لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۹

نظرسنجی گالوپ؛ «نفوذ ایران و آمریکا در جهان باید کاهش یابد»


۳۹ درصد از پاسخ دهندگان خواهان کمرنگ شدن نفوذ ايران هستند، همچنان که که ۳۷ درصد از آنها همين خواسته را درمورد لزوم کاهش نفوذ آمريکا در جهان دارند.
۳۹ درصد از پاسخ دهندگان خواهان کمرنگ شدن نفوذ ايران هستند، همچنان که که ۳۷ درصد از آنها همين خواسته را درمورد لزوم کاهش نفوذ آمريکا در جهان دارند.

نتايج يک نظرسنجی که روز چهارشنبه، ۲۴ اکتبر، منتشر شد، نشان می دهد که ايران و آمريکا در ميان کشورهايی قرار دارند که اکثر مردم جهان خواهان کم شدن قدرت آنها در معادلات جهانی هستند.


اين نظرسنجی که در ميان ۵۷ هزار نفر از ۵۲ کشور جهان صورت گرفته، نشان می دهد که ۳۹ درصد از پاسخ دهندگان خواهان کمرنگ شدن نفوذ ايران هستند، همچنان که ۳۷ درصد از آنها همين خواسته را در مورد لزوم کاهش نفوذ آمريکا در جهان دارند.


اين نظرسنجی که از سوی يک مرکز تحقيقاتی وابسته به اتحاديه اروپا انجام شده، حاکی از آن است که بيشتر مردم خواهان کم شدن قدرت روسيه و چين از آن ميزانی هستند که اين دو کشور سودای آن را در سر دارند.


آمارها نشان می دهد که افکار عمومی تمايل بيشتری به قدرت يافتن کشورهايی دارند که تصوير آنها در جهان به تسليحات جنگی ارتباطی ندارد، چنانچه کشورهايی مانند هند، آفريقای جنوبی و برزيل رتبه های مثبتی کسب کرده اند.

از ميان شرکت کنندگان در اين نظرسنجی ۳۵ درصد خواهان قدرت بيشتر اتحاديه اروپا در آينده هستند، در حالی که ۲۰ درصد با اين نظر مخالفند.


به گفته اين مرکز تحقيقاتی ، نتايج اين تحقيق نشان می دهد که عموم مردم علاقه ای به اينکه برتری و قدرت فعلی آمريکا، در آينده جای خود را به دو کشور چين و روسيه دهد، ندارند.


از سوی ديگر، اين آمارها نشان می دهد که افکار عمومی تمايل بيشتری به قدرت يافتن کشورهايی دارند که تصوير آنها در جهان به تسليحات جنگی ارتباطی ندارد، چنانچه کشورهايی مانند هند، آفريقای جنوبی و برزيل رتبه های مثبتی کسب کرده اند.


اين نظرسنجی توانسته موجب خوشحالی برخی از سياست گذاران اتحاديه اروپا شود که به بالابردن وجهه آنها کمک کرده است.


اما اين مرکز تحقيقاتی می گويد که «يافته های اين نظر سنجی نمی تواند چشم انداز آينده سياستگذاران اتحاديه اروپا را ترسيم کند» چرا که به گفته آن، « اين تناقض در باره نفوذ اتحاديه اروپا وجود دارد که ممکن است آنچه در اين نظرسنجی به عنوان علاقه به قدرت يافتن اتحاديه اروپا مطرح شده، ريشه در ضعف اين اتحاديه در طول سال های گذشته دارد.»


اين نظر سنجی همچنين نتيجه گرفته که «واقعيت اين است که هيچ کس علاقه ای به اينکه اتحاديه اروپا از جانب تعادل خارج شود ندارد، شايد به اين دليل که به نظرنمی رسد توانايی کار ديگری هم داشته باشد.»


اين نظرسنجی توسط گالوپ اينترنشنال در ماه های ژوئن و اوت انجام شده است.


XS
SM
MD
LG