هماکنون با ویژهبرنامه رادیو فردا، با موضوع نقش آیتالله خامنهای و سپاه در انتخابات، همراه باشید. تحلیلگران همراه؛ رضا علیجانی، اکبر گنجی و مراد ویسی.
دیدگاههای خود را هم در تماس با رادیو فردا با ما در میان بگذارید: ۰۰۴۲۰۲۲۱۱۲۲۱۱۲
تا دقایقی دیگر با یکی از ویژهبرنامههای انتخاباتی رادیو فردا همراه باشید. موضوع این ویژهبرنامه نقش رهبر ایران و سپاه پاسداران در انتخابات است.
مدیرکل ثبت احوال استان تهران میگوید که تمامی ادارات ثبت احوال در استان تهران «تا پایان زمان اخذ رأی» برای خدماتی از «تعویض شناسنامه و ارائه کد ملی» دایر هستند.
این مسئول دولتی گفته است که «در ایام منتهی به انتخابات» تلاش شده که «همه شناسنامههایی که پیش از این از سوی مردم برای صدور المثنی درخواست شده بود، به دست مردم برسد».
رئیس ستاد انتخابات استان تهران احتمال داده که شمارش آرا در شهر تهران، دو تا سه روز طول بکشد. به گفته این مقام مسئول در انتخابات تهران، انتخابات در شهر تهران در چهار هزار و ۶۴۱ شعبه اخذ رأی فعالیت دارند و بیش از سه هزار و ۳۰۰ دستگاه الکترونیکی به کار احراز هویت رأیدهندگان میآید.
تلاش وزارت کشور برای تسریع در جمعبندی نتایج، برگزاری الکترونیک انتخابات در برخی کلانشهرها از جمله تهران بود، اما در نهایت نظر موافق شورای نگهبان جلب نشد.
خبرگزاری تسنیم در گزارشی میزان مشارکت در دورههای مختلف انتخابات مجلس را بررسی کرده که بر پایه آن، تهرانیها پایینترین میزان مشارکت را در مجالس هشتم (۳۰ درصد) و هفتم (۳۲.۵ درصد) داشتهاند، در دو انتخابات مجلس اول (۶۱ درصد) و دوم (۶۰ درصد) بیشترین میزان مشارکت را ثبت کردهاند.
این گزارش مدعی است که در سراسر کشور، بیشترین میزان مشارکت مربوط به انتخابات مجلس پنجم (۷۱ درصد) و کمترین آن مربوط به مجلس اول (۵۲ درصد) است.
دولت حسن روحانی در بیانیهای با تأکید بر پیمان خود در «ایجاد آرامش» و «اجتناب از تشنج و اختلاف در جامعه» و اظهارات برخی از نامزدهای انتخاباتی در تهران و قم علیه «دولت، مسئولان و منسوبان مقامات» را رد کرد، اما تصریح کرد که «روشنگری لازم و تفصیلی در خصوص ابعاد و انگیزههای این حملات» را به «زمان مناسبی پس از انتخابات» موکول میشود.
در این بیانیه یادآوری شده که چنین حملاتی در «رسانههایی که از بیتالمال استفاده میکنند» بازتاب داشته است.
نتایج دو نظرسنجی که در داخل و خارج از ایران انجام شده، از مشارکت ۶۰ تا ۷۵ درصدی مردم در انتخابات هفتم اسفند حکایت دارد.
گزارشی که موسسه آیپُز از نظرسنجی خود در روز چهارشنبه، پنج اسفند منتشر کرده عنوان میکند که ۷۵ درصد واجدین شرایط رای در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ۷۳ درصد نیز در انتخابات خبرگان شرکت میکنند.
در نظرسنجی دیگری که توسط مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صدا و سیما انجام شده، بیش از ۶۰ درصد واجدین شرایط رأی دادن گفتهاند که در انتخابات هفتم اسفند شرکت میکنند.
برخی شنوندگان رادیو فردا، در تماس با ما دیدگاه خود در مورد انتخابات هفتم اسفند را در میان گذاشتهاند:
شما هم با ما تماس بگیرید و از نظرات خود در این مورد بگویید: ۰۰۴۲۰۲۲۱۱۲۲۱۱۲
تنها ساعاتی به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در ایران باقی مانده است. از این فرصت استفاده کنید و نظرات خود را با رادیو فردا و دیگر شنوندگان در میان بگذارید.
ستاد انتخابات کشور، در سیزدهمین اطلاعیه خود در آستانه انتخابات تأکید کرده که علاوه بر شناسنامه همراه داشتن شماره ملی نیز، برای شرکت در انتخابات ضروری است. این ستاد دلیل این موضوع را «سهولت فرایند ثبت نام رأی دهندگان» ذکر کرده است.