وزیر ارتباطات ایران گفته است که «برخی از نهادها فشارهایی وارد کردند که در آستانه انتخابات اینترنت قطع و یا برخی از شبکههای اجتماعی فیلتر شوند».
محمود واعظی افزوده است که «ما با این موضوع مخالفت کردیم، و خوشبختانه با ادامه گفتوگوها همه را متقاعد کردیم که نیازی به این اقدامات نیست».
در برخی از دورههای پیشین انتخابات در ایران، ابزارهای اطلاعرسانی از جمله اینترنت و شبکههای اجتماعی، تحت محدودیتهایی قرار میگرفت و از جمله در انتخابات مناقشهبرانگیز ریاست جمهوری ۸۸، حتی سامانه ارسال و دریافت پیام کوتاه هم قطع بود.
محمد یزدی، رئیس کنونی مجلس خبرگان، و عضو فقهای شورای نگهبان، گفته است که «خوشگذارانها» از فیلتر این شورا برای رقابت در انتخابات رد نشدهاند.
او که نامزد انتخابات خبرگان در تهران است، اما در قم رأی خود را به صندوق ریخته تأکید کرده که «برخی تنها به فکر خوشگذرانی خود هستند و ما در دوره تأیید صلاحیتها این افراد را تأیید نکردیم».
در آستانه برگزاری انتخابات مجلس در ایران، خاویر سولانا رئیس پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اما بنینو وزیر خارجه پیشین ایتالیا، و علی واعظ کارشناس گروه بینالمللی بحران، در مقاله مشترکی که در رویترز بازتاب یافته، به کشورهای غربی توصیه کردهاند که وارد دعوای جناحها در ایران نشوند.
بیت رهبری و در رأس آن آیتالله خامنهای از یک سو، و نهادهای امنیتی و نظامی و در رأس آنها سپاه پاسداران، چه تأثیری بر نهاد انتخابات در ایران، و به طور خاص انتخابات هفتم اسفند دارند.
رضا جمالی، این پرسشها را با اکبر گنجی تحلیلگر سیاسی در آمریکا، و رضا علیجانی تحلیلگر سیاسی مقیم پاریس و مراد ویسی در استودیوی رادیو فردا در پراگ در میان گذاشته است:
اطلاعیه دیگری از ستاد انتخابات کشور، تأکید کرده است که شهروندان محروم از سواد یا دارای نقص عضو میتوانند برای شرکت در انتخابات «به همراه شخصی با سواد» به حوزههای رأیگیری مراجعه کنند.
این اطلاعیه، مسئولان شعب رأیگیری؛ اعم از «اعضای شعبه، نمایندگان فرماندار، ناظران شورای نگهبان، عوامل انتظامی، و نمایندگان نامزدها و بازرسان»، را از نوشتن رأی برای رأیدهندگان منع کرده است.
ستاد انتخابات کشور، روز جمعه، در اطلاعیهای با استناد به بند ۲ از ماده ۲۷ قانون انتخابات، اعلام کرده که [حداقل] سن انتخابکنندگان در انتخابات هفتم اسفند، «۱۸ سال تمام» است و به این معنا کلیه متولدان هفتم اسفند ۷۶ و پیش از آن حایز شرایط رأی دادن هستند.
صادق لاریجانی، رئیس دستگاه قضایی، که نامزد انتخابات خبرگان در مازندران است، امروز در آمل پای صندوقهای رأی حاضر شد و ادعا کرد که «کاخ سفید خواسته بود که مردم ایران نظر خود را به جهان اعلام کند و حضور پرشور مردم پاسخ ملت ایران به کاخ سفید است».
آقای لاریجانی همچنین گفت که «ملت ایران همواره در پای صندوقهای رأی به خواسته کاخ سفید 'نه' گفته است».
با ما تماس بگیرید و دیدهها و شنیدهها و دیدگاههای خود در مورد انتخابات را با دیگر شنوندگان رادیو فردا در میان بگذارید: ۰۰۴۲۰۲۲۱۱۲۲۱۱۲
یکی از حسابهای کاربری اینستاگرام مرتبط با محمد خاتمی، تصویری را از حضور او در حسینیه جماران برای شرکت در انتخابات منتشر کرده است. آقای خاتمی که با محدودیتهایی از سوی حکومت در مورد انتشار خبر و تصاویرش روبهروست، از دعوتکنندگان به شرکت در انتخابات بود.
عکس دیگری که ناتالی امیری، خبرنگار شبکه آلمانی آ ار د، از تهران منتشر کرده است