لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۳۰

حجم اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۴ برای دومین سال پیاپی کاهش یافت


حجم اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۴ به دلیل نگرانی مردم از وضعیت اقتصادی و کاهش مصرف و از سوی دیگر رقابت شرکت‌های چینی در عرصه تولید خودرو و ماشین‌آلات که بخش مهمی از صادرات آلمان هستند، برای دومین سال پیاپی کاهش یافت.

عملکرد ضعیف در سال میلادی گذشته نشانه دیگری از روند رو به کاهش رشد اقتصادی آلمان طی چهار سال اخیر همزمان با مشکلات این کشور برای سازگاری با شرایط نوین اقتصاد جهانی است.

بر پایهٔ آمارهای رسمی مقدماتی که روز چهارشنبه ۲۶ دی و چند هفته پیش از برگزاری انتخابات سراسری که مهم‌ترین موضوع آن وضعیت اقتصادی است منتشر شد، در سال ۲۰۲۳ حجم اقتصاد آلمان حدود ۰.۳ و در سال ۲۰۲۴ حدود ۰.۲ درصد کاهش یافته است.

این آمارها نشان می‌دهد که اقتصاد آلمان اکنون در مقایسه با سال ۲۰۱۹، آخرین سال قبل از همه‌گیری کووید، فقط ۰.۳ درصد بزرگ‌تر شده است.

اقتصاد آلمان از شوک‌های خارجی و مشکلات داخلی لطمه شدیدی خورده و در سال‌های اخیر به بحث‌های گسترده و داغی در مورد راه‌های برطرف کردن این معضلات دامن زده است.

عمر دولت ائتلافی آلمان به صدر اعظمی اولاف شولتس و متشکل از سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات آزاد پس از برکناری وزیر دارایی و ناکامی در کسب رأی اعتماد از پارلمان در ماه نوامبر به پایان رسید.

پس از رایزنی بین احزاب عمده سیاسی تاریخ ۲۳ فوریه برای برگزاری انتخابات زودرس تعیین شد.

احزاب مدعی رهبری دولت آینده آلمان هر یک برای حل مشکلات اقتصادی کشور پیشنهادهای متفاوت و متناقضی مطرح کرده‌اند.

روث براند، رئیس مرکز آمار آلمان، فهرست چالش‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت برای اقتصاد این کشور را اعلام کرد.

به گفته او، افزایش بهای انرژی پس از کاهش چشمگیر واردات گاز از روسیه، افزایش قابل توجه نرخ متوسط بهره توسط بانک مرکزی اروپا که باعث کاهش سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات و خودروهای جدید شده و نگرانی مردم از آینده که به مصرف کمتر و پس‌انداز درصد بیشتری از درآمد منجر شده،‌ چالش‌های اساسی اقتصادی در آلمان هستند.

به‌عنوان نمونه، در سال گذشته میلادی مردم به‌رغم افزایش حقوق،‌در اجاره هتل و رفتن به رستوران ۴.۴ درصد و در خرید لباس ۲.۸ درصد کمتر هزینه کرده‌اند.

رقابت چین در عرصه تولید و صادرات ماشین‌آلات، خودرو و مواد شیمیایی که همواره یکی از نقاط قوت مهم اقتصاد آلمان بوده، یکی دیگر از عوامل کندی نگران‌کننده رشد اقتصادی این کشور است.

عوامل قدیمی دیگری که بر وضعیت اقتصاد آلمان تأثیر گذاشته، بوروکراسی بیش از حد و کمبود نیروی کار ماهر است.

رئیس اداره آمار آلمان افزود: «چین فقط یکی از رقبای مهم در عرصه صادرات کالاهای آلمانی است و به‌رغم رشد تجارت جهانی در سال ۲۰۲۴ حجم صادرات آلمان کاهش یافت.»

نیلز یانس، کارشناس پژوهشکده اقتصاد جهانی در شهر کیل آلمان، گفت: «اقتصاد آلمان در حالت رکود فرورفته و چشم‌انداز رشد اقتصادی در سال جدید نیز خوش‌بینانه نیست.» او یادآوری کرد که به همه عوامل منفی فعلی باید احتمال وضع تعرفه‌های سنگین توسط دولت دونالد ترامپ بر کالاهای آلمانی را افزود.

به‌رغم رشد نازل اقتصاد آلمان در پنج سال اخیر، بازار کار در این کشور وضعیت خوبی داشته و درآمد متوسط با در نظر گرفتن افزایش حقوق کارکنان و کارگران در دو سال اخیر برای جبران تورم بالا رفته است.

اما تحت تأثیر بی‌اعتمادی به آینده، از جمله انتشار خبر اخراج‌های گسترده طی سال‌های آینده در خودروسازی فولکس‌واگن، صنایع فولاد، شرکت بوش و مجموعه صنعتی تیسن‌کروپ و همین‌طور جنگ در اوکراین، مصرف‌کنندگان خرید را کاهش داده‌اند.

رئیس سازمان آمار آلمان براساس ارزیابی‌های مقدماتی پیش‌بینی کرد که حجم اقتصاد این کشور در سه‌ماهه اول سال جاری یک دهم درصد کاهش خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG