لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۱

کلاهبرداری ۸۳۰ هزار یورویی از یک زن فرانسوی با سوءاستفاده از نام برد پیت


شماری از تصاویر جعلی که با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، ساخته و برای زن فرانسوی قربانی کلاهبرداری ارسال می‌شد
شماری از تصاویر جعلی که با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، ساخته و برای زن فرانسوی قربانی کلاهبرداری ارسال می‌شد

زنی فرانسوی در مصاحبه‌ای تلویزیونی فاش کرد یک باند کلاهبرداری با سوءاستفاده از چهره و نام برد پیت، ستارهٔ هالیوود، او را فریب داده و بیش از ۸۰۰ هزار یورو از او کلاهبرداری کردند.

او با این حال پس از مواجهه با موجی از آزار و تمسخر آنلاین، خواستار حذف مصاحبه‌اش از رسانه‌ها شد.

این زن که رسانه‌ها او را «آنه» معرفی کرده‌اند، به برنامه‌ای در تلویزیون «تِ‌اِف۱»، شبکه نخست تلویزیون فرانسه، گفته بود که چطور کلاهبرداران او را متقاعد کرده بودند که در رابطه‌ای عاشقانه با برد پیت قرار دارد و در پی آن از همسر خود جدا شده و ۸۳۰ هزار یورو از پس‌اندازش را به آن‌ها منتقل کرده بود.

کلاهبرداران با استفاده از حساب‌های جعلی شبکه‌های اجتماعی و واتس‌اپ، همچنین با بهره‌گیری از فناوری تولید تصاویر هوش مصنوعی، عکس‌های سلفی و پیام‌هایی که به نظر می‌رسید برد پیت آن‌ها را تهیه کرده، برای آنه می‌فرستادند.

آنها سپس وانمود کرده بودند که این ستارهٔ ۶۱ سالهٔ هالیوود برای درمان بیماری کلیوی، به پول نیاز دارد و به آنه گفتند که حساب‌های برد پیت به دلیل روند طلاق با همسر سابقش، آنجلینا جولی، مسدود شده است.

آنه، که یک طراح داخلی ۵۳ ساله و دچار مشکلات سلامت روان است، بیش از یک سال و نیم باور داشت که با برد پیت در ارتباط است و تنها زمانی متوجه شد که فریب خورده که برد پیتِ واقعی دوست‌دختر تازهٔ خود، اینس د رامون، را به رسانه‌ها معرفی کرد.

او سپس تصمیم گرفت داستان خود را از طریق مصاحبه‌ای تلویزیونی با دیگران به اشتراک بگذارد. این مصاحبه که روز یکشنبه هفته جاری پخش شد و حاوی تصاویری از عکس‌های شخصی و خانوادگی آنه بود، به سرعت در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شد و موجی از نظرات و شوخی‌های تمسخرآمیز را به همراه داشت.

باشگاه فوتبال تولوز در پستی در شبکهٔ اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «برد به ما گفته بود که چهارشنبه در استادیوم خواهد بود». این باشگاه کمی بعد پست خود را پاک کرد و بابت آن عذرخواهی کرد.

نتفلیکس فرانسه نیز این موضوع را دستمایهٔ پستی کنایه‌آمیز برای تبلیغ فیلم‌های خود کرد.

برخی منتقدان شبکهٔ تِ‌اِف۱ را به دلیل عدم حفاظت از فرد آسیب‌پذیری که از پیامدهای مصاحبهٔ خود بی‌خبر بوده، به سهل‌انگاری متهم کرده‌اند.

هری روسلمک، مجری تِ‌اِف‌۱، روز سه‌شنبه در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: «برای حفاظت از قربانیان، تصمیم گرفتیم این مصاحبه را از تمام پلتفرم‌های خود برداریم.»

کلاهبرداری‌های عاشقانه رایج‌ترین نوع کلاهبرداری‌های اینترنتی هستند و بیشتر افراد مسن را هدف قرار می‌دهند.

با آنکه برای بسیاری، شواهد بصری همواره قابل‌اعتمادترین نوع باور کردن دیگران است، اما پیشرفت‌های فناوری مانند هوش مصنوعی، ایجاد تصاویر و ویدئوهای جعلی قانع‌کننده را بسیار آسان کرده است.

XS
SM
MD
LG