لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۴

اخراج افشین قطبی از سرمربیگری باشگاه شیمیزو


افشین قطبی از پس از سه سال همکاری از سمت سرمربیگری تیم شیمیزو اس پالس ژاپن اخراج شد.

سرمربی پیشین تیم ملی ایران و باشگاه پرسپولیس که پس از جام ملت‌های ۲۰۱۱ آسیا هدایت شیمیزو اس پالس ژاپن را برعهده گرفته بود، به خاطر کسب نتایج ضعیف از این تیم کنار گذاشته شد.

فصل قبل هم هواداران شیمیزو با امضای طومار ۱۲ هزار نفری خواستار برکناری قطبی شده بودند اما مسئولین باشگاه، رای به ادامه همکاری با او دادند.

قطبی طی سه سال حضور در شیمیزو نتوانست در لیگ حرفه‌ای ژاپن عنوان قابل توجهی را با این تیم کسب کند. رتبه دهم در سال ۲۰۱۱ و دو رتبه متوالی نهمی در دو سال‌ بعدی عناوینی بود که او با این تیم رقم زد.

مدیران تیم پس از برکناری قطبی، کاتسومی اوینوکی ۴۹ ساله را جانشین وی کردند. قطبی سال ۲۰۱۱ جانشین کینتا هاسه‌گاوا شده بود. سرمربی جدید شیمیزو از بازیکنان باسابقه این تیم است که ۲۵۲ بار بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۲ برای این تیم به میدان رفته.

شیمیزو در پایان هفته هفدهم لیگ ژاپن با ۲۱ امتیاز در رده دوازدهم جدول هجده تیمی قرار دارد. این تیم صاحب ۶ پیروزی، ۳ تساوی و هشت شکست شده. ۲۱ گل زده و ۲۴ گل خورده در کارنامه شاگردان افشین قطبی به ثبت رسیده است.

قطبی هنگام پذیرش مسئولین سرمربیگری این تیم گفته بود کاری می‌کنم فوتبال شما هم مانند توت فرنگی‌هایتان مشهور شود. این چهارمین فصل بود که او هدایت شیمیزو اس‌ پالس را را برعهده داشت.

او توسط حبیب کاشانی مدیر عامل وقت پرسپولیس و حمید استیلی به ایران دعوت شده اما بعداً با استیلی به اختلاف رسید.

جدایی افشین قطبی از ایران در شرایطی رخ داد که ابتدا محبوبیتی چشمگیر در ورزشگاه‌ها داشت. خصوصاً که با تیم پرسپولیس به قهرمانی لیگ بر‌تر دست یافته و با لقب افشین امپراتور تشویق می‌شد. گفته می‌شد او با گفتاری متفاوت، ادبیات کنار زمین و کنفرانس خبری پس از بازی را تغییر داد.

ناکامی در فصل بعد، همچنین جدایی ناگهانی به دلیل آنچه نداشتن امنیت در تهران، همچنین عدم تمایل همسرش به زندگی در ایران عنوان کرد و سپس بازگشت مجدد از امارات به تهران، از شدت محبوبیت او کاست. ناکامی ایران در جام ملت‌های آسیا و مسابقات مقدماتی جام جهانی نیز ادامه همین روند بود.

قطبی با حضور در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در روزهای اوج اعتراضات به اعلام نتایج انتخابات، و از طرفی با ناکامی در راهیابی به جام جهانی ۲۰۱۰، با کاهش قابل ملاحظه میزان محبوبیتش مواجه شد.

ماجرای سفر قطبی به آفریقای جنوبی برای تماشای جام جهانی، پافشاری او بر اینکه در محل برگزاری بازی‌ها حضور داشته و اصرار رسانه‌های مختلف ورزشی از جمله عادل فردوسی‌پور در برنامه ۹۰ درباره کذب بودن حضور قطبی در جام جهانی، از دیگر مسائلی بود که در کاهش محبوبیت قطبی در افکار عمومی تاثیرگذار بود.

قطبی پس از ناکامی در راهیابی تیم ملی به جام جهانی که ابتدا توسط علی دایی و سپس توسط او اداره می‌شد، در بازی‌های غرب آسیا نیز به رغم استفاده از ترکیب اصلی، ضمن ناکامی در کسب عنوان قهرمانی، مقابل کویت شکست خورده و در برابر عمان نیز به تساوی رضایت داد.

با این حال، برتری مقابل کره جنوبی در سئول و پیروزی بر ارمنستان در ایروان، از جمله نتایج خوب تیم ملی فوتبال ایران با هدایت قطبی بوده است. تیم ملی ایران با سرمربیگری قطبی، ۳-۰ مقابل برزیل در ابوظبی شکست خورد.

در جام ملت‌های آسیا نیز وقتی ایران از دور مسابقات کنار رفت، رختکن تیم ملی به محل بحث و درگیری بین برخی بازیکنان با کادر فنی تبدیل شد. به نحوی که او مانند برانکو ایوانکوویچ، برای خداحافظی نیز به تهران نیامد. چند بازیکن تیم ملی نیز علیه او مصاحبه کردند.

XS
SM
MD
LG