لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۴

شکاف در میان اصولگرایان در آستانه انتخابات؛ پایداری با جمنا همکاری نمی‌کند


معرفی ابراهیم رئیسی در تشکل روز پنجشنبه جبهه مردمی نیروهای انقلاب
معرفی ابراهیم رئیسی در تشکل روز پنجشنبه جبهه مردمی نیروهای انقلاب

همزمان با انتشار بیانیه جبهه پایداری از تشکل‌های اصولگرا در تأکید بر عدم همکاری با تشکل موسوم به «جبهه مردمی نیروهای انقلاب»، عزت‌الله ضرغامی از نامزدهای اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری، از جمنا خواسته است، نامزدهای دیگری را جایگزین ابراهیم رئیسی و پرویز فتاح کند.

پس از آنکه مرتضی آقا تهرانی، دبیرکل جبهه پایداری، اعلام کرد این گروه با «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» همکاری نخواهد کرد، جبهه پایداری روز یکشنبه ۲۰ فروردین، در بیانیه‌ای تأکید کرد که «هیچ برنامه‌ای برای پیوستن به مجموعه‌های جدید سیاسی برای فعالیت در انتخابات ریاست جمهوری» ندارد.

این تشکل سیاسی اصولگرا وعده داده که مواضع خود در انتخابات ریاست جمهوری را در روزهای آینده اعلام خواهد کرد.

پیشتر از قول محمدتقی مصباح یزدی که از او به عنوان «پدر معنوی جبهه پایداری» نام برده می‌شود، اعلام شده بود که او در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۹۶ «هیچ ائتلافی» را نمی‌پذیرد و قول حمایت از هیچ نامزدی را نمی‌دهد.

روز یکشنبه اما عزت‌الله ضرغامی، یکی از چهره‌های اصولگرا که برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آماده می‌شود، از نامزدی ابراهیم رئیسی در انتخابات استقبال کرد اما به «جمنا» پیشنهاد کرد که در فهرست خود نامزد دیگری را به جای آقای رئیسی معرفی کند.

آقای ضرغامی که خود جزو پنج نامزد منتخب جمنا نیست، ساعاتی پس از اعلام نامزدی ابراهیم رئیسی، در نامه‌ای به این تشکل ابراز امیدواری کرد که نامزدی آقای رئیسی «باعث گرمی و رونق» انتخابات ریاست جمهوری شود، اما در عین حال تأکید آقای رئیسی بر نامزدی «فارغ از گروه‌بندی‌های سیاسی» را نشانه «مرزبندی» صریح او با «جبهه‌ مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» دانست.

این چهره اصولگرا در نامه خود توصیه کرد که برای «تقویت» جبهه مردمی نیروهای انقلاب، به جای ابراهیم رئیسی و نامزد پنجم که به صراحت به قرار گرفتن نامش در فهرست کاندیداهای این گروه «اعتراض» کرده، دو نفر بعدی یعنی حمیدرضا حاجی بابایی و علی نیکزاد را جایگزین کند.

در نشست روز پنج‌شنبه «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» معروف به جمنا، ابراهیم رئیسی، پرویز فتاح، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی و مهرداد بذرپاش، به عنوان پنج نامزد اول این گروه انتخاب شدند، و گفته شده نامزد نهایی این گروه از بین این پنج نفر انتخاب خواهد شد.

در واکنش به این موضوع، کمیته امداد که پرویز فتاح رئیس آن است، در بیانیه‌ای اعلام کرد که او «قصد و برنامه‌ای برای نامزدی در انتخابات نداشته و نخواهد داشت» و عدم حضورش در نشست جبهه نیروهای انقلاب اسلامی نیز به همین دلیل بوده است.

اما در حالی که مرضیه وحید دستجردی، سخنگوی جمنا، روز یکشنبه از به گفته او «حسن ظن و عنایت و برخورد توأم با عقلانیت» آقای فتاح تشکر کرد، در آخرین ساعات یکشنبه شب، فهرست جدیدی از نامزدهای پنج‌گانه این تشکل اعلام شد که در آن با اشاره به بازشماری آرا، نام حمیدرضا حاجی‌بابایی جایگزین پرویز فتاح شده است.

این تشکل رسماً به نامه عزت‌الله ضرغامی پاسخی نداده و در فهرستی که پکشنبه‌شب اعلام کرده، همچنان نام ابراهیم رئیسی به چشم می‌خورد.

تأکید ابراهیم رئیسی بر نامزدی مستقل در انتخابات در حالی است که صولت مرتضوی شهردار مشهد، روز پنج‌شنبه ۱۷ فروردین‌ماه، در نشست «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» به نمایندگی از آقای رئیسی اعلام کرده بود که او در انتخابات ریاست جمهوری نامزد خواهد شد.

با این حال خبرگزاری فارس پس از این نشست به نقل از «یک منبع آگاه» در دفتر آقای رئیسی نوشت که او «سخنگویی برای اعلام نامزدی انتخاباتی در همایش نداشته است».

در همین حال حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در مصاحبه با شماره روز یکشنبه روزنامه شرق گفت: «آقای رئیسی هم توجه دارد به اینکه جمنا نه می‌تواند همه اصولگرایان را پوشش دهد و نه در افکار عمومی می‌تواند حائز نکته مثبتی برای ایشان باشد. شخص آقای رئیسی از جمنا امکانات بیشتری دارد».

او همچنین تأکید کرد که کاندیداتوری آقای رئیسی برای حسن روحانی «خیلی مثبت است».

غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، نیز در گفت‌وگو با شماره روز شنبه روزنامه شرق درباره نامزدی آقای رئیسی گفته بود که مردم در این دوره از انتخابات به دنبال برنامه نامزدها هستند.

او تأکید کرده بود که «کشورداری با اداره مرکزی مثل آستان قدس که مردم با عشق و علاقه برای آنجا کار می‌کنند و نذورات خود را تقدیم آستان می‌کنند، فرق دارد؛ با دولت که در جایگاهی قرار گرفته که باید به مطالبات پاسخ دهد».

ابراهیم رئیسی پیش از این هیچ سابقه مدیریتی در سمت‌های بالای دولتی نداشته و سمت‌هایی چون معاون اول قوه قضائیه و دادستان کل کشور را عهده‌دار بوده است.

ابراهیم رئیسی که از مقام‌های پیشین دستگاه قضایی است، پیشتر به عنوان معاون وقت دادستان در کمیته تصمیم‌گیری اعدام‌های دهه ۶۰ عضویت داشت، و از جمله آیت‌الله حسینعلی منتظری در یک فایل صوتی که چند ماه پیش از سوی احمد منتظری، فرزندش، منتشر شد، به نقش او اشاره می‌کند.

با این حال آقای رئیسی تاکنون مستقیماً به این موضوع واکنشی نداشته است.

XS
SM
MD
LG