لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۱

خانواده‌های قربانیان آمریکایی حملات هفتم اکتبر از ایران شکایت کردند


خانواده‌های قربانیان آمریکایی در حملات هفتم اکتبر و جنگ غزه، با ارائه اسناد مربوط به حمایت‌های جمهوری اسلامی از این حملات، از ایران شکایت کردند.

شاکیان این پرونده خانواده چند تن از شهروندان آمریکا هستند که عزیزان آنها در حمله هفتم اکتبر سال گذشته و در طول جنگ غزه کشته یا زخمی شده‌اند.

به نوشته نیویورک تایمز، شکایت این خانواده‌ها روز یکشنبه ۲۷ آبان در دادگاهی در واشینگتن ثبت شد.

بنابر این گزارش، در دادخواست ارائه شده از سوی وکلای این خانواده‌ها به نقش سپاه پاسداران در هماهنگی بین «گروه‌های تروریستی» در آماده‌سازی حملات هفتم اکتبر اشاره شده است.

حماس، حزب‌الله، جهاد اسلامی فلسطین، و جبهه آزادیبخش فلسطین، گروه هایی که در این شکایت از آنها نام برده شده است، همگی از سوی ایالات متحده به عنوان «سازمان‌های تروریستی خارجی» اعلام شده‌اند.

این شکایت تا حدی بر اساس اسنادی تنظیم شده است که چندی پیش ارتش اسرائیل اعلام کرد آنها را در تونل‌های غزه به دست آورده است.

نیویورک تایمز با اشاره به اینکه این اسناد را قبلا بررسی و درباره آنها گزارش داده است نوشت: به نظر می‌رسد که وکلای شاکیان به «اصل اسناد» مربوط به جلسه دسامبر ۲۰۲۲ دست یافته‌اند.

یکی از اسنادی که ارتش اسرائیل در اختیار رسانه‌ها قرار داد ظاهرا مربوط به جلسه مخفی گروه کوچکی از رهبران سیاسی و نظامی حماس در دسامبر ۲۰۲۲ بود که در آن یحیی سنوار، رهبر وقت حماس، از سپاه پاسداران می‌خواهد ماهانه هفت میلیون دلار دیگر برای تامین مالی «پروژه بزرگ» اختصاص دهد.

گروه افراطی حماس در یورش هفتم اکتبر به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن را کشت و نزدیک به ۲۵۰ نفر را به گروگان برد؛ ۴۶ تن از کشته‌شدگان و ۱۲ تن از گروگان‌ها شهروندان آمریکا بودند.

همچنین برخی از شاکیان این پرونده خانواده‌های آمریکایی‌هایی هستند که در جریان جنگ غزه یا در شمال اسرائیل کشته شده‌اند.

به گفته یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده، در جریان جنگ غزه تاکنون بیش از ۳۰ شهروند آمریکایی - اسرائیلی کشته شده‌اند.

ایران هنوز واکنشی به گزارش نیویورک تایمز و شکایت مطرح شده نشان نداده است.

به نوشته نیویورک تایمز، چند تن از وکلای برجسته، از جمله گری اوسن و لی وولوسکی، وکالت شاکیان را برعهده دارند.

این دو وکیل در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که اسناد، سوابق بانکی و موارد مشابهی که در دست است «شواهد قاطع و انکارناپذیری» هستند که نشان می‌دهند حامی مالی حماس که بوده است.

در سال‌های گذشته چندین پرونده مربوط به «تروریسم» علیه حکومت ایران در دادگاه‌های ایالات متحده ثبت شده و اغلب آنها به صدور حکم غرامت منجر شده است.

XS
SM
MD
LG