لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۶

رویدادهای مرتبط با انتخابات ایران تا روز رای‌گیری

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، روز جمعه ۲۹ اردیبهشت، همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار می‌شود. پوشش لحظه به لحظه خبرهای مرتبط با این رویداد را با رادیو فردا دنبال کنید.

۱۵:۴۷ ۲۲.۲.۱۳۹۶

از آقای جهانگیری پرسیده شد چه برنامه‌ای برای برخورد با قاچاق کالا و پیاده کردن اقتصاد مقاومتی دارد.

محور سخنان اولیه آقای جهانگیری بر این اساس است:

  • راه‌اندازی تولید داخلی و مبارزه با آسیب‌هایی چون قاچاق کالا
  • میزان قاچاق کالا در دولت گذشته ۲۵ میلیارد دلار بود که به ۱۲ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.
  • در برنامه دقیقی که برای آینده در نظر داریم با ۱۰ کالای اصلی موضوع قاچاق برخورد می‌کنیم.
  • انتقاد از برخورد شعاری با قاچاق و در نتیجه افزایش فساد اقتصادی
۱۵:۴۴ ۲۲.۲.۱۳۹۶

در آخرین مناظره انتخاباتی نامزدها که با محوریت مباحث اقتصادی در حال برگزاری، پیش از دیگر نامزدها اسحاق جهانگیری به جایگاه دعوت شد.

۱۳:۵۱ ۲۲.۲.۱۳۹۶

محسن قدیری ابیانه عضو ارشد ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی، که سفیر سابق ایران در مکزیک در دوران محمود احمدی‌نژاد بود، روز ۲۱ اردیبهشت ماه در جلسه مناظره دانشجویی با صادق زیبا کلام درباره انتخابات ریاست جمهوری، در شهرستان گرگان با یکی از حاضران جلسه درگیر و به وی حمله کرد.

شبکه های اجتماعی وابسته به حسن روحانی و جریان های اصلاح طلب فرد مذکور را یک دانشجوی منتقد و حامی روحانی معرفی کرده اند.

این در حالی است که وب سایت قدیری ابیانه در گزارشی از «شبکه اطلاع رسانی راه دانا» فرد مذکور را مسئول حراست دانشگاه معرفی کرده است. طبق این نوشته، دلیل درگیری عدم نصب تصویر ابراهیم رئیسی درمیان تصاویر کسانی چون حسن روحانی و محمد خاتمی در دکور محل برگزاری جلسه بوده است.

بر پایه گزارش‌ها، پس از این درگیری، جلسه محلی برای شعارهای دو دسته مخالف شد. یکی از شعارها «آزادی اندیشه» بود.

جنجال در مناظره میان محسن قدیری ابیانه و صادق زیبا کلام
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

۱۳:۱۰ ۲۲.۲.۱۳۹۶

حسن روحانی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، شامگاه پنج‌شنبه، ۲۱ اردیبهشت، برنامه مدون خود برای دولت دوازدهم را منتشر کرد. او در مقدمه این برنامه چنین نظر می‌دهد که تلاش‌ها برای حذف «جریان ملی- مذهبی» و اصلاح‌طلبان در کشور به نتیجه نرسیده است.

آقای روحانی در برنامه و خط‌مشی مدون خود که با عنوان «دوباره ایران» منتشر شد همچنین اشاره می‌کند که محمد مصدق «مورد احترام» و محمد خاتمی «تاثیرگذار» است.

دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ هنوز برنامه‌ای مدون ارائه نکرده‌اند.

حسن روحانی در مقدمه این برنامه اعلام کرد که «کوشش برای حذف جریان موسوم به ملی- مذهبی به سرانجام نرسید و محمد مصدق هنوز شخصیت مورد احترام آحاد جامعه است».

به گفته آقای روحانی، اصولگرایان سعی کردند اصلاح‌طلبان را از صحنه سیاست ایران حذف کنند، ولی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم «قاطعانه در تهران پیروز شدند و رئیس دولت اصلاحات می‌تواند با یک کلام بر انتخابات اثرگذار باشد».

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین «پاسخگو نبودن» و مالیات ندادن برخی از بنیادهای اقتصادی، شرکت‌های متعلق به نهادهای مذهبی و دستگاه‌هایی متعلق به نهادهای عمومی غیردولتی را از جمله «معضلات» کشور دانست.

اشاره آقای روحانی می‌تواند به پرداخت نکردن مالیات توسط نهادهایی چون آستان قدس رضوی و قرارگاه خاتم الانبیای سپاه پاسداران باشد که با نامزدی ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، به موضوع داغ بحث‌های اخیر بدل شده است.

آقای روحانی در بخش اقتصادی برنامه خود به عملکرد دولت یازدهم اشاره و بر ادامه برنامه های خود در صورت پیروزی دوباره تاکید کرده است.

وی در این برنامه از اصلاح نظام بانکی، توسعه بازار سرمایه، افزایش اشتغال با بهبود کیفیت زندگی، اصلاح محیط کسب و کار، توسعه بخش خصوصی، و سیاست‌های کاهش فقر (عدالت درآمدی) سخن گفته است.

مقام‌های دولت حسن روحانی با استناد به مواردی چون رشد اقتصادی ۱۱ درصدی و یک‌رقمی شدن تورم از بهتر شدن شرایط اقتصادی مردم در مقایسه با دوره آغازین این دولت خبر می‌دهند، گرچه برخی از تحلیلگران و رسانه‌ها اعلام می‌کنند که رشد اقتصادی هنوز تأثیر محسوسی در وضعیت زندگی مردم ایران و اشتغال نداشته است.

در این زمینه فریدون خاوند، تحلیلگر اقتصادی، در اسفند گذشته، در تحلیلی در رادیوفردا نوشت که یکی از مهم‌ترین دلایل وخامت بیشتر بازار کار به رغم افزایش نرخ رشد، نفتی بودن رشد است و در واقع به راه افتادن صنعت نفت و افزایش تولید و صادرات این کالا به خودی خود اشتغال‌زا نیست.

۱۰:۳۷ ۲۲.۲.۱۳۹۶

مجید محمدی، جامعه شناس مقیم آمریکا،در مورد دلایل نگرانی آیت الله خامنه ای در مورد انتخابات با رادیو فردا به گفتگو نشسته است: «رهبر جمهوری اسلامی گفته بود این انتخابات نباید دو قطبی شود...ما از حیث جهتگیری ها و نگرش ها می بینیم انتخابات به طرف دوقطبی شدن پیش می رود. دو نگرش در مورد ایران در این مناظره به چشم می خورد.

نگرانی دیگر علی خامنه ای برمی گردد به خط قرمزها. مثلا در مورد سپاه، معدن یورت که بخش مهمش در دست بسیج و اعدام ها که آقای روحانی در موردش صحبت کرده است.»

نگرانی های خامنه ای در مورد انتخابات؛دیدگاه مجید محمدی
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:56 0:00
لینک مستقیم

۰۹:۲۱ ۲۲.۲.۱۳۹۶

معاون امنیتی وزارت کشور ایران می‌گوید «بیش از ۲۶۰ هزار نفر» تامین امنیت انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو را بر عهده خواهند داشت و «نیروهای کمکی» لازم نیز از طریق سپاه پاسداران ایران تامین شده‌است.

۰۷:۵۱ ۲۲.۲.۱۳۹۶

فرداکاتور--نگاه اسد بیناخواهی به مناظره؛ وقتی کاندیداها اپوزیسیون می شوند

۲۳:۲۵ ۲۱.۲.۱۳۹۶

دیدبان حقوق بشر روز پنج شنبه با انتشار بیانیه ای، از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خواست از حقوق زندانیانی که در اعتصاب غذا هستند، دفاع کنند.

در این بیانیه با اشاره به آتنا دائمی ۲۸ ساله، فعال حوزه کودکان، که به هفت سال زندان محکوم شده، ‌آمده است ماموران قضایی در سال گذشته هنگام بازداشت او، خانواده اش را آزار داده و دو خواهرش را به اتهام توهین و ممانعت از ماموران به سه ماه زندان تعلیقی محکوم کرده اند.

۲۲:۰۳ ۲۱.۲.۱۳۹۶

حسن روحانی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در تلویزیون، با رونمایی از برنامه‌اش برای دولت دوازدهم، از رقبایش در انتخابات ریاست‌جمهوری خواست که برنامه‌های خود برای اداره دولت آینده را منتشر کنند تا مردم بر مبنای آن برنامه ها تصمیم گیری کنند.

۲۰:۱۵ ۲۱.۲.۱۳۹۶

خانواده آیت‌الله حسینعلی منتظری و جمعی از نمایندگان ادوار مجلس با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای، مردم را به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها دعوت کرده و از کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۹ اردیبهشت حمایت کردند.

خانواده آیت‌الله حسینعلی منتظری، در بیانیه‌ای، انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت را «بسیار سرنوشت ساز خواندند» و با اشاره به «کاستی‌هی موجود»، اعلام کردند به دلیل اینکه «این انتخابات را یک انتخاب ساده بین دو فرد» نمی‌دانند، از کاندیداتوی حسن روحانی حمایت می‌کنند.

در بخشی از بیانیه نمایندگان ادوار نیز آمده است: « هنوز اعمال سیاست های نابخردانه، ماجراجویانه و قیم مابانه در سالهای حاکمیت یکدست اقتدارگرایان، آنهم در دوران افزایش بی سابقه در آمدهای نفتی، در عرصه داخلی و خارجی از یادها نرفته است.»

این بیانیه به امضای فاطمه حقیقت جو، احمد سلامتیان، علی اکبر موسوی( خوئینی)، علی مزروعی و حسن یوسفی اشکوری رسیده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG