در ادامه از برنامه عملی محمدباقر قالیباف برای تقویت بعد پرورشی آموزش و پرورش پرسیده شد.
او در پاسخ اما به چالش ارتباط میان دانشگاهها و صنعت پرداخت.
او گفت دو تفکر در میان است، تفکر «نداریم، نمیشود، و نمیتوانیم» که به حرف و شعار بسنده کرده، و یک تفکر «دولت مردم» که میگوید منابع کافی داریم، میتوانیم پنج میلیون شغل ایجاد کنیم، و ارتباط محیط دانشگاهی و حوزه کار را برقرار کنیم، یارانهها را افزایش دهیم و رونق و تحریک را به فضای اقتصادی برگردانیم.
از مصطفی میرسلیم سؤال شد، رویکردش برای همدلی میان قوا چیست؟
او گفت اهمیت قوه مجریه قابل مقایسه با سایر قوا نیست اما باید این قوه خود مجری قانون باشد. این قوه باید ایرادهای قوه مقننه را به سرعت اعمال کند، و در این زمینه تلویحاً از دولت محمود احمدینژاد و بیتوجهی این دولت به قانون انتقاد کرد.
آقای میرسلیم گفت که قوه مجریه و قضائیه هم در زمینه پیشگیری از جرایم باید همکاری کنند.
او در عین حال سخنان رهبری را فصلالخطاب برای قوای سهگانه توصیف کرد.
از مصطفی هاشمیطبا پرسیده شد، برنامهاش برای مدیریت و کاهش آسیبهای فضای مجازی چیست.
او گفت فضای مجازی هم فرصت و هم تهدید است، و در شرایط کنونی بیشتر تهدید است.
او به اشتیاق دارندگان تلفنهای هوشمند برای دسترسی به اطلاعات اشاره کرد و گفت این اشتیاق فروکش خواهد کرد.
آقای هاشمیطبا کنترل و مسدود کردن کانالهایی را که «مشکل دارند» و «باعث انحراف میشوند» وظیفه دولت خواند.
از آقای روحانی پرسیده شد، تا چه اندازه سطح زندگی اعضای کابینه را در سطح اقشار دیگر جامعه نگاه خواهد داشت.
او گفت که سادهزیستی با شعار به دست نمیآید، و اشاره کرد عدهای در سالهای گذشته با شعار سادهزیستی و حراست از اموال مردم، میلیاردها دلار به کشور خسارت زدند.
آقای روحانی در این زمینه بر اجرای قانون شفافیت تأکید کرد و گفت اگر همه چیز شفاف شود، اعتماد و سادهزیستی هم به دست میآید.
از آقای رئیسی پرسیده شد، برای ارتقای وضعیت فرهنگیان چه برنامهای دارد.
او گفت شغل معلمان شغلی ممتاز است و باید جایگاهشان محترم باشد، اما در این زمینه صدور بخشنامه کافی نیست، و نباید به شکل شعاری به مسائلشان رسیدگی شود.
او در ادامه به ارتقای سطح علمی و سطح معیشت معلمان تأکید کرد و گفت که مشکلات معلمان باید بالاخره تمام شود.
در بخش جمعبندی مناظره، اسحاق جهانگیری گفت که هم موضوع زباله و هم موضوع شورایاری که در مناظره پیشین توسط آقای قالیباف مطرح شد، خلاف بوده است.
او از مردم خواست «پروژه توسعه ایران» را ناتمام نگذارند و به «فرصتهای بینظیری» که ایران دارد، توجه کنند. او دعوت کرد که مردم پای صندوق رأی بیایند و سرنوشت انتخابات را مشخص کنند.
در این بخش ابراهیم رئیسی بر ضرورت تغییر اشاره کرد، و گفت که نه باید به گذشته برگشت و نه وضع موجود را حفظ کرد.
او دولت حسن روحانی را متهم به عدم اجرای وعدهها و «رقیبهراسی» کرد، و گفت که دولتش از همه نیروها در همه نقاط کشور استفاده میکند.
در ادامه محمدباقر قالیباف به جمعبندی دیدگاههایش پرداخت و گفت که در دولت باید شفافیت و هوشمندی شکل بگیرد. او پیشنهاد کرد که شش نامزد انتخابات در مناظره بعدی فهرست اموال خود و بستگانشان را اعلام کنند، تا فساد از بین برود. او دوباره تأکید کرد که باید دست «چهار درصدیها» از اموال مردم و بیتالمال قطع شود.
در این بخش مصطفی میرسلیم از مردم خواست که صرف نظر از بستگیها قومی دست به انتخاب بزنند. او گفت که تحلیلهای اهل هنر از تحلیلهای سیاستمداران دقیقتر است و باید به آنها توجه کرد.
آقای میرسلیم خواستار بها دادن به نظارت عمومی و انتقادهای نهادهای علمی و سیاسی شد.
او دولت را در زمینه اطلاعات ارائه شده در مورد توسعه پارس جنوبی متهم به بیصداقتی کرد و گفت که این موضوع ربطی به برجام نداشته و تنها ۵۰ درصد آن در دولت کنونی انجام شده است.
حسن روحانی در جمعبندی خود، از رقبای انتخاباتیاش به دلیل نادیده گرفتن فعالیتهای مثبت دولت انتقاد کرد. آقای روحانی مواردی از دستاوردهای اقتصادی دولتش در چهار سال گذشته را برشمرد، و مصطفی میرسلیم در خصوص ادعای ارائه شده در مورد پارس جنوبی انتقاد کرد.