گردنش بیاویزند و پس از گرفتن مدال، آن را دور گردن حریف کره‌ای انداخت.

در بدمینتون که رقابت‌های تیمی را کره جنوبی توانست از چین ببرد، یونگ بو سرمربی چین به خبرنگاران گفته که میزبان مسابقات، سیستم باد تهویه سالن را به نفع خودش دستکاری کرده. او می‌گوید فشار هوا، وقتی تیمش روبروی باد بود شدت داشت اما مواقعی که زمین عوض می‌شد و تیم حریف روبروی باد قرار می‌گرفت، دستگاه تهویه هوا را خاموش می‌کردند.

سرمربی چین درباره تاثیر این اقدام می‌گوید حتی چن لانگ نفر دوم جهان در برابر رقیب کره‌ای نتوانست بیش از پنج امتیاز کسب کند. زیرا فشار هوا از روبرو بسیار قوی بود. در ست دوم همین مسابقه، تهویه از کار افتاد اما موضوع این است که زمین هم عوض شده و این بار ورزشکار ما پشت به دستگاه تهویه بود!

کیتا ماسودا سرمربی ژاپن نیز که تیمش در برابر کره جنوبی باخت، با تایید اظهارات سرمربی چین گفته اعضای تیم او بسته به قرار گرفتن‌شان در دو سمت زمین، با دو فشار هوای متفاوت در ورزشگاه مواجه بوده‌اند.

در این بین، ایران نیز نسبت به قضاوت مسابقات کشتی آزاد و فرنگی معترض است. رئیس کمیته ملی المپیک ایران گفته: «پرونده حق‌کشی محرز سعید عبدولی در دادگاه حکمیت ورزش (CAS) مورد بررسی قرار می‌گیرد.»

کیومرث هاشمی با تاکید بر اینکه ایران به شورای المپیک آسیا و فدراسیون جهانی نیز اعتراض کرده، گفت: امروز توانستیم پرونده این حق خوری مسلم را به شورای حکمیت ورزش ارجاع دهیم. تا حق از دست رفته را بازنگردانیم و تا زمانی که مسببان این حق‌خوری مسلم محروم و تنبیه نشوند، دست از پیگیری برنمی‌داریم.

رسول خادم رییس فدراسیون کشتی هم با تاکید بر ناعادلانه بودن قضاوت مسابقه عزت‌الله اکبری گفت حق کشی عبدولی به نظر من بی‌سابقه بود. ما به لالوویچ و شورای المپیک آسیا رسماً اعتراض کردیم. متاسفانه فضای داوری و مدیریتی مسابقات کاملاً علیه ما بود. اگر چه نتیجه‌ تغییری نمی‌کند اما این حق خوری تاریخی بود و بی سابقه. قطعاً این اعتراض‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

خود عبدولی درباره اعتراضش به داوران ایرانی حاضر در مسابقات، در جمع خبرنگاران گفت: این همه جان می‌کنیم اما هیچ دفاعی از ما نمی‌کنند که مبادا درجه‌شان پایین بیاید یا به مسابقه‌های بعدی دعوت نشوند. پس از المپیک همه می‌گفتند حق عبدولی خورده شده اما صائب که همشهری من هم هست، گفت اتفاقی نیفتاده و حقم خورده نشده.

قهرمان سال ۲۰۱۱ جهان تاکید کرد: «کجای دنیا دیده‌اید که ۲۴ امتیاز بگیرند و ضربه کنند اما نتیجه را برگردانند. نمی‌دانم چه گناهی کرده‌ام و یا مال کدام یتیم را خورده‌ام که این طوری تاوان پس می‌دهم. آن اتفاق‌ها در المپیک افتاد و حالا هم بازی‌های آسیایی.»

در روزهای اخیر، صفحات مجازی فراوانی در فیسبوک تشکیل شده که به اطلاع رسانی درباره نکات مبهم در امر برگزاری و قضاوت رشته‌های مختلف ورزشی در بازی‌های آسیایی اینچئون اختصاص دارد.

XS
SM
MD
LG