لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۶

مذاکرات هسته‌ای لوزان؛ ایران و قدرت‌های جهانی به تفاهم دست یافتند

ایران و قدرت‌های جهانی در هشتمین روز مذاکرات هسته‌ای در لوزان سرانجام درباره چهارچوب توافق هسته‌ای به تفاهم رسیدند. بر این اساس فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران مقابل دوربین‌های تلویزیونی بیانیه‌هایی را خواندند که کلیات این تفاهم را مشخص می‌کند. این بیانیه‌ها عنوان می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران محدود خواهد شد تا در قبال آن همه تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه هسته‌ای ایران لغو شود. ایران پذیرفته که تنها در تاسیسات هسته‌ای نطنز غنی‌سازی اورانیوم را انجام دهد، آن هم به صورت محدود. همچنین سایت فردو به یک مرکز تحقیقاتی تبدیل خواهد شد و تمام مواد قابل شکاف از آن خارج می‌شود. راکتور آب سنگین اراک نیز با همکاری بین‌المللی بازطراحی خواهد شد. رئیس جمهوری آمریکا این توافق را یک توافق خوب نامیده که به گفته او مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود. وزیر امور خارجه آمریکا نیز امروز را روزی بزرگ توصیف کرده است.

یکی از پرسش‌های مطرح در حاشیه مذاکرات این است که در صورت توافق یا عدم توافق هسته‌ای، روابط ایران و اروپا به چه مسیری خواهد رفت.

حسین قویمی در گفت‌و‌گو با مهران براتی، کار‌شناس سیاست خارجی در آلمان، درباره تاثیر چنین توافقی بر مناسبات تهران و اتحادیه اروپا پرسیده است.

مهران براتی:

لینک مستقیم

ارنست مونیز، از سخنگویان کاخ سفید، می‌گوید که مذاکرات هسته‌ای با ایران سازنده پیش می‌رود ولی تا اواخر روز سه شنبه هنوز هیچ چیزی نهایی نشده است. وی افزوده که مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از کاخ سفید گزارش داده است: مذاکره کنندگان آمریکایی مادامی که گفت‌وگو‌ها سازنده پیش می‌رود مایل هستند مذاکرات در روز چهارشنبه نیز ادامه پیدا کند.

حمید بعیدی‌نژاد در جمع خبرنگاران:

ویدیو از خبرنگار رادیو فردا در لوزان

خبرنگار رادیو فردا در لوزان: شنیده‌ها حکایت از آن دارد که وزیر امور خارجه چین به پکن بازگشته است. یکی از اعضای هیات چینی این خبر را تایید کرده، اما یک دیپلمات چینی دیگر گفته که نمی‌تواند این خبر را تایید کند.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات آلمانی حاضر در مذاکرات نوشته که مشخص نیست شش قدرت جهانی موفق به دستیابی توافق با ایران بشوند یا نه.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از کسانی است که به صورت علنی مخالفت خود را با هرگونه توافق غرب با ایران بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی اعلام کرده است. وی طی هفته‌های گذشته با پشتیبانی بخشی از کنگره آمریکا این مخالفت را آشکارتر از همیشه بیان کرد.
جواد کوروشی از رادیو فردا در گفت‌وگو با مئیر جاودانفر استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی در اسراییل از واکنش دولت نتانیاهو به یک توافق احتمالی هسته‌ای پرسیده است.

مئیر جاودانفر:

گفت‌وگوی جواد کوروشی با مئیر جاودانفر درباره واکنش دولت نتانیاهو به توافق احتمالی هسته‌ای
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00
لینک مستقیم

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه: پیشرفت داریم، اما مسئله پیچیده است و می‌ترسم که تمام شب به درازا بینجامد.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید می‌گوید: اگر مذاکره کنندگان آمریکایی نتوانند تا اواخر وقت سه‌شنبه به چارچوبی برای توافق دست پیدا کنند، آمریکا میز مذاکرات را ترک خواهد کرد و دیگر منتظر پایان ماه ژوئن نخواهد ماند.

ایران و شش قدرت جهانی تا پایان ماه ژوئن فرصت دارند تا به توافقی جامع در زمینه حل و فصل برنامه هسته‌ای تهران دست پیدا کنند ولی روز ۱۱ فروردین، ضرب الاجل آن‌ها برای رسیدن به چارچوب سیاسی این توافق است.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، می‌گوید که آمریکا به دنبال تمدید مذاکرات برای دستیابی به توافق موقت است در صورتی که گفت‌وگوها سازنده پیش برود.

آقای ارنست اظهار داشت: «اگر نتوانیم به توافق سیاسی دست پیدا کنیم، دیگر تا پایان ماه ژوئن منتظر نخواهیم ماند که میز مذاکرات را ترک کنیم».

بیشتر

XS
SM
MD
LG