لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۴

صدها سینماگر جهانی خواستار لغو اتهامات علیه سازندگان «کیک محبوب من» شدند


۳۰۰ سینماگر در بیانیهٔ خود اعلام کردند در برابر «این سرکوب» در کنار مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها ایستاده‌اند
۳۰۰ سینماگر در بیانیهٔ خود اعلام کردند در برابر «این سرکوب» در کنار مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها ایستاده‌اند

صدها سینماگر شناخته‌شده از کشورهای مختلف جهان از مقامات جمهوری اسلامی خواستند به اتهامات قضائی علیه سازندگان فیلم «کیک محبوب من» پایان دهند.

۳۰۰ سینماگر با آغاز یک کارزار آنلاین در بیانیه‌ای خواستار آن شدند که بدون هیچ قید و شرطی اتهامات مطرح شده علیه مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها لغو شود.

مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها، سازندگان «کیک محبوب من»،‌ ۲۴ بهمن‌ماه خبر دادند که باید روز ۱۱ اسفند بر اساس اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام، تهیه و تولید و تکثیر فیلم با محتوای مبتذل، جریحه‌دار کردن عفت و اخلاق عمومی و نمایش فیلم بدون داشتن پروانه نمایش و عرضه» محاکمه شوند.

رسانه‌های داخلی ایران پس از آن اعلام کردند لیلی فرهادپور، بازیگر این فیلم، نیز در همین روز و بر اساس اتهامات مشابه به دادگاه انقلاب تهران احضار شده است.

در بیانیهٔ صدها سینماگر جهانی آمده است سازندگان این فیلم «پس از ماه‌ها بازجویی و دو سال ممنوعیت مداوم خروج از کشور» باید به دلیل ساختن فیلم «کیک محبوب من» در دادگاه انقلاب حاضر شوند.

پدرو آلمادوار، ژولیوت بینوش، ژان‌ پیر داردن، جعفر پناهی، محمد رسول‌اف، آگنیشا هولاند، یواکیم تری‌یر، سلین سیاما، آرتور حراری، دومینیک مول، آگنیشکا هلند و دبیران جشنواره‌های ونیز، برلین و روتردام ازجمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

این سینماگران در بیانیهٔ خود اعلام کردند در برابر «این سرکوب» در کنار مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها ایستاده‌اند و از حق آن‌ها برای «خلق و بیان» حمایت می‌کنند.

فیلم سینمایی «کیک محبوب من» به‌رغم دریافت پروانهٔ ساخت، بدون رعایت سانسور حجاب بازیگران زن با بازی لی‌لی فرهادپور و اسماعیل محرابی ساخته شده و دربارهٔ زنی است که خسته از زندگی یکنواختش می‌خواهد شبی را مطابق خواسته و علاقه‌اش با مردی هم‌سن خود در خانه‌اش بگذراند.

این فیلم موفقیت چشمگیری در نمایش‌های اروپایی‌ پیدا کرد، در بخش مسابقه جشنواره برلین سال ۱۴۰۲ نمایش داده شد، جایزه بهترین فیلم از نگاه داوران فیپرشی را از آن خود کرد و در جشنواره فیلم شیکاگو نیز جایزه هوگو نقره‌ای را به خود اختصاص داد.

پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ و متأثر از جنبش «زن زندگی آزادی» ده‌ها فیلم کوتاه و بلند در ایران به شکل زیرزمینی و خارج از قواعد رسمی ساختهشده و به‌عنوان نمایندگان سینمای زیرزمینی ایران در جشنواره‌های بین‌المللی به نمایش درآمده است.

XS
SM
MD
LG