لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۴۰

روی خوش کاخ سفید به مقابله با گرمایش زمین


دومين و آخرین روز از کنفرانس گرمايش زمين با حضورسران برخی کشورهای جهان به ميزبانی آمريکا در واشنگتن و با سخنان جرج بوش آغاز شد؛ اجلاسی که از سوی فعالان محيط زيست دور زدن تلاش های سازمان ملل خوانده شد.


به گزارش خبرگزاری رويترز، جرج بوش، رييس جمهورآمريکا، اين کنفرانس را مقدمه ای برای اجلاس مقامات سياسی کشورهای جهان در ماه دسامبر در بالی اندونزی توصیف کرده است.



در اجلاس بالی قرار است سران کشورهای جهان به توافق تازه ای برای کنترل گازهای گلخانه ای دست يابند که شايد جايگزينی برای پيمان کيوتو شود؛ پيمانی که هدف آن محدود کردن انتشار گازهای گلخانه ای توسط کشورهای صنعتی است .


فعالان محيط زيست می گويد کنفرانس اخيردر واشنگتن هيچ گونه نتيجه مشخصی نداشته است و تنها تلاشی برای دور زدن سازمان ملل متحد بوده. این اتهام از سوی کاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريکا رد شده است .

اما فعالان محيط زيست می گويد کنفرانس اخيردر واشنگتن هيچ گونه نتيجه مشخصی نداشته است و تنها تلاشی برای دور زدن سازمان ملل متحد بوده. این اتهام از سوی کاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريکا رد شده است


.

اما وزير محيط زيست آلمان در گفت و گو با خبرگزاری رويترز با خوشبينی بيشتری ازميزبانی آمريکا برای برگزايری اين اجلاس سخن گفته است.


به گفته وی «سخنرانی بوش اين واقعيت را نشان داد که کاخ سفيد ديگر نسبت به جدی بودن خطرات گرمايش زمين بدبين و شکاک نيست. »


دانا پرينو، سخنگوی کاخ سفيد گفته است که جرج بوش قرار است پيشنهاد حذف تعرفه ها در کشورهای بسيار فقير را مطرح کند، چرا که به عقيده کاخ سفيد اين مسئله می تواند در کم شدن آلودگی منابع انرژی تاثيرگزار باشد .



خانم پرينو گفته است که محتوای سخنرانی جرج بوش، از جمله درباره نياز به تکنولوژی تازه برای مبارزه با گرمايش زمين است .



به عقيده صاحب نظران اروپايی، تکنولوزی مسئله تعيين کننده ای است اما نمی تواند جايگزين مناسبی برای هدف کم کردن انتشار گازهای گلخانه ای باشد .



جرج بوش رييس جمهوری آمريکا سال های طولانی با پيوستن به پيمان کيوتو مخالفت می کرد و کاخ سفيد اعتقاد داشت که تعهدات کيوتو به اقتصاد آمريکا لطمه می زند .



در اجلاس واشنگتن نظير اجلاس سازمان ملل، کشورهای فرانسه، آلمان، ايتاليا، بريتانيا، ژاپن، کانادا، هند، برزيل، کره جنوبی، مکزيک، روسيه، استراليا، اندونزی و آفريقای جنوبی حضور داشتند .



اجلاس آينده سران کشورهای جهان درباره موضوع گرمايش زمين، ماه دسامبر در بالی اندونزی برگزار خواهد شد .



بان گی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد پيشترگفت که فقط از کشورهای غربی نبايد خواست که مصرف سوخت های فسيلی را کاهش دهند بلکه کشورهای آسيايی که اقتصادی در حال رشد دارند نيز بايد احساس مسئوليت کنند .

بسياری اميدوار هستند که در اين اجلاس کشورهای جهان در مورد مبارزه با گرمايش زمين به تفاهم رسيده و به طور جدی وارد عمل شوند.



بان گی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد پيشترگفت که فقط از کشورهای غربی نبايد خواست که مصرف سوخت های فسيلی را کاهش دهند بلکه کشورهای آسيايی که اقتصادی در حال رشد دارند نيز بايد احساس مسئوليت کنند .



سازمان ملل سعی می کند که هم کشورهای غربی پيشرفته مانند آمريکا و هم کشورهايی با رشد اقتصاد سريع مانند چين را تشويق کند که به موافقتنامه جديدی برای کنترل گازهای گلخانه ای پس از سال ۲۰۱۲ بپيوندند .


بان گی مون از ماه ژانويه ۲۰۰۷ که دبير کل سازمان ملل شده کاهش گرمايش زمين را در از اولويت های خود قرار داده است .


سازمان ملل گزارش داده که در قرن گذشته، کره زمين ۰.۷۴ درجه سانتی گراد گرم شده و اين احتمال وجود دارد که در قرن بيست و يکم، هوای کره زمين سه درجه سانتی گراد گرمتر شود.


XS
SM
MD
LG