لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۳

از تی شرت «دختر خوشحال» سارا شورد تا هراس از بمب اتمی ايران


سارا شورد
سارا شورد
هفته نامه نيوزويک در آخرين شماره سال خود مجموعه‌ای از گفت وگوها را چاپ کرده که در اين ميان، چهار گفت وگو به موضوع ايران اختصاص دارد و يا مرتبط است.

گفت وگو با سارا شورد، شهروند آمريکايی که ۴۱۰ روز در زندان بود و بعد به قيد وثيقه آزاد شد، آويگدور ليبرمن، وزير خارجه اسراييل، سعد حريری نخست وزير لبنان و گفت وگويی با شيخ نعيم قاسم، نفر دوم حزب الله لبنان، از جمله مصاحبه هايی است که در شماره اخير هفته نامه نيوزويک منتشر شده است.

تی شرت «دختر خوشحال» برای سارا شورد

سارا شورد، شهروند آمريکايی به همراه جاش فتل و شين باوئر در حال کوهنوردی در مرز ميان ايران و کردستان عراق بودند که از سوی مرزبانان جمهوری اسلامی دستگير شده و بعد از سوی وزير اطلاعات دولت جمهوری اسلامی به جاسوسی متهم شدند. سارا شورد توانست با پادرميانی مقامات عمان، با سپردن وثيقه آزاد شده و پس از ۴۱۰ روز زندان، ايران را ترک کند.

شين باوئر و جاش فتل هنوز در ايران و در زندان هستند و گفته شده که ممکن است دادگاه اين دو در آينده نزديک برگزار شود.

سارا شورد در گفت وگو با نيوزويک، از دوران بازداشت خود می گويد. از اين که سعی می کرده سلول خود را تميز نگه دارد که مبادا سوسک به آن راه يابد و اين که اجازه نداشتند در زندان هيچ چيز به همراه داشتند و حتی لباس زير خود را مجبور شدند تحويل دهند و در مقابل لباس زندان دريافت کنند.

سارا شورد می گويد تی شرت هايی به آن ها داده اند که روی آن ها به انگليسی عنوان «هپی گرل» يا همان دختر خوشحال نوشته شده بود.

سارا شورد گفته در يکی از ملاقات ها به بازجويش خواسته حالی کند که حداقل بايد حق دسترسی به کتاب را داشته باشد و به او گفته که حتی مالکوم ايکس هم در زندان يک فرهنگ لغات، (ديکشنری) داشت. به گفته خانم شورد، روز بعد يک ديکشنری به او داده شد.

از خانم شورد سوال شد که چرا آزادش کردند و اين مسئله آيا ربطی به مسئله غده در سينه اش داشته يا نه و او در پاسخ گفته است: «به من گفتند به دلايل بشردوستانه آزاد می شوم و اين که مدت زيادی در انفرادی بوده ام و مجازات سختی کشيده ام. هيچ ارتباطی هم به غده ای که در سينه داشتم نبود. اين چيزی بود که رسانه ها مطرح کردند و آن را ادامه دادند ولی در واقع هيچ ارتباطی به آزادی من نداشت.»

«ايران بعد از بمب اتمی، به عربستان حمله می کند»

آويگدور ليبرمن، وزير خارجه اسرائيل در گفت وگو با نيوزويک از هراس از جمهوری اسلامی ايران و روزهای پس از دستيابی ايران به بمب اتمی گفته است. آقای ليبرمن گفت: «جهان هم مانند سال های ۱۹۳۰ در اروپا است. درست است که همه خطر هيتلر را تشخيص می دادند ولی خوب چکسلواکی (سابق) را قربانی کردند.»

وزير خارجه اسرائيل گفت: «ايران پس از بمب اتمی به کشورهای عربی حاشيه خليج فارس حمله خواهد کرد و پس از سرنگونی نظام سلطنتی عربستان سعودی، سراغ اسرائيل خواهند آمد. هيتلر هم همين طور بود و اول چکسواکی (سابق) را گرفت وبعد سراغ لهستان رفت و بعد هم بدترين بلا را سر يهوديان آورد.»

آويگدور ليبرمن که از حزب راست افراطی در اسرائيل است، گفته است: «احمدی نژاد و خامنه ای می خواهند نه تنها مسيحيان و يهوديان را مسلمان کنند که ديگر مسلمانان را هم شيعه کنند. برای آن ها اين هدف است و يک بازی هم نيست.»

خبرنگار نيوزويک از آقای ليبرمن پرسيده: «خيلی ها شما را راديکال می دانند.» و وزير خارجه اسرائيل در پاسخ گفته است: «من همان ديدگاهی هستم که امروز اکثريت مردم اسرائيل به آن اعتقاد دارند. حزب ما پيشتر يک اقليت بود، امروز سومين حزب اصلی در اسرائيل است.»

آويگدور ليبرمن درباره تلاش تشکيلات خودگردان فلسطينی برای اعلام استقلال طبق مرزهای ۱۹۶۷ گفته است: «اگر فلسطينی ها بدون موافقت با ما چنين کاری کنند، هر چه توافق بعد از پيمان اسلو بين دو طرف امضا شده، بی اثر خواهد شد. خود فلسطينی ها می دانند که اگر چنين کاری کنند، خيلی بيشتر از ما خسارت و آسيب خواهند ديد.»

ايران در ميان اختلاف و شکاف حزب الله لبنان و دولت لبنان

نيوزويک گفت وگوهايی با سعد حريری، نخست وزير لبنان و شيخ نعيم قاسم، نفر دوم حزب الله لبنان انجام داده که در هر دو گفت وگو به مسئله ايران هم اشاره شده است. در حالی که شيخ نعيم قاسم گفته که از سفر سعد حريری به تهران استقبال کرده، آقای حريری می گويد فکر می کرده سفرش به تهران مورد استقبال حزب الله لبنان قرار گيرد ولی واکنش های عجيبی از آنها دريافت کرده است.

سعد حريری گفته است: «چون محمود احمدی نژاد به لبنان آمد، من هم به تهران رفتم و طبيعی بود که حزب الله لبنان هم از آن استقبال کند. حزب الله واکنش های عجيبی داشت ولی به هر حال ما خواهان روابط خوب با تهران هستيم.»

اين در حالی است که شيخ نعيم قاسم در مورد سفر سعد حريری به تهران گفته است: «ما از روابط خوب دو طرف استقبال می کنيم و به نفع هر دو کشور است.»

وی در ادامه گفته است: «نفوذ ايران در منطقه هم خيلی پراهميت است و هم خيلی جدی است و هم اين که ما خواهان آن هستيم. به نظر ما رسيد که دولت لبنان می خواهد آن را به نفع خود ضبط کند. برای همين هم نخست وزير لبنان به تهران رفت تا از منافع خود را تضمين کند. ايران جايگاه خود را در منطقه دارد و ربطی به رابطه آن ها با حزب الله ندارد.»
XS
SM
MD
LG