خالد بن احمد، وزیر خارجه بحرین، خبر درگذشت آقای هاشمی رفسنجانی را در توئیتر خود با واژگان انگلیسی «روحش شاد» و در توئیت عربی خود با «رحمتالله» بازتاب دادهاست:
وزیر خارجه ترکیه نیز «عمیقا ابراز تاسف» کردهاست:
تصویری از ظریف و خاتمی در حسینیه جماران
خبرگزاری تسنیم به نقل از محمد هاشمی رفسنجانی، برادر رئیس درگذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام، میگوید مراسم تشییع آقای هاشمی رفسنجانی سهشنبه برگزار میشود.
مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دمکراسی، اندیشکدهای نومحافظهکار در واشینگتن، با انتقاد از آنچه بهدست فراموشیسپردن «میراث» اکبر هاشمی رفسنجانی توصیف کرده میگوید «احتمالا فضای کافی برای بیان کارزار او در ترور، قتل، دروغگویی اتمی و فساد وجود ندارد».
یان برمر، پژوهشگر علوم سیاسی و دبیر آمریکایی موسسه اوراسیا، در پی درگذشت آقای هاشمی رفسنجانی میگوید «میانهروی» اکبر هاشمی رفسنجانی «تنها محدود به حکومت روحانیون در ایران بود و او دوست غرب نبود... مهمتر از آن دوست مردم ایران هم نبود».
نخستوزیر پاکستان از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی ابراز تاسف کردهاست. پیشتر نخستوزیر هند نیز پیام مشابهی در توئیتر خود منتشر کرده بود. از میان کشورهای همجوار و نزدیک ایران، وزیران خارجه ترکیه و بحرین نیز تسلیت گفته یا ابراز همدردی کردهاند. رئیس اجرایی دولت افغانستان و نیز دفتر ریاستجمهوری عراق نیز پیامهای تسلیت صادر کردهاند.
جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانیآمریکایی بازداشتی در ایران که در پی توافق اتمی آزاد شد، به خبر درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی اینگونه واکنش نشان داده است: جایی در تهران، بازجویان من و دیگر عوامل سپاه پاسداران مشغول رقص هستند. آنها رفسنجانی را رقیب و تهدید اصلی علیه خود میدانستند.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا به رویترز گفته است هاشمی رفسنجانی «شخصیت مهمی» در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود. این مقام رسمی گفته «ما به خانواده و عزیزان او تسلیت میگوییم».
مقامهایی در اروپا و ایالات متحده که نامشان فاش نشده، به روزنامه والاستریتجورنال گفتهاند هاشمی رفسنجانی «نقشی مهم برای بسیج حمایت از حسن روحانی برعهده داشت، که حضورش به توافق اتمی و اقدامات برای بهبود روابط با غرب کمک کرد». یک مقام ارشد اروپایی گفته است «زمان کنونی [درگذشت هاشمی رفسنجانی] بسیار زمان بدیست».
از سوی دیگر مریم رجوی از رهبران «سازمان مجاهدین خلق»، در واکنش به خبر درگذشت آقای هاشمی رفسنجانی، او را یکی از پایههای جمهوری اسلامی توصیف کرده، که به گفته او حضور نداشتنش موجب «فرو ریختن» تعادل نظامی سیاسی حاکم بر ایران خواهد شد.