لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۹

جشن فوتبال آسیا؛ جایزه های اصلی برای ژاپن، کاهش سهمیه برای ایران


سرور جباروف (راست) از ازبکستان مرد سال فوتبال آسيا در سال ۲۰۱۱ و سپ بلاتر، رییس فیفا.
سرور جباروف (راست) از ازبکستان مرد سال فوتبال آسيا در سال ۲۰۱۱ و سپ بلاتر، رییس فیفا.
مراسم انتخاب برترين‌های فوتبال آسيا در سال ۲۰۱۱ در کوالالامپور برگزار شد. در اين مراسم ژاپنی ها که سالی پرشکوه را در تمام رده های سنی زنان و مردان سپری کردند، بيشترين جوايز را به خود اختصاص دادند.

سپ بلاتر رييس فيفا، ژروم والکه دبيرکل فيفا همراه با شيخ احمد آل صباح رييس شورای المپيک آسيا و روسای فدراسيون‌های ۴۸ عضو AFC از چهره‌های شاخص حاضر در اين مراسم بودند.

از ايران نيز علی کفاشيان و عزيز الله محمدی به اتفاق هيات همراه در مالزی حضور داشتند.

جی لونگ سرپرست کنفدراسيون فوتبال آسيا که جايگزين محمد بن همام رييس اخراجی اين ارگان شده است، به حاضرين خير مقدم گفت تا اولين جايزه که به فدراسيون برتر فوتبال آسيا اختصاص داشت اهدا شود. از ميان استراليا، ژاپن و قطر، فدراسيون فوتبال ژاپن به اين عنوان رسيد.

کسب مقام قهرمانی در جام جهانی زنان، قهرمانی در جام ملت‌های آسيا همراه با درخشش نوجوانان و اميدها و سيل حضور فوتباليست های ژاپنی در ليگ های معتبر جهان، راهی جز انتخاب ژاپن برای اين کنفدراسيون باقی نگذاشته بود.

اوگورا رييس فدراسيون فوتبال ژاپن هنگام دريافت جايزه، از کشورهای اين قاره به خاطر حمايت‌ از ژاپن هنگام بروز فاجعه سونامی تشکر کرد.

جايزه جوانمردانه‌ترين فوتبال به کره جنوبی رسيد. ژاپن و ازبکستان هم در اين بخش نامزد بودند.

پس از آن نوبت به معرفی برترين تيم باشگاهی فوتسال آسيا بود که از بين السداکا از لبنان، ناگويا ژاپن و شهيد منصوری قرچک ورامين از ايران، جايزه به تيم ژاپنی رسيد.

در ادامه، نوبت معرفی برترين بازيکن سال ۲۰۱۱ فوتسال آسيا شد که مانند سال‌های گذشته باز هم جايزه نصيب ايران شد. اين بار محمد کشاورز بود که توانست اين عنوان مهم را کسب کند.

محمد کشاورز بهترين بازيکن فوتسال آسيا پس از دريافت اين عنوان گفت: بايد از همه تشکر کنم. از فدراسيون فوتبال و از همه مربيانی که به من کمک کردند تا قدم در اين راه بگذارم.

سپس مجری مراسم، برترين مربيان فوتبال زنان و مردان آسيا را اعلام کرد که باز هم جايزه به ژاپنی‌ها رسيد. تاکاکو که توانسته بود زنان ژاپن را قهرمان جام جهانی آلمان کند، مفتخر به کسب اين جايزه شد و نوريو ساساکی مربی مردان ژاپن هم بهترين مربی سال آسيا شد.

روشن ايرماتوف از ازبکستان و ساچيکو ياماگاشی از ژاپن به عنوان بهترين داوران مرد و زن آسيا شناخته شدند. جايزه بهترين کمک داوران هم به خانم هو سارا از استراليا و آقای رسول‌اوف از ازبکستان رسيد.

سرور جباروف از ازبکستان باز هم مرد سال فوتبال آسيا شد.

برترین تیم های باشگاهی

در فهرست برترين تيم‌های باشگاهی آسيا نام چومبوک موتورز کره جنوبی، السد قطر و نسف ازبکستان مشاهده می‌شد که در نهايت باشگاه السد قطر قهرمان ليگ قهرمانان آسيا که در هر دو بازی رفت و برگشت به سپاهان اصفهان باخته بود، به عنوان بهترين تيم باشگاهی آسيا انتخاب شد!

تيم های ملی فوتبال زنان و مردان ژاپن نيز جايزه بهترين تيم‌های ملی را از آن خود کردند.

کايلتين فورد از تيم جوانان استراليا و ايدکی ايشيگه از تيم جوانان ژاپن به عنوان بهترين بازيکنان جوان آسيا در سال ۲۰۱۱ انتخاب شدند.

