لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۱

توقف تولید در «۲۲ کارخانه سیمان» ایران به خاطر کسری گاز


کارخانه سیمان زرند
کارخانه سیمان زرند

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران از توقف تولید در ۲۲ کارخانه سیمان کشور به خاطر کسری گاز خبر داده و گفته است بقیه کارخانه‌ها نیز با قطعی چندساعته برق مواجه هستند و زیر ظرفیت کار می‌کنند.

علی‌اکبر الوندیان روز پنج‌شنبه ۶ دی در ادامه تصریح کرد عرضه گاز به کارخانه‌های سیمانی از ۱۵ مهرماه محدود شده و این محدودیت از آن تاریخ تاکنون به‌تدریج شدت یافته است.

او گفت کارخانه‌های سیمان در تهران و خراسان فعالیت خود را متوقف کرده‌اند: «در زمستان سال گذشته هم صنعت با بحران انرژی روبه‌رو بود اما امسال هم شدت بحران بیشتر شده و هم زودتر آغاز شده است. در سال گذشته گاز صنعت سیمان از ۱۵ آبان محدود شد اما این تاریخ امسال به ۱۵ مهر تغییر کرد و بدیهی است خسارت بیشتری به صنعت تحمیل می‌کند».

تابستان امسال نیز کارخانه‌های سیمان ایران به خاطر کسری شدید برق غیرفعال شدند؛ به‌طوری که در نتیجه آن، مرداد امسال قیمت سیمان جهشی ۹۰ درصدی را شاهد بود و فعالان حوزه عمران از توقف پروژه‌های ساخت و ساز خبر دادند.

آمارهای مجمع جهانی فولاد نشان می‌دهد تولید فولاد خام ایران نیز به خاطر قطعی برق در تابستان امسال افتی ۴۶ درصدی داشت.

وزارت نفت: اطلاعات منحرف‌کننده منتشر نکنید

در میانه کسری بی‌سابقه برق در پاییز و زمستان امسال و ناتوانی دولت در تأمین گاز و سوخت‌های مایع نیروگاه‌های برقی، شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران در واکنش به انتشار گزارش‌ها از توقف فعالیت نیروگاه ری به خاطر کسری سوخت از رسانه‌ها خواسته است که «از بیان اطلاعات منحرف‌کننده اذهان و برهم زننده آرامش مردم اکیداً اجتناب کنند».

این شرکتِ زیرمجموعه وزارت نفت اگرچه توقف فعالیت نیروگاه ری را تأیید کرده، اما مدعی شده است که علت آن «بازده پایین» نیروگاه ری بوده و به جای آن سوخت بیشتری تحویل نیروگاه‌های دماوند و پرند استان تهران که «بازده بالاتری» دارند، شده است.

پایین ماندن بازده نیروگاه ری در حالی است که وزارت نیرو از سال ۱۴۰۰ پروژه افزایش بازده این نیروگاه از ۲۳ درصد به ۵۵ درصد را آغاز کرده و تاکنون به نتیجه‌ای نرسانده است.

شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران در ادامه مدعی شده است که تحویل گازوئیل و مازوت به نیروگاه‌های کشور در ۴ ماه گذشته (شهریور تاکنون) نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است.

ایران طی بیش از یک دهه گذشته تنها نیمی از اهداف رشد تولید برق را محقق کرده است؛ موضوعی که به کسری ۲۵ درصدی برق در پیک مصرف تابستان امسال منجر شد.

یک سند وزارت نفت که اخیراً به دست رادیو فردا رسید نیز حاکی است که برخلاف ادعای مقامات جمهوری اسلامی دربارهٔ افزایش تولید گاز، رشد تولید گاز ایران از سال ۱۴۰۱ متوقف شده است؛ موضوعی که به کسری فزاینده گاز در نقطه اوج مصرف زمستان منجر شده و هم‌اکنون کسری گاز کشور به ۳۰ درصد اوج گرفته است.

ایران تا چند سال پیش فقط در تابستان کسری برق و فقط در زمستان کسری گاز داشت؛ اما کسری برق و گاز ایران در سال جاری در تمام فصول سال بوده است.

XS
SM
MD
LG