غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، روز سه شنبه از «بازداشت برخی افراد» به گفته وی به علت «سرقت برخی اسناد» سازمانی با درخواست «یکی از ستادهای انتخاباتی» خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای اژهای بدون اعلام اینکه کدام ستاد انتخاباتی این درخواست را داشته، افزود که این اتفاق در «دو مورد» رخ داده است.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین از بازداشت بیش از ۶۰ نفر از مدیران دولتی و اجرایی در ارتباط با تخلفات انتخاباتی خبر داد.
محسنی اژه ای در این ارتباط هشدار داد : «مدیران اجرایی و دولتی و مراقب باشند بیش از حد متعارف حرکتی نداشته باشند.»
اظهارات سخنگوی قوه قضائیه واکنشی است به انتقادات شدید حسن روحانی، رئیس جمهور و اسحاق جهانگیری، معاون اول او به قوه قضائیه.
حسن روحانی و اسحاق جهانگیری در مناظرههای انتخاباتی، سخنگوی قوه قضائیه را به طور تلویحی به تخریب خود متهم کرده اند.
میزگردی داریم با موضوع انتخابات ریاستجمهوری، انصراف قالیباف و جهانگیری و فضای دو قطبی انتخابات. مهمانان: مهدی عربشاهی، فعال سیاسی و عضو پیشین تشکیلات دفتر تحکیم وحدت و مجتبی واحدی، تحلیلگر و فعال سیاسی در آمریکا.
میزگردی داریم برای بررسی آنچه در روزهای باقیمانده تا انتخابات ریاستجمهوری در پیش رو. مهمانان: جواد خادم، وزیر مسکن و شهرسازی دولت بختیار و از بنیانگذاران اتحاد برای دموکراسی در ایران مقیم لندن، علی افشاری تحلیلگر سیاسی.
میرحسین موسوی و زهرا رهنورد به «زندانبانان» خود اعلام کردهاند که خواهان شرکت در هر دو انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر در روز ۲۹ اردیبهشت هستند. آنها گفتهاند که به حسن روحانی رای میدهند.
سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، روز سهشنبه ۲۶ اردیبهشت نوشت: «میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در ابتدای ملاقات این هفته با خانواده، از زندانبانان خواستند تا برای شرکت در هر دو انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر صندوق سیار به محل زندان اختر برده شود».
میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ همراه با زهرا رهنورد از بهمن سال ۱۳۸۹ بدون محاکمه در حبس خانگی به سر میبرند.
کلمه میگوید، میرحسین موسوی در ملاقات با خانواده خود «ضمن تحلیل شرایط جاری و جریانات سیاسی کشور» گفته است: «تبلیغات صداوسیما مسجل کرد که باید به آقای روحانی رای داد. در شرایط حساس مردم هم رهبرانند و هم رسانه و صدای آنان قویتر از صداوسیماست».
عباس امیرانتظام، داوود هرمیداس باوند، علی رشیدی و حسین شاهحسینی از جبهه ملی در بیانیه ای، از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو حمایت کردند.
موضوع دخالت احتمالی نهادهای انتصابی در انتخابات همواره از سوی برخی جریانهای سیاسی داخل و خارج از کشور مطرح بوده است. سپاه، رهبر جمهوری اسلامی ، شورای نگهبان و قوه قضاییه از جمله نهادهای انتصابی هستند که به گفته تحلیلگران، دستکم در ۲ دهه گذشته بر روند انتخابات و نتایج آن تاثیر گذاشتند.
نگاه به وعده های اقتصادی کاندیداها؛کامران دادخواه (استاد اقتصاد بوستون) و هادی کحال زاده (کارشناس اقتصاد سیاسی در کالیفرنیا).
در نخستین موضعگیری آیتالله علی خامنهای در مورد مناظرههای انتخاباتی، رهبر جمهوری اسلامی طرح برخی «حرفها» در مناظرهها را «شایسته» مردم ایران ندانسته و «نفی آزادی» موجود در کشور را «ناسپاسی بعضی» نامید.
او در ادامه چنین نظر داد که هر نامزدی در انتخابات پیروز شود٬ نظام جمهوری اسلامی «برنده اصلی» است.
آقای خامنهای در دیدار روز چهارشنبه، ۲۷ اردیبهشت، خود با گروهی از مردم ادامه داد که «حضور ملت» در انتخابات «مسائل» و «حرفهای زده» شده در «بحثهای انتخاباتی» را «حل» خواهد کرد.
در جریان سه مناظره شش نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که زنده از تلویزیون دولتی ایران پخش شد٬٬ برخی از نامزدها به صراحت یکدیگر را به «فساد» و «دروغگویی» متهم کردند.
این تنش و درگیری لفظی نامزدها که در مناظرههای انتخاباتی آغاز شد در وبسایتها٬ شبکههای اجتماعی و کانالهای تبلیغاتی آنها همچنان پی گرفته میشود و طرفین همچنان ادعاها و اتهامهای مختلفی علیه یکدیگر مطرح میکنند.
از خبرهای داغ شبکه های اجتماعی روز چهارشنبه دیدار امیر تتلو با ابراهیم رئیسی بود.
امیرحسین مقصودلو که با نام مستعار « امیر تتلو» فعالیت هنری میکند،در اینستاگرام خود از دیدارش با آقای رئیسی خبر داد. امیر تتلو از ابراهیم رئیسی در انتخابات حمایت کرده است.
او در سال گذشته به اتهام «تشویق جوانان به فساد و فحشا» به دادسرا احضار و بعد از آنکه به بازپرس پرونده توهین کرد، بازداشت شد.
یک روز پس از گفته وزیر کشور درباره شکل اعلام نتیجه انتخابات، عباسعلی کدخدایى، سخنگوی شورای نگهبان، در روز چهارشنبه، ۲۷ اردیبهشت، گفت: «پیشنهاد ما به وزارت کشور این است که با توجه به حساسیت انتخابات ریاست جمهورى گزارشات اعلام نتایج به صورت تدریجى اعلام شود.»
این موضوع در شرایطی اعلام شد که عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، روز سهشنبه گفته بود: «نتیجه انتخابات ریاست جمهوری بهصورت تجمیع شده و یک باره توسط وزیر کشور اعلام خواهد شد.»