سرانجام در بخش پايانی و پس از پخش تصاويری از نامزدهای دريافت عنوان برترين بازيکن سال، هادی عقيلی به همراه سرور جباروف از ازبکستان به روی صحنه آمدند. سرور جباروف به عنوان مرد سال فوتبال آسيا و آيا ميامی از ژاپن به عنوان برترين بازيکنان زن فوتبال اين قاره انتخاب شدند.

جباروف که در سال ۲۰۰۸ نيز مرد سال آسيا شده بود، پس از دريافت اين عنوان گفت: اين جايزه برای مردم ازبکستان بسيار مهم بود و از تصاحبش بسيار خوشحالم. او ۲۹ ساله است و با ۸۰ بازی ملی به عنوان کاپيتان تيم ملی کشورش، در باشگاه الشباب عربستان توپ می زند.

در اين مراسم سپ بلاتر رييس فيفا گفت: سال گذشته تيمی از آسيا قهرمان جام جهانی فوتبال زنان جهان شد. اين قهرمانی برای تمام آسياست. زنان ژاپنی نشان دادند که زن آسيايی می‌تواند به چنين موفقيت‌های بزرگی برسد.

در بخشی از مراسم،۱۰ گل برتر سال آسيا از نمايشگر سالن پخش شد. گل فابيو جانواريو از سپاهان اصفهان در ليگ قهرمانان آسيا يکی از اين گل‌ها بود.

فهرست برترين بازيکنان فوتبال آسيا از سال ۱۹۹۴ تاکنون به شرح زير است.

۱۹۹۴ ـ سعيد العويران (عربستان)
۱۹۹۵ ـ ماسامی ايهارا (ژاپن)
۱۹۹۶ ـ خداداد عزيزی (ايران)
۱۹۹۷ ـ هيده توشی ناکاتا (ژاپن)
۱۹۹۸ ـ هيده توشی ناکاتا (ژاپن)
۱۹۹۹ ـ علی دايی (ايران)
۲۰۰۰ ـ نواف التمياط (عربستان)
۲۰۰۱ ـ فان زی هی (چين)
۲۰۰۲ ـ شين جی اونو (ژاپن)
۲۰۰۳ ـ مهدی مهدوی کيا (ايران)
۲۰۰۴ ـ علی کريمی (ايران)
۲۰۰۵ ـ حمد المنتشری (عربستان)
۲۰۰۶ ـ خلفان ابراهيم (قطر)
۲۰۰۷ ـ ياسر القحطانی (عربستان)
۲۰۰۸ ـ سرور جباروف (ازبکستان)
۲۰۰۹ ـ ياسوهيتو اندو (ژاپن)
۲۰۱۰ ـ ساشا اوگننوف (استراليا)

کاهش سهميه ايران در ليگ قهرمانان آسيا

چهار سهميه ايران در ليگ قهرمانان آسيا تبديل به ۲+۲ شد. يعنی فقط دو تيم به صورت مستقيم به اين رقابت ها راه می يابند و دو تيم نيز بازی های خود را بايد از مرحله حذفی آغاز کنند.

اين در حالی است پيش از اين اعلام شده بود، سهميه ايران در ليگ قهرمانان آسيا ۳ + ۱ است. يعنی تنها تيم چهارم يعنی ذوب آهن راهی بازی های حذفی خواهد شد. اما با مصوبه کميته اجرايی کنفدراسيون فوتبال آسيا، سهميه ايران باز هم کاهش يافت.

با اين وضعيت، استقلال تهران نيز مثل ذوب آهن بايد به مرحله حذفی برود و در صورت کسب موفقيت، راهی دور گروهی شود.

سردار عزيز محمدی رييس سازمان ليگ برتر درباره اين تصميم گفت: متأسفانه باشگاه تراکتورسازی تبريز روی اين اتفاق تأثير گذاشت. چرا که با ارسال ناقص مدارک اش باعث شد ناظران و بازرسان AFC امتياز ايران را کاهش دهند که منجر به کاهش سهميه ها شد.

اما کنفدراسيون فوتبال آسيا همچنين با تخصيص يک سهميه از مسابقات AFC کاپ، فرصت حضور يک تيم ديگر ايرانی را در رقابت های قاره ای مهيا کرده است.

از اين رو، سپاهان، استقلال و ذوب آهن به عنوان تيم های اول تا سوم فصل قبل به همراه تيم پرسپوليس قهرمان جام حذفی، راهی ليگ قهرمانان آسيا می شوند.

تيم پنجم ليگ برتر يا قهرمان ليگ دسته اول نيز در رقابت های AFC کاپ حاضر خواهند شد.

مهدی تاج نايب رئيس فدراسيون فوتبال ايران در اين باره گفت: ما در نظر داريم تيم پنجم ليگ برتر فصل گذشته و يا تيم قهرمان ليگ دسته اول را به AFC کاپ اعزام کنيم.

تيم پنجم ليگ برتر تراکتورسازی است. از ليگ يک نيز در فصل گذشته دو تيم مس سرچشمه و داماش گيلان به صورت مستقيم به ليگ برتر صعود کردند.
XS
SM
MD
LG