حسین موسویان از دیپلماتهای پیشین ایران در میزگرد دانشگاه هاروارد درباره مذاکرات هستهای تاکید کرده است که آمریکا باید بین نخستوزیر اسرائیل و معاهده انپیتی، یکی را انتخاب کند. سخنان آقای موسویان را خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، منتشر کرده است.
وی افزوده است: «اگر آمریکا معاهده انپیتی را به عنوان چارچوب توافق جامع هستهای بپذیرد، توافق با ایران قطعی و صد در صد است اما اگر تامین خواست نتانیاهو مد نظر واشینگتن باشد، مذاکرات شکست خواهد خورد».
در آستانه اعلام نتیجه گفتوگوهای هستهای، تازهترین نظرسنجی از مردم آمریکا نشان میدهد که پشتیبانی از مذاکرات بیش از مخالفت با آن است ولی همین نظرخواهی میگوید که حتی موافقان ادامه گفتوگوها هم نسبت به جدی بودن رهبران جمهوری اسلامی ایران در پرداختن به نگرانیهای بینالمللی در مورد غنی سازی اورانیوم تردید دارند.
جزییات بیشتر نظرسنجی موسسه «پیو» را از نادر صدیقی، خبرنگار رادیو فردا در واشینگتن، بشنوید:
بانک مرکزی ایران روز سهشنبه اعلام کرد که مبلغ ۴۹۰ میلیون دلار دیگر از داراییهای مسدودشده ایران بر اساس توافق با گروه ۱+۵ آزاد شد و به حساب این بانک در کشور عمان واریز شد.
همزمان با ادامه مذاکرات هستهای بین ایران و گروه پنج به علاوه یک در لوزان سوئیس، گمانه زنیهای متعددی در مورد نتایج این گفتوگوها صورت گرفته است.
جلیل روشندل، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل بینالمللی در آمریکا، به این پرسش بهروز کارونی که تا چه اندازه احتمال دارد ایران و گروه پنج به علاوه یک به توافق برسند، چنین پاسخ میدهد:
دستیابی ایران و شش قدرت جهانی به توافق جامع هستهای چه تاثیرات احتمالی میتواند بر فضای سیاسی جامعه ایران و تحولات اقتصادی داشته باشد؟ جواد کوروشی از رادیو فردا در گفتوگو با دو تحلیلگر در تهران این پرسشها را مطرح کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از یک مقام ارشد دولت آمریکا نقل قول کرده که گفته است مذاکرات میتواند به روز چهارشنبه هم کشیده شود البته «اگر کارساز باشد».
کارتونی که هادی حیدری، کارتونیست رسانههای اصلاحطلب ایران، در اینستاگرام و فیسبوک منتشر کرده:
نشریه Oil & Gas در توییتر نوشته که با پدیدار شدن نشانههای توافق هستهای احتمالی، قیمت نفت به سقوط خود ادامه میدهد.
بنیامین نتانیاهو همچنان بر مواضع خود علیه توافق هستهای احتمالی پافشاری میکند. به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر اسرائیل روز سهشنبه گفته، توافقی که گروه ۱+۵ به دنبال آن است به گونهای است که ایران میتواند کمتر از یک سال سلاح هستهای تولید کند.
خبرنگار رادیو فردا در لوزان هم این بخش سخنان آقای کمالوندی را گزارش داده که اختلافات میان طرفین مذاکرات پس از هر نشست کم و کمتر میشود.