لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۴

بررسی روزنامه های صبح شنبه ایران


روزنامه اعتمادملی،به نقل از وزير نفت خبر داده که صنايع نفتی ايران به ۱۶۰ ميليارد دلار سرمايه گذاری نياز دارد.


اين روزنامه،با اشاره به اين که«صنايع نفتی به غروب خود نزديک شده اند» نوشته«اين که جريان توليد نفت تا چند سال آينده روزهای بسيار بدی را مزمزه مي کند واقعيتی غيرقابل انکار است».


اعتماد ملی از قول غلامحسين نوذری وزير نفت نوشته« ايران برای افزايش ظرفيت توليد نفت خود طی ۷ سال آينده به ۱۵۰ تا ۱۶۰ ميليارد دلار سرمايه گذاری نياز دارد».


اين روزنامه در عين حال يادآوری کرده که«گره کار در اينجا است که در حال حاضر اقتصاد ايرانی بدترين روزهای خود را به لحاظ جذب سرمايه تجربه مي کند.»


روزنامه آفتاب يزد،انتقاد علی اکبر ولايتی مشاور امور بين الملل رهبر جمهوری اسلامی در خصوص استقبال دولت ايران از گزارش شورای ملی اطلاعات امريکا را مورد توجه قرار داده است.


به نوشته اين روزنامه،آقای ولايتی به مقامات دولتی توصيه کرده که«قبل از راه اندازی کارناوال شادی گزارش آمريکا را بررسی کنند».


آفتاب يزد از قول وزير خارجه اسبق ايران نوشته«زلف منافعمان را به بيگانه ها گره نزنيم و اگر در تاييد ما چيزی گفته،و گروه مطالعاتی آمريکا اظهار نظری کرده و تاييد کردند که ايران از سال ۲۰۰۳ به بعد دنبال کار نظامی نيست، مفهوم مخالف آن،اين است که تا سال ۲۰۰۳ دنبال کار نظامی و سلاح بوده است در حالی که ما مي گوييم ما هيچ گاه نبوده ايم لذا اگر بنا است کارناوال شادی راه بيندازيم، به اين موضوع هم فکر کنيم.»


روزنامه ايران،ارگان رسمی دولت نيمه دی ماه را زمان برگزاری دور چهارم گفت وگوی های ايران و آمريکا اعلام کرده است.


روزنامه سرمايه،در گزارشی نوشته که«خروج سرمايه از ايران ۸۵ برابر ورود سرمايه» به کشور است.

اين روزنامه منبع خبر خود را« وزارت خارجه عراق» عنوان کرده و نوشته« دور چهارم مذاکرات بين ايران و آمريکا به کارشناسان کميته های امنيتی که در دور سوم مذاکرات در نيمه سپتامبر تشکيل شد، خلاصه می شود.»


روزنامه سرمايه،در گزارشی نوشته که«خروج سرمايه از ايران ۸۵ برابر ورود سرمايه» به کشور است.


به نوشته اين روزنامه،پژوهشی که اخيراً توسط يکی از نهادهای مالی بخش خصوصی کشور انجام شده نشان مي دهد که در ۵ سال گذشته ۱۶.۵ ميليارد دلار سرمايه از کشور خارج شده که نشان دهنده سالانه ۳.۳ ميليارد دلار،خروج سرمايه است.


به نوشته اين روزنامه«موانع اقتصادی، حقوقی، سياسی و فرهنگی از عمده ترين مسايلی هستند که در اين گزارش اثرات آنها را برروند جذب سرمايه خارجی در کشور مورد بررسی قرار داده اند» و«بزرگ شدن مداوم دولت، ضعف در زيرساختهای فيزيکی و عدم تطابق قوانين سرمايه گذاری در ايران با کشورهايی که کانون جذب سرمايه هستند از جمله مهمترين موانع اقتصادی عدم جذب مناسب سرمايه گذاری خارجی عنوان شده است.»


روزنامه همشهری،ضمن انتشار خبر برکناری محمد باقر ذوالقدر از قائم مقامی و معاونت امنيتی وزارت کشور،طی يادداشتی با عنوان«رفتار پرهزينه»نوشته «برخوردی که با ذوالقدر شد، برای چندمين بار رفتار دولت نهم را زير سؤال برد».


اين روزنامه با اشاره به اخبار منتشر شده دراين خصوص نوشته«اگرچه در خبرهای رسمی سخن از استعفاست ولی واقعيت حکايت ديگری دارد و ذوالقدر به دليل ارائه تحليلی که با نگاه و تبليغات رايج مسئولان عالی دولت انطباق کامل نداشت برکنار شد».


همشهری با اشاره به نزديکی فکری ذوالقدر با جناح حاکم و سوابق نظامی و امنيتی وی،نوشته:«جالب اينجاست که ذوالقدر با پيشينه مشخص چه در نيروهای مسلح در سمت جانشينی فرماندهی کل سپاه و چه پس از آن،در جايگاهی نبوده و نيست که از مفاهيم امنيتی بي اطلاع باشد و نداند چه حرفی را در چه سطحی و چه جلسه های مي توان زد يا نزد.»همشهری،هم چنين نوشته«احمدي نژاد دوستان و همراهان خود را در ايستگاههای مختلف و البته نزديک به هم پياده مي کند و ضمناً اين پيام را به مديران ارشد قوه مجريه مي دهد که هرنوع عدم همراهی با او تاوان سنگينی دارد.»


روزنامه کيهان،در سرمقاله امروز خود جريان های منتقد يا معترض در ايران را جريان نفاق ناميده و از رشد جنبش دانشجوئی در ايران ابراز نگرانی کرده است.


اين روزنامه نوشته:عرصه سياست، مطبوعات و رسانه، و جنبش دانشجويی، امروز هم از بيماری نفاق و آشفتگی مرزها رنج می برد.کيهان با اشاره به گستردگی عقايد منتقدان و مخالفان داخلی جمهوری اسلامی به مقامات امنيتی کشور هشدار داده که مبادا«سرکلاف را گم کنند».اين روزنامه علاوه بر موارد مندرج در قانون اساسی و قوانين عادی کشور در خصوص نحوه فعاليت های سياسی،دانشجوئی و مطبوعاتی خواهان مشخص شدن«حريم فعاليت سياسی و مطبوعاتی»در کشور شده است.


روزنامه ابرار،از حمله امام جمعه شيراز به مطبوعات خبر داده و از قول وی نوشته«برخی روزنامه ها غيرت ملی ندارند و از راه کلاشی، تملق و تهديد کار می کنند».


اين روزنامه از قول محی الدين حائری شيرازی نوشته«در حال حاضر چون هيچ حزبی وجود ندارد که روزنامه ها را تأمين کند، برخی از آنها غيرت ملی ندارند و از راه کلاشی، تملق و تهديد کار می کنند».


امام جمعه شيراز همچنين مطبوعات را به دريافت پول متهم کرده و گفته«آنها پول می گيرند و خبر کار می کنند. ضمن اين که در برخی مواقع پول می گيرند تا خبر را کار نکنند.»


XS
SM
MD
LG