خبرگزاری ایسنا به نقل از سرگئی لاوروف، در گفتوگو با خبرنگاران روس نقل کرده است که ایران و گروه ۵+۱ بر سر مسائل کلیدی به توافق رسیدهاند و کارشناسان بر متنی که محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا «در چند ساعت آینده اعلام خواهند کرد، مشغول کار هستند».
خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتهای غربی گزارش داده است که وزیران خارجه کشورهای عضو گروه ۱+۵ به ایران هشدار دادهاند تا تصمیم نهایی خود را برای پذیرش یا رد توافق سیاسی بگیرند، چرا که آنها اجازه نخواهند داد مذاکرات بیشتر از مهلت تعیین شده به درازا بکشد.
یکی از این دپیلماتها گفته است: به هیات ایرانی گفته شد که گروه ۱+۵ تمایلی به بازی در وقت اضافه ندارند.
یک دیپلمات دیگر حاضر در این مذاکرات نیز اظهار داشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که تصمیم بگیرید. این مذاکرات نمیتواند تا شش روز دیگر ادامه یابد.
به گزارش خبرنگار رادیو فردا از لوزان، مذاکرات هستهای از سهشنبه شب تا بامداد چهارشنبه ادامه خواهد یافت و قرار است لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، ساعت پنج صبح محل مذاکرات را ترک کند.
اقتصاد ایران یکی از حوزههایی است که میتواند بیشترین تاثیر را از توافق یا عدم توافق هستهای با قدرتهای جهانی بپذیرد.
با اختلافهایی که همچنان میان طرفین وجود دارد، امکان دستیابی به یک توافق هستهای که اقتصاد ایران نیز از آن بهرهمند شود تا چه اندازه است؟ و اگر این توافق صورت نگیرد چشمانداز اقتصادی ایران چگونه خواهد بود؟
رضا جمالی از رادیو فردا در گفتوگو با مهرداد عمادی، کارشناس اقتصادی در لندن، این پرسشها را با وی در میان گذاشته است.
مهرداد عمادی:
احتمال این که مذاکرات به روز چهارشنبه کشیده شود، بالا رفته است. ماری هرف از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا گفته است: «در این روزهای آخر آن قدر پیشرفت داشتهایم که ارزش آن را دارد تا روز چهارشنبه ادامه دهیم. هنوز چندین مسئله دشوار باقی مانده است».
آقای ارنست اظهار داشت: «اگر نتوانیم به توافق سیاسی دست پیدا کنیم، دیگر تا پایان ماه ژوئن منتظر نخواهیم ماند که میز مذاکرات را ترک کنیم».
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، میگوید که آمریکا به دنبال تمدید مذاکرات برای دستیابی به توافق موقت است در صورتی که گفتوگوها سازنده پیش برود.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید میگوید: اگر مذاکره کنندگان آمریکایی نتوانند تا اواخر وقت سهشنبه به چارچوبی برای توافق دست پیدا کنند، آمریکا میز مذاکرات را ترک خواهد کرد و دیگر منتظر پایان ماه ژوئن نخواهد ماند.
ایران و شش قدرت جهانی تا پایان ماه ژوئن فرصت دارند تا به توافقی جامع در زمینه حل و فصل برنامه هستهای تهران دست پیدا کنند ولی روز ۱۱ فروردین، ضرب الاجل آنها برای رسیدن به چارچوب سیاسی این توافق است.
لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه: پیشرفت داریم، اما مسئله پیچیده است و میترسم که تمام شب به درازا بینجامد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از کسانی است که به صورت علنی مخالفت خود را با هرگونه توافق غرب با ایران بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی اعلام کرده است. وی طی هفتههای گذشته با پشتیبانی بخشی از کنگره آمریکا این مخالفت را آشکارتر از همیشه بیان کرد.
جواد کوروشی از رادیو فردا در گفتوگو با مئیر جاودانفر استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی در اسراییل از واکنش دولت نتانیاهو به یک توافق احتمالی هستهای پرسیده است.
مئیر جاودانفر: