اسحاق جهانگیری هم سؤال مرتبط با آموزش پرورش را مهم ارزیابی کرد، و گفت علاوه بر تحولات آموزشی باید به معیشت فرهنگیان هم توجه کرد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، تأکید کرد که دانشگاهها باید فضای پرنشاط داشته باشند و نه امنیتی.
او سپس به موضوع «محموله قاچاق» اشاره کرد، و از وزیر آموزش و پرورش و دخترش در این پرونده دفاع کرد. آقای جهانگیری گفت که ارزش این محموله ۲۰۰ میلیون تومان بوده و کاملاً قانونی و از طریق کمرگ وارد شده است.
مصطفی هاشمی طبا، هم ابتدا از نامزدها خواست در چارچوپ موضوع صحبت کنند، و سپس مشکلات آموزش در ایران را مرتبط به عدم اجرای اسناد مرتبط در این زمینه ارزیابی کرد.
او همچنین گفت که اعضای هیئت علمی دانشگاهها صرفاً باید بر کار پژوهش و آموزش تمرکز کنند و نباید چنین باشد که آنها شغلهای دوم داشته باشند.
پس از آن حسن روحانی یادآور شد که اخلاق زیربنای فرهنگ و آموزش است و باید حقوق مردم رعایت شود.
او گفت که دادگاه باید تخلفات مردم را بررسی کند اما قبل از مشخص شدن موضوع در دادگاه آقای قالیباف در یک مناظره به وزیر آموزش و پرورش اتهام میزند.
او گفت که «دوستان آقای قالیباف» در شیراز مانع سخنرانی علی مطهری شدند و در چنین جامعهای شرایط شکوفایی آموزشی فراهم نیست.
او انتقاد کرد که حتی از پخش دعای ماه رمضان یک هنرمند [محمدرضا شجریان] ممانعت میشوند.
در نقد مباحث مطرح شده آقای قالیباف که قرار بود به سؤالی در مورد کیفیت آموزش پاسخ دهد، مصطفی میرسلیم اعتراض کرد که دیدگاه ارائه شده غیرمرتبط با سؤال مطرح شده است، و در پاسخ آقای قالیباف به موضع آموزش و پژوهش اشاره نشده است.
آقای میرسلیم از تعطیلی طرحهای پژوهشی در دولت یازدهم انتقاد کرد و گفت که دولت به جای واردات هواپیما میتوانست به ساخت و صادرات برخی قطعات هواپیما بپردازد.
نخستین نامزدی که به ارائه دیدگاههای خود در مناظره دوم میپردازد، محمدباقر قالیباف است. آقای قالیباف مباحث خود را از یادآوری کشف یک «محموله قاچاق» در هفته جاری شروع کرد و این محموله را به وزیر آموزش و پروش منتسب کرد.
او گفت که این موضوع، اعتماد مردم و معلمان را به آموزش و پرورش خدشهدار میکند.
کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات در آغاز مناظره دوم از نامزدها خواست از توهین و هتک حرمت به یکدیگر خودداری کنند و در چارچوب موضوعات مناظره مباحث خود را جمعبندی کنند.
گزارشها و تحلیلهای مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها را در صفحه ویژه رادیو فردا دنبال کنید.
در مناظره امروز همچون مناظره پیشین نوبت ارائه دیدگاههای نامزدها با قرعهکشی تعیین شد، و بر این اساس به ترتیب اسحاق جهانگیری، ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، حسن روحانی و مصطفی هاشمیطبا به ارائه دیدگاههای خود خواهند پرداخت.
چند خبرگزاری ایران سخنان محمدباقر قالیباف به هنگام ورود در صدا و سیما بازتاب دادهاند که در آن بار دیگر به حضور همزمان حسن روحانی و معاون اولش در انتخابات اعتراض شده است.
آقای قالیباف گفته است که در مناظره قبلی رئیسجمهور و معاون اولش هر دو با هم شرکت کردند و دو بار فرصت داشتند که از دولت دفاع کنند و این از عدالت به دور بود.
در مقابل به نقل از اسحاق جهانگیری گزارش شده که گفته است در این مناظره جدی خواهد بود.
موضوع حضور آقای جهانگیری در این دوره از انتخابات در مناظره قبلی هم با اعتراض آقای قالیباف روبهرو شد، اما در آن زمان آقای جهانگیری به او توصیه کرد که تحمل رقیب را داشته باشد و تأکید کرد به نمایندگی از اصلاحطلبان و برای طرح دیدگاه آنها در انتخابات نامزد شده است.
بر پایه اعلام خبرگزاری صدا و سیما، هماکنون هر شش نامزد انتخابات ریاست جمهوری برای مناظره وارد این سازمان شدهاند